Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok Szakik!
Samsung Digimax S600-as gépem a napfényben fehér képeket készít. Ha sötétebb az idő akkor vizszintes csíkok vannak a képen. Ha sötét van és vakuzok akkor tökéletes a kép. Javitható vagy qkába dobjam?
Ami még kimaradt az előzőböl az az, hogy videó módban tökéletes filmet csinál.
üdv.
Kellene egy kis segítség. Bár ennek semmi köze az elektronikához de egy kis köze van a gép javításához. Azért hátha tudtok segíteni. Van egy Canon PowerShot A570 IS-em. És csak angol és kínai nyelv van rajta. Na már most lehet a firmware-t rajta frissíteni, tehát gondolom teljesen újrarakni is. Kellene nekem rá magyar nyelvű firmware, de az az igazság, hogy semmilyen firmware-t nem találtam hozzá a CHDK-s tuningolt verzión kívül. Bővebben: Link Eredeti gyári magyar nyelvű firmware kellene nekem. Valaki tudna segíteni nekem, hogy honnan szerezhetnék olyat?
Az A570IS-hez nem jelent meg firmware-frissítés. Esetleg kérdezz rá a magyar Canon terméktámogató oldalon (canon.hu), vagy a Camera Kft-nél (camerakft.hu). Szerintem nem fognak vele foglalkozni, a nyelvi támogatás pedig a firmware része, külön nem cserélhető. A CHDK hiába tud magyarul, az a gyári szoftvert érintetlenül hagyja. A CHDK fejlesztése érdekében fényképezőgépekből letöltött firmware pedig nem tölthető vissza a kamerákba (senki nem vállalja a rizikóját egy ilyen irányú fejlesztésnek, mert senki nem akarja saját, többnyire egyetlen kameráját tönkretenni).
#835844 Nyitva maradt a mechanikus zár. Vagy beragadt, vagy a vezérlőjel útja szakadt meg (szalagkábeltörés, kontakthiba). Ezt jelezheti, hogy nem hallatszik a hangja, mikor exponálsz (próbáld ki).
Szia!
Isten vagy! Valóban nem hallatszott, megütögettem és exponáláskor hallatszik a kerregés. Montenegrói nyaralásunk első napján kezdte és nem tudtunk képeket készíteni. Arra gondoltunk hogy szoftverhiba vagy elállítódott valami. Csak videókat tudtunk csinálni, állóképet egyet se. Jól meg is szívtuk. A beragadást "házilag" lehet javitani? Gondolom valami szennyeződés (por) kerülhetett bele. Nagyon szét kell termelni a gépet? Ha igen milyen anyagot lehet oda használni? Szervízbe nem akarom vinni, régi tipus , javításáért annyit kérnének hogy egy új gépet tudok venni. De ha érdemes szétszedni, nekivágnék. Segítséged köszönöm !
Én ennyire nem szedtem szét még gépet. Ha ebben a témában visszaolvasol egy darabon, láthatsz olyan esetet (#765483), amikor hasonló tüneteket mutató gépét szétszedte a tulaj, és törött szalag- vagy fóliakábelt talált az optikán belül. Ez a törés nem tudom, hogyan néz ki, ezért azt sem tudom megjósolni, hogy orvosolható-e házilag. Ha csak a zár ragad, akkor is szét kell kapni az optikát. A gépet persze mindenképp "atomjaira" kell bontani (csavarozás, egyes vezetékek leforrasztása). A siker pedig elég kétséges, sokminden tönkremehet közben óvatlanságból (kábel törik, sztatikus feltöltődés kinyír valami félvezetőt, stb). Csak akkor csináld, ha amúgy kukáznád.
Sziasztok! Van egy állítólag panelhibás, Konica minolta E500 gépem, kijelző működik csak nem csinál képet. Alkatrésznek nem érdekel e valakit?
Fényképezőgép-szétszedésre vágyóknak találtam egy sok képpel illusztrált bemutatót: Canon A70. Mivel feltehetőleg észt nyelven íródott, a megértésben kicsit segíthet a Google Translate.
Sziasztok!!! Új vagyok még itt, és egyből egy kérdéssel támadok )) Történt, hogy a Canon Powershot 510 gépem, leesett, pont az opticára, ami betolódott. Érdekelne egy jó szaki, aki nincs túl messze tőlem ( délbuda, délpest, érd, budaörs stb). Nagyon szeretem ezt a gépet, szeretném megjavítattni, HA gazdaságosan lehet. tavidir@gmail.com
Előre is Köszi!!
Ez a Canon típus ha jól emlékszem már néhány éves.
Készülj fel rá, hogy ezt gazdaságosan ha komolyabb baja lett nem éri megjavítani. Ha ragaszkodsz a típushoz akkor vegyél használtan egy másikat. Egy egyszerűbb javítás is 15-20eFt lehet.
Kodak V570-es duplaoptikás gépem van.
A zoomos részében elrepedt az egyik fogaskerék, ami az élességállító lencse mozgatásáért felel. Megcsináltattam rézből ügyes műszerésszel, nagyon szép lett, de egyelőre nem működik a gép. Bekapcsolás után közvetlenül csinál egy tesztet, hogy működik-e minden mechanika benne, ekkor erős búgó hangot ad, mintha nem bírná megmozgatni a motor a lencsét, gyanítom, hogy az egyik végállásba beszorul, majd jön az E45-ös hibakód. Ha kikerülöm a bekapcsoláskori tesztet az látszik, hogy ugyan homályos állapotban, de minimálisan meg tudja mozgatni a lencsét, van némi javulás a képben fókuszáláskor. Az az érzésem, ha nem csinálna az elején tesztet, és nem küldené koppanásig a lencsét, utána működhetne jól. Számít esetleg, hogy épp milyen pozícióban szerelem össze? Ezt mondjuk nem tartanám logikusnak, hiszen egy hirtelen akksi lemerülés miatt is ott maradhat bárhol és akkor sem lehetne újraindítani. Lényeg, hogy olyan pozícióban rögzül a teszt miatt a lencse, amire semmi szükség nem lenne, semelyik zoom állásban nem adna ott éles képet. Van valakinek ötlete? Valaki ismeri ennek a típusnak a rejtelmeit?
