Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Nem kis nehézségek árán de megvalósult. Bocs a minőségért de a lényeg látható!
Hu ez aztán nem semmi , ehhez is kell némi elszántság annyi biztos , gratulálok nagyon tetszik .
Ez nagyon durva. De mit is látunk pontosan?
Ez egy földgömb 32db ledből! Vagy rossz videót töltöttem
fel???
Nagyon látványos! A munka után pedig jöhet a jól megérdemelt ebéd is.
Lehet hogy hülye vagyok, földgömbnek földgömb, de inkább hologram, vagy laser, de nem led főleg nem 32. Lehet hogy nem értem.
Nem lehet, hanem biztos.
Most már lejött, hogy sokkal jobban megnéztem. Már csak az a kérdés nekem miért nincs ilyenem?
Azért nincs, mert nem építettél vagy nem vettél... :bohoc:
Ha bulizásra adom a fejemet úgy fogok összeszerelni hogy ne legyen láb alatt kábel stb.. Ha meg valaki csak egy ujjal is hozzáér a kincsemhez (quad9 már töröm is el a kezét A dohány doboz tároló jó dolog... Van egy egész doboz relém a MÉH telepről OFF vége!
Sziasztok !
El készült - Topi után szabadon - az új "fotó kupolám". Az uccsó képen az 1.0 verzió ,a többi az új. 227 db led ,ebből 35 db vaku led. Áram felvétel ,közel 3A !
Itt egy próba fényképezés...
Nagyon jók most már, gratulálok!
Még a színek egyenletességével vannak gondok, de a derítés azt majd megoldja. Valószínű meg még nincs túlvilágítva maga a háttér - alap fehér. Szerk: Képeidet megnézve, még talán az is lehet, hogy eltérőek a LED-jeid színhőmérséklete. Egyik oldalon pirosasabb, másik oldalon kékesebb a fény.
Fény visszacsillogás.
Itt látható, hogy mennyire fontos hogy felülről is ugyan olyan színhőmérsékletű fény érkezzen rá. Szerk: Mégvalami! Próbáld ki, hogy jobban derítesz, akkor sokkal kevesebb lesz a fény, mint amid most van, viszont egyenletesebb. Ekkor ezután a fényképezőgépet a legalacsonyabb ISO-val (pl. 100), és vagy fél-1 másodperces záridővel használd. Ekkor nagyon figyelj oda, hogy (időzített) távkioldót használj, mert ahogy megnyomod a gépen az exponálást, úgy már be is mozdult a kép.
Szia !
Köszi a tanácsokat ! Egyenlőre sem derítés ,sem pedig állítgatás nem volt . Örültem a közel 8 hónapja halogatott project befejezésének és kattogtattam párat Valóban nem egyformák a ledek ,meglátjuk ! Üdv : István . a gépemmel - bár meg van vagy 4 éve - folyamatosan ismerkednem kell ja..Mindig 2mp beállítással állványról fényképezek (remeg a kezem!?)
Olyan mint egy hologram, nagyon profi. Ha ezt Gábor Dénes megérhette volna.
A mai alkotásom egy panelról lementett vfd kivezérlés jelzö. Volt vele némi munka, nyákterv hiba (nem mértem mindent meg volt amit úgy itéltem, hogy nem kell és mégis)és még az ic t elösször forditva forrasztottam be. Meg a régi nyákot fölérakva martam át a felfogató helyeket és nem sikerült merőlegesen tartani igy a folia bánta. Most kb 12V kell neki (fényerö függvénye) abból egy 7805 adja az 5V ot, a fütést és a kb. -26V ot a kis trafó astabilal.
Sziasztok! Megépítettem littlejoe barátunk PIC-es hőmérőjét, de a kijelzőrészét átterveztem, mivel olyan kijelzőt nem találtam, illetve nekem jobban tetszenek ezek a fajta kijelzők. A tápcsatlakozó hiányzik még belőle, majd az is belekerül. De beszéljenek a képek...
Köszi szépen. Igen, a nyákot is én vasaltam, marattam, ónoztam. Kedvenceim a ledek, illetve az ilyen kijelzős cuccok.
Ezt a panelt megismerem ("ilyen volt"). Nekem is volt még egykor ilyen Hifi-stereo videomagnóm, amiben ilyen kijelző volt...
ÁÁÁ! A régi szép idők... És még mindig "élnek"! Úgy értem a kijelzők. Vajon hol lesznek majd a maiak ugyanennyi év múlva? Minden elismerésem egyébként, nagyon jól sikerült!
Mind a két kijelzö müködik de csak az egyiket használtam fel és az ic is tulélte a fordiva beforrasztást
Milyen IC-vel csináltad? Sajnos nem látható a képeken?!
Attól,hogy fordítva forrasztod be még nem szoktak tönkremenni, csak akkor ha megkapja a tápfeszt fordítva..
BA6805A a "gyári" vezérlöje, tápfesz volt rajta csak jol türte.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |