Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy a front bal oldal nem szól. Léteik hogy a tda 7269a-nak csak a fele ment ki, vagy valahol máshol kell keresni a hibát? Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Következő lenne a problémám a hangfalszettel,mégpedig az,hogy amikor bekapcsolom és adok rá egy kis hangerőt akkor egy mély hang jelenik meg illetve halható(mintha dohogna)tudom idétlen a megfogalmazás de így tudom a leginkább leírni.Szerintetek merre keressem a hibát?Előre is köszön a válaszokat és a segítséget.
Üdv!
Nem igazán tudom elképzelni ezt a hangot... 50Hz-es búgás? vagy ahhoz hasonló? Legjobb lenne, ha fel tudnád venni, hogy mi is hallhassuk... De ezek mellett én az előerősítő része körül keresgélnék...
Türelem.
Ha a mélynyomó dohog, akkor a TDA7294 körül lesz hiba. gyakori, hogy a forraszai repednek, ezt minden más előtt érdemes megnézni, és újraforrasztani az összes, bordára rakott alkatrész lábait. A másik tipikus gond a pufferkondik kimúlása, azokat élből cserélném. Szintén gyakori a hangerőszabályzást végző céleszköz elhalása, azt gyakorlatilag esélytelen beszerezni.
Köszönöm a segítséget átnézek minden forrasztást meg pár kondit kicserélek aztán meglátjuk!!!
Hello!
Valakinek volt már olyan, hogy a tápegységen a trafók után levő tárcsakondi (asszem az, és nem feszfüggő ellenállás, C104/105/102/103 lehet a SW-HF5001 kapcsrajzán) szénné égett? Szokásos sztori, tulaj kikapcsolja este, reggel be se kapcsol, hozza hozzám, bizti elhalt, szétszed, és egy égett táppanel fogad. Ha valakinek volt ilyen, mesélhetne, mert sajnos ezekben nem vagyok otthon
Szia! Első lépésként mérd le a trafót megvannak e a feszek. + - 15V és + - 30V szokott lenni.Azután javaslom hogy mérj rá a kondikra hogy zárlatosak e.És feltétlen nézd meg az egyenirányító diódákat és a hidegítőkondikat.Ezek az első lépések. Milyen típusú ez akkor? mert 5001 nem létezik.
Hello!
Meglesz, csak nem mostanában, mert semmi időm... (tulajnak is mondtam, hogy ne hozza ide, mert nem érek rá, de neki"nem sürgős"... hát ha neki ráér 2 hetet...) Gyanús egyébként, hogy valamitől túlfeszt kapott, magától nem ég szét semmi... Köszi!
Orion HT-550, SW és egy csatorna "jó" a többi zajos...hibával érkezett.
Rokon szerkezet a kis geniussal, legalábbis ami megadta magát, szkóppal a PT2258 4 kimenetén MHz es tartományban fűrészel. Külön a hangerő szab panel amin csak a PT2258 és egy smd IC van de az csak jel be jel ki azon átmegy a jel, a két táp IC 5V és 8V okés, nem gerjed feszkók megvannak, a PT2258 at egyenlőre kihagytam, így nincs hangerő szab, majd a DVD-n tekergetik, és minden csatorna végfokként megy, az elején a fesz osztót és a csatolókondit meghagyva lehidaltam a PT2258 kimenete utáni ismételt 2mikro2 kondik utáni pontokra, a PT2258 kimenetén lévő 6db csatolót kiszedtem. Érdemes lenne PT2258 at rendelni? Cserélni? Vagy lehet más baja is? Mintha itt irtak volna PIC hibáról is, azaz az "előlap" on lévő kis cucc is elszállhatott? Azt az egy ill a mély csatornát vitte a távirányító is, az én tippem szerint csak PT2258 csere. Találkozott már valaki ugyanevvel a gondal? Segített a csak PT2258 csere?
Üdv.
Szerintem nyugodtan cserélhetsz PT2258-at, ha a távirányítás és minden más működik. De valamiért tönkrement... jó lenne kideríteni mitől is döglött meg. Lehet, hogy a tápfeszen jön valami amitől meghalt.
nem PIC van benne, de mikrokontroller vezérli a PT2258-at.
Egyszerű parancsot küld csak, hogy hány db csillapítása legyen az IC-nek. Tehát az uC nem okozhat zajt, ha a tápágak (bekapcsolt állapotban) nem zajosak.
Sziasztok
Hasonló gondom van, mint a (#810820), de azért leírom: Genius SW-HF5.1 5005 cucc, simán, halkan szólt, menet közben halk puffanás, kikapcs. Bizti kiolvadt, csere, másik is kiolvadt, szétszed, és találtam két szénné égett 104-es kondit. Igazából az erősítők lelkivilágához nem sokat konyítok, de mivel el voltak égve ezek, első lépésként kicseréltem. Viszont most is ellövi a biztit. Tápot kimértem, nem teljesen pontos, nem tudom, mennyi a tűréshatár, de elég stabilan megvannak a névleges feszültségek (27 helyett 29-30V, a 13,5 helyett meg 16V) Szerencsére találtam ezt a topikot, végig is olvastam, de nem lettem sokkal okosabb, mert nem vagyok az elméletben sem jártas. A kérdés: milyen módon tudom leszűkíteni a hibaforrást? Amiken túl vagyok: - Az égett kondik cseréje - A táp mérése (mivel a táp üresen jó értékeket ad le, gondolom terhelés alatt is jó lenne, de már egy marék biztosítéknak oda, ezért kérek segítséget, mert egyedül eléggé vaktában lövöldözöm csak )
Azt még elfelejtettem, hogy az égett kondik a kisebbik nyákon voltak, tippem szerint az a sub nyákja.
Megint én, mára az utolsó kérdésem: Ha a 27V; 2,8A ág áramerősség-mérése közben a táp ellőtte a multiméterben lévő 10A-os biztosítékot (10A állásban volt, a vezeték is a 10A lukban volt), akkor megtaláltam a hibát, vagy valamit rosszul csináltam?
A mérés közben a másik ág be volt kötve, azzal működik is az 5.1 többi része, csak a sub nem. A sub ágán pedig csak a multiméter volt. És azonnal ellőtte a biztosítékot.
Üdv!
Ez érdekes, hogy ki tudta csapni a 10A-es biztit vagy söntöt... Valószínű, hogy akkor a SUB végfoka adta meg magát. Azt cseréld ki és akkor jónak kell lennie. De mielőtt ténylegesen rákapcsolnád a trafóra, iktass be 2 sorba kötött 12V-os izzót a táp ágba. És ha világit, akkor még mindig valami gebasz van.
Látom, ide is felkerült a kérdés kicsit korábban...
De szerintem a kérdés inkább a másik topikba való, ott van a válasz is...
Szerbusztok !
Van egy SW 5.1-es home theater hangfalszettem és a hátulján lévő Ac-3 input 2 ( az a soktűlábas csatlakozójú bemenet ) nagyon zajos alpba is , hát még ha rákötöm a számító gépet. Az input 1-es bemeneten az RCA-s bemenet a dvd van bekötve, de ha kihúzom a 6 db rca-t akkor is ugyanolyan zaj van a másik bemeneten. Segítsetek ha tudtok Köszi
Sziasztok.
Nekem is van egy Genius SW-HF 5000-es szettem. Több hibája is van. Rossz a stand by gomb, néha ha megnyomom, akkor egy pillanatra felvillan és tekerné magát az alap állásba, majd kialszik és visszatekeri magát a 0 állásba. Ez elég idegesítő. Továbbá, ha tekerem a hangerő szabályozót, néha csak a tekerés közben fura zizgő halk hangot lehet hallani, általában csak a center-ből. Ezek gondolom azt jelentik, hogy valamik kezdenek tönkremenni, és hamarosan nagyobb baj is lesz. Viszont ezeket még el tudnám nézni neki. A nagyobb baj az, hogy az első két hangszóróhoz menő kimenetnél nem jön ki semmi. Végigteszteltem és mértem mindent, arra jutottam, hogy mindegyik hangszóró teljesen hibátlan, és a bemenő/kimenő vezetékek is. Tehát a mélyládában lévő elektronikában lesz a hiba. Ahogy itt olvasgattam, a zizgés valószínűleg kondenzátor-kiszáradást jelent, az pedig hogy 2 csatorna nincs, azt jelenti, hogy az egyik teljesítmény IC meghalt Valakinek van valami ötlete, mi segíthet a cuccon? Melyik alkatrész környékén keressem a hibát, és hogyan lehetne javítani / milyen típusú alkatrészre kellene cserélni? (azért annyira nem vagyok laikus, szoktam néha csinálgatni ezt-azt, és BME-VIK-es vagyok, 3. féléves infós)
Javaslom nézz át ide: Bővebben: Link
Ott találsz "service-manual"-t... Javaslom első körben IC1, TDA7269A csere... ha a front hangszórók nem szólnak.
Sziasztok lenne egy olyan gondom az imént zenehalgatás után kikapcsoltam a genius 5.1 es 5005 ös hangfalszettem majd kb 5 perc után sistergés hallatszott a mélynyomóbol és elkezdett füstölni .Szétszedtem és elégett egy vezeték az 1 es képen megforrasztottam és ismét füstölni kezdett lejjeb 2 képen két ellenállás eléget és aztán láttam a kiéget vezeték mellet elvan törve egy ellenállás,
mi okozhatta e jelenséget és megjavitható e ? előre is köszi
Az említett alkatrészek nem ellenálások hanem kondenzátorok, cseréld ki őket azonos értékűre és típúsura, ezenkívűl nem árt ha a diódákat is kiméred.
köszi a segitséged valahonnan megkel tudnom a pontos értékeket mert van ameiknek nemlátni az égés miatt
Pl. éntőlem .100nF az értékük és kerámiakondik, majd így kell kérni .
mégegyszer nagyon köszönöm.remélem megoldódik a gond
Nincs mit, ha nem oldódna meg a probléma térj ide vissza. Üdv.
ok és köszi
Bocs még valamit kérdeznék hogy mind a 3 kondi 100nf es e mert mint a képen látható egy világos barna és kettő vörös van kimenve , és hány voltosat keressek?
Előre is köszi
Sziasztok!
Ma szerettem volna bekapcsolni a kis genius sw-hf 5000-t és sajnos nem ad ki magából hangot. Azt hittem a hangkártyával van valami gáz ,de sajnos nem... A világítás megvan a poti mozdul magától igaz nem oda ahol hagytam ,hanem csak egy kicsit feljebb a legaljától. kikapcsolásnál a poti vissza megy a helyére... Hiába csavargatom hiba csinálok bármit vele nem ad ki hangot egyik bemeneten se. Mi lehet a hiba a gépezetben? Válaszokat előre is köszi.
Sziasztok!
Van valakinek hangerő-potméter hibás Genius sw 5.1-ese? |
Bejelentkezés
Hirdetés |