Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   99 / 1154
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Tegnap kicseréltem a kondenzátorokat, mind a 29-et, de nem lett jó a gép
Külön-külön elkezdtem letesztelni a hardware-eket, a ram, videókártya, a winchester és a táp jó. A processzort és az alaplapot nem tudtam letesztelni...
Az alaplapon nem láttam más külsérelmi nyomot, esetleg lehet vele még valamit kezdeni, vagy kuka?
(#) abcdabcd válasza Szebence hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

A nem lett jó az mit jelent? Kondicsere után csinálj egy cmos nullázást, azért.. Mit csinál most ha "bekapcsolod"? Sípjelet ad? Mi volt az eredeti baja?
(#) Szebence válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Eredeti baja: Bekapcsoltam, felpörögtek a ventillátorok, láttam a winchester ledjét, hogy dolgozott aztán ennyi... Nem kapcsolt be a monitor és pár másodperc után nem dolgozott a gép.

A kondik kicserélése után maradt minden ugyanígy... Sípolás... nincs sípolás, de az sem biztos, hogy van benne sípoló Pl az én gépemben sincs.

A VGA kártyát, memóriát és a winchester-t kipróbáltam másik gépben, azok jók voltak.
(#) attrax válasza Szebence hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

nekem is ez volt a déli híd adta meg magát szóval MB
(#) Szebence válasza attrax hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Ezt nem nagyon értem, mi az az MB?
(#) 7805 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia Ampervadasz

Szerintem csak sok neki 1 foglalatba az 512-mb os ram próbáld meg 256-os-okkal és a tusl2-c lap nagyon jó jól owerlockolható
(#) 7805 válasza Szebence hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia !
Próbáld ki az alaplapot másik táppal mert ha felfújt 29-db kondit... Van még remény hogy életre kel egy rendes táppal.Csak ne vargáné és tsa bt. comandor, codegen,.. Ezeket mellőzd
(#) Norberto hozzászólása Szept 11, 2010 /

didyman!

Azt esetleg tudod, hogy bizonyos szolgáltatást hogy lehet teljesen kitörölni a Szolgáltatások közül? Vagy hogy oda miként lehet új szolgáltatást felvenni, hol van mindez tárolva? Vajon a Registry-ben valahol?
(#) belfi2 hozzászólása Szept 11, 2010 /

Sziasztok! Megint a Zalmann! Úgy döntöttem hogy mégis újra kondizom.Az lenne a kérésem hogy ha van valakinek rajza vagy bontott Zalmann tápja legyen olyan kedves írja már le nekem milyen kapacitású és feszültségű kondenzátorok vannak benne. (Jelenleg kifogástalanul működik de mivel volt benne egy púpos kondi ,nem várom meg a következőt)
Remélem nem lesz OFF topik !
Üdv !
(#) didyman válasza 7805 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Akkir leírom sokadjára, pedig egy elektronikai fórumon reméltem, hogy nem kell .
A vacak tápegység miatt nem púposodnak meg az alaplapi VRM-ek mögött lévő kondik. Ezek a VRM-ek a táp felől jövő bármiylen zajokra 60-90dB zajelnyomást produkálnak, és amíg át nem ütnek a félvezetőik, addig kizárt, hogy a tápegység akármilyen lengéseiből jusson a kimenetre akkora mértékben, hogy az káros legyen-eddigre már rég felégett az alaplapn egy sor egyéb alkatrész és a tápegység vezérlése is összeomlik rendszerint, tehát leáll esetleg diszkrét hang- és fényjelenségek közepette. A 29 kondi nem meglepő, a kondipestisnek nevezett eseményről a badcaps.net-en lehet részleteiben olvasni, a lényeg tömören az alacsony ESR kondik vízbázisú elektrolitjának anyaghiányos összetétele (a japánoktól lopott recept némileg félresikerült).
(#) didyman válasza 7805 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Nem hiszem, hogy tuningolni akar, aki eleve ECC-s memóriákat szeretne használni, az vélhetően adatbiztonság miatt teszi ezt, abban pedig a legkisebb tuning is nagyságrenddel többet ront, mint az ECC hiánya.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Ne is reménykedj rajzban . Vegyél 4db 3300µF/6,3V-os kondit (lehet 2200µF is, elég lesz, az 5V-os ágra esetleg 10V-osat célszerűbb rakni), 3db 2200µF/16V-os kondit, a primer oldalra kelleni fog maximum 2db, 47µF/50V-os kondi (22µF-osok helyére mennek), és amennyiben 460AB a típusa (három borda van benne), akkor jobb, ha kicseréled a primer pufit is, a Lomexben talán van még akciózva Epcos 270 vagy 330µF-os, tökmindegy .
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

A HKLM/system/currentcontrolset/services útvonalon laknak . Ott megtalálsz egy csomó olyat, amit a services konzolfa nem is mutat, meg illesztőprogramokat és egyebeket. Valószínűleg a hozzáféréshez system-ként kell futtatni a regeditet, bizonyos bejegyzéseknél szinte biztosan.
(#) Szebence válasza 7805 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Ki fogom próbálni, de nem hiszem, hogy a táppal lenne a gond, szerintem ezek a kondik rosszabb minőségűek és 7-8 év alatt tönkrementek. Ugyan ilyen kondikat kellett cserélnem egy másik gépben lévő videókártyán és az egyik itteni felhasználó is írta, hogy ő is ilyen kondikat cserélt a tápjában...

Szerk Most figyelem, hogy elértük a 100. oldalt...
(#) Norberto válasza didyman hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Köszönöm, rá is találtam!

Akkor most egy kicsit nézegetem, értelmezem. :yes:
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Szia! ZA 400 A APF a típusa(2 borda van benne) Hát a Lomex túl messze van (120km) majd megrendelem.
Köszi a listát.
Üdv!
(#) Saggitarius válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Mindossze annyi a baj, hogy:

1., ez az alaplap nem tamogatja az ECC-s memoriakat.
2., egy slotba max 256 megat tehetsz.
Bővebben: Link
(#) didyman válasza Saggitarius hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

"ha berakok neki, egy 512MiB -os King$ton memóriát, akkor azt minden gond nélkül lekezeli."
A gépkönyve szerint is fogad 512MB-os modulokat. A 256MB a BX lapkák korlátja volt (128Mb SD-RAM modulok maximum, 16 IC-vel ez 256MB)
Az ECC-t nem támogatja, az ECC-s RAM-ok némi náthával el fognak indulni benne. A VIA lapkakészletei kezelték akkoriban az ECC-s modulokat.

512MB.png

(#) _ampervadasz_ válasza 7805 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Helló.

Nem sok az az 512MB -os memória neki, mert "standard" memóriát minden gond nélkül lekezeli.

A másik az, hogy owerclokkal, meg csak rontasz a dolgon, ugyan is ilyenkor eléggé megnövekednek a hibák száma a memóriában, ami azt idézi elő, hogy egy komplett folyamatot újra fel kell dolgozni, ami idő, teljesítmény, és így belegondolva magasabb villanyszámlát idéz elő ha éves szinten nézzük. Az ECC, pont az ilyen fellépő hibákra hivatott "szakosodni", amivel ha tuningolod a gépet, akkor értelmét veszíti az egész. (didyman itt is beelőzött. )

A másik, hogy tényleg nem rossz alaplap, de a tuningolásnak nincsen értelme, mivel arra a teljesítménye kevés, hogy játszani lehessen vele és nem Máriózni akarok 9000FPS -el.
(#) _ampervadasz_ válasza Saggitarius hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Köszi a segítséget, de valójában lekezel 512MB -os memória modulokat is.
(#) szilva válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Én is próbáltam szerveres, ECC-s SDRAM-okat pár nem szerver gépben. Az volt a tapasztalatom, hogy amelyik egyáltalán hajlandó volt meglátni az 512MB-os modult, az csak a fele kapacitását látta, és ha már két ilyen modult tettem az alaplapba, akkor mindenféle nyűgjei voltak pl. a memtest-ben is. Szóval sajnos nem ilyen gépekbe valók, pedig nekem is van jópár belőlük. Ami még számíthat, hogy ezeknek a moduloknak mindkét oldalán vannak chipek, ami volt a kezemben "hagyományos" SDRAM modul 256 és 512MB-osak, azoknak csak az egyik oldalukon voltak. Szerintem a memória szervezésében (bankokban) van az eltérés, amit nem tud lekezelni a nem erre tervezett alaplap (vagy a BIOS). Én nem néztem tüzetesebben utána az okoknak, de mivel ezek már eléggé nem mai darabok, lehet, hogy nem is éri meg ilyen szinten belemászni.
(#) _ampervadasz_ válasza szilva hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Köszi szépen, segítséget, akkor nincs más megoldás, hagyományos SD RAM kell és kész.

Azért ha úgy veszem, ezzel az 512MiB -os 256MiB -nak felcímzett memóriával is jól ketyeg, csak nem lenne olyan rossz, ha az egész területet felcímezné.

Ez a gép konkrétan 2p2 szervernek szeretne belépni az internet világába, és ha semmiféleképpen nem lehet rábírni a teljes felcímzésre, akkor marad ezen az értéken.

A memtest nálam tökéletesen lefutott, egy hiba nem volt észlelhető, az alaplap is teljesen új, és ráadásul úgy kellett megmenteni, mert beakarták zúzni, egy 9" collos 800x600 -as monitorral, oszcilloszkóppal stb, stb. együtt (Leltározás, és selejtezés után. Megjegyzem a számítógép eddig egy fillérembe nem került. ).
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 12, 2010 /

Jut eszembe hirtelen az oszcilloszkópról: létezik, valami olyan kapcsolás ahol egy VU méterrel tudom kijelezni az aktuális HDD foglaltsági szintjét?
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ha egy hiba van Memtest-ben, akkor az már nem jó. A metestnek jó gépnél bárminemű hiba nélkül akár napokat kell futnia, és akkoris még csak 99,x%-ban nevezhető stabilnak, hibátlannak a cucc.
A HDD LED->VU meter megoldás egyszerű, szerintem neked be sem szükséges mutatni: Egy integrátor szükséges hozzá, neked tetsző időállandóval beállítva. Már, ha a foglaltság alatt az I/O műveleti foglaltságot érted.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Igen, igen értelek. Körülbelül akkor ez úgy van mint a LED -es társánál, ami LM3914 -el valósul meg.

A memtest -et nem futtattam napokig ebben a környezetben, viszont amiben lakozott, ott azért kapta az ívet, és ott sem jelzett problémát.
Ez a memória, messzire elkerülte Csájnát, mikor ezt összerakták.
(#) attrax válasza Szebence hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

lehet,hogy Mother Board
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 13, 2010 /

Sziasztok!
Wlan mini card-ot szeretnék vásárolni a gépembe (pavilion ze4400). Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a valószínűsége, hogy menni fog a gépemben egy kártya? Pl. gondolok arra, hogy ha hoz valaki nekem egy pendrive-ot, akkor 99%, hogy fel fogja ismerni a gépem. Az ilyen mini PCI kártyáknál milyen a kompatibilitás? Erre gondoltam pl: Bővebben: Link, ebből van fent vaterán 4 különböző, megkérdeztem az eladót is, hogy melyiket ajánlaná? A foglalat csatlakozóinak száma, és elrendezése megegyezik, az biztos. Vagy jobban járnék egy USB-s wlannal? Az tutira működne, csak olyan bután nézne ki a gépem még egy USB-s cuccal, és ha már van a gépemben ilyen bővítőkártya hely, legalább nem törném le soha... Már így is van PCMCI->USB 2.0 adapterem, abba egy külső USB-s vinyó..
Köszi!
(#) Norby14 hozzászólása Szept 13, 2010 /

Sziasztok!

Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok! Adott egy kb 5 éves gép: Intel celeron 2.4 Ghz CPU, 512 MB RAM. Az elmúlt pár hétben csinált olyat, hogy bekapcsolásnál hirtelen kikapcsolt a gép. (Tehát pár másodpercet ment és OFF.)
Ma azonban végleg nem kapcsolt be. Ezt az üzenetet írta ki a bekapcsolásnál: FAIL OVERLOCKING. Beléptem BIOS-ba levettem a minimálisra az FSB szorzót és most elindul. Kérem ha vki tud segíteni írjon! Plusz információ, hogy a CPU igen meleg szokott lenni, 80°C körül. De mindig ki szoktuk takarítani és akkor visszaáll 65°C-re. A másik, meg, hogy a tápegységnél észleltem furcsa dolgokat: az +5V-os ágon 5.33V körüli az érték, meg a táp ventije 5300 RPM-et is eléri néha, az nem sok?
(#) vagnerjazon hozzászólása Szept 14, 2010 /

Mi lehet a gond, ha a laptopom hangkimenetén semmi nincs? A hangszórója szól, csak nem adja a jelet. Még garanciális, tehát nem tudom/akarom szétszedni, csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehetséges hibája lehet. Még annyi, hogy több hangszóróval is próbáltam, tehát nem az a gond, és nincs is elnémítva, mert nem is érzékeli a hangszórót. Köszönöm.
(#) didyman válasza Norby14 hozzászólására (») Szept 14, 2010 / 1

Akkorhát miféle tápegység az? Vélhetően az gyengélkedik, az 5V elszaladása a 12V-os pufferek elhalását jelzi.
80 fok az igen, nem hiányzik az egyik lefogató pecek, hővezető paszta van a cpu-n? Ezek a cerkák gyári Intel hűtőkkel olyan 45 fokig szoktak elmenni..
Következő: »»   99 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem