Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Igazad van, az adatlap szerint nem lehet 12mA-felé menni, ez azt jelentené, hogy ennél a multiplex meghajtásnál nem lehet kihasználni a csövenként átlagosan 2,5mA -es meghajtást, hanem le kell menni 2mA-re az általam javasolt 5k-ohm-os ellenállással, vagy, hogy a 200V-nál kisebb tápfeszültségnél is már az elérhető maximális fénnyel fog menni az óra. Arra is kell vigyázni, hogy a minimum 1,5 mA-es érték alá ne kerüljön a cső, mert akkor már nem szép kijelzés és az élettartamra is rossz hatással van.
Hali.
2mA-es áramot számítva a csöveknek 5k Ra jött ki. Végiggörgettem az adatlapot és a 6-dik oldalt áttanulmányoztam. Ott is kb ez az érték olvasható le. Tehát megpróbálom az 5k-t.
Mivel a csövek égési feszültségében lehet eltérés, ha kicsinek bizonyulna az 5k, esetleg látni fogod, hogy a működő szám mellett a csőben ködszerű derengés van, akkor vissza kell venni a tápot vagy növelni az ellenállás értékét.
Megpróbálom a számolt 200V-os táppal. Állítható a táp tehát tudok még rajta növelni és csökkenteni is.
Na összeraktam az órát.
Az 1.03-as verziót égettem be a pick-be ( a 628A-s pickemet valahova elraktam és ezért nem a HP41C által adott 1.04-et égettem be). 200V-os tápfesz és 5k6 az anód ellenállatka, csak 4 csővel próbáltamki. Teljesen szellemképes az egész, egy karaktert sem lehet kiolvasni belőle. Fesz változtatásra sem javult a helyzet. Délután kicserélem az ellenállatokat potikra és megpróbálom ismét begerjeszteni. Pedig abban reménykedtem, hogy első indításra pöpecen fog működni
Szia!
Elsőre 18-22K/2W-os ellenállásokkal próbáld különösen akkor, ha csak négy darab csővel éleszted. Itt már két ilyen ”hatcsöves” Mule verzió megy nálam, mindegyikben 22K a munkaellenállások értéke, és szép a kijelzés 176V-os tápról járatva. Kisebb értékekkel nálam is jön a szellemképes ronda kijelzés, túlvezérlés történik, hiába jók a "multiplexhez" számított értékek.
Szia.
22K potikat fogok belerakni és addig fogom csavargatni amíg nem lesz szép. Milyen csöveket használsz?
Szia!
Z570M van mindegyikben. 2.5mA az anódáram mind a hat csőnél sorosan mérve. Ez az LDR teljes megvilágításánál lesz érvényes, mig sötétben 1.5mA a folyó áram csövenként. Elsőre 8.2K Ohm munkaellenállásokkal 6-7mA-ert mértem csövenként sorosan, de ekkor nagyon életlen, homályos foltként jelent meg a kijelzett szám. Biztos van erre is valamilyen magyarázat, remélem meg is kapjuk hamarosan.
De hát azzal az nem megy! Teljesen más a két óra, más hardwer más szoftver !!! Tudtomal te a v2.0-át építetted meg. Milyen pic-et használsz hozzá?
A távirányítós az csak az 1.14-es szoftverrel megy és 20 MHz-es a kvarc benne. A régebbi változatokon nincs infa, rtc, máshol vannak a be/kimenetek. Végül is melyiket építetted meg?
Szia!
Már nekem is úgy tűnik, azzal a Mule 1.03 verzióval valamilyen PIC-be égetve, biztosan nem lesz jó a megépített RTC/DCF/Infra órához. (Ezek szerint a Te régebbi szofvered lett alkalmazva ebben?) Vagy egy négycsöves más típusú Nixie készült volna mégis, de hát ahhoz sem jó ez az 1.03 (publikus) szoftver.
Batta+....nem is ennek az órának a hex-ét égettem be a picbe....ez van amikor siet az ember fia Köszi sooty a felvilágosítást
Na meglett a mulasztásom oka. 628-as picet raktam véletlenül be a tasakba, és ez rögzült bennem, hogy a 628-as picbe való progit kell beégetni. 628A-ra van írva az 1.14-es...valaki átírná nekem sima 628-asra??
Frecsko áttervezte a mule v2-őt eagle-ben, és ha jól sejtem azt építette meg. Azért próbálja 4 csővel, mert a másodpercekhez kisebb csöveket akar használni, gondolom nem akart vele bekeverni. De a szoftverrel sikerült. Amúgy mindegyik szoftverváltozat 16f628A-on megy (kivéve ami kisgerinek készült).
Szia!
Szerintem nem szükséges átírni 628(A)-ról, hanem égetésnél az f628-at válaszd ki és mehet.
Szia.
Már kipróbáltam, az MPlab reklamál érte, hogy nem az a pic-típus van kiválasztva a device-ben.
Szia!
Nem PicKit2-vel írod, azzal megy gond nélkül, és nem kell az MPLAB egy egyszerű hex állomány kiírásához. Úgy túl bonyolult lehet az egész procedúra...
Szia!
Akkor meg kell várnod, amig Hp41C átírja a program elején f628-ra a forrásban. (A forrás nem publikus, ezért ebben csak Ő tud segíteni.)
A készülő cikk anyagában Hp41C jóvoltából szerencsére van megoldás a problémádra, pü. ment teszteld le, sajnos én nem tudom kipróbálni, nekem csak 16f628A-im vannak most keresgéltem, hátha ki tudom én is próbálni.
Kiszedtem az LCF mérőmből a 628A-t
Bekapcsolatam, kis köd még van de kivehetőek szépen a karakterek. Az egyik gombbal végignyomkodtam a számokat, mindegyik szépen látszik
Most mekkora anódellenállásokkal megy? Nem kellett volna kiszedned ha olvasod a fórumot (is)
5k-ra vannak a potik beállítva. Olvasom azt is azért szedtem inkább ki
Kíváncsi leszek, hol áll be az érték. Tehetnél fel képet az elkészült panelről...
Még csak RTC-ről üzemel, se DCF se IR nincs beültetve.
Megcsinálom hozzá a nagyobb tápot mert a mostani nem bírta el...elhasalt a kiképzésben Ha működik az új táppal mindenféleképpen rakok fel képet róla.
Sziasztok!
A kért hex -ek...
Helo
Megtudnád mondani a bolt címét telefonszámát honlap címét esetleg a vevőszolgálat e-mail címét Előre is megköszönném
Szia!
Idézet: „Szept 21, 2007” Több, mint 3 éves ajánlat. Már elfogyhatott...
74141 volt a vaterán is (most vettem) szerintem a maradékot újra fel fogják tenni és az orosz helyettesítője is van (280 / 200 Ft) A nixie csövek (kivéve az orosz in-8, in-12,in-17) már kevésbé elérhetőek, azt ki kell fogni
Sziasztok!
Ismét én,elkészítettem az áttervezett nyákomat. Próbából összeállt annyira hogy tesztelni tudjam,elsőre pöccre indult.Mondjuk még nem kötöttem be a gombokat,illetve az anódellenállással is kísérletezem még,de úgy tűnik hogy mostmár rendben lesz a dolog. Szeretném mégegyszer mindenkinek megköszönni a segítséget,ha készen leszek a nyákkal,jövök néhány képpel,köszönetképp! Kicsa |
Bejelentkezés
Hirdetés |