Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Köszönöm a segítségedet, természetesen megkérdezem őket is, de továbbra is várom anbonn válaszát a szlovák lehetőségről. Pl. mekkora db ára a 24 EUR, vastagság, felület, elérhetőség, stb.
1nm ára a 24 EUR. ez már méretre vágva edzve, a felület prizmatikus vagy prizmatikus + gyémántmintás.
Bővebben: AGC Solar glas Valahol meg kellene lenni az elérhetőségüknek is. Ha megtalálom küldöm.
Bocsi de nem jól emlékeztem. Nem Szlovák hanem Cseh:
Zuzana Zimová Sales Manager | AGC Kryry - processing dept. | Tovární ul. | 439 81 Kryry Czech republic | T : +420 415 235 534 | Mobile : +420 606 659 049 |www.yourglass.com
Magyarországon is van leányválalatuk
AGC Flat Glass Hungary Kft Phone: +36 34 309 505 Fax: +36 34 309 506 csilla.marodi@eu.agc.com www.agc-glass.eu
Igen, tőlük kértem az ajánlatot, de a Cseh gyárban gyártják, Mo-n nem. Ők csak a nagyker képviselet, (egy iroda)és a szállítás ami elég macerás.
A megrendelést, fizetést a kinti kapcsolattartóval kell intézni. Ennek ellenére, persze ha nem sürgős akkor rajtuk keresztül is megy a rendelés, és ha jön kamion valamelyik M. gyárba akkor elhozzák. Az ár pedig nettó.
Egy kültéri szenzorra akarok rákötni napelemet hogy töltse az akksit müködés közben is.
Az akksi az 1,2 voltos (AA ceruza,NIMH) de a napelem az max. 4,2V-ot ad le. Találtam ezt a rajzot pl. Bővebben: rajzjpg Ugye csak egy ellenállást kell az áramkörbe az esetemben?? hová? a dióda elé? Valaki tudna segíteni? Miért van a kapcsoláson a kondi párhuzamosan kötve? Csak a feszültséget akarom csökkenteni az áramerősséget nem! Hogyan? Köszi!
Egy kerti napelemes lámpa elektronikája jó lenne?
pl: kép lámpa Rating power: 0.3W Voltage: 1.2V Mode: steady on With 600mAh NI-MH rechargeable battery Charging time in sunshine: more than 6 hours With light sensor, the LEDs will turn off automatically in the daytime. Ez gondolom meg van oldva hogy ne töltse túl ugye? (csak a szenzort kellene kiiktatni h nappal is ok legyen) Azért mert a kapcsolási rajzról a "FAN1589" és az egyik kondi megrendelése kb. u.a-ra jön ki.
Üdv!
Adott egy elromlott napelemes számológép, aminek a kijelzője nem jó. Hogyan lehetne kiszerelni a napelemet úgy, hogy továbbra is hasznákható maradjon? Tehát ezt arra értem, hogy csak simán kikötöm, és rákötöm az elemre és máris tölti? A válaszokat előre is köszönöm.
A napelem számológép napeleme max. 1-2mA áramot ad, csodát ne várj tőle. De egy órát lehet hogy elvinne.
Ebben a lámpában ha jól látom 4 darab napelem van, így 2V (4*0,5V) feszültséget ad. A te 4,2V-os paneledhez ez jobban illik csak ez 2 darab akkumulátorral van. van.
Az nem baj ha keveset ad, egy ledet azért csak elbírna. De az a lényeg hogy hogyan szereljem ki, hogy azután még működjön. Csak simán leszerelem, tehát + - ki és annyi, egyből mehet is rá akku, vagy fogyasztó?
szerintem csak simán kiforrasztod és vigyázol hogy el ne törjön
Az aku és a napelem közé azért tegyél egy blokkoló diódát mert ha nincs fény akkor fogyasztóként működik és leszívja az aksit.
Lennél szíves linkelni egy blokkoló diódát? Még kezdő vagyok.
Az a blokkoló dióda hasonlít egy led féleségre.
Schottky dioda 30V 1A DO-41
Előnye, hogy nagyon kicsi záró irányú árama: nyitó irányú telítődés nem következik be, és kisebb a nyitó irányú feszültsége (0,4V), mint az Si (0,6V) diódának
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://media.digikey.com/photos/...ih=776
Egy ehez hasonlót látok a számológépben, csak ami ebben van, annak kék az a része, ami a képen levőnek fekete. És ezt mindegy hogy hogy kötöm be? + - nem számít? Illetve még annyit hogy látok egy ledhez hasonlító dolgot is a gépben. És mellé van írva hogy LED
Kb. így, a fekete csík legyen az akku + oldala fele
Bővebben: Link
Akkor a kék csík legyen a + fele ugye? Mert ebben nincs fekete. Csak kék meg piros. És az ami a belinkelt képen fekete, az nekem kék.
Igen, úgy ahogyan a előbb linkelt cikkben látod.
Köszi! És ha fordítva kötöttem volna be, mi baja lenne? Nem töltene?
Akkor nem töltene, a dióda fordítva blokkolna, és ha alacsonyabb a feszültség a panelen mint az akkuban akkor elkezdené lemeríteni az akkut.
Akkor azt úgy is le tudnám tesztelni hogy jól van-e bekötve, hogy ha pl rákötök egy ledet, és kivilágítja, akkor jól van bekötve, ha pedig nem csinál semmit, akkor rosszul van bekötve. Jól értem?
Köszi a segítséget!
Ahogy olvasom azért adtak hozzá még 1 ledet meg 1 akksit mert túl lett töltve az akksi Tehát az 1 akksit elfüstöli. solar cd
Lehetségesnek tartom én is. Bár én kezdő vagyok tényleg.
Minap érkezett meg 36db 3x6os poly cella. Ha lemegy a vizsgaidőszak akkor fogom összerakni és tervezem, hogy készítek egy kis leírást is róla. Videó valamint fényképes beszámolóra lehet majd számítani. Ha gondoljátok akkor majd nagyon szívesen megosztom veletek is a tapasztalataimat.
Én már nagyon várom . Főleg a keretedre leszek majd kíváncsi. Tabbing Wire-t rendeltél hozzá, mert anélkül szenvedni fogsz?
Már építettem két darab 18V/65W-os polykristályos panelt. Nekem is megjött a 36 darab 3x6-os monokristályos cella, csak most időhiányban szenvedek.
Keretre két fajta ötletem is van. Vagyis inkább nem ötlet, mert én is úgy láttam.
Anyag/ár viszony valamint a tartósság fog majd dönteni. Tab szálam már volt, majd Bus szalagot fogok még szerezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |