Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   60 / 213
(#) mr.bean hozzászólása Jan 16, 2011 /

Szevasztok!
Van egy philips autórádióm és a konzolján nem működik a világítás(csak 1 helyen működik). Milyen típusú világítótestek vannak benne?
(#) Gyu válasza mr.bean hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Ha régebbi, akkor valószínűleg "rizsszem" izzó, 6, vagy 12V-os, de érdemes lenne megnézni, az a biztos.
(#) mr.bean hozzászólása Jan 16, 2011 /

Az lesz az! Tényleg hasonlít egy rizsszemhez,szerintem 12V-os.
Kösz a segítséget!
(#) Inhouse válasza mr.bean hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Vannak variációk, van ahol 3-4 van sorban a 12V-ra kötve, van ahol 12V-osak az izzók. Nézd meg előtte!
A méret is lényeges, mert van ahol kis színes gumisapkák vannak rájuk húzva...

Üdv
Inhouse
(#) dean01 hozzászólása Jan 18, 2011 1 /

Hello
Olyan problémám akadt,hogy van egy JVC-KDSH 9101-es autorádiom,és kb 3 hete az rca kimeneten recsegés hallhato a hangerö fokozásával is hallani de akkor már nem annyira probáltam másik erösiövel de ugy is csinálja 1 éves optika van benne,de érdekes modon a lejátszo végfokján nem hallani a recsegést,ki találkozott már hasonló hibával???Válaszokat elöre is köszi
(#) Dániel X válasza dean01 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Üdv!

Az alábbi oldalakon nézz körül!

Bővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: Link
(#) kornel válasza dean01 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Az RCA aljzat forrasztását az alaplapon kukkold meg! Lehet hogy repedt.
(#) dean01 válasza kornel hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Köszi de mind a négy kimeneten szar lenne?Az már furcsa egy kicsit...és valamikor elhalkul a recsegés érted nem állando...lehet service lesz belöle csak elég drágán dolgoznak:S
(#) dean01 válasza Dániel X hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Nekem nem generátor zaj problémám van itt legtöbben arrol irnak azért kösz...
(#) kornel válasza dean01 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

A kontakt hiba sem állandó És lehet hogy éppen a test pontja vált fel(ami sokszor közös), és azért csinálja mind a négy kimenet.
(#) dean01 válasza kornel hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Köszi holnap megnézem..végülis 5 éves a cucc elképzelhetö a technika ördöge..
(#) dean01 válasza kornel hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Csá
Kiprobáltam a lejátszót bent a lakásba szobai erösitövel,behoztam az akksit arrol kapot tápot,más rca kábellel nem ami a kocsiba van,és fejhallgatoval is hallgattam és képzeld nem serceg semmi kristálytisztán szól na akkor most mi lehet a gond..???
(#) kornel válasza dean01 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Mivel a kocsiban másik erősítővel is próbáltad és recsegett, nem az erősítővel van gond.A lakásban másik kábellal tökéletes tehát nem is a lejátszóval van gond.Tulajdonképpen már mindent kicserélgettél, csak mint írtad az rca kábelt nem.Vigyél vissza mindent a helyére, és cseréld ki az rca kábelt.Ezek szerint az lesz a bűnös.

Most probáltam másik rca-kábellel is csinálja eddig semmi baja nem volt megörülök:S:S:S:

Kondikat lekötöttem ugy is csinálja hátha a kondi elektronikája de nem...
(#) dean01 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

testkábel külön 10mm2 es jön a rádiohpz nem foglalkozok a gyári vezetékekkel azok vékonyak,én azzal kezdtem a hifi épitést hogy kábelcsere mindenhol a pozitiv kábelje a rádionak is 10mm2 es plusz kap testet a kasztnirol is 10mm2 es kábbelall...szal sztem más baja lesz de mi??
(#) dean01 válasza dean01 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

egyszer mér régen összeérintettem véletlenül a rádio remote szálját a testel nem vettem észre hogy bevan kapcsolva:S utána jo is volt..de lehet onnan akad a hiba lehet valami kiment benne ?
(#) CHZ válasza dean01 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Volt hasonló problémám , ott az RCA csatik GND fólia szakasza , egy vékony összekötésnél égett el . Szedd szét és nagyítóval vizsgáld át a fólia ezen részeit . Ohm méréssel ellenőrizhetnéd az RCA csati GND-jét és a rádió fém háza közötti értéket (0R ) . Néhány készülékben ezt a pontot SMD "bizti " védelemmel látják el , akkor ezek szakadnak meg 0R SMD ellenállással lehet pótolni .
(#) dean01 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

hello
a haverom müszerész mondta megnézi,de nekem sercegés hallható a rádioból,olyan mint amikor rádionál nem tiszta a vétel érted csak én nekem ugy szól cd-vel ...hidegen jobban hallani ahogy melegszik ugy hallkul de nem tünik el teljesen mindig ott van a sercegés de engem *** idegesit...
(#) CHZ válasza dean01 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Rendben , nem állítom , hogy azonos a hiba , de érdemes megnézni . Így az elmondásod alapján ..., más ötletem nincs .
(#) dean01 válasza CHZ hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

na megvan a hiba a cd lejátszó tökéletes,erösitök csinálják mind a 2 ugyanugy :S serceg..a probléma megoldásán vagyok lehet kevés a táp vagy gyenge az akksi kiprobálom számitogép trafoval ha azzal is csinálja akkor erösitö
(#) Benya05 hozzászólása Jan 22, 2011 /

sziasztok van 1 cd-s fejegységem,a kocsiba gyári hangszórók vannak,50 ig lehet felvenni a hangerőt,de 18 ig bírja,mély hang kiemeléssel hangszínekkel,kipróbáltam otthon,pc táp,szobai nagy hangfalak,rákötve,és kb 20 ig bírta,kikapcsolt mély hang kiemeléssel 25,teljesen levett hangszínekkel 30 ig bírta torzítás nélkül,rákötöttem az ithoni erősítőt a fej rca kimenetére és max hangerőn nem torzított,minden maxon,kivéve a basszust kellett +6 ról +3 ra levennem,ezek szerint az előerősítő nem torzít csak a végfok,kb 4X10-4X20W amit le kéne adni egy fejegységnek,ti mit gondoltok erről?
(#) titi válasza Benya05 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Hali!
Én azt gondolom, hogy erősen függ a rákötött hangszóróktól, illetve az alkalmazott erősítő bemenő érzékenységétől.
Szóval ez az okfejtés nem döntő.
Ja meg azt is gondolom, hogy rossz a shift billentyűd.
(#) Benya05 hozzászólása Jan 22, 2011 /

szia mivel az előerősítő nem torzít,a végfokot két dolog befolyásolhatja ,a kapott jelszint erőssége,vagy a rákötött hangszórók ellenállása,az ideális gondolom az lenne ha 4 ohm-os és max 50W hangfalat kötnék rá,mi a véleményed?
(#) titi válasza Benya05 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Illetve a hangszóró érzékenysége is...
De azt se felejtsük el, hogy 12V-ról korlátozott a kivehető teljesítmény, nem lehet összemérni egy otthoni erősítővel.
Ja, és mondjuk igen.
Shift?
(#) Benya05 válasza titi hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Köszi.
(#) huligoon hozzászólása Jan 23, 2011 /

sziasztok.
van egy régi autórádióm, és arra szeretnék "mikrofon bemenetet" hogy pl. telefont, mp3 lejátszót, gépet ráköthessem.
lehetséges lehetne?
köszi előre is.
(#) titi válasza huligoon hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

Hali!
Magnós? Azt felváltva szeretnéd, vagy az a rész is megmaradjon? Típus?
(#) huligoon válasza titi hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

igen magnós, csak mp3 lejátszóról működtetném, csak erre kell. a típust megnézem azonnal
(#) kornel válasza huligoon hozzászólására (») Jan 23, 2011 /

A mikrofon bemenet túl érzékeny lenne neked, tehát nem jó.Kazettás magnó lévén egy kazetta adapter vagy egy transmitter lenne a legmegfelelőbb megoldás.
Következő: »»   60 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem