Fórum témák
» Több friss téma |
A chipcad árlistában hol lehet megtalálni az FT232-es iC-t? Nem találom sehol se...
Megnéztem, RET-ben most lehet RL-es IC-t kapni. Megnéztem az adatlapját, tényleg csak tápot kell neki adni Nagyon tetszik, ráadásul 1400Ft. Ilyet veszek hamarosan. A sok apróságot nem nehéz beforrasztani Majdnem azt mondom hogy gyorsabban lehet vele haladni. Meg rengeteg előny származik még az SMD technológiából. A bemeneti osztót úgy gondoltam ki, hogy valami testesebb SMD ellenállásokat forrasztok a fokozatkapcsoló kivezetéseire direktben.(ezekre párhuzamosan a kompenzáló kondikat/trimmer kondikat) De hogy lehet-e 1206-nál nagyobb SMD ellenállásokat kapni RET-ben azt most nem tudom.
keresgéltem, de nem találtam én sem, pedig mintha a múltkor láttam vlna ott vhol, ellenben felfedeztem egy hasznos cuccot:
http://online.chipcad.hu/www/arak.aspx?group=0210 http://www.schmartboard.com/index.asp?page=products szerintetek ez jó TQFP-100-hoz? konkrétan: AD9446-hoz kellene...
MSC Budapest-et esetleg nézd meg.
AD9446? Te jó ég miat akarsz 16 bittel ?
Bocs hogy bele makogok. Ebbe bolottam az imént: TV-s szkóp
Hátha segít valakin... :lookaround:
gondolok a gyerekeimre is
8 bit az csak nekem lesz elég... --- amúgy fpga-hoz csatolom, és igyekszem a segítségével értelmes dolgot csinálni... bár abban biztos vagyok, hogy egy ilyen próba panelon nagyon sok zavaró tényező fel fog lépni, de 8-bittől egyrészt akkor is több, meg gyors is... így legalább tudok próbálkozni az LVDS kimenettel is..., úgy fest a dolog hogy sikerült találni egy kisebb átgyúrás után használható ddr-sdram controllert, ráadásul verilogban, a vga core-al lassan de haladok, de most egyelőre van még két vizsga, majd azután nekiesek, mint...
Idézet: „A chipcad árlistában hol lehet megtalálni az FT232-es iC-t? Nem találom sehol se...” Termékek >>> Modulok >>> Parallax
Hűű de ésszerű
Amúgy nézegettem a parallax USB szkópjának tulajdonságait. 8bit, 2catorna 1MIPS. 30eFt. Ezt símán le lehet körözni, gyakorlatilag le is van, és még sokkal nem is drágábban jö ki a házi gyártmány...
Hát eléggé kezdetleges konstrukció. 50 minta, 7bites felbontás néhány kHz, overclockolt PIC
Nekem van ilyan parallax szkópom. Mondjuk sokat még nem használtam, de szerintem nem rossz szerkentyű.
beszereztem egy ilyen SchmartBoardEz-t itt van róla egy kép (a tré minőségért előre is elnézést, mobil csak ilyet tud )
+ azon gondolkozok, hogy mivel léteznek belőle 144 meg 240 tűs változatok is, ráadásul BGA-s is, lehet hogy össze kellene egy ilyennel hozni vmi instant fpga modult, amit bárhová be tudok tenni, és nem kell starter kitekkel szórakozni..., a tetejére egy jtag + táp bemenet (egy fix fesz, és feszültésgszabályzók rá), egy dil8 foglalat az oszcillátornak, esetleg egy beépített 50 - 200 Mhz-es rá defaultból...
pl ezt két darabból kb meg lehetne csinálni egyiken az fpga + kivezetése, az alatta v felette lévőn meg a fennt említett dolgok, erős jóindulattal rá kellene hogy férjen, legrosszabb esetben 3 szint lesz
a VGA magot hogy képzelted? az alternascope is vga-val dolgozik,azt nem nézted?
néztem, de az sima spartan 3- sk-t használ nem 3E-t, itt pár dolgon még kellene változtatni, pl memóriakezelésen, hogy ezzel működjön, de ahhoz át kellene bogarászni az egészet, akkor már inkább kezdem az elejéről
+szeretném egyedül valahogy összehozni, maximum lesek onnan 1-2 ötletet, ha nagyon elakadok...
