Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Van is csak az 5Kohm-os és szívem szerint én is azt raknám be nem lehet megoldani hogy a 10K helyére 5K tegyek?
Melegedés nemvolt, füst nemvolt, és a led világított, akkor is meg most is. Az úgy nem lenne jó ha a mostani trafóval végezném el a méréseket?
Az simán jó bele. A poti helyett berakod a több körülfordulás 5k-sat, a trimmert meg kicseréled 10k-ra, hogy ne kelljen semmit számolgatni.
Csak attól félek hogy ha valahol zárlat van vagy valamelyik alkatrész zárlatoz akkor tönkreteheti az egészet. De ha vállalod ezt a kockázatot akkor akkor legyen.
Na nekiálltam. Szóval a graetz híd kimenetin lévő feszültséget, nem tudom mérni gnd-hez képest, emrt a negatív maga a gnd.
Na várjál csak. Már miért ne tudnád mérni. A GND-hez képet tudsz negatív és pozitív feszültséget mérni. A pozitív az a graetz kimenetén lesz a negatív meg azon az ágon amin a LEd katódja van. A GND az a GROUND-ot jelöli ami földet jelent tehát az értéke 0.
A gtraetzen 35V-van. a Led egyik lábán -10V a másikon -12V.
Mégis megment a mérés . A LED anód lábán van -10 és a katódon -12V? A többi mérési eredmény megszületett? Nem melegedik semmi? Nincs füst vagy egyéb jelenség.
A led katódján -10,2V anódján -12,4V. Q1 GATE lábán -6,2V. Ami nem annyi amit írtál, az az IC2 ADJ lába, mert ott 7-8V ingadozik. Melegedés füstölés továbbra sincs.
Ha a P2-es poti teljesen le van tekerve akkor van ott az a 7-8V? Az adatlapja szerint a maximum feszültség ami az ADJ lábon lehet az 1,30V. Akkor valahol a D7, D8, D9, P2,R8,R9 környékén lesz a hiba. Lehet hogy az LM317-es lesz tönkremenve. Mindenesetre át kellene nézni a BC141-es tranzisztort. És a negatív feszültséget előállító áramkört. Nem helyettesítettél véletlenül valamilyen alkatrészt egy másik típussal? Mekkora feszt ad le a trafód?
Sziasztok!
Egy 19V 4,7A laptoptápegységből szeretnék készíteni egy labortápot? Hogy kezdjek neki? Esetleg valami KIT? Jó lenne ha digitálisan lehene szabályozni a feszt és az ampert. Köszi!
Sziasztok
Kérdésem lenne, remélem meg oldható Pionner 2.7.1 labortáphoz hogy lehet egy kacsoló üzemű tápegységet kötni?
Hello
Ezt a kapcsolás már én is megépítettem, bátran ajánlom.
Sziasztok!
Elnézést a kérdésért, de ugyan ez nincs pic -el vezérelve? Köszi
Semmi gond, jól látod, ez AVR-el van, megvan ugyanez PIC-es verzióban, ha kell.
Szia Doncso!
Köszönöm a válaszodat. Igen, érdekelne a pices verzió, mivel ezen a területen van az építéshez, fejlesztéshez anyagom. Kérlek, ha van ilyen jellegű kapcsolás, tedd közzé ha lehet. Úgy gondolom, más is örülne. Köszönettel: Subi
Szia!
Ezt most pontosan, hogy érted?
Köszi, de ennél "egy kicsit" egyzserűbb kéne Sőt legjobb lenne ha valami kitbe meglehetne venni
Halli
Ez a táp az Alkotó által készített verzió? Engem egy nyák terv érdekelne ami SprintLayout formátumban, vagy bármilyen jó lenne. A nyák feliratozása miatt.
Tessék:
Bővebben: Link
Eddig még nem foglalkoztam a labortáp építésével és lenne egy kérdésem, van egy gyári labortápom ami 0-30V tud és 500mA ,max 1A mit lehet tenni, hogy tudjon egy kicsit többet?
Esetleg egy tranzisztorral megtoldani (2N3055).
Valami elég nagy gond lehet mert mindkét LM317-es lábán 30V feletti feszültség van. Helyettesítés tudtommal sehol sincs. Mindenből az lett beépítve, ami írva volt. Mivel először bontott LM317-eseket használtam így azokra gyanakodtam. Kicserélem már egyszer újra a két Lm317-t, a két BF256-t és a BC141-t is. Az már nem biztos, hogy most is jók. Az áramforás egyébként most +/-13V. Előtte úgy oldottam meg, hogy egy 24 voltos trafó feszültségét osztottam két nagy teljesítményű ellenállással. Lehet, hogy ez okozott gondot?
Az eddig türelmedet és segítségedet nagyon köszönöm. Hogyan tovább?
Mit szólsz ->ehhez<- a hűtőbordához úgy hogy csak a tranzisztorok lennének rajta?
Hát tovább úgy fog kelleni hogy kiveszed a bc141-est és a két fetet. Ezek után megpróbálod az egészet. Utána írd le hogy mit tapasztaltál.
Szabályozni lehet? Az durva hogy 34 volt van az ADJ lábon. Ott valami nagyon el lesz cseszve. Az R2-es és R3-as ellenállások jó értékűek? Az összes ellenállást mérd át az összes diódát mérd át.
csapoteam: (Sziasztok
Kérdésem lenne, remélem meg oldható Pionner 2.7.1 labortáphoz hogy lehet egy kacsoló üzemű tápegységet kötni?) Pioneer: (Szia! Ezt most pontosan, hogy érted?) Szia Úgy gondoltam, hogy egy kapcsoló üzemű táppal hajtom meg De ott az elején a kapcsolásnak a -5V ágban nem vagyok biztos De ara gondoltam, hogy a 1N4001 diódákat Schottky diódákra cserélem és így használható lesz Jól gondoltam? |
Bejelentkezés
Hirdetés |