Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Flexibilis PCI-Express csatlakozó

Témaindító: hulot, idő: Feb 13, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hulot hozzászólása Feb 13, 2011 /

HP Compaq DC 5100 SFF asztali gépem megjelenítési tulajdonságait szeretném javítani a másik gépem bővítése után megmaradt Asus EAX550HM512 PCIe x16-os teljes magasságú videokártyámmal.
Az asztali HP gépben PCIe x1-es bővítőhely található az alacsony profilú videokártyáknak.
Tehát a teljes magasságú videokártyát fekvő helyzetbe beszerelve egy kb, 10cm-es kábelhosszúságú flexibilis PCI-e 1x-ről 16x-ra csatlakozó használatával megoldaná a problémámat. PCI-e 1x-ről 1x-nél a videokártya oldali csatlakozónál a nem használt érintkezők oldalánál kivágva csatlakoztatható lenne a 16x-os videokártya.
Sajnos azonban ilyen flexibilis csatlakozót csak külföldön forgalmaznak.
Az érdekelne engem, hogy nincs-e valamilyen lehetőség ilyen flexibilis csatlakoztatás házilagos készítésére, vagy iparos általi készíttetésére.
(#) kornel válasza hulot hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Egy rossz alaplapról az aljzatot leveszed, és szintén egy rossz kártyáról(ha tudsz szerezni) a csatlakozó részét levágod. Egy ide kábelt felhasználva kellő odafigyeléssel összevezetékeled. A forrasztásoknál a kábelt melegragasztóval rögzíted. Tudom barbár meg pepecs módszer, de megoldható és célravezető.
(#) 7805 válasza hulot hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Hi először ki kell deríteni melyik lábakon kapja a kártya az áramot ott vastag kábel kell utána már jó a sima szallag kábel is és az előző hsz-ből a barbár módszert kéne alkalmazni
(#) idlob válasza hulot hozzászólására (») Feb 13, 2011 /

Fordítva inkább megoldható, de egy 16x-os kártya nem biztos, hogy működni fog 1x-es porttal, parás lehet a jóval kisebb sebesség és memória allokálási gondok is lehetnek.
Ezek a flexibilis kábelek ráadásul nem feltétlen garantálják a maximális adatátviteli sebességet.
Ezért előbb mindenképp teszteld, hogy működik-e, valószínűleg le kell faragnod az alaplapi csatlakozó végét hogy beférjen.
A "fölösleges" lábakat véletlenül se vágd le! Egy többrétegű nyáknál sosem lehetsz biztos abban, hogy mit kaszálsz még el.
(#) abcdabcd válasza hulot hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Amúgy ebay-en láttam ilyesmi csatlakozókat, ha nagyon kell akár meg is érheti, illetve én konkrétan 16x csatlakozót néztem és a Kellytech árlistájában szerepelt ilyen, de raktáron elvileg nem volt nekik... és úgy emlékszek az ára se volt ott, de lehet érdemes rákeresned, bár lehet olcsóbb, ha magadnak meg tudod oldani...
(#) dpeti hozzászólása Feb 15, 2011 /

olyat nem ismertek, amivel a noti express card csatlakozójából lehet kivezetni pcie 1x-es foglalatra?
(#) idlob válasza dpeti hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Ebay-en nézz körül, van néhány, 70 USD-től már lehet szerezni, de vannak n*1000USD -s darabok is.
(#) hulot hozzászólása Feb 15, 2011 /

Tehát mi is kell hozzá PCI-e 1x(16) aljzat, flexibilis kábel (10 cm) és PCI-e 1x dugó és egy kis ügyesség. Ezekhez az alkatrészekhez nem tud valaki beszerzési forrást? Az alkatrészek összeforrasztása egyébként lehetséges házilagosan?
(#) kornel válasza hulot hozzászólására (») Feb 16, 2011 / 4

Igen lehetséges házilag.Beszerzési hely pc bontással foglalkozó helyek-szervizek, esetleg számtech üzletek.Ha szerencséd van ingyen is kapsz, mint hulladékot.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem