Fórum témák
» Több friss téma |
Hello,
egy Baxi Nuvola 3, 240 B40 Fi típusú kombi turbós kazán "E03" hibakódot írt ki (Kémény hőfokszabályozó érzékelő leoldott / Füst nyomáskapcsoló leoldott) és kikapcsolt, se fűtési, se meleg víz ciklusban nem működött jól. Szakszervizt kihívtam mert garanciális, keményt kimérte, az jó volt, szerinte a presszosztát nem mért jól, (ezt is cserével ellenőrizte, de a az jó volt) pitot csövet kitisztította, azóta valamelyest javult a helyzet. Most a fűtési ciklus elején amikor melegíti a rendszerben a vizet időnként kikapcsol, "E03" hibaüzenet írja ki, majd újra bekapcsol, vagyis begyúl, majd újra melegíti a vizet a rendszerben. ezt kb. 3-4 alakalommal ismétli, mindaddig, ameddig eléri a beállított 50 C fokot, akkor mar nem kapcsol ki, csak amikor a termosztát utasítja. Ez csak a fűtési ciklusnál jelentkezik, meleg víz termelésnél nem. Mielőtt újra kihívom a szerelőt, valakinek lenne ötlete hogy mi lehet a hiba oka? Előre is köszönöm.
Fontos, hogy mióta üzemel a kazánod! Lehet az is, hogy a hőcserélő koszos, s a nyomáskapcsoló old le mégis. :yes:
a kazán mindössze 1,5 éves, ez a második téli szezonja... és éves karbantartáson, takarításon is átesett
szia,
koszi a segitseget, de sajnos a kazan lesz. elzart csapokkal is ereszt. mostani futesszezont meg kihuzza, aztan atterek fatuzelesre, az éves 1800m3 / 143m2 eszméletlen sok! Remélem fával sokkal kevesebb lesz a fűtésem.
Szervusztok!
A betegem egy SD Renova Star C24 E BT. A hibajelenség a következő: HMV rövid idejű megnyitása (kb. 30mp) után, mikor a szivattyú leáll, kigyullad a piros LED. Közben semmi gond, szépen melegít, csak a keringető megállása után 1-2 másodperccel elpirul a LED. Reset után újra megy minden. Ha előtte ment a fűtés, vagy hosszabb ideig a melegvíz, akkor nem csinálja. Kipróbáltam azt is, hogy a fűtést üzemeltettem ilyen rövid ideig és aztán leállíttattam a szobatermosztáttal. Semmi gond. HMV tömegáram-érzékelő nincs bedugulva, szépen forog. Szűrő tiszta. HMV NTC 20 fokon 8kOhm, 45 fokon 5kOhm értéket mutat. Tovább nem melegítettem, mert nem volt időm babrálni vele. Ha valaki már leküzdött ilyen hibát, kérem, segítsen! Köszönettel: janek2140 (előre is elnézést, ha csak sokára jelentkeznék - ritkán jutok hozzá)
Szia!
Nagyon sok tényezőtől függ,hogy melyik éri meg. Ez attól függ,hogy mennyiért tudod venni a fa kg-ját. Amennyiben 55Ft/kg,akkor már kb.azonos a költség. A fáradságot nem is forintosítottam.
Szia!
Idézet: „Amennyiben 55Ft/kg,akkor már kb.azonos a költség.” Csúnya lenne tűzifáért... ...még gyalulva, csiszolva, fényesre lakkozva is.
Hello!
Ilyen áron természetesen megéri fával tüzelni!
Sziasztok
Nekem van egy Biasi M90B.24S típusú kazánom. A szikráztató 1-2 másodpercig működik csak, utána hibával leáll. Gáz van ,víz átfolyik. Más hibajelenség nincs. A szereló persze panelcserét javasolt. Tudtok okosat mondani? Köszönöm.
Fúvóka nincs eldugulva? Szikrák jó helyre mennek?
Egy szezonban elmegy 50q , és melette megyeget a gáz is , szezonban havi 7-8 ezer. 60m2 -t fűtök. De ez itt már OFF
A gázfúvóka nincs eldugulva, mert érezni a gázszagot az udvaron, ha sokat próbálgatom. A szikra kb ugyan oda szikrázik mint régen, látszólag nincs változás.
Szia!
Ez típushiba, meghibásodik a lángőrzés. Gondolom, két-három éves a kazán. Nem lehet javítani, próbáltuk a kondikat cserélni, de nem javult meg. Panel csere.
Igen a kazán 4 éves. Köszönöm a válaszokat.
Hi
Keresnek Beretta Ciao 24 hocserelot. Tud valaki segiteni hogy jo hasznaltat, vagy ujat honnan vegyek?
Használtat NE vegyél, mert 1-2 hónapon belül megint így jársz vele. Csak a márka szervizben találsz, kb. 50.000.-Ft! :yes:
Szia! Ez inkább hasonlít a lángőrzés hibájára, mint a mostani eset. Ha jól veszem ki a leírtakból, akkor be sem gyújt. Nincs is mit őrizni. A 7.2 fejezetben a 24. oldalon van leírás a gyújtás gyakoriságról és fúvóka nyomásról. Csak szakembernek való feladat. Talán nincs veszve "minden". Különben érdekes, hogy engedi a gázt, szikráztat, de nem gyullad be. Nyilván a szellőztetés az jó, mert akkor ezeket sem engedélyezné az elektronika. A doksija túl nagy, de könnyen elérhető és részletes (Word).
Van egy renova C 24 E tipusú kombi kazánom.Mostanában elég hangosan zörög miután a melegvízet elzárjuk+elég sűrűn ad F1-es hibaüzenetet.Ami azt jelenti, hogy nincs láng és ilyenkor se fűtés, se melegvíz.Mi lehet ennek az oka?
Szia!
A biasi-nál 10-ből 9-szer ez a hiba. És sajnos javítani sem lehet,mert egy külön mikrokontroller van a lángőrzésnél (de hogy minek ?), és hiába cseréli ki az ember a passzív alkatrészeket a lángőrzésnél, nem javul meg, valószínűleg a kontrollernek megy ki a valamelyik bemenete. Egyébként, ha jól emlékszem, van rajta "kukucska", ott látni, hogy begyújtott-e.
Vízköves a hőcserélőd, ill. sok a lerakodás a fűtőköri oldalon. A hómérsékletkorlátozó old le! Savazás, rendes karbantartás, a lamellákat is becsületesen ki kell tisztítani. :yes: :yes: :yes:
A riello.hu honlapon megtalálod.[url=www.riello.hu]
Renova csodával kapcsolatosan írnám, hogy nem meri a szerelő savazni, mert nem tud érte felelősséget vállalni. Egyből hőcserélő csere legyen? Nekem erre nincs 50-60 ezer, lehet, hogy mégsem úszom meg???
Azt ajánlotta, hogy ameddig bírjuk, lehetőleg nyáron szereljük, hátha nem tudjuk visszaállítani és akkor nem olyan gáz, ha nem tudunk fűteni. Már egy hónapja nincs melegvizem, elég macerás a fürdés, hajmosás és a mosogatás- ókori mutatványokkal felér az egész. Üzenem a Saunier duval-osoknak, ássák el magukat a szakemberek, akik ennyi szegény embert becsaptak és megrövidítettek ezzel a hibás szériával!
Nem mindig a kazán gyártót kell szidni!
Nagyon sok kivitelező elfelejti, hogy a gyártó különféle szerelvényeket ír elő az üzemeltetéshez! Sajnos sokan ezt - mondván úgysem kell, felesleges költség - kihagyja. A telepítési gépkönyv pedig írja! A fűtésrendszer tisztítása is nagyon fontos, mivel 3-4 év használat során a radiátorok rendesen elkezdenek oxidálódni és a fekete iszap legelőször a kazán hőcserélőn rakódik ki. :yes: :yes: :yes:
Én ezt tudom is, csakhogy a kazán a 2,5 évet sem élte meg hiba nélkül, ahogy lejárt a garancia már bekrepált. Ja és olvastam is, hogy ez a széria típushibás, azért nem is gyártják már. Szóval akkor is azt mondom, szép kis szakemberek, akik tervezték és megcsinálták
Egy szó mint száz, a mai fali kazánok érzékenyek a szennyeződésekre. Van olyan gyártó, aki a garanciajegy kitöltésének feltételeként előírja.
Ezért kell beépíteni vízszűrőt a hideg víz körbe (100mikronos visszamoshatót szoktunk ajánlani) és vízkövesedés gátlót (polifoszfátosat, a mágneses és a elektromos impulzusos csak pénzkidobás). A fűtés körbe iszapolót kell tenni (pl. spirovent), és időnként kicsapatni a koszt. Aki ezeket kispórolja, az így járhat. És ez mindegyik kazánra igaz, nem csak a renova-ra.
Szia én nem vagyok fűtésszerelő villamosmérnök leszek.
A tesóméknál is kihagytak 1-2 dolgot S-D hőközpont . A szerelő nem volt hajlandó beépíteni a szűrőt és iszapolót + 1-2 dolgot elcseszett szerintem. Nekiáltam és beszereltem én nekik aztán azótta is kb 5 éve gond nélkül megy a fűtés. Előzőleg 1 évig nem volt problémamentes a fűtés de leültettem a családot és kioktattam mindenkit a kazán használati útmutatójából! ugyanis kellemetlen volt mikor tél közepén éjfélben hívnak hogy nincs fűtés mi legyen Ülj kocsiba csipásan és kocsikázz 50 km-ert mert különben reggelre szétfagy a kazán De miótta megcsináltam úgy ahogy a gyártó előírja azótta nincs vele probléma.
Helyes! Hosszútávon így kifizetődő, és érdekes módon a szerelőket és a kazánok gyártóit nem kell elmarasztalni.
Tuti, hogy jó mérnök leszel!
Végre, kössz, hogy támogatod és közre adod amit lentebb írtam! Ez a probléma ma Magyarországon. Valaki régen megtanult vagy tanították neki, nem hajlandó tovább fejlődni! Gratulálok!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |