Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   91 / 1154
(#) abcdabcd válasza Napstermaci hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

És ezt megtetted?
(#) abcdabcd válasza pep80 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Bocs ez elkerülte a figyelmemet.
Milyen beállításokkal próbálod használni a hálózatot? Fix IP címet adtál a gépeknek, vagy DHCP-t próbáltál? Az a gép amelyikben a 2 hálózati csatoló van az olyan gép lenne, hogy meg is kéne hogy ossza a netet a másik gép felé maga pedig közvetlenül csatlakozik? Abból amit leírtál nem tudjuk kitalálni itt, hogy mit szeretnél csinálni és mi nem működött, illetve, ha leírod, hogy mi az amit próbáltál akkor nem ajánlgatjuk esetleg ugyanazt,részleteket kérünk
(#) pep80 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

a helyzet a következő:
a netet +osztani nem szeretném csak játékhoz kellene a kapcsolat.Igen fix ip-kell próbálkoztam mivel ezt javasolták.1ébként minden olyan lépést végig próbáltam amit előzőekben leírtatok de semmi éppen ezért nem tudom mi lehet még a baja
(#) belfi2 hozzászólása Aug 25, 2010 /

Sziasztok! Lenne nekem is egy procis kérdésem.Van egy masinám, amiben egy 1,6GHz/L2 256Kb/400Mhz FSB-s INTEL P4 proci van.Az alaplap max 2,4GHz-ig támogatja a cserét.Van illetve lesz, egy INTEL P4 1,8GHz/512/400 és egy CELERON 2,0GHz/128/400-as proci .Szeretném kikérni a véleményeteket a cseréről hogy melyiket tegyem bele,vagy egyáltalán legyen e csere?
Hali belfi
(#) coyote55 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

A Celeront, mint "fapados" processzort én nem ajánlom semmiféleképpen. A másik már jobb ajánlat!
(#) tiggersoft válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia
Mivel a két proci órajelében nincs nagy különbség igy az L2 mérete döntő. Az 1.8-as ezért szerintem jobb választásű a 4x akkora l2-vel.(nem tudom, hogy ezeknél még alkalmazták-e de a régi celeronoknak nem csak méretben de sebességben is gyengébb volt az L2)
(#) belfi2 hozzászólása Aug 25, 2010 /

Hali! Köszönöm mindkettőtöknek a választ mivel jómagam is az 1,8 felé hajlottam így a dilemma eldőlt.
Kösz belfi!
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Szia. Most megnéztem az én gépemen és látok egy LowerFilters és egy Upperfilters bejegyzést.(ez a kettő van).ilyen hasonlót kell keresni azon a gépen? és akkor azt törölni ugye?
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Nem biztos, hogy nem jársz jól a celeronnal, pl nekem egy régi 2,3G celeron simán megy 3,1G-n egy asus alaplapban (P4PE), ott alapból kisebb órajelű az fsb talán és nagyobb a szorzó, így ha egy kicsit emelsz az fsb-n nagyobb órajelet kapsz és ez az adott cpu is egészen jól bírja a tuningot évek óra úgy megy...
"Tudományosan" van különbség a P4 meg a celeron között gyakorlatban nem feltétlenül veszed észre... Nem kell utálni a celeront ezt a többieknek írom pl ha 2,4ig kezeli a lap egy 2,4 es Celeront inkább beleraknék mint egy 2,0-s P4et
(#) didyman válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

A negyedelt kess miatt viszont napi használatban lókaksit nem ér a magas órajel.
..Azzal a cserével pedig nem jársz jól. Pár celeroncsot újítottam P4-re (tipikusan 2.4-et 2-esre) és kivétel nélkül jól érezhető javulás lett az eredménye. A Netburst nagyon érzékeny a gyorsítótárra, annak nagy mértékű csökkentése drámaian rontja a hatékonyságát. Az 1.7-es NW-celeront meg a P3S és a Tualatin Celeron is már 1,3GHz-en megeszi reggelire fele akkora fogyasztással-egyedül a DDR jelenthet helyenként előnyt, de nem sokat..
Szóval akárhogy finomítjuk, a NW celeron egy nagyon elbaltázott olcsósítás lett, és a sikerét elsősorban az Intel matricának köszönheti, a korabeli Athlon XP-k majd minden tekintetben jobbak tudtak lenni nála. A Celeron D nem véletlenül lett messze ütősebb nála, arra már azt mondom, hogy értelmes olcsósítás, de az NW az olyan, amit böködni sem érdemes a tálcán, ha hever mellette egy akármilyen rendes P4.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Igen.
(#) Lázár Péter válasza didyman hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Megoldódni látszik a probléma, bár nem akarok előre inni a medve bőrére. Miután a Sata kábeleket cseréltem mivel az eredeti igen kotyogós volt, elindítottam a masinát. Jelenség ugyanaz, de mondtam magamban várok egy cseppet nem melegszik-e valami. Nos ekkor nyomtam meg a videó kártya alatti hűtőbordát(1-es képen jól látszik), és láss csodát a gép rögtön helyrejött. Szóval egy biztos, hogy csak kontakt hiba van, nem érintkezik valami azon a környéken az alaplapon, nem feltétlenül az a bibis amit megérintettem. Sőt nem is tudom, hogy be van e forrasztva vagy tokozásos, utóbbi esetbe nincs probléma. De lehet az alaplapi Sata csatlakozók egyike ahol a forrasztás esetleg elengedett. Mivel 4 csatlakozás van lehet hogy a többire csatlakoztatom a cuccokat, bár nem tudom előnyös-e. Mindenesetre amit lehet átmozgatok a környékén és végül kap egy jó kis adag kontakt sprét az nem fog ártani neki.
(#) ptesza válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Ha érdekel nekem van olyan dekóder kártyám kábellel együtt. Privátban keress ez ügyben.
(#) Napstermaci válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

nem nem tettem meg,az alaplapot félretettem azota is dobozban hever.De ha életre tudnám kellteni az jó lenne mert jobb volt a mostaninál.Föleg mert Intel chipsetes.
(#) Napstermaci hozzászólása Aug 26, 2010 /

Van még egy problémám némileg állandó, a Winamp plugin nem jelenik meg az összes,mi lehet az oka?
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Hali! Mivel a PC eredeti IBM Marlin(6790k1g) alaplappal így a tunning egyedül a proci cserében valósul meg.Minden mást automatikusan állít be semmiféle hozzáférés nincs.
Van meg egy problémám.Proci cserével gondolom megnő az áramfelvétel is ezért tápot is szeretnék cserélni.Az eredeti az mindössze 160W-os igen megbízható ehhez a laphoz tervezett táp,amin nincs mínusz 5volt.Van egy Mercury300W ill egy Zalman 400W-os de mindkettőn van -5volt (fehér vezeték)Bár valamit konyítok az elektronikához mégsem merem simán össze kapcsolni a lapot a táppal.Mit ajánlotok mit tegyek a mínusz 5V-os vezetékkel hogy ne legyen gubanc?(most megyek a guglira szétnézni de a véleményetek fontos)
Üdv belfi
Ui Mercury:kob AP4300Xce
Zalman:ZM400A APF(igen súlyos darab)
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Egy ismerősöm cserélt hasonló helyen tápot 265W fsp-t 400as codegenre az utóbbi egy hét után kifüstölt vissza az fsp azóta is jó, tanácsot így nehéz adni, azt kéne, hogy csináld, hogy szerzel egy fogyasztásmérőt és megméred, hogy a mostani processzorral mennyit fogyaszt a gép, hogy lehessen saccolni, hogy kibírja e vajon a mostani táppal...
A -5V nemtudom, hogy okoz-e gondot, mert ha az alaplapot úgy tervezték, hogy nem kell neki, akkor az gondolom nem megy tovább sehova a csatlakozótól. Bár nemtudom a választ.
(#) abcdabcd válasza Napstermaci hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Akkor tedd meg!

Nekem is van egy Codegen 350-esem egy P3as Matsonicot hajt már jó pár éve, de semmi baja.A múltkorában véletlenül "teszteltem " rövid zárra a 12V-ot de bírta.A -5voltot lehet hogy kivágom és kap 1-2 LED-et jó lesz belsővilágításnak vagy valami dísz fénynek (Max 300mA)
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Továbbítottam. Ha ezeket kitörli akkor újraindítás után mit fog észlelni?Már kéne is lássa a DVD-t?

Időközben ez is eldőlt !Vagy marad az eredeti vagy a Zalman!
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

A Zalmanról valószínűleg működik, vagy próbáld ki arról és ha tudsz fogyasztást mérni akkor baja se lesz tőle semminek és meg is tudod ,hogy nagyjából elbírná-e a kissebb táp is esetleg, ha már ott az a nagyobb táp is nálad.
(#) ptesza hozzászólása Aug 27, 2010 /

Bővebben: Link

Volt már olyan ,hogy nem akart felpörögni. Megpusztul?
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

De bonyolítod. Az eredeti táp bőven kiszolgál izmosabb CPU-t, legalábbis amit ebbe a lapba bele lehet tenni, azt biztosan. Okos emberek méretezték és gyártották. A -5V-ra csak egy lábjegyzet: Nem kell törődni vele, sem kivágni, sem egyéb hókuszpók, rádugod, és az alaplapon nincs bekötve, ha nem használja, ennyi.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Újraindítás, illetve előtte esetleg érdemes a CD-meghajtót eszközkezelőből kiszórni.
(#) szegelgetek hozzászólása Aug 27, 2010 /

A gép nem reagál a bekapcsoló gombra.
Ha a két csatlakozó tüskét zárom össze az alaplapon, arra sem.
Ha a tápegység zöld vezetékét zárom egy pillanatra össze a feketével, akkor a táp működni kezd, de a gép nem.
Tudnátok tippeket adni, hogy hogyan tovább?
Köszi!
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Tisztelt Kolléga, maga is jól tudja, hogy ennek mennyiféle oka lehet egyszerű KH-s csatitól letapadó fejig.
(#) didyman válasza szegelgetek hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Csernus telefonszámát, vagy részletezd a konfigurációt, mert anélkül nekünk nem megy.
(#) szegelgetek válasza didyman hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Az egyik egy ACORP-5ALI61 alaplapG-X86 MX PR166 procival.
A másik egy nevenincs alaplap VIA csippekkel Intel Celeron Fc 524Rx433 procival.
(#) zooli82 hozzászólása Aug 27, 2010 /

sziasztok uj vagyok volta egy olyan kérdésem töllem okosabb emberektöl hogy van nekem egy olyan alaplapom mikor összerakom be szeretném kapcsolni akkor igaz hogy minden életre kell de se képet nem ad találtam kettö darab fölfüjodott e kondit azokat kicseréltem de ugyan ugy viselkedik mint azelött
Következő: »»   91 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem