Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.A következő a problémám:van egy műholdvevőm amin a upc-t nézem kártyamegosztással.A kulcsokat pc-n soros porton küldöm neki nullmodem kábelen keresztül.A gond az hogy most szükségem lenne egy kb 8 méteres kábelre mert ugy alakult hogy a pc és a beltéri ilyen messze került egymástol.Ha csak simán megtoldom a kábelt az ugy nemjo nem csinál semmit.Gondolom elveszik a jel azon a 8méteren.Esetleg van valami kapcsolás arra hogy hogy erősitsem fel a jelet hogy 8 méterre elérjen?Nembaj azsem ha 4-méternél kell beiktatnbi csak legyen rá megoldás.Ha valaki tud kérem segitsem.Előre is köszönöm!
Üdv:Sly
Szia!
Szerintem az RS232 szabványú kapcsolat elviseli a 8 m kábet. Használj alacsony kapacitású sodrott érpáras kábelt árnyékolással. Pl. Árnyékolt UTP kábelt. Az érpárak egyik (a fehér alapon csíkkal jelzett) ere mind a földpontra legyen kötve, a másikon (színeseken) menjen a vételi és az adási jelvezeték. Az árnyékolás is lengyen a földre kötve. Wiki RS232... a Cable fejezet...
A link jól... Wiki RS232
Azt én is meg tudom erősíteni, hogy a soros port elvisel ilyen kábelhosszt, vagy legalábbis kéne neki, nekem annak idején amikor még ethernet nem volt annyira "divatban" vagy inkább elérhető áron, volt egy kb 25méteres soros kábelem, hogy lehessen 2 gépen játszani midenféle többgépes játékokat
A maximális távolság az alkalmazott adatátviteli sebességtől is függ. Gyors kapcsolatnál a 10 m is sok lehet. Ha biztosra akarunk menni, akkor érdem es egy RS422-es átalakítóval operálni. Egy ilyen dobozból kettő kell, egy a beltérinél, egy a PC-nél.
RS232/RS422 konverter. Másik: Moxa
Szia!
Azért túlzásba ne essünk! Az általad javasolt mód tökéletes, de az 1200m-es maximális távolság kicsit ide sok. Az RS232-nél a max. távolság 25m(ha jól tudom).
Rosszul tudtam..
Ezt nem is csak a konkrét eset miatt írtam, hanem azért, mert van megoldás a soros portok hatótávolságának növelésére és zavarvédetté tételére egyszerű módszerekkel is, csak erről sokan nem tudnak.
Akkor CAT 5 UTP kábellel 8m max. 38400 baud -dal... Szerintem elég lesz...
Szia!
Kábel bekötése biztos jó? Esetleg rx-tx láb (2-3) felcserélését az egyik oldalon kipróbálhatnád.
Akkor majd megpróbálom utp kábellal.Remélem akkor jólessz.Egyébként egy egyszerü tranzisztoros erősitővel nemlehetne felerősiteni a jelet?A beltéri felé a tx-et visszafelé pedig az rx-et?
Szia!
Lehet, sőt optikai leválasztás is megvalósítható... Fordíts össze a TTL kivezetésinél két db MAX232, LIN232, ICL232 -t. Kell neki egy 5 V -os táp még. Használhatsz még 75150 és 75154 illesztő ic -ket, de nekik már hátom táp kell (-12V, +5V, +12V). Esetleg bontott PC kártyákról MC1488 - MC1489, vagy 75188 - 75189, stb. Optikai leválasztáshoz gyors optocsatoló: 4N25...
Annyira nemakarom túlbonyolitani.....Akkor majd először megpróbálkozok az erősitővel és utána majd az ic-kel.Köszi minden segitséget.
Szia!
Legelőbb megérne egy próbát minden erősítés nélkül....
Szvsz a #818751 konverterből nem kell kettő, mert PC oldalon indulhatsz UTP-vel, csak a beltéri előtt kell visszakonvertálni RS232-re. Máris jobb a leányzó fekvése
Nem kell semmiféle toldás-foldás, átalakítás, erre a célra lehet rakni nyugodtan 10-15 m-es kábelt ( nekem is volt valamikor 14 m-es 10x0.25 szalagkábelből )
Egyébként a linkelt táblázatok teljesen hülyeséget írnak . Az említett megosztásnál is 115200 bps az adatátviteli sebesség. Jellemzően Opticum és Orton típusokhoz használják ( esetleg a UPC saját készüléke még DSX6010 ) sokan az ilyen jellegű megoldást.
Sziasztok.Nem akartam uj témát nyitni ezért ide teszem fel a kérdésemet.(egyébként köszi a válaszokat a nullmodem kábelre.Vettem utp-t és és azzal tökéletesen megy a 10 méter is.)Na szóval a minap szert tettem egy optibox fta pvr ready-re és a com port-ja elszállt.A haveromé volt a gép és őis a nullmodem kábel hoszabbitásával próbálkozott de neki valahogy nemjött össze.Valami rövidzárlatot emlegetett hogy a nullmodem kábelnek az érpárjai összeértek és azóta nemmegy a com port.Itthon kipróbáltam és téjnleg semmi communikáció nincs.A software amivel töltöm fel a firmware-t a beltérire communication error-t ir ki.A soros port Rx Tx ága a mpeg dekóderböl jön.Van két smd npn-es tranzisztor az Rx-Tx-en azokat próbáltam kisebb nagyobb sikerrel cserélni de semmi változás.A kérdésem az lenne hogy esetleg a beltéri kártyaolvasó portján keresztül nemlehetne megoldani a kommunikációt?Az Rx és Tx vonalakat onnan nemlehetne lekötni?Vagy egyáltalán az a port milyen fajta kommunikációval kommunikál a kártyaolvasóval? Ha tudtok megoldást szivesen fogadom!Üdv
Schwaiger dsr 5002 nullmodem kábel rajzot valaki tudna valaki linkelni ? vagy leírást adni hozzá ?
Szia!
Nullmodem bekötés: Bővebben: Link Modemvezérlés bekötésével (bár beltérihez nem kell):Bővebben: Link
Innen a legelső rajz jó a szoftverfrissítéshez vagy okosításhoz is ?
Már 1 éve itt parkol nálam és mondom kicsit eljátszogatok a szoftverével
Igen, jó mindkettőhöz.
Akkor már csak egy feltöltőprogram kéne . Tudna valki ajánlani ehez fórumot ami még aktív
Esetleg ez a bekötés jó HUMAX IRCI 5400 Z-hez ? Mert nekem a humax uploader 1.5 az sw feltöltésnél nem akar csatlakozni a humaxhoz. Esetlegesen teljes bekötés kellhet ? A com 1 elméletiekben működik mert a girder-t használtam a pc távirányításhoz com-on. Vagy esetleg az a baj hogy a kábel földjét nem kötöttem be ?
Biztos, hogy nem kell teljes bekötés, de arra ügyelni kell, hogy szoftveres vezérlésre legyen állítva a soros port a számítógépen.
Sajna ezt nem értem . A bios-ban kell álítani valamit ?
A Windows eszközkezelőjében (beálllításokon belül) kell beállítani a megfelelő portsebességet és a vezérlés fajtáját. Milyen oprendszered van?
Beállítási kép Bővebben: Link
Windows xp professional Service pack 3
Tehát az átvitelvezérlést "nincs"-re kell állítani és a portsebességet pedig a beltéri igényeinek megfelelő sebességre állítani. Vezérlőpult-->Eszközkezelő-->Portok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |