Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Nem kis nehézségek árán de megvalósult. Bocs a minőségért de a lényeg látható!
Hu ez aztán nem semmi , ehhez is kell némi elszántság annyi biztos , gratulálok nagyon tetszik .
![]()
Ez nagyon durva. De mit is látunk pontosan?
![]()
Ez egy földgömb 32db ledből! Vagy rossz videót töltöttem
fel??? ![]()
Nagyon látványos! A munka után pedig jöhet a jól megérdemelt ebéd is.
![]()
Lehet hogy hülye vagyok, földgömbnek földgömb, de inkább hologram, vagy laser, de nem led főleg nem 32. Lehet hogy nem értem.
Nem lehet, hanem biztos.
![]() Most már lejött, hogy sokkal jobban megnéztem. Már csak az a kérdés nekem miért nincs ilyenem?
Azért nincs, mert nem építettél vagy nem vettél... :bohoc:
Ha bulizásra adom a fejemet úgy fogok összeszerelni hogy ne legyen láb alatt kábel stb.. Ha meg valaki csak egy ujjal is hozzáér a kincsemhez (quad9 már töröm is el a kezét
![]() ![]()
Sziasztok !
El készült - Topi után szabadon - az új "fotó kupolám". Az uccsó képen az 1.0 verzió ,a többi az új. 227 db led ,ebből 35 db vaku led. Áram felvétel ,közel 3A !
Itt egy próba fényképezés...
Nagyon jók most már, gratulálok!
Még a színek egyenletességével vannak gondok, de a derítés azt majd megoldja. Valószínű meg még nincs túlvilágítva maga a háttér - alap fehér. Szerk: Képeidet megnézve, még talán az is lehet, hogy eltérőek a LED-jeid színhőmérséklete. Egyik oldalon pirosasabb, másik oldalon kékesebb a fény.
Fény visszacsillogás.
Itt látható, hogy mennyire fontos hogy felülről is ugyan olyan színhőmérsékletű fény érkezzen rá. Szerk: Mégvalami! Próbáld ki, hogy jobban derítesz, akkor sokkal kevesebb lesz a fény, mint amid most van, viszont egyenletesebb. Ekkor ezután a fényképezőgépet a legalacsonyabb ISO-val (pl. 100), és vagy fél-1 másodperces záridővel használd. Ekkor nagyon figyelj oda, hogy (időzített) távkioldót használj, mert ahogy megnyomod a gépen az exponálást, úgy már be is mozdult a kép.
Szia !
Köszi a tanácsokat ! Egyenlőre sem derítés ,sem pedig állítgatás nem volt . Örültem a közel 8 hónapja halogatott project befejezésének és kattogtattam párat ![]() Üdv : István . a gépemmel - bár meg van vagy 4 éve - folyamatosan ismerkednem kell ![]() ![]()
Olyan mint egy hologram, nagyon profi. Ha ezt Gábor Dénes megérhette volna.
A mai alkotásom egy panelról lementett vfd kivezérlés jelzö. Volt vele némi munka, nyákterv hiba (nem mértem mindent meg volt amit úgy itéltem, hogy nem kell és mégis)és még az ic t elösször forditva forrasztottam be. Meg a régi nyákot fölérakva martam át a felfogató helyeket és nem sikerült merőlegesen tartani igy a folia bánta. Most kb 12V kell neki (fényerö függvénye) abból egy 7805 adja az 5V ot, a fütést és a kb. -26V ot a kis trafó astabilal.
Sziasztok! Megépítettem littlejoe barátunk PIC-es hőmérőjét, de a kijelzőrészét átterveztem, mivel olyan kijelzőt nem találtam, illetve nekem jobban tetszenek ezek a fajta kijelzők. A tápcsatlakozó hiányzik még belőle, majd az is belekerül. De beszéljenek a képek...
Köszi szépen. Igen, a nyákot is én vasaltam, marattam, ónoztam. Kedvenceim a ledek, illetve az ilyen kijelzős cuccok.
![]()
Ezt a panelt megismerem ("ilyen volt"). Nekem is volt még egykor ilyen Hifi-stereo videomagnóm, amiben ilyen kijelző volt...
![]() ÁÁÁ! A régi szép idők... ![]() És még mindig "élnek"! Úgy értem a kijelzők. Vajon hol lesznek majd a maiak ugyanennyi év múlva? Minden elismerésem egyébként, nagyon jól sikerült!
Mind a két kijelzö müködik de csak az egyiket használtam fel és az ic is tulélte a fordiva beforrasztást
Milyen IC-vel csináltad? Sajnos nem látható a képeken?!
Attól,hogy fordítva forrasztod be még nem szoktak tönkremenni, csak akkor ha megkapja a tápfeszt fordítva..
BA6805A a "gyári" vezérlöje, tápfesz volt rajta csak jol türte.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |