Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Figyelemmel arra, hogy erősítőről van szó, válogatott párt illik beszerezni!
De már az is nagy dolog, ha nem hamisak.
Sziasztok sajnos az autó erőlködőmbe szétégett egy P30n06 tipusu alkatrész az oka ismeretlen de a boltba az eladó számára maga az alkatrész is . Nem tudjátok mit kérjek a helyére???
Szia! Az oldal alján a helyettesítője található: STP30N06
Üdv mindenki!
Valaki nem tudja mivel tudnék helyettesíteni ZTX851 Tranzit?
Szia!
Ezzel helyettesítheted.
Köszönöm a segítséget!
Heló mindenkinek. Lenne egy kérdésem,valaki azt modta ,hogy a btb és a bta között nincs semmi külömbség. igaz ez ?
Szia!
A BTA a szigetelt hűtőfüllel ellátott típus, a BTB-nél a T2 összeköttetésben van a csavarozható hűtőfüllel. Bővebben: Link
DE tranzisztorok ezek egyáltalán? ,mert az adatlapon ilyeneket egyáltalán nem találtam.
Ezek triakok, nem tranzisztorok.
Sziasztok!
Javítgatok egy thomson erősítőt,és belebotlottam 4 db tranzisztorba amire ez van írva: A107 M017 A nyák szerint a lábkiosztása:E-C-B Nem találok róla szinte semmit,műszer semmit se mutat,valószínűleg döglöttek. Mivel tudnám ezt helyettesíteni? Üdv:gold
Itt ebben van róla valami, talán ez az. Bővebben: Link
remélem jó a link.
Szia!
Lehet, hogy ez egy digitális(logikai) tranzisztor. Köss a kollektorába egy 1Kohm-os ellenállást, és a bázisát vezéreld 5V körüli feszültséggel, hogy kapcsol-e. Mivel A-s a jelzése valószínű PNP-s tranzisztor van benne.
Üdv!
Valaki tudja hogy 2sa970 et lehet e valami másik sa jelzésűvel vagy bc-vel vagy bármivel helyettesíteni? egy akai am32 es erősitőt javitok és van a végfokmeghajtásban pár ilyen tranyó az egyik már biztos hogy olyan zárlatos mintha 100 as szög lenne a helyéredugva :S szal jólenne betenni valamit helyettesítésnek csak hogy működjön most egy tranzisztorért nem lenne jó bemenni a szomszéd városban lévő üzletbe ahol ráadásul rendelni kell:S kösz előre is
Köszönöm a segítséget!
Mindenképpen kipróbálom.
Sziasztok,
én azt szeretném megtudni, hogy KD503 helyett mit lehet használni? Bővebben: Link Köszönöm!
Egész véletlenül nem lehetne találni TO220, vagy TO247 tokozással?
BD249C esetleg? Vagy ennek melyik paramétere nem megfelelő?
Jó a BD249 a KD503 helyett.
Üdv! BF az tán még akad itthon találkoztam vele de h milyen azt nemtudom majd megnézem datasheeten h mennyire egyeznek az adataik. Pl nem lenne hátrány ha ez is nyugodtan elbirná viselni azt a 61,5 v ot amit legnagyobb feszkót kap ugyanis a meghajtófokban az erősítőben ez +- 55 v ot kap és ha jól emlékszem a kollektor feszkója 61,5 volt. és ezen a részen 2 kivételével mind 2sa970. meg van benne olyn ami 2 tranyó egy tokban olyan mint egy ic de tranyó most h 2sa v 2sc arra nem melékszem most az nem is lényeg.
de a bf nem nagyfrekire jó inkább? vagy hülyeséget mondtam és fogjam be ?
Lapose, Kadarist
köszönöm szépen!
Háááát, ha üresjáratban 60V körüli a féltápfesz, akkor nem csodálom, hogy ilyen tranyót tettek oda.
A BF és MPSA legtöbbször színvég tranyóként fordulnak elő, szóval azt pl. műszerésztől, TV szerelőtől is kaphatsz. Esetleg lebontasz egy képcsőpanelt ha az erősítő fontosabb, mint TV-t nézni.
Jah a baloldal ment ki am az erősitőben de nemtudom végfok is e v csak az előerősitő. elég komoly kis erőlködő akai am32 de lehet már irtam . szal az előerősitő tápja üresjáratban 67 v ot ad le + ban 68 at - ban a két ág közt meg 130 akármennyit
am nemtudom sajna rossz tv-m nincs. egy jó tv-m van de az panasonic viera lcd-tv abban sajna nem fogok képcsőpanelt találni de majd megoldom csak nekem hirtelen kellett volna h ne keljen egy tranyóért annyit menni ezért szar faluhelyen élni :S
Új kérdésem lenne
2sd1047 és 2sb817 es tranyópárt ki tudok e váltani 2sc3854/2sa1490- el ? szal az sd-sb páros helyett lenne az sc-sa páros.
Határeset, kevésbé kínozható az új páros, mint az eredeti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |