Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos Dob PC-hez

Témaindító: Steve_oh, idő: Okt 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) benjami válasza dzsolt hozzászólására (») Máj 23, 2009 /

Idézet:
„PC-n sajnos észrevehető késése van”
Olyan hangkártyával kellene megpróbálni amihez van rendesen működő ASIO driver, mert szerintem a késés a VST hangszernél volt nem a MIDI átvitel során.
(#) Rober_4 válasza benjami hozzászólására (») Máj 26, 2009 /

Viszont akkor is késhet, ha a beépített Microsoft Midi Ms Gs hangkészletet használja. Ilyenkor független a dolog az Asiodrivertől. Az Usb-s mididriver is késhet, illetve az operációs rendszer is bekavarhat, de mint ahogy te is mondtad, ezek a hibák orvosolhatóak, különösen, ha jó a hangkártyád.
(#) inachis84 hozzászólása Jún 7, 2009 /

Sziasztok!!
Én is régóta foglalkozom ezzel a dologgal. Ugyanúgy a DTX mania nevű szofverrel szeretnék dobolni, külső hardverrel. Nekem idáig legjobban a dobverőre kötött negativ jel, valamint a tárcsákra kötött különböző jeles dolog jött be. Én is egy game-pad-et szedtem szét emiatt, viszont sokat késik a dolog. Azt gondolom, hogy a drótok és a ráütendő fellületen lévő vezeték és vezető túlságosan nagy, véleményem szerint nagy az ellenálása a game-pad gombjaihoz képest. Szerintem egy külső energiaforrást kellene beiktatni, pl egy 1,5 voltos cerkaelemet. Csak azt nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne megoldani. Kicsit gyerekcipőben járok a fogalmakkal, úgyhogy ha valaki tud, segítsen nekem "paraszt" nyelven. Köszi.
(#) inachis84 hozzászólása Aug 18, 2009 /

Üdv Hölgyek, Urak!

Én idáig nem adtam fel a témát, látom, mások igen, vagy nem írnak ide. Esetleg sikerült valakinek valamit haladnia? Én tapasztaltam, hogy a gamepad gombjaira, szinte azonnal reagál a gép, azonban, amikor egy kapcsolóra kötöm, már picit késik. Számomra ez elenyésző és használható lenne az eszköz. Egy kis ötlet kéne, hogy magát a tárcsát és kapcsolót, hogy lehetne megoldani. Próbáltam, hogy két tárcsa közé tettem a mikrokapcsolót. Működik, azonban egy-egy ütést kihagy. Gondolom a kapcsoló érzékenysége miatt. Esetleg ötlet? Előre is köszi.
(#) Rober_4 válasza inachis84 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Szerintem, amennyiben a kapcsolót a gombok helyére kötötted, a kapcsolási sebesség, nem függhet észrevetően a vezeték ellenállásától. Az ebben az esetben elhanyagolható.

(A Joystick elmozdulását egy monostabil multivibrátor méri, aminek az időállandóját a külső kb 100kohmos ellenállás határozza meg, de a te esetedben nem erről van szó, hisz csak a gombokat vizsgálod, ha jól értem. Azok szerintem sima digitális bemenetek)
(#) Rober_4 válasza inachis84 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Én sem adtam fel, csak ilyenkor nyáron, kertészkedem, fát vágok, csempézek, s hirtelen azt sem tudom mi az az elektromosdob. Majd ha jön a rossz idő :eek2:

Ha visszaolvazsgattál, akkor látod, hogy feltettem, egy printer portról működő progit, ami midi utasításokat ad kifele. Ezt próbáltam, fotóellenállással kapcsolgatni, de sajnos elég lassú volt, kb 1másodperc, úgyhogy itt félbe is hagytam a dolgot...
Biztos, hogy van valami gyors optikai kapu, amit, ha megvilágítanak, akkor századmásodperceken belül kapcsol, és digitális kimenete van...
Én még megpróbálnám, két alufólia között egy légréssel ami zárja az érintkezőt dobütéskor. Esetleg pár nanos kondival pergésmentesítehető, iletve, ha többrétegű a fólia még a dinamika is összejöhet, úgy, hogy a közepe, hamarabb zár mint a széle, és ez az idő adhatná a velocity értéket...

Az előző oldalakon is vannak kapcsrajzötletek erre, bár nem jött visszajelzés arról, hogy beváltak-e.
(#) Halalherceg hozzászólása Márc 26, 2011 /

sziasztok! én találtam egy progit: WinPDrums a neve. http://www.4shared.com/file/In1saK28/WinPdrums.html

Ez olyan hogy a billentyűkhöz rendel dobhangot. Elég egyszerü, nem lehet szabályozni az ütés erősségét. Na most, ehhez szeretnék dobpadot csinálni billentyűzetből. Nem tudná valaki leirni nekem ha megkérem (úgy h egy hülye is megértse (igen, én)) hogy hogy tudnám a bill. gombjait kivezetni? vagy szétszedni.... vagy nem tudom... Előre is köszi a segitséget
(#) Rober_4 válasza Halalherceg hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Végy egy használt, rossz billentyűzetet. Szedd szét. Nézd meg, hogyan működik. Dobd ki a billentyűrészt, és forraszd rá a gombokat, ill padot, meg ilyeneket. Az ütéserőség az külön téma. Azért, ha visszaolvasgatsz, talán van pár hasznos tanács, végül is csak három oldal!
(#) Halalherceg válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Köszi a gyors választ elolvastam az előző 3 oldalt, de mivel elég egyszerű szerkezetről van szó nem kell az ütés erősségét figyelnie.

,,Végy egy használt, rossz billentyűzetet. Szedd szét. Nézd meg, hogyan működik. Dobd ki a billentyűrészt, és forraszd rá a gombokat, ill padot, meg ilyeneket." - ezt szeretném tudni, hogy hogy csináljam...
(#) Andrew-V hozzászólása Máj 4, 2011 /

Tisztelt urak!

Sokáig keresgettem és bár a felhasználás teljesen más - az érzékelés és a feldolgozás mégis ugyan az.

Egy kis airsoft-os lőteret építünk ahol a találatokat (és azok idejét) a számítógép dolgozza fel. A számítógéphez való illesztést már megoldottam egy usb-s billentyűzet szétszedésével és csináltam hozzá egy kis relés illesztést is hogy a galvanikus leválasztás is biztosítva legyen. A program is kész ami figyeli a bemeneteket - méri az időt stb...

Tehát most ott tartok hogy van 5 bemeneti vezetékem (meg egy föld) és amelyiket a földhöz érintem azt már a gép tökéletesen feldolgozza DE itt jön a lövedék becsapódásának érzékelése.

Találtam egy szűkszavú embert aki már csinált ilyet és Ő is a piezo hangszórót (érzékelőt) javasolta úgy hogy a cél hátuljára fel legyen ragasztva és a másik felére egy nagyobb csavar legyen erősítve mint tehetetlen súly. Amikor a lövedék becsapódik az rezgést kelt a hátlap és a súly között (kb mint egy koppanás)

Na a hosszú bevezetés után most jön a kérdés:

Milyen olcsó, könnyen beszerezhető piezo-t javasoltok (ugye több cél van més mindegyikhez kell egy) és annak a jelét milyen áramkörrel lehetne úgy felerősíteni hogy rövidre zárja a már meglévő relés áramköröm bemenetét?

Feltételezem valamilyen műveleti erősítő kellene de pontosan milyen?

Itt a - dobszerkókkal ellentétben - nem számít hogy egy célon belül hova csapódik be a lövedék és az ereje sem, csak magát a "koppanást" kellene egy impulzussá alakítani ami rövidre zárja a kis 5V-s reléket.

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) Rober_4 válasza Andrew-V hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Szia!
Hamár bejöttél hozzánk az elektromos dobokhoz továbbküldelek egy picit a kivezérlés jelzőkhöz
Szerintem nagyban hasonlít a folyamat. Felerősíteni a piezo jelét és ha nem is kell ledet villogtatni vele, de kapcsolgathatod helyette az alacsony illetve magas szinted a bemeneteiden.
(#) Andrew-V válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Szia!

Gondolom leginkább a "mutatós" (VU) jellegűek lennének jók - ha már relét akarok rángatni akkor mindkettő tekercs. Viszont a kivezérlésjelző feltételez valamilyen már előerősített bemenetet tehát simán a piezo lap lehet kevés lenne neki mint bemeneti jel nem?

Igazából egy potival beállítható buta műveleti erősítő kapcsolására lenne szükségem ami mondjuk opto kapuba "végződik" (hogy meglegyen a rövidzár)...

Arra is gondoltam hogy piezo helyett kondenzátormikrofont használnék (egyszerűbb a beszerzése). Ötlet, kapcs rajz valakinek?
(#) Andrew-V válasza Andrew-V hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

Nyitottam egy új topic-ot mert nem szeretném ezt szét OFF-olni:

/topic_11737.htmlhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_11737.html

Oda várnék minden segítséget!

Köszönöm!
(#) forma3 hozzászólása Jan 13, 2012 /

Sziasztok!

iPhonera van olyan program, aminek az a lényege, hogy külső hangokhoz hozzálehet rendelni dobhangokat. Tehát pl. az ujjaddal koppintasz egyet, ezt feldolgozza az iphone, és hallod a füledbe azt a dob hangot amit arra a hangra betanítottál. Pl. beállíthatod hogy kanállal koppintasz egyet, betanítod és hozzárendeled azt a hangot pl. a pergődobhoz. Ha a lábaddal dobbantasz, akkor a lábdobhoz. Mindez ráadásul dinamikusan működik.
Ezt szeretném megvalósítani profibban PC-n, (rádugnék egy térmikrofont, különböző hangú padokat vennék stb.) rövidebb reakcióidővel, és a programba akár wav dobhagokat is betudjak tölteni.
Létezik ilyen program, mi a neve??

Köszi szépen!
(#) forma3 hozzászólása Jan 14, 2012 /

Nincs ilyen program? Gondolom ha iPhone-ra van, akkor PC-re is csináltam egy komyolyabbat, nem? Itt a videó hogy mire gondolok:
Bővebben: Link
(#) forma3 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Legalább annyit áruljatok el, hogy van-e ilyen vagy nincs?
(#) Rober_4 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Szia de türelmetlen vagy! A kutya se jár erre
Én múltkor próbáltam egy plugint Linuxon az Ardour programon. Ez azt csinálta, hogy a felvett hanghoz dobhangokat rendelt hozzá. A mélyekhez lábdobot, a magasakhoz cint, a középre valami pergőszerűséget. Egészen meglepődtem mikor elindult, