Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   144 / 441
(#) mex válasza Miki666 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

1300°C mérése már drága hőérzékelőt kíván meg, az a képen látható multiméter nem is alkalmas ezek jelének feldolgozására.
(#) Miki666 válasza mex hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Szia
Azért ezt a multimétert néztem mert az irták elvileg tudja az 1370°C. Még nem vásároltam meg. Tudnál javasolni másik készüléket amivel meg oldható ez a mérési tartomány?

Ha valami "low cost project" része a hőmérsékletmérés, akkor megfelel a képen látható multiméter is, de ha számít a hőmérséklet hiteles mérése, akkor inkább erre készített eszközt vegyél. A hőérzékelő típusa, kivitele is meghatározó, egy 1300°C mérésére alkalmas hőelem már csak a tokozása miatt sem az olcsó kategória. A K típus elvileg a felső határán ugyan, de meg tudná mérni a szóbanforgó hőmérsékletet, gondolom a multiméter ennek a jelét tudja fogadni, (a pontossága viszont kérdéses).

Pontositok
Igen alacsony kölcségvetés a lényeg. És mérni nem folyamatosan kellene 5-10percenként egyszer,az érzékelő kb a készülék válasz ideJéig lenne kitéve a hőnek. Illetve nem kell labor pontosság. Bocsánat ezzel kellett volna kezdenem.
(#) dr12 válasza gkari hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Köszi a választ. Közben úgy alakult, hogy fel kell mennem Pestre és pont útba esik a bolt, majd benézek.
(#) Miki666 válasza Miki666 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Kiegészités
Igazából nemértek semmit az elektronikához(ez gondolom kérdéseimből is kiderült) ezért kérdezek olyanokat akik igen.

Így akár jó is lehet a tervezett összeállítás.
Nagyritkán szükségem van magas hőmérsékletek mérésére, én ilyet használok:
A hozzáadott hőmérő szonda is K típus, de csak az érzékelő gömbben végződő fejrésze bírja az 1370°C hőmérsékletet, a kivezetésekre húzott üvegszálas "varnischcső" ennél sokkal alacsonyabb hőt képes elviselni (talán 400°C). Ezért lényeges a mérendő pont hozzáférhetősége, méretileg hogyan illeszthető be a hőérzékelő.

Köszi ,hogy ismét válszolsz.
Hozzáférhetőséggel semi gond,(a kezembe van)
Tehát még egyszerübben izzó vas hőmérsékletére vagyok kiváncsi. Illeve edzéskor ugyan erre csak az 1000 alatti hőmérséklet.
(#) interferi válasza Miki666 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Ha új műszer és irják hozzá a hömérö szondát (merthát a belsö höérzékelővel nem tudna addig mérni) akkor a csomagban benne kell lennie a banándugos hömérönek (legalábbis annál amit annó vettem benne volt).
(#) lapose válasza Miki666 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /

Idézet:
„Nem akadékoskodni akarok de ránézésre az elsőnek nem jó a csatlakozója.”

Cseréld le a csatlakozóját. A harmadik linken van ugyanilyen(K típusú), ami banándugós, csak nincs róla kép. Nem akarlak elkeseríteni, de olcsó kategóriában csak ezekkel lehet találkozni. Ami egy fokkal többet tud, az sajnos lényegesebben drágább is.
(#) Dániel X hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Üdv!

DT9205A multimétert hol kaphatok? Ha boltba venném akkor általában adnak rá garanciát ezért internetes árverős oldalak nem jöhetnek szóba ha csak nem adnak garanciát rá.
Köszi
(#) kadarist válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia!
Vegyél inkább egy kényelmesen használható automata méréshatárváltós multimétert. Például egy ilyet: Bővebben: Link
(#) Dániel X válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Üdv!

Maradnék egyenlőre a DT9205A multiméternél. Alapszinten tökéletesen megfelel aztán ha már többet tudok jöhet komolyabb műszer. Köszi
(#) kadarist válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

De miért ragaszkodsz ehhez a típushoz? Van ennek valamilyen speciális oka? A pontosságáról: Bővebben: Link
(#) Dániel X válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Tudom olvastam, utána néztem. Részben azért mert ebben az árkategóriában nem találkoztam olyannal ami kapacitást is mérne.Jót is rosszat is mondanak róla. Ami mér kapacitást az már ott van 6-7 ezer forint körül.
Ebben az árkategóriában max 4 ezer forint létezik olyan ami kapacitást is mér?
(#) lapose válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Pl.: Bővebben: Link
Nyugodtan megveheted, nem olyan rossz műszer.
A linkeltnél olcsóbban is megveheted(1500-1600 Ft-ért), igaz gari nélkül, de már akkor egy árából kettőt is tudsz venni, ha az elsőt tönkre teszed. Az jó ha tudod, hogy a garancia arra nem vonatkozik, ha hibás méréshatár-kiválasztás miatt szétégeted a belsejét.
(#) Dániel X válasza lapose hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Üdv!

Köszi. 1500-1600 ft ért hol mert neten sem találtam ilyen árat.Azt tudom hogy olyan hibára nincs garancia.
(#) lapose válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Garancia nélkül: Vakera, kisebb elektronikai boltok, piac stb.
(#) Dániel X válasza lapose hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Köszi. Oké.
(#) whalaky hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Sziasztok!
Keresek egy MITSUMI M35SP-7T léptető motort, de shol nem találok. Egy Genius scannerbe volt, de valamiért harmatgyenge. Az adatlap szerint CD 8ohm kéne hogy legyen, ez 140 Ohm tekercsenként. Hol lehet beszerezni ilyen motorokat? Esetleg bontott, de működőképes is érdekel.
(#) gabor128 hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy hol lehetne beszerezni a következőket?

Fokozatkapcsolók:
3x5;3x7; 4x5; 2x14;3x14,stb.
Marhára nem találok ilyeneket, vagy hasonlót több lábkivezetéssel. Csak ilyeneket találok: 1x12; 2x6; 3x4;4x3.
Már megnéztem 1-2 külföldi gyártónál is, de semmi.

Csatik:
Bővebben: Link
Olyat keresek, ami 125 illetve 61 vezetéket tudna csatlakoztatni. A fenti linken van pár szóba jöhető, de nekem olyan kellene, ami bírja a 2 kV feszt (persze kábelek le lennének szigetelve, meg a csatik vége is). Mit tudnátok javasolni?

Kösz!
(#) qvasz2 válasza gabor128 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Ez tetszik:
Idézet:
„125 illetve 61 vezetéket tudna csatlakoztatni . . . .bírja a 2 kV feszt”

Ez kb egy házfal méretű csati lenne . . .
Kapcsolóban a jacksli-re keress rá, azokból létezik több pólusú
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Lomexben van: 2*2*6-os, és 2*1*12-esBővebben: Link
(#) flyingdoctor hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Sziasztok!
Keresnék lengő RJ45 aljzatot (nem toldót).
Laci
(#) bbazs válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Köszi!

Nagyon jó kis bolt, ajánlom mindenkinek, van szinte minden ami hátartási gépekhez kellhet, fűtőszálból kb. 120 féle közül választottam ki a megfelelőt!
(#) zolika60 válasza bbazs hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Az Orczy-t sokan ismerik itt a fórumon. Nem tudnék hirtelen még egy boltot, ahol ekkora a választék.
(#) szamóca hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Tudja valaki hol kapok low ESR kondit >1000u 80V ra? :no:
(#) laszlokunstar válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Ha türelmes vagy akkor pl. itt.
(#) szamóca válasza laszlokunstar hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Köszi, de elmebayos vételezés az kiesik, reszben az idő, részben a bizalmatlanság miatt.
Valami hazai forrás kellene.
(#) interferi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Probálj náluk érdeklödni e-mail ben hátha be tudják szerezni HR Elektronika
Következő: »»   144 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem