Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Eloszor is elnézést kérek , hogy nem ebbe a temaba tartozik ez a kérdés . Remmelem valaki kisegit egy leirassal , a Lámpés Tv , Lámpás Radiokrol ... Kaptam egy hazit es nem kapok semi leirast . A Hazi temaja " Az elektronika kezdete (tortenelme) .
Remmelem valaki segit es koszonom elore is
Keress a úgy,hogy Elektroncsöves rádió/TV. :google:
Huh ... ez szuper lessz .
Koszonom szepen es jo napot tovabbra is Idézet: „Eddig is ez volt, nem? Most meg jó lett?” Nem ez volt. Rossz helyre tettem a kondit. Viszont most jó.
Most ilyen lett.
Így sem az igazi, de nem olyan durván pörög. 10 nF kondi van benne.
De hová raktad eredetileg a kondikat, amikor nem lett jó? Csak tapasztalatszerzési célból kérdezem.
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy müveleti erőssitővel lehetsége áramgenerátort építeni?
Most is a kapcsoló és a föld között van.
Akkor rosszul fogalmazok.
Így volt:
Szóval a testet szűrted meg a testtel.
Sziasztok, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az a kérdésem, hogy ha 5.1-es hangfalat szeretnél, akkor azt megoldhatom-e 3db erősítővel (hátsó jobb-bal, első jobb-bal, és basszus-center) ? Vagy így nem lenne jó?
Idézet: „Szóval a testet szűrted meg a testtel.” Az életben jó dolog a testet a testtel szűrni. Nos az elektronikában nem
6 db erősítő kell. Vagy máskápp fogalmazva 3db sztereó erősítő. Azért 5.1.
Sok kapcsolasom van....
De megis, mit akarsz epiteni es hany mA-re? Az elvet tudod, ami alapjan tervezel vagy kesz dolgot keresel?
Üdv emberek!
Lenne egy kérdésem vagyis kérésem! Tápegységet tervezek de még nem tökéletes egyik fórumtárs ajánlotta hogy helyet kaphatna még védelem és biztosíték a kapcsolásban! Kérés! Hogy és milyen kapcsolással tudnám megoldani a védelmet és a biztosítékot hogy helyezzem el a panelon! Bővebben: Link Válaszotokat és segítőkészségeteket előre is köszönöm! Lacko12
Üdv Mindenkinek! Az ellenállásokról szeretnék kérdezni. Utána olvastam, és a 0,25Wos ellenállásoknak a színkódja alapján egyszerű megállapítani minden lényeges információt. De a 0,4 és 0,6 wattosoknál, amiknek sokkal több színcsíkjuk van azoknak hogy lehet megállapítani például hogy hány ohmosak? Előre is köszönöm a Választ!
Nincs sokkal több színcsíkjuk általába 4 szokott lenni vagy max 5-6 csík de azok már pontosabbak. Szóval általába 4 csík van egy ellenálláson amiből az első 2 az egy-egy szám a harmadik csík az egy szorzó és a negyedik csík pedig azt mutatja, hogy a névleges értékétől MAX hány %-ba térhet el. Amúgy az oldalon van segédprogram 4-5-6 sávos ellenállásokhoz
Sziasztok,
Egy BD249C tranzisztorral szeretnék 12V-ot és kb 10A-t kapcsolgatni 48 kHz-en (555-el) Az a problémám hogy a tranyóból csak 4V jön ki és nagyon melegszik. Mit rontottam el? És mekkora lenne az optimális ellenállás az 555 kimenete és a bázis között. Előre is köszi a választ!
Keszet akarsz vagy elvet?
Tudok kuldeni keszen vagy Tango2 terv formajaban. SMD jo lesz?
Google-ban kerestem de most itt is megtaláltam meg a hestore honlapján. Így már értem, köszönöm Szépen a segítséget! Azt még megkérdezhetem, ha nem gond hogy egy 1n4002 diódát mivel tudnék helyettesíteni? Csak mert a hestore-ban szeretnék vásárolni de ott ilyet nem találtam. Köszönöm előre is!
Ha nem baj akkor küldj egy elvet is meg egy készet is. SMD nem jó mért azt forrasztani még nem nagyon tudom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |