Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok ! Szeretnék a képen lerajzolt záró/nyito szerkezetett elkészíteni, vagy hidraulikus vagy pedig elektromos úton. A lényeg az állapotot hgoy zárt vagy nyitott egy lednek kellene kijelezni, és ami fontos, hogy nagyon gyorsan kéne záródnia. Kp olyan gyors mint a központi zár a kocsikba! A piros helyen berajzolt részre lehetne rakni a szerkezetet. Kb. egy cd doboz nagyságu alkatrészt kellene nyitnia és zárnia . 12v voltrol kellen üzemeltetni. Lehetőleg úgy hgy a zárt álapothoz ne kelljen folyamatos áram. Légyszíves segítsetek! Köszi előre is.
Szia erre a célra legjobb egy elektromágnes lenne,így szerintem könnyedén meg lehetne oldani.
Köszönöm a válaszokat! Hasonlóra gondoltam, én is csak nem vagyok jártas az ilyen dolgokba ha elakadok irok. Köszi még egyszer!
Szia egy hengeres 12V behúzómágnessel simán megoldható ezt találsz régi nagyobb fénymásolóban is. Üdv. Ambrus
Szia egy ilyen hengeres mágnesem van és mechanika is van rajta talán azt is tudnád használni, ha kell ingyen neked adom,csak posta üdv.
Én a mechanikai résznél fogaskerék+fogasléc megoldást alkalmaznék, valahogy úgy mint a kazettás rádióknál a kazettafedél nyitója.
Kismotor /csigakerék ,egy időzítővel.Nyit csuk rögzít...
Szia nem tudom mekkora erőt kell kifejteni na és esetleg menyi pénzed van rá de ha nem túl nagy erőt kell kifejteni akkor egy autó központi zárjának a zárvezérlője pont erre van kitalálva Bővebben: Link
ez egy rudazatot tol ki pár centire és húz vissza
Pont ma jutott eszembe nekem is szerintem az megfelelne. Igazábol legegyszerűbben akarom megoldani és ez elég kézenfekvő ugy gondolom.
Szia a fogasléc alkalmazás csak bonyolítja persze ez csak az én véleményem üdv.
Sziasztok!
Van egy ajtóm, ami a padló síkjában van. Ezt szeretném automatizáltan nyitni/csukni. A forgási pont a hosszabbik oldalán lesz. A forgási ponttal ellenkező oldalon lesz a sarokban egy pl. metrikus szemes csavar. Felnyitott állapotban a szemes csavarral egy magasságban a falba süllyesztek egy fém dobozt, amiben lenne egy pl. ablaktörlő motor. A motor a tengelyére csévélné fel a bowdent vagy egy fogaskeréken keresztül egy láncot hajtana, ami a szemes csavarhoz lenne erősítve. Két végállás között kellene oda-vissza mennie egy nyomógomb indításával. A végállások elérése előtt le kellene lassulnia pont úgy, mint egy kapunyitó esetében. ******************************************************* A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |