Fórum témák
» Több friss téma |
1300°C mérése már drága hőérzékelőt kíván meg, az a képen látható multiméter nem is alkalmas ezek jelének feldolgozására.
Szia
Azért ezt a multimétert néztem mert az irták elvileg tudja az 1370°C. Még nem vásároltam meg. Tudnál javasolni másik készüléket amivel meg oldható ez a mérési tartomány?
Ha valami "low cost project" része a hőmérsékletmérés, akkor megfelel a képen látható multiméter is, de ha számít a hőmérséklet hiteles mérése, akkor inkább erre készített eszközt vegyél. A hőérzékelő típusa, kivitele is meghatározó, egy 1300°C mérésére alkalmas hőelem már csak a tokozása miatt sem az olcsó kategória. A K típus elvileg a felső határán ugyan, de meg tudná mérni a szóbanforgó hőmérsékletet, gondolom a multiméter ennek a jelét tudja fogadni, (a pontossága viszont kérdéses).
Pontositok
Igen alacsony kölcségvetés a lényeg. És mérni nem folyamatosan kellene 5-10percenként egyszer,az érzékelő kb a készülék válasz ideJéig lenne kitéve a hőnek. Illetve nem kell labor pontosság. Bocsánat ezzel kellett volna kezdenem.
Köszi a választ. Közben úgy alakult, hogy fel kell mennem Pestre és pont útba esik a bolt, majd benézek.
Kiegészités
Igazából nemértek semmit az elektronikához(ez gondolom kérdéseimből is kiderült) ezért kérdezek olyanokat akik igen.
Így akár jó is lehet a tervezett összeállítás.
Nagyritkán szükségem van magas hőmérsékletek mérésére, én ilyet használok: A hozzáadott hőmérő szonda is K típus, de csak az érzékelő gömbben végződő fejrésze bírja az 1370°C hőmérsékletet, a kivezetésekre húzott üvegszálas "varnischcső" ennél sokkal alacsonyabb hőt képes elviselni (talán 400°C). Ezért lényeges a mérendő pont hozzáférhetősége, méretileg hogyan illeszthető be a hőérzékelő.
Köszi ,hogy ismét válszolsz.
Hozzáférhetőséggel semi gond,(a kezembe van) Tehát még egyszerübben izzó vas hőmérsékletére vagyok kiváncsi. Illeve edzéskor ugyan erre csak az 1000 alatti hőmérséklet.
Ha új műszer és irják hozzá a hömérö szondát (merthát a belsö höérzékelővel nem tudna addig mérni) akkor a csomagban benne kell lennie a banándugos hömérönek (legalábbis annál amit annó vettem benne volt).
Idézet: „Nem akadékoskodni akarok de ránézésre az elsőnek nem jó a csatlakozója.” Cseréld le a csatlakozóját. A harmadik linken van ugyanilyen(K típusú), ami banándugós, csak nincs róla kép. Nem akarlak elkeseríteni, de olcsó kategóriában csak ezekkel lehet találkozni. Ami egy fokkal többet tud, az sajnos lényegesebben drágább is.
Üdv!
DT9205A multimétert hol kaphatok? Ha boltba venném akkor általában adnak rá garanciát ezért internetes árverős oldalak nem jöhetnek szóba ha csak nem adnak garanciát rá. Köszi
Szia!
Vegyél inkább egy kényelmesen használható automata méréshatárváltós multimétert. Például egy ilyet: Bővebben: Link
Üdv!
Maradnék egyenlőre a DT9205A multiméternél. Alapszinten tökéletesen megfelel aztán ha már többet tudok jöhet komolyabb műszer. Köszi
De miért ragaszkodsz ehhez a típushoz? Van ennek valamilyen speciális oka? A pontosságáról: Bővebben: Link
Tudom olvastam, utána néztem. Részben azért mert ebben az árkategóriában nem találkoztam olyannal ami kapacitást is mérne.Jót is rosszat is mondanak róla. Ami mér kapacitást az már ott van 6-7 ezer forint körül.
Ebben az árkategóriában max 4 ezer forint létezik olyan ami kapacitást is mér?
Pl.: Bővebben: Link
Nyugodtan megveheted, nem olyan rossz műszer. A linkeltnél olcsóbban is megveheted(1500-1600 Ft-ért), igaz gari nélkül, de már akkor egy árából kettőt is tudsz venni, ha az elsőt tönkre teszed. Az jó ha tudod, hogy a garancia arra nem vonatkozik, ha hibás méréshatár-kiválasztás miatt szétégeted a belsejét. ![]()
Üdv!
Köszi. 1500-1600 ft ért hol mert neten sem találtam ilyen árat.Azt tudom hogy olyan hibára nincs garancia.
Garancia nélkül: Vakera, kisebb elektronikai boltok, piac stb.
Sziasztok!
Keresek egy MITSUMI M35SP-7T léptető motort, de shol nem találok. Egy Genius scannerbe volt, de valamiért harmatgyenge. Az adatlap szerint CD 8ohm kéne hogy legyen, ez 140 Ohm tekercsenként. Hol lehet beszerezni ilyen motorokat? Esetleg bontott, de működőképes is érdekel.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy hol lehetne beszerezni a következőket? Fokozatkapcsolók: 3x5;3x7; 4x5; 2x14;3x14,stb. Marhára nem találok ilyeneket, vagy hasonlót több lábkivezetéssel. Csak ilyeneket találok: 1x12; 2x6; 3x4;4x3. Már megnéztem 1-2 külföldi gyártónál is, de semmi. Csatik: Bővebben: Link Olyat keresek, ami 125 illetve 61 vezetéket tudna csatlakoztatni. A fenti linken van pár szóba jöhető, de nekem olyan kellene, ami bírja a 2 kV feszt (persze kábelek le lennének szigetelve, meg a csatik vége is). Mit tudnátok javasolni? Kösz!
Ez tetszik:
Idézet: „125 illetve 61 vezetéket tudna csatlakoztatni . . . .bírja a 2 kV feszt” Ez kb egy házfal méretű csati lenne . . . Kapcsolóban a jacksli-re keress rá, azokból létezik több pólusú
Lomexben van: 2*2*6-os, és 2*1*12-esBővebben: Link
Köszi!
Nagyon jó kis bolt, ajánlom mindenkinek, van szinte minden ami hátartási gépekhez kellhet, fűtőszálból kb. 120 féle közül választottam ki a megfelelőt!
Az Orczy-t sokan ismerik itt a fórumon. Nem tudnék hirtelen még egy boltot, ahol ekkora a választék.
![]()
Ha türelmes vagy akkor pl. itt.
Köszi, de elmebayos vételezés az kiesik, reszben az idő, részben a bizalmatlanság miatt.
Valami hazai forrás kellene.
Probálj náluk érdeklödni e-mail ben hátha be tudják szerezni HR Elektronika
|
Bejelentkezés
Hirdetés |