Fórum témák
» Több friss téma |
Gyanítom, hogy azért van némi biztonsági ráhagyás, azért jobb. De hosszú távon persze semmiképp sem jó gyári határértéken hajtani.
Ma nem jutottam oda,hogy átkódoljam a riasztót,de most 1 kicsit zavarban is vagyok.
Melyik ötletet próbáljam ki(de úgy hogy senkit se sértsek meg,de nekem is jól működjön a riasztó)?
Senki sem olyan sértődős!
Ha egyáltalán nem akarsz róla jelzést kapni, akkor 375 és 376 kikapcsolása, ha csak hosszabb áramszünetet akarsz átjeleztetni, akkor a 377 -ben az ötödik sorba beírsz egy jó nagy számot. (de azért kisebbet mint 255)
Akkor szerintem marad az első változat,mert nincs szükségem az áramkimaradás figyelésére.
Mifelénk (délvidéken) elég sokat játszadoznak az áramszolgáltatók,mostanság bőven van áramkimaradás.A riasztóm meg csak csörget.1 telefont már kivontam a forgalomból(azt hittem,az a ludas).A napokban véletlenül minden telefon ki volt kapcsolva,mégis becsörgött a mobiltelefonom.Ekkor jöttem rá,hogy a riasztó szórakoztat. Hálás köszönet mindenkinek a segitségért.Holnap átállitom a rendszert. Üdv mindenkinek!!! És B.Ú.É.K.
Üdvözlök mindenkit.
Tisztelt MESTEREK. Segítségre lenne szügségem. Nem vagyok telepítő, csak magamnak dolgozok. Készítettem két 585-ös rendszert, mindkettő jól működik. Szeretném bővíteni az egyiket v.milyen mobiltelefonos kommunikátorral. Fontos az ár, és a megbízhatóság is. Van egy bontott Nokia "kommunikátor"?-om ami 6 V-os de volt hozzá stabil ÍC-áramkör 12-ről. Ebbe csak egy SIM kártya van, és egy 1616-os kommunikátor kiminetéről volt meghajtva, de érdekes módon a csokisor TIP és R-1 kapcsokról. /állítólag működött/ De kérdés? Nem a RING és TIP -re kellene kötni? Továbbá: 380 szekcióban 1-es opció kommunikáció be, 015 7. opció TLM engedélyezve. ÍGY SEM MŰKÖDIK! Mit kell még tenem? A 301-302-303 szekcióba a telefonszámok elé tetem HEXA (e)-t *5*, a végére HEXA (F) -et *6*. ITT HIBÁZTAM? kérlek segitsetek. BUÉK
Konkrétan a nokiát nem ismerem. A 1616-on a sorkapocs kiosztása más mint az 585-nél. Ott a föld előbb van mint a telefon. Nem lehet, hogy ezért nézted el a bekötést?
Mindenképpen a Ring-Tip párosra kell kötni. Az ügyfélszámot és a kommunikációs formátumot nem említetted, ezeket nem is töltötted ki? A hexa (E) és (F) nem okozhat hibát.
381 - 7 -et lehet hogy ki kell kapcsolni a 585-ben, 1616-nal ki van alapban az az, hogy contact id automatikus jelenteskodot kuld, proba ezt...
Köszönöm az ötletet, de már csak az újévben ugrok neki. Jó bulizást, és BUÉK. mindenkinek.
Üdv. és BUÉK.
A (360)-ba 05 /05 az az személyhívót írtam, de talán a 06/ 06 kellett volna. A /381) maradt a gyári de majd a 7-esnek OFF. A RING- TIG bekötést valóban elnéztem, mert másoltam a bontásnál, és kapásból tettem a második és harmadik csokiba. A ( 702) ben az 1-est nem kellene bekapcsolni? jel/szünet.
Ha csak annyi a feladat, hogy értesítsen, akkor a (#860086) -ben már leírtam.
Max és én is azt, hittük, hogy felügyeletbe akarod kötni.
Üdvözlet mindenkinek!
DSC1616 központom van RF5108-as modullal. Egyik problémám, hogy NS128-as szirénát szeretnék hozzá kapcsolni, de már az inditó bekötése nélkül, ha a + és - 12V-ra rákötöm megszólal. Próbáltam önszabotázs bekötését (nincs szabad zónám a sziréna tamperjéhez), és egy párszor rövidzárat hoztam létre. Lehet, hogy én tettem tönkre? Mintha az elején még jól működött volna. Van valamilyen megoldás? Belső szirénám is van, az jól működik. A másik kérdésem, hogy ha az RF5108-hoz 1 távkapcsolót installálok, akkor jól működik. De ha a másodikat is, akkor modul szabotázs hibát jelez (Zóna 1 után 4-es hiba) Ettől még mindkettő jól működik, csak zavar, hogy hibát jelez. Ki lehet ezt kapcsolni, vagy mi lehet az oka? Már majdnem kész a rendszerem, és innen lettem sokkal okosabb a bekötéshez. Köszönöm mindenkinek.
Szia, Köszi a választ, megmértem és benn van az 1 k-s ellenállás és így megy fordítva.
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy dsc lcd5500-ás kezelőt használtan, de ugy néz ki nem működik. A kezelőt pc585h és 1616 os központtal is próbáltam, de mindkettőnél a táp bekapcsolása után csak felvillannak a LED-ek és a kijelző, majd se kép se hang. A bekötése hibátlan, tehát valószínűleg a kezelő halott. Van valakinek ötlete hogy esetleg hogyan kelthetném életre? Köszönöm a segítséget.
Szia, kicseréltem az összes ellenállást, kikapcsoltam az eolt, így működik rendesen (?) de fellépet egy új gond, Stay zónára megy a riasztás a kimenetre, szirénára, arm beriasztásnál viszont nem kapcsol a kimenet, nem szóll sziréna, kezelőn megvan a riasztási esemény, és nincs belépési késleltetés sem, pedig az idők megvannak, leellenőriztem, bemenetek is hozzá rendeltek a késleltetéshez, kérdésem mit szúrtam el? Jocó
Szia, kicseréltem az összes ellenállást, kikapcsoltam az eolt, így működik rendesen (?) de fellépet egy új gond, Stay zónára megy a riasztás a kimenetre, szirénára, arm beriasztásnál viszont nem kapcsol a kimenet, nem szóll sziréna, kezelőn megvan a riasztási esemény, és nincs belépési késleltetés sem, pedig az idők megvannak, leellenőriztem, bemenetek is hozzá rendeltek a késleltetéshez, kérdésem mit szúrtam el? Jocó
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e valahogy úgy beállítani / bekotni a Bentel Call vagy DSC Lady szirénát, hogy pl. 30 másodpercenként villanjon egyet (csak fényjelzés)? Nem riasztáskor, hanem állandóan.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy kommunikációs hiba esetén (*2-re a zóna 4 jelez), hogyan lehet törölni a hiba jelzést? Nekem folyamatosan világít.
Kommunikációs hiba, nem tud a riasztó a telefonon keresztül jelzést küldeni. Nézd át a kommunikációs beállításokat, a telefon számot, az azonosítót, és a formátumot, hogy megfelelően van-e beállítva. Ha nincs átjelzésed, akkor a 380-as szekcióban az 1-es pontot ki kell kapcsolni, ezután tápelvétellel újra kell a központot indítani, és az órát beállítani.
Köszönöm a választ. Azt hittem, hogy a billentyűzetről is el tudom tüntetni a hibajelzést. Tápelvétellel valóban eltűnik a hiba.
Sziasztok!
Az 5,6k ellenállásnak hány wattosnak ill. hány százalékosnak kel lennie? Solo szirénánál a tampot egy zonahelyre kel kötni? Melyik megoldás a jobb, bekötni vagy a saját szabotását hagyni. A központ PC1616. Köszi
14V/5.6k=2.5mA, 2.5mA*14V=35mW, vagyis akár a 0.25W-os is jó, mechanikai szilárdság miatt vegyél 1W-ost Nem hinném hogy kell az 1%-os, lomex-ben van 1%-os 0.4W és 0.6W, vagy 5% 1W pár ft
A legolcsóbb ellenállás is megfelel, a százalék is lényegtelen, mivel 25% ellenállás változásnál billen át a küszöb. A zónán gyakorlatilag nincs terhelés, mivel gyk. ellenállás mérésen alapszik a jelzés, így bármekkora teljesítményű ellenállás megfelel.
Jobb a szirénának egy külön zóna, főleg akkor, ha van valamilyen telefonos átjelzés is.
Bármilyen 5.6K-os ellenállás jó. Ha nem akarod, hogy szerelés, karbantartás közben a füledbe visítson, akkor érdemes zónára kötni. Normál esetben amúgy is szoktunk a központ dobozba is tamper kapcsolót tenni, annak meg úgyis kell egy zóna...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Még lennének kérdéseim, mert most elöször fogok ilyet csinálni. Ha minden DEOL-ba van kötve a szirénát is abba kel? Ha minden kábelezés megtörtént mivel érdemes kezdeni a programozást? Vagy mindegy hol kezdem. Az automata élesités az alapba bevan kapcsolva? Ha nekem nem kel ilyen akkor 013-nál kel kikapcsolni?
Az auto élesedés alapesetben kikapcsolt.
Sziréna szabotázs esetén elég egy ellenállás is, mivel a szabotázs zóna alapesetben 24 órás, így akármilyen változásra riasztást ad. De kötheted DEOL-ban is, ha akarod. A programozást célszerűen érdemes a központ fesz alá helyezésével kezdeni... :hide: Általában sorban szoktam haladni a programban, először a zónákat állítom be, majd az élesedés kikapcs. késleltetést, a sziréna időt, ezután a rendszer jellemzőket (deol, stb stb,) A zóna jelemzőket. Be szoktam állítani, hogy ahol a kezelő van, annál a zónánál ne kelljen szobormerevvé dermedni, ha be akarom kapcsolni. (101-132 opciók, 5-ös kapcsoló) Majda PGM kimenetek, végül a kommunikáció. Ami lényeges még a 701 szekcióban az időalapot a belső kristályra állítom, így viszonylag pontos a első óra is.
Köszi. Igen ráadom a feszt. Ujra inditás szükséges beproramozás után? Ha nem lessz pc-s kiolvasás akkor a dátumot meg az időt nem kel beállitani? Gondolm az nem gond hogy a szirénának csak 4Ah aksija van.Ilyet kapot hozzá, mert bontott a cucc.
Egy dolgot elfelejtettem. A szirénához ugyan olyan vetzetékkel "0,22" mint a modulokhoz. Vagy vastagabb? Ha csak egy kezelö lessz akkor azt nem kel hozzárendelni? Igérem már többet nem kérdezek. Ma.
Programozás után nem kell újraindítani. Ha nem pc-ről, hanem billentyűről programozod, akkor természetesen neked kell beprogramozni az időt, dátumot. Szirénába tökéletes a 4Ah akku. Egy kezelő esetén nem muszáj kezelő címet megadni, úgy is jól működik. A sziréna tápot illik vastagabb vezetékkel kivinni, mégis csak egy nagy-áramú eszköz, de nem feltétlenül kötelező, mivel a táp elsősorban az sziréna akku csepptöltéshez kell. Amikor szól a kültéri az akku a puffer, tehát onnan veszi fel a szükséges energiát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |