Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Szevasztok!
Van egy philips autórádióm és a konzolján nem működik a világítás(csak 1 helyen működik). Milyen típusú világítótestek vannak benne?
Ha régebbi, akkor valószínűleg "rizsszem" izzó, 6, vagy 12V-os, de érdemes lenne megnézni, az a biztos.
Az lesz az! Tényleg hasonlít egy rizsszemhez,szerintem 12V-os.
Kösz a segítséget!
Vannak variációk, van ahol 3-4 van sorban a 12V-ra kötve, van ahol 12V-osak az izzók. Nézd meg előtte!
A méret is lényeges, mert van ahol kis színes gumisapkák vannak rájuk húzva... Üdv Inhouse
Hello
Olyan problémám akadt,hogy van egy JVC-KDSH 9101-es autorádiom,és kb 3 hete az rca kimeneten recsegés hallhato a hangerö fokozásával is hallani de akkor már nem annyira probáltam másik erösiövel de ugy is csinálja 1 éves optika van benne,de érdekes modon a lejátszo végfokján nem hallani a recsegést,ki találkozott már hasonló hibával???Válaszokat elöre is köszi
Az RCA aljzat forrasztását az alaplapon kukkold meg! Lehet hogy repedt.
Köszi de mind a négy kimeneten szar lenne?Az már furcsa egy kicsit...és valamikor elhalkul a recsegés érted nem állando...lehet service lesz belöle csak elég drágán dolgoznak:S
Nekem nem generátor zaj problémám van itt legtöbben arrol irnak azért kösz...
A kontakt hiba sem állandó És lehet hogy éppen a test pontja vált fel(ami sokszor közös), és azért csinálja mind a négy kimenet.
Köszi holnap megnézem..végülis 5 éves a cucc elképzelhetö a technika ördöge..
Csá
Kiprobáltam a lejátszót bent a lakásba szobai erösitövel,behoztam az akksit arrol kapot tápot,más rca kábellel nem ami a kocsiba van,és fejhallgatoval is hallgattam és képzeld nem serceg semmi kristálytisztán szól na akkor most mi lehet a gond..???
Mivel a kocsiban másik erősítővel is próbáltad és recsegett, nem az erősítővel van gond.A lakásban másik kábellal tökéletes tehát nem is a lejátszóval van gond.Tulajdonképpen már mindent kicserélgettél, csak mint írtad az rca kábelt nem.Vigyél vissza mindent a helyére, és cseréld ki az rca kábelt.Ezek szerint az lesz a bűnös.
Most probáltam másik rca-kábellel is csinálja eddig semmi baja nem volt megörülök:S:S:S:
Kondikat lekötöttem ugy is csinálja hátha a kondi elektronikája de nem...
testkábel külön 10mm2 es jön a rádiohpz nem foglalkozok a gyári vezetékekkel azok vékonyak,én azzal kezdtem a hifi épitést hogy kábelcsere mindenhol a pozitiv kábelje a rádionak is 10mm2 es plusz kap testet a kasztnirol is 10mm2 es kábbelall...szal sztem más baja lesz de mi??
egyszer mér régen összeérintettem véletlenül a rádio remote szálját a testel nem vettem észre hogy bevan kapcsolva:S utána jo is volt..de lehet onnan akad a hiba lehet valami kiment benne ?
Volt hasonló problémám , ott az RCA csatik GND fólia szakasza , egy vékony összekötésnél égett el . Szedd szét és nagyítóval vizsgáld át a fólia ezen részeit . Ohm méréssel ellenőrizhetnéd az RCA csati GND-jét és a rádió fém háza közötti értéket (0R ) . Néhány készülékben ezt a pontot SMD "bizti " védelemmel látják el , akkor ezek szakadnak meg 0R SMD ellenállással lehet pótolni .
hello
a haverom müszerész mondta megnézi,de nekem sercegés hallható a rádioból,olyan mint amikor rádionál nem tiszta a vétel érted csak én nekem ugy szól cd-vel ...hidegen jobban hallani ahogy melegszik ugy hallkul de nem tünik el teljesen mindig ott van a sercegés de engem *** idegesit...
Rendben , nem állítom , hogy azonos a hiba , de érdemes megnézni . Így az elmondásod alapján ..., más ötletem nincs .
na megvan a hiba a cd lejátszó tökéletes,erösitök csinálják mind a 2 ugyanugy :S serceg..a probléma megoldásán vagyok lehet kevés a táp vagy gyenge az akksi kiprobálom számitogép trafoval ha azzal is csinálja akkor erösitö
sziasztok van 1 cd-s fejegységem,a kocsiba gyári hangszórók vannak,50 ig lehet felvenni a hangerőt,de 18 ig bírja,mély hang kiemeléssel hangszínekkel,kipróbáltam otthon,pc táp,szobai nagy hangfalak,rákötve,és kb 20 ig bírta,kikapcsolt mély hang kiemeléssel 25,teljesen levett hangszínekkel 30 ig bírta torzítás nélkül,rákötöttem az ithoni erősítőt a fej rca kimenetére és max hangerőn nem torzított,minden maxon,kivéve a basszust kellett +6 ról +3 ra levennem,ezek szerint az előerősítő nem torzít csak a végfok,kb 4X10-4X20W amit le kéne adni egy fejegységnek,ti mit gondoltok erről?
Hali!
Én azt gondolom, hogy erősen függ a rákötött hangszóróktól, illetve az alkalmazott erősítő bemenő érzékenységétől. Szóval ez az okfejtés nem döntő. Ja meg azt is gondolom, hogy rossz a shift billentyűd.
szia mivel az előerősítő nem torzít,a végfokot két dolog befolyásolhatja ,a kapott jelszint erőssége,vagy a rákötött hangszórók ellenállása,az ideális gondolom az lenne ha 4 ohm-os és max 50W hangfalat kötnék rá,mi a véleményed?
Illetve a hangszóró érzékenysége is...
De azt se felejtsük el, hogy 12V-ról korlátozott a kivehető teljesítmény, nem lehet összemérni egy otthoni erősítővel. Ja, és mondjuk igen. Shift?
sziasztok.
van egy régi autórádióm, és arra szeretnék "mikrofon bemenetet" hogy pl. telefont, mp3 lejátszót, gépet ráköthessem. lehetséges lehetne? köszi előre is.
Hali!
Magnós? Azt felváltva szeretnéd, vagy az a rész is megmaradjon? Típus?
igen magnós, csak mp3 lejátszóról működtetném, csak erre kell. a típust megnézem azonnal
A mikrofon bemenet túl érzékeny lenne neked, tehát nem jó.Kazettás magnó lévén egy kazetta adapter vagy egy transmitter lenne a legmegfelelőbb megoldás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |