Fórum témák
» Több friss téma |
HP Compaq DC 5100 SFF asztali gépem megjelenítési tulajdonságait szeretném javítani a másik gépem bővítése után megmaradt Asus EAX550HM512 PCIe x16-os teljes magasságú videokártyámmal.
Az asztali HP gépben PCIe x1-es bővítőhely található az alacsony profilú videokártyáknak. Tehát a teljes magasságú videokártyát fekvő helyzetbe beszerelve egy kb, 10cm-es kábelhosszúságú flexibilis PCI-e 1x-ről 16x-ra csatlakozó használatával megoldaná a problémámat. PCI-e 1x-ről 1x-nél a videokártya oldali csatlakozónál a nem használt érintkezők oldalánál kivágva csatlakoztatható lenne a 16x-os videokártya. Sajnos azonban ilyen flexibilis csatlakozót csak külföldön forgalmaznak. Az érdekelne engem, hogy nincs-e valamilyen lehetőség ilyen flexibilis csatlakoztatás házilagos készítésére, vagy iparos általi készíttetésére.
Egy rossz alaplapról az aljzatot leveszed, és szintén egy rossz kártyáról(ha tudsz szerezni) a csatlakozó részét levágod. Egy ide kábelt felhasználva kellő odafigyeléssel összevezetékeled. A forrasztásoknál a kábelt melegragasztóval rögzíted. Tudom barbár meg pepecs módszer, de megoldható és célravezető.
Hi először ki kell deríteni melyik lábakon kapja a kártya az áramot ott vastag kábel kell utána már jó a sima szallag kábel is és az előző hsz-ből a barbár módszert kéne alkalmazni
Fordítva inkább megoldható, de egy 16x-os kártya nem biztos, hogy működni fog 1x-es porttal, parás lehet a jóval kisebb sebesség és memória allokálási gondok is lehetnek.
Ezek a flexibilis kábelek ráadásul nem feltétlen garantálják a maximális adatátviteli sebességet. Ezért előbb mindenképp teszteld, hogy működik-e, valószínűleg le kell faragnod az alaplapi csatlakozó végét hogy beférjen. A "fölösleges" lábakat véletlenül se vágd le! Egy többrétegű nyáknál sosem lehetsz biztos abban, hogy mit kaszálsz még el.
Amúgy ebay-en láttam ilyesmi csatlakozókat, ha nagyon kell akár meg is érheti, illetve én konkrétan 16x csatlakozót néztem és a Kellytech árlistájában szerepelt ilyen, de raktáron elvileg nem volt nekik... és úgy emlékszek az ára se volt ott, de lehet érdemes rákeresned, bár lehet olcsóbb, ha magadnak meg tudod oldani...
olyat nem ismertek, amivel a noti express card csatlakozójából lehet kivezetni pcie 1x-es foglalatra?
Ebay-en nézz körül, van néhány, 70 USD-től már lehet szerezni, de vannak n*1000USD -s darabok is.
Tehát mi is kell hozzá PCI-e 1x(16) aljzat, flexibilis kábel (10 cm) és PCI-e 1x dugó és egy kis ügyesség. Ezekhez az alkatrészekhez nem tud valaki beszerzési forrást? Az alkatrészek összeforrasztása egyébként lehetséges házilagosan?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |