Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   235 / 489
(#) janocsi válasza HeZ hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Szia!
Bocs, de mindkét állomány hibátlanul lejött. Most töltöttem le és elemeztem ki.
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Szia HPC41

Koszi a gyors valaszt

Mar felhasznaltam a 16f648.asm fajlba azokat a cimeket amiket mar egyszer sikeresen hasznalatam a
16f628.asm-ben. Ja, es tettem pontosvesszot ( annak a bizonyos sornak az elejere ami igy kezdodik:

;#define UsePCF8583RTC ; comment this line if No PCF8583 RTC used

Ezt mar felhasznaltam a 16f628.asm-ben es ott elmult a villogas a kulso LEDdeknel es abban sem volt RTC.
Mit gondolsz mi lehet a problema? A 16f648 kodjabol kiszedtem mar a fenti sort, de nem lehet, hogy a PIC meg mindig azt gondolja hogy ott van? Egyszeruen nem nezi semmisnek, hogy ki akarom hagyni az RTC tagot.

Apropo, En Angol vagyok es ez a level egy magyar munkatarsam segitsegevel irodott, koszonjuk google
translate a megbizhatosagod.
(#) c27 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Helló.
A programozóval nem tudom el lehet e menteni a kiolvasott programot, de kiírja a program hogy egyforma a betöltött és a kiolvasott program. Sajnos annyira nem ismerem még a programot watt fejlesztése, de igazából nem találtam túl sok információt róla csak az alapbeállításokat.
A konfigurációs biteket viszont nem tudom sőt azt sem tudom azt hol kell beállítani.
Mellékelek egy képet a programról bár lehet jobb lenne megkeresnem wattot. + még egy kép a nyákról.
Esetleg felrakjam a nyáktervt hogy konkrétan lást melyik is az?
A tápot nem úgy teszteltem ahogy írtad csak a picnél, de most úgy is megnéztem ahogy te írtad 5.06v mindenhol.
A teljes puffer fesz a diódahíd után 14V.
A pic 14 és 5. lábához viszont a 100nF kondi nem túl közel van inkább közelebb van a 7805-höz sőt szinte ott van teljesen.
(Ja még annyit hogy a mellékelt képen ugyan az ic foglalat fordítva van beforrasztva mert sajnos letörtem egy olyan lábát amire szükség lenne de így megfordítva az pont nc lábhoz esik. Erre viszont figyeltem sose tettem bele fordítva.)
(#) Hp41C válasza ging hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Hello!

Sorry for my bad English...
I could not imagine, that the rotor based on 16F648A will be built without the RTC, and the conditional directive was not fully consistently used. In the declaration part it was carried from the version based on 16F628(A), but later in the code was not used in all the situations where it should be used... Sorry...

To remove the flashing outer led signing the time was not loaded form RTC the following code segment need to be modified:

Original code:
  1. call    InitSubSecCnt   ; reload counter SubSecond = 0x10000 - .2500 = 0xF63C
  2. movlw   1<<bOuterLED    ; Toggle outerled if time invalid
  3. btfsc fTimeInv
  4. call XorToPortA

Modified code:
  1. call    InitSubSecCnt   ; reload counter SubSecond =    ifdef   UsePCF8583RTC
  2. ifdef   UsePCF8583RTC
  3. movlw   1<<bOuterLED    ; Toggle outerled if time invalid
  4. btfsc   f TimeInv
  5. call    XorToPortA
  6. endif

As I suggested You, the flashing outer led goes out when a time setting command sent to the rotor.

// This version was developed only in the simulator. I have no rotor based on any MCU in 18 pin package. //
(#) Hp41C válasza ging hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Hello!

It is needed to modify the Keys684.asm file as well. The address of the rotor and the codes of commands are different in files for 16F648A and 16F628(A). If You would like to use the same remote control for the 16F648A version, the address and the command codes have to be corrected to values in Keys628.asm. The 16F648A version uses mode commands. All command codes have to be defined, and have to be unique (6 bit used for commands). If You would lite to build more rotors give different address for each rotor.
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Hi

Your English is excellant, I'm impressed!!

Thank you for replying. Using the modified code did stop the flashing of the outer led, and the clock does start in digital mode successfully. Unfortunately the 16f648.asm clock does not respond to my remote control. (Yes, I am using the same address and command codes in the keys648.asm file that I successfully used with the same remote control in the 16f628.asm clock). As you say, you didn't expect the circuit to be built without a RTC, so maybe that's why the remote control doesn't work. Do you agree?
(#) Hp41C válasza ging hozzászólására (») Márc 31, 2011 /

Hi

The rotor with 16F648A should work with the same command set extended with some new commands.
To reduce the number of commands, some display control has more then 2 states and the states could be changed sending the same command several times. For example the handle control has 8 states, to make a complete loop 8 command has to be sent to the rotor.

Would You please upload the Keys628.asm and Key648.asm files.
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hi

Yes, I understand about the various states. I have attached my keys files that I use with my remote control. (I did not assign the SEC_UP, SEC_DN, MIN_DN, HOUR_DN, DAY_DN, MON_DN, or YEAR_DN commands to keys on my remote control so these hex commands will probably not be the same in the keys628.asm and keys648.asm files as they were not used)
(#) Hp41C válasza ging hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hi

Where is the output of the TSOP1736 is connected on Your board?
There are two possibilities:
- To RA2 pin as in the original design: In both of Prop_628.asm and Prop_648.asm the RC5IntOnRA5 symbol should not be defined.
- To RA5 pin as in the design with RTC: In both of Prop_628.asm and Prop_648.asm the RC5IntOnRA5 symbol should be defined.
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hi

The output of the tsop1736 is connected to RA2 (pin 1) like the original design. And yes, I have commented the RC5IntOnRA5 symbol like this:

;#define RC5IntOnRA5

The remote control works fine using Prop_628.asm but not with Prop_648.asm. I am using exactly the same circuit for both Prop_628.asm and Prop_648.asm (I am just replacing the PIC16F628 chip+ prop_628.asm firmware with the PIC16F648 chip+prop_648.asm firmware)
(#) Hp41C válasza ging hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hi

Let's try to program the 16F628(A) version to a 16F648A chip, since they are nearly the same except memory size.
The 16F628(A) version can be compiled to 16F648A, if You change the device type in the MpLab, but it can be directly programmed into it. Please let me know if it could be controlled by the remote control.
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Hi

I have just recompiled the prop628.asm (v2.27) code using the 16F648A device option in MpLab and programmed the 16F648A chip with the hex file. The remote control does work successfully with this firmware.
(#) patexati hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Sziasztok! Elkészültem a PC ventibe építhető nagy teljesítményű bázissal melyen egy 3A-os DC/DC konverter is helyet foglal mi stabil 5 Voltot biztosít az óra számára..

Még...

Még..
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Szia!
Ámulok - bámulok... Gyárat is nyithatnál. Csodaszép kivitel..
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Hi

I was wondering, does the result of my test give you any ideas as to why the remote control doesn't respond to Prop_648.asm code in my setup?
(#) Hp41C válasza ging hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Hi

Of course, it made me clear the bug is in the 16F648A version. I will debug it soon...
(#) ging válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Hi

OK, many, many thanks in advance.
(#) kly hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok

Még régen mikor elkezdtem a órám fejlesztését volt egy hozzászólásom itt a fórumon ,hogy nem lesz a programban real time vektor feldolgozás mivel kevés hozzá a PIC teljesítménye ha 64 LED-el kell ezt elvégeznie.

Kicsit újragondoltam a dolgot és az utóbbi pár napban újraírtam a pár kódot és ezáltal jelentősen felgyorsítottam a program futását. Így már lehetőség nyílt valós időben 3D-s objektumok megjelenítésére, mozgatására. Elég jól sikerült ezt megoldani , annak ellenére ,hogy ezek a kontrollerek nem igazán arról híresek ,hogy szeretnek rengeteg számítási feladatot végezni (persze nem is erre valók). Szerencsére lehet azért trükközni a programozáskor.....

Hamarosan készítek egy videót az eredményről amit a szokott helyre töltök fel

Propeller clock videoim

(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Szia!

Nagyra értékelem a sok munkádat, lenyűgözőek az eddigi eredmények is. Hogyan tudod a külső EEProm tartamát betölteni, megváltoztatni?
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

szia

köszönöm szépen

windows hyper terminal xmodem file upload. sima 128x128 pixeles bmp-t kell tölteni

írtam rá egy függvényt amit reset után hívok meg, vár egy gombot lenyomást terminálról ha ez megvan akkor várja
az xmodem startot. ha nincs gombnyomás 5 mp ig vár és továbblép.a gombnyomásra várakozás közben a külső led szépen elfogy körben az jelzi hogy még vára gombra.

persze ilyenkor jobb ha nem forog a propeller ha kábellel van összekötve a PC vel. Nálam infrával van.
(#) kly hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok

Hála a trigonometrikus függvények programkódból való teljes kihagyásának sikerült 3D-s tárgyat rajzolni az órára és azt a tér minden irányában tudom mozgatni és forgatni ill. kicsinyíteni,nagyítani. Ezzel úgyérzem elértem a PIC teljesítménykorlátait, szerencsétlenen még az óra járását is ki kellett kapcsolni míg számolgat de így is izzad nagyon.

A következő projektemben már sokkal izmosabb kontrollert fogok használni

Íme az eredmény:

VIDEO Link

(#) Hp41C válasza kly hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

Szia!

Ha elhagyod a float számokat és a C fordítót, még egyszer ennyi feladat belefér a memóriába és az időbe. A kistestvéreken a C -ből fordított kód futtatása nem vezetett volna kielégítő eredményre (16F628 kontroller 2K-ja az assembly kódnak is épen elég lett, az 5MHz utasításvégrehajtási sebességgel épen ki tudják szolgálni az igényeket).

Az EEProm terület kihasználását is duplázni lehetne egy szóban két karakter tárolásával.

A cseh lapról származó forrásban a nem használt lábak bemenetek. Az órában ráadásul egy nagy, változó mágneses térben mozognak. A nagyimpedanciás bemeneten (túl nagy) feszültség indukálódhat.
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /

szia

Lebegőpontos szám nincs sehol sem használva
EEprom tárolásnál én is gondoltam erre de így is bőven elég a hely , úgysincs mit bele írni ...... de azért majd lehet megcsinálom talán, már írtam is valamikor hogy meg lehet oldani a kétszer annyi feliratot ha igény van rá.

Én ezt nem írnám meg ASM ban az tuti , még hogy járjon az óra az oké de a sok anim.... ÁÁÁÁ azt nem , meg aztán minek, nem PIC et kell használni ha több kakaó kell.
(#) blaci hozzászólása Ápr 8, 2011 /

Elkezdtem az óra építést, az átalakított, tekercselt pc ventilátorom már kész van. Most viszont elakadtam, mert bár több órán át böngésztem a fórumot, nem vagyok biztos benne, hogy a nyákterv, és az alkatrész lista partiban van-e egymással. A szoftvereknél egyszerűbb a helyzet, ahogy Hp41C kolléga a #754710 hozzászólásban leírta nekem ezek kellenek:

Bázis:
- 16F628(A) -cal, 20 időpontos ébresztés, RS232 kapcsolat PC -vel: Base_628

Propeller:
- 16F628(A) -val (egy csomó hiba javítva), fordulatszám mérése, RTC opció: Prop_new_628

Lehetőleg minél kevesebb smd alkatrésszel építkeznék, amihez ideális lenne vicsys kolléga terve: minden_new_ok.lay

Találtam még alkatrész listákat is Hp41C kolléga #821439 hozzászólásában. BOM_Propeller_628.TXT; BOM_Base_Alarm.TXT

Ez így működőképes összeállítás?
(#) Hp41C válasza blaci hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Szia!

Bázis: Sajnos a két terv sok láb funkcióját tekintve eltér.
Propeller: A programot a #define RC5IntOnRA5 és a #define UsePCF8583RTC sorok kikommentezésévek kell fordítani.
Távirányító: A 16 gomb nagyon kevés lesz az óra vezérléséhez...

A rotor alkatrész listája tartalmazza az RTC -t is.
(#) laszlo987 válasza kly hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /

Kegyetlenűl brutális! Gratula!
(#) kokozo hozzászólása Ápr 11, 2011 /

sziasztok! érdeklődnék hogy a Bázisból a Prop_base_886_3.09 a legújabb verzió e vagy csak nem találtam újabbat. ehhez (vagy ha van az újabbhoz) van e nyákterv és megy e csak az usbről vagy kell a com portos rész is?
(#) Hp41C válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Szia!

Az az utolsó publikus verzió. Nyomtatás is van feltöltve, csak keresni kell base 16F886 lay szavakra.
USB nem megy 16F886 -tal, 18F2550 verzió még nincs.
Következő: »»   235 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem