Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Évekkel ezelőtt tömve voltak a kinai boltok ehhez hasonló eszközökkel. Fütyülős kulcstartó volt a neve ára is volt vagy 500-1000Ft. Ezekben az áramkörökben már olyan cél áramkörök vannak amelyet házilag reprodukálni igen nehéz lenne pláne a méreteket tartva.
Hello!
Ennek egy egyszerű változata az alábbi linken megtalálható Bővebben: Link Esetleg ötletadónak fel tudod használni. A "kínai méretet" biztosan nem tudod elérni! Üdv. Ottó
Üdv!
Senki nem tud nekem segíteni a fent említett kapcsolási rajzban? Siemens rv606-os erősítőről van szó. ha csak tud róla valamit nekem az is jó! Köszönöm!
Sürgős lenne kérplek segítsetek!
rajzot keresek a szóbanforgó Pinto Tower Smart ups 3000 típusú szünetmentes tápegységhez, gugliba szenvedtem 1 sort, de sajnos semmit nem találtam :S PCB 4G 3KVA Pinto Tower 640-0800E_REV05 APC Elszállt 1 sömdö ic annyira hogy típusszám nem látható. úgy vélem hogy köze van a túlterhelés védelméhez, mert azóta erre hivatkozna nem indul. Nagyon megköszönném a segítséget!
Sziasztok
Hőfokszabályzó nem működik mi lehet a baj? Max hőfokon üzemel nem szabályoz vissza.... Segítségeteket előre is köszönöm....
Hello
Szerencsés esetben a triak bezárlatosodott igy szabályozás ellenére max. teljesítménnyel fűt.
Sziasztok! Kellene a PIONEER XC-410T Receiver, és a PIONEER CT-P410WR Tape Deck kapcsolási rajz!
- A Reciever CD-je kuka, ezért CD bemenetet akarok kialakítani a kész.en (külső CD nek), nem tudom hová csatlakozzak, mert nem tudom milyen megoldással választja ki az üzemmódokat (tuner, tape..stb)! - A kétkazettás Deck egymás között nem vesz föl , de rádióról, az egyik irányba fölvesz ! Van benne egy PD3177A cmos ucpu Ic, esetleg ennek a lábkiosztásáról adatlap jó lenne!
Sziasztok!
Egy olyan rajzra lenne szükségem ami egyolyan hőkapcsoló hogy egy bizonyos hőmérségleten meghúz egy relét, és ha elér egy nagyobb hőmérsékletet akkor a relé kienged, és ha a hőmérséklet újra eléri az első értéket akkor újra meghúz a relé és folytatódik (pl 30 °C-on meghúz majd 40°C-n kienged, lehűl 30°C-ra és újra meghúz) tudtok ilyenben segíteni? köszi szépen előre is!
Sziasztok,
Kapcsolási rajzot, service manualt vadászok, AIWA CX-60 kazettás receiverhez. Kérem, aki tud, segítsen.
Hello!
Vicsys már itt megválaszolta a kérdésedet. De ha keresőben hőfokkapcsoló-hőfokszabályzó-termosztát néven keresel, számtalan darabot fogsz találni. (Remélem nem úgy értelmezted ahogy írtad, tehát nem 30°C-on, hanem alatt, és 40°C felett..) üdv! proli007
Hello!
Azzal a kapcsolással szívtam órákon keresztül,de közben meg lett a hiba. Gerjedt a 7824 és torzította az átvitelt. (Korábban nem volt ilyen gondom!) A 100nF-os kerámia mellé kellett még 10µF-os tantál is. Ily módon megoldódott a problémám! Problémás esetben igyekszem több megoldást is megnézni,és ezekből levonni a következtetést,hogy miért nem jó az általam alkalmazott áramkör. Üdv. Ottó
Sziasztok, tudna valaki segíteni ?Olyan Rgb vezérlőt szeretnék csinálni ami 3db. 3w-os rgb ledet(közös anód) működtet. Olyat amit kézzel is lehet állítani ill. ami megy automatikusan is. Köszönettel.
HALI!
nézd meg az elektrotanya.com-on. Én eddig minden service manualt onnan szedtem le.
A CONRAD 19 57 15 rend.számú óra/hőmérő modulja tudja amit akarsz. - 10 +110 fok között.
Nálam a konyhában már több éve ketyeg ugyanez kicsit kibővítve.
Adott egy kávéfőző.
Amikor ezt bekapcsolom és miután a kávé lefőtt akkor ugye kiold a hőkioldó. Aztán amikor a cucc újra kihűlt akkor a hőkioldó visszazár, és ezt kellene valahogy megakadályozni csak nem tudom hogyan
Ezt hívják védelemnek.Ha nem lenne,megolvadna,kigyulladhatna a kávéfőző.Ezért nem tanácsos kiiktatni a hőkapcsolót.
Máté.
Ezt tudom de én azt akarom megoldani,hogy amikor a hőkapcsoló újra visszazárna,akkor ne tegye és maradjon nyitva az áramkör!
Milyen kávéfőző? Ilyen fortyogós? Én úgy tudom abból nem illik kifőzni az egész vizet.
Ha valami komolyabb, akkor az is lehet hogy vízköves a tartály, és ez akadályozza meg a víz fele a hőközlést.
Értem. Árulnak resetelhető hőérzékelőket. A hátán van egy gomb, vagy lyuk és gombnyomásra, vagy egy hegyes tárgyal lehet újra éleszteni.
De egyébként a kávé lejövetele után nem rögtön kapcsol vissza csak miután rendesen lehűlt
Tessék!
A tekercset úgy kell méretezni, hogy a kávéfőző fűtésének áramára behúzzon a reed relé, ha kikapcsol a fűtés, akkor engedjen el. Ha találsz olyan reed relét, ami elbírja a fűtőszál áramát, a relé el is hagyható.
Kedves 9666! az az áramérzékelős dolog valóban jó LENNE DE! a reed relé csak egyenárammal kapcsol, vagyis a reed relére tekercselt tekercsbe csak egyenáram juthat, tehát egy min 230V ot eltürő graetz kapcsolásu egyenirányitó kellene a reed tekercse elé. Célszerüen egy OMRON tip 230V os relé lenne alkalmazható aminek a kapcsolható árama kb 6-8 A és a kávéfőző pedig nem fogyaszt ennyit. Üdv: lacusska
Hali!
Jogos a két pont! De szerintem a graetz nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert akkor a fűtőszál is egyenáramról megy, és a relének is egyenáramot kellene kapcsolnia.
Hello!
"graetz nem biztos, hogy a legjobb megoldás, mert akkor a fűtőszál is egyenáramról megy" Biztos? Hiszen akkor is csak a Reed tekercs áramát egyenirányítod, mint ezen a rajzon, csak nem kell két tekercs. üdv! proli007
Igen, de akkor nem a reed tekercse elé kell a diódahíd, hanem a diódahíd átlójába kell rakni a tekercset.
Szerk.: Ekkora áramra majdnem mindegy, a tekercsek érzékeny reed relére pár menet.
Ha már úgyis megbontja a kávéfőzőt, akkor a relé vezérlésére a feszültséget le lehetne venni a hőkapcsoló után is. Ekkor megnyomjuk a gombot, a relé öntartó módba bekapcsol, amíg leold a hőkapcsoló. Persze a gomb terhelhetőségére figyelni kell!
Helló. Egy Epson CX3200as nyomtató tápjának a kapcsolási rajzát keresem már régóta. Régebben megtaláltam egy komplett PDF-et amiben benne volt komplett kapcsolási rajz a nyomtatónak, de mostanra nem találom. A táp belsejébe ez van írva. Model: EPS-75E
|
Bejelentkezés
Hirdetés |