Biztos, hogy könnyen jár a fogaskerék áttétel?
Nem szorul valahol?
A fogaskerék áttétel biztos jó, ahol lehet még gond, az a menetes tengely (ezt a tengelyt hajtja meg a léptető motor fogaskerék áttétellel, a menetes tengelyen meg egy villa mozog, az csatlakozik a lencséhez), ill. az a tengely, amin a lencse műanyagja csúszkál.
Végigpörgettem kézzel (ill. fogpiszkálóval) a teljes pályáján, meg külön külön is szétszedve. Az egyik véghelyzetben kétségtelen, hogy van egy kis szorulás, főleg, amikor a kis rugót is a helyére rakom. Ennek az okára még nem jöttem rá, de elsőre úgy tűnt, hogy ott már azért szorul, mert nekifeszül a "falnak". (Ugyebár olyan kis alkatrészekről van szó, hogy nem könnyű szemmel megállapítani sem, hogy pontosan mi mihez ütközik.) Aztán ebbe a helyzetbe szorul be az indításkori teszt során. De szerintem alapból pár miliméterrel odébb kéne lennie a fókuszáló lencsének, és akkor működhetne rendesen. Ezért gondolkozom olyan megoldáson is, hogy ezt a végálláshoz való kitolást ki lehet-e kerülni esetleg.
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni,hogy a fényképezőgép a full teli elemet lemerültnek érzékeli ezért nem enged fényképezni. HP M525 tipusú Előre is köszönöm az esetleges segitséget!
Hali. Elemre gondolsz valójában,vagy aksira?Mert aksival én is így jártam rendszeresen.De Energizer elemmel azóta semmi gondom.Hónapokig nyúzhatom....
A HP gépek elég nagy áramot vesznek fel,sokat fogyasztanak.
Úgyhogy kövesd atilla1 válaszát. Sima elemmel el sem indul,legjobb esetben foto elemmel,ami igen drága mulatság, az atilla1 által említett típus a legdrágább. Próbálkozhatsz akkuval is de (ha AA) legalább 2500-2700 mAh-ak legyenek. gyuszuSS
Nos..köszönöm.Úgy tűnik hogy beválhat amit javasoltok attila1el.Tesztelgetek..és meglátjuk hogy tényleg az volt e a baj.
Sziasztok. Még kiegészíteném annyival a hozzászólásomat,hogy Varta Power Accu-t használtam,vagyis csak szerettem volna,ami 1,2V/2500mAh,és volt olyan,hogy bekapcsolás után szinte azonnal alacsony fesz.-re hivatkozva kikapcsolt,vagy jobb esetben max.10 kép,és kikapcs.Ezekután próbáltam meg egy hagyományos Energizer elemet,és azóta semmi gondom vele.
Ezek a superáramra kihegyezett akkuk eszméletlen szarok. Ciklusszám, sehol nincs. Önkisülés állat.
Valamikor az Ansmannok, Varták jók voltak. Hol van az már ! Somogyi Electronictól karácsonyi ajándéknak kaptam no name 1500-as ceruza garniturát 3, vagy 4 éve ? Mind egyforma, és piszok jÓk. Vennék belőle ha lenne Igy útólag is köszönöm
Én régebben piaci árusoktól szoktam venni ceruza aksikat,talán GP??,sárga alapszínben piros csík,kb.2200mAh,hát elég jók voltak azok is
Sziasztok!
Komolyan mondom..hogy állok "értetlenül". Bejött amit írtatok.Az elem volt a szar... Csak azt nem értem,hogy eddig miért nem volt ilyen?! Szinte bármilyen elemmel működött kifogástalanul. Ráadásul még meg is mértem ,hogy mennyi szufla van benne.. Egy szónak is száz a vége:most nem kapcsol ki..10 kép után sem. Eddig egyet sem lehetett vele csinálni.
Ennyire gagyisodik minden. Sajnos a kaják is
Üdv mindenkinek. Van egy samsung gépem ami elkezdett rossz minőségű képeket készíteni olyan mintha apró csikos lenne a kép, javítható valahogy, Kösz mindenkinek.
Üdv Laci!!
Üdv. Tegyél fel valami képet,amin látni a hibát.Videó felvételkor is benne van a csík? Attila
Hát próbálok elküldeni eggyet de nemtudok valami van evvel a nyamvadt nettel. A kép keresztbe csíkos de igazából csak a számitógépen látszik nagyba és maga a minősége is gagyi de videó közben mintha nemlátnám ezt, ahogy tudok küldök képet
Szia, samsung - mi ez a gép?
Hali.Ezek a képek olyanok,mintha az automata képbeállítást kikapcsoltad volna,és saját színbeállítást használnál.Csinálj egy gyári-értékre való visszaállítást a menüjében első próbálkozásra.
Üdv.
Ha itt novemberi hozzászólásokig visszaolvasol, hasonló problémát találsz, szintén Samsung gépnél. Tehát esetedben is zárhibás lett a gép, javítása valószínűleg gazdaságtalan. A zárhiba nem befolyásolja a videókészítést, illetve az előnézeti képen sem látszik, fényképet viszont csak sötétben, vakuval lehet talán kielégítő minőségben készíteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |