Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró tekercselés
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Kínából származó huzalok ilyenek. Törik , méret pontatlan, a lakk sem azonos vastagságú. Nagyon sok hangszóró gyártó használ mégis ilyen huzalt, és ez okozhatja azt is , hogy a szórás 1-3% ról hirtelen megugrik 5-8 % ra.
Nem tudom, nekem van japán meg kínai, de még török is, és ennek ellenére nem vettem észre. Persze nagy százalékban mégis igen drága osztrák vagy német huzalok vannak errefelé használatban (kb. 20 000,-/kg), lehet, hogy ezért nem szúrom ki.
Ez az info olyan helyről van , ahol heti 2 Tonna hulladék is keletkezik ilyen huzalokból. A felhasználás ennek a sokszorosa. Ők is inkább nyugati gyártmányokkal dolgoznak.
Lehet, hogy ajánlanom kellene nekik szállítót?
Valamelyik oldalon láttam ilyen zománchuzalt 250g 4000 körül.
Ha rábukkanok mégegyszer belinkelem.
Köszönöm !
- es varom a linket.
Itt is van,de nem itt láttam.Bővebben: Link
Mit gondolsz ezekbol lehet hangszorot tekerni ?
Csak egy kicsit túl kell méretezni.
Most ezt hogy érted?
Igazatok van tényleg nehéz 0,3 ra belőni a tekercset.
Úgy, hogy a négyszögeseknek nagy a keresztmetszetük.
Nem tudtam, nem próbáltam még,csak gondoltam könnyebb vele tekercselni az alakja miatt.
Pedig hidd el, így lesz jó.
Sikerült belőni,de a membrán még hátravan
Íme megszületett,súlya majd 25kg,58cm és piszok hangos!!!
Jobb minőségű képet nem tudsz?
Ennél jobb képet már nem igazán tudok csinálni.
Csinálok 1 másikat is majd megpróbálok küldeni képet az 1000X komolyabb!
Nekem tetszik a logo is.
Egy jó doboz kellene neki. Amúgy gratula a szörnyek.
Kösz! Sokat segített mindenki! De a gumiperemet majd idővel le kell cseréljem rajta,mintha túl merev lenne. De most inkább ezt próbálom megcsinálni.
Kösz.Te mivel szoktad,(szoktátok)központosítani a tekercset?
Tobnyire aluminium sorosdobozokat hasznalok.
1 - 2 - 3 - 4 darabot, amennyit megkivan az illesztes.
Aha azt én is próbáltam csak mindig kihúztam vele a tekercset,(nem teljesen persze mert a pille fogta) csak ez pont elégvolt neki.
Sima A4 papírlap. Minek figurázni ha nem muszáj sörös dobozzal stb.
Most akarom kipróbálni 1 billentyűzet műanyag lapjával.Közelebb volt mint a papír
Ezt is sikerült megcsináljam csakhogy próba közben akkorákat ütött,hogy a habszélet letépte a kosárról és elszakadt.Ha újból kész rakok képet.
Sikerült csináljak pár elfogadható minőségű képet.
Na?
Helló.Mitől kezd el nagyobb teljesítménynél kopogni egy mélynyomó?Ez is a tekercs gondja?
Szia
Szerintem a pille és a membrán felfüggesztés lehet gyenge. |
Bejelentkezés
Hirdetés |