MaSTerFoXX ! Látom közben megtaláltátok az RS232RL-t. Bocs , zűrős napom volt a munkahelyen, nemértem rá keresgélni.
dpeti! Hát csúcs ez az AD9446. Lehet ezt MO-n kapni?
nem tudom sajnos...
én még mintaként kértem annak idején... de vigyázni kell vele, mert erősen pára és esd érzékeny, nem árt kiszárítni felhasználás előtt + lenne egy olyan kérdésem, hogy ahhoz a bizonyos Hirose fx2 100 tűs csatlakozóhoz nincs véletlenül valakinek eagle könyvtára? vagyha adnék hozzá doksit, akkor vki meg tudná csinálni, mert ehhez nagyon nem értek... Köszi szépen előre is! --- az eagle-nek van olyan könyvtára, hogy con-hirose, de azokban csak alacsony lábszámúak vannak... kb úgy néz ki mint pl FH21-6S-1DSA, csak ebben 4 sorban vannak a nyákon az érintkezők, mindegyikben 25 láb, de kb ugyanilyen elrendezésben
Idézet: „erősen pára és esd érzékeny” Az ESD-t értem, de a páraérzékenység? Ezt hogy kell értelmezni?
Moisture sensitive...
125 fokon kell sütni 24 órán át, mielőtt beforrasztanád újraömlesztéssel (ugye így van magyarul a reflow?)
Az FTDI IC-kkel kapcsolatban nem art tudni, hogy nem egy tul kiforrott technologia!! Bar egyszeru hasznalni, de sok problema van(lehet) vele. Foleg az ujabbakkal...
Szóval akkor csak a beforrasztásnál ott maradt pára maradvány neheziti meg a tökéletes terülését az ónnak.
Ez engem nem érint
Pl milyen pobléma?
Sajnos igazából más megoldás nincs mint az FTDI-t használni. Nem lenne idegzetem hozzá hogy kitanuljam az USB protokollt meg lekódoljam a mikrovezérlőbe ...
nem egészen...
a mikroszkopikus üregekben rekedt pára a hőtágulás következtében megrepeszthet kötéseket, és sérüléseket okozhat az ic belsejében, durvább esetekben akár a külsején is láthatod az eredményét, bár ez sztem ritka...
Ez azért durva, Hogy mik vannak
közben megvan a csatlakozó pontos típusa:
FX2-100P-1.27DS nekiugrottam megtervezni eagle-ben, de nem lesz könnyű falat... nekünk nincs műszaki rajz + dokumentáció óránk... meg gépészmérnök vénám sincs
amikor voltam gyárlátogatáson megnemnevezett cégnél, akkor ott láttam hatalmas "szekrényeket", amiben az ilyen érzékeny smd alkatrészeket tárolták...
abban szárították, hogy ilyenek ne történjenek, mert sorozatgyártásban a fejükre koppintanak ha sok a selejt...
Amúgy ma jöttem arra rá hogy eagleben nem csak 90-180-270 fokos forgatás van, hanem tetszőleges értéket is be lehet írni Tehát ha van egy körbelábú SMD IC akkor azt dizájnosan el lehet forgatni 45fokban is. Ezt akartam megcsinálni a szkóp alaplapján, de azt hittem hogy az eagle ezt nem tudja
nem terveztél már esetleg alkatrészt?
amikor csinálod hozzá a Package-et, akkor meg lehet azt csinálni valahogy, hogy 1.27 mm-enként helyezzen el 25 db-ot vízszintesen, majd lépjen egy sort ami 1.905 mm-re van az előzőtől, plussz a kezdete el van tolva X mm-el, és kezdje előlről? vagyha már mindenképpen kézzel kell csinálni, akkor hogyan érdemes?
Hát ezt az AD9446-ot nem lesz könnyű beforrasztanod. 0,5mm-re vannak a lábai egymástól.
Egyébként eltudsz igazodni a bekötésén. Én padlót fogtam a próbapanelja kapcsolásától. "nekünk nincs műszaki rajz óránk" Na nemá hogy erre legyen szükség. Egyébként én gépész vagyok.
Én darabonként pakolgatom le a padokat, szerintem nincs hozzá ilyen funkció. (De lehetséges hogy létezik ilyen ULP hozzá..) Én lepakolnám az összeset egy sorba, majd beállítanám 1.905-re a rácsot, és ami a következő sorba kerül azt oda húzgálnám
|
Bejelentkezés
Hirdetés |