Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   10 / 360
(#) madazg77 válasza lalca hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Köszi, hogy szóltál! Érdekes hogy a számításoknál van. Vagy a többi miértvan szövegmanipulácíónál.

Üdv.
(#) madazg77 hozzászólása Júl 24, 2010 /

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyannal hogy 20Mhz-es oscillátorral lassan végzi a dolgát a PIC? Van egy projectem amiben 3db nyomógonbot egy LCD-t és egy léptetőmotort kellene kezelni, de nam tudja max. sebességen vezérleni a motor. Semmilyen késleltetés nincs benne ami lassítaná. A proci az egy 16F877-20I/P es és kb. 75%-ig van tele. Ha van valakinek ötlete azt megköszönném.

Üdv.
(#) madazg77 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 24, 2010 /

Megfogadttam néhány tanácsodat és átalakítottam a programot. Mostmár van ideje a stepperr-el is foglakoznia.
Köszönöm szépen!
(#) Szamy hozzászólása Szept 27, 2010 /

Üdvözlet !
Megkérnék Valakit, kukkantson bele az általam próbaképp összedobott projektbe, mit rontottam el, a szimulációban villog a led, de beégetve semmit sem csinál a pic.
Köszönöm.
(#) zenetom válasza Szamy hozzászólására (») Szept 27, 2010 / 1

Hali!
Szerintem nem állítottad be a konfigbiteket.
Külső kvarcról hajtod?
Csatoltam a képen hogy kéne akkor beállítani. :yes:
(Chip-->Konfigurál...).
(#) zenetom válasza Szamy hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Najó, elrontottam, meglátszik hogy nem nagyon flovkódozok
(#) Szamy válasza zenetom hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Belső osc volt kiválasztva, 3-as flowcod-al rajzoltam, és valamiért nem jól mentette el a konfigbiteket. A vele készített Hex alapban rossz volt, de furamód, ha a 3-al készített fcf-et újranyitottam a 4-essel, és avval generáltam a hex-et, akkor működik. Csoda dolgok ezek, de köszönöm, hogy rávezettél. Viszont amiért "ragaszkodom " a 3-as verzióhoz az az , hogy a 4-ben egyszerűen nem találom,hogy hol kell bállítani pl. a panelre dobott ledek tulajdonságait (a 3-ban ez tök egyértelmű) .Ha ebben még segítenél...
(#) zenetom válasza Szamy hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

A képen amit csatoltam, ott A "Master Clear Enable"-t állítsd External-ra, de a simpi általt csatolt fájlban bennevan.
Kapcsolási rajzot kérhetünk? Vagy csak 1 LED villogtatása most még a cél?
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Na közben rájöttem, hát iszonyat idiótán eldugták a beállításokat.Nem egyszerű . A 4.3-ban amit lőttél képen hát sokkal világosabb (hasonló a 3-hoz). Viszont csak 4.0 -m van okosba.
Köszönet!
(#) Szamy válasza zenetom hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Jelentem rajz nincs.Csak tegnap kezdtem el foglalkozni a téma ezen részével, eddig csak a hardveres környezet építésére volt lehetőségem, de a programozáshoz hülye vagyok, talán evvel a progival kicsit belekóstolok...
na megyek rajzolok valamit
Köszönet a segítségekért.
(I'll be back...)
(#) Szamy hozzászólása Szept 28, 2010 /

Üdvözletem.

Újabb segítséget kérnék: hogyan kell megcsinálni azt, hogy a "b5" gomb megnyomására a teljes "A" portot nullába tegye?
Ez egy időzítő lenne, ami "B3" -ra indul, de "B5"-re leállítható.
Próbálkoztam egy ideillő megszakítást írni, de csak sötétben tapogatózom.Ha valaki berajzolná a szükséges makrót, kérnék bele kommentet is , hogy értsem mi miért van.Köszönöm.

timer2.fcf

(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

3 kérdés:
1.:
ha pl. tmr megszakításból figyelem a másik gomb állapotát, hogyan tudom megadni, hogy a tmr makro végrahajtása után ne oda térjen vissza a program , ahol tartott, mikor meghívta a makrót (pont az lenne a lényeg, hogy a 2. gomb lenyomása esetén ugorjon át egy programrészt...) ?
2.: próbálkoztam már a maszkolással , de mindig csak a kiválasztott port 0 -ja kerül írásra, akárhogy csinálom a beállításokat.
3.:hogyan tudom megadni, hogy egy számlálóba beírjon 1-et , ami esetlegesen még majd más feltételek esetén növekszik, majd egy adott programrészen kiolvassa az "összegyűlt" értéket?
(#) madazg77 válasza Szamy hozzászólására (») Szept 29, 2010 / 1

Sziasztok.

Szerintem nem kell megszakítással figyelni a gombokat. Én ezzel a kis program részlettel oldottam meg a gomb kezelést.

Üdv.

Köszönöm, ezek tükrében megpróbálom összehozni...
(#) Szamy válasza madazg77 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Kopp. Most jövök rá , hogy delay alatt úgyse tudtam volna megszakítani a programot. Lelombozó.

nekem az A1 -re akasztott gombra nem csinál semmit...

az a gond, amire közben rájöttem, hogy számlálót kell használjak, mert így delay közben nem fogom tudni megszakítani, márpedig a végleges verzióban a késleltetések 5 percesek lesznek,és törlésre azonnal reagálnia kell a proginak.
(#) lalca válasza Szamy hozzászólására (») Szept 29, 2010 / 1

B0-ra rakd a gombot,hardveres megszakítás.A kiszolgáló szubban C-ben megírva még delay-ből is ki lehet léptetni.
(#) Szamy hozzászólása Szept 30, 2010 /

Tehát összegezve: ha B0 -ra kötöm a gombot (16f628) akkor a (#807454) és a (#806798) hozzászólásokban csatolt fájlok is megállnak a gombnyomásra, ha valós panelen próbálom ? Az "int" lábnév a hardveres megszakítás ? Csak ha esetleg más pic-be tenném a végén (12f629-be pl.) .
(#) Szamy válasza lalca hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Köszönöm ezt értem , de C -ben nem tudok programozni . Ezért használnám ezt a progit . Persze csodákat evvel a tudással nem tervezek alkotni.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

A következő:

Adott egy áramkör, amit egy rf távval szeretnék bekapcsolni, 30 perces időtartamra. 6 dab led jelezné 5 perces osztásokkal a hátralévő időt. A távnak 2 gombja van, a vevőnek 2 reléje- ezeket a reléket használnám az időzítőn, mint gomb. Mindkét relé jumperelhető , hogy csak 0,5 sec -ig legyen meghúzva, mikor a távon megnyomom a hozzárendelt gombot. Az 1. relé meghúzásakor indulna a számláló, de fontos, hogy a 2. relé meghúzására rögtön törölje a hátralévő időt, és tegye a kimenetet 0-ba.

Alaphelyzet : minden kimenet 0 és figyeli az 1. gombot .

Igen , tökéletes.
Most megpróbálom megérteni, aztán jövök a kérdéseimmel.
Köszönet érte!
(#) lalca válasza Szamy hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Ha csak ennyi,esetleg így.1-INT. 2-MCLR.

IDOZITO.fcf

(#) Szamy válasza lalca hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Mindjárt lepróbálom ezt is, Köszönöm!
(#) Szamy hozzászólása Okt 1, 2010 /

Lemartam egy egyszerű próbapanelt a 16f628a -hoz.Hogy lepróbáljam, összedobtam hozzá egy futófény progit. Szimulációban minden ok, de a panelen nem világít 3-as (RA4), és a 4-es (RA5) lábra kötött led.A panelt átmértem , az ok. Van valami, amit tudnom kellene?
UI.: Tudom hogy a sch-ban fordítva vannak a ledek, lusta voltam átforgatni.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Igen , közben megnéztem az adatlaját. De a 3-as lábon kellene neki.Próbáltam egy olyat, hogy a teljes a portot tegye 1-be, akkor sem világít. Ha kiveszem az ic-t és odakötöm az 5v-ot akkor világít, tehát a panel ok.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Üdvözlet!

Az előző témát befejeztem, szépen működik egy 2 soros lcd-n.
Most próbálkoznék megszakításkezeléssel, de ennél elakadtam. Mikor a TMR1 -nek be kellene olvasni a B1 et , valamiért nem teszi. Van esetleg ötleted?

futo he.fcf

(#) Szamy hozzászólása Okt 8, 2010 /

Üdvözlet!

Azt hogyan tudom megoldani , hogy a program legmélyéről INT megszakításra ugorjon a progi legelejére (kvázi "RESET" kellene) ?
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Elméleti kérdés volt... csak azért , hogy ne gondolkozzak olyanon feleslegesen , ami esetleg lehetetlen (mint pl makróbol máshova visszatérni).
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

"Vagy használhatsz wdg-ot, folyamatosan törölgeted aztán ha resetelni akarsz akkor nemtörlöd és a pic resetel."

ez pl szimpatikusnak tűnik. Hogyan tudom ezt elérni a valóságban?
Következő: »»   10 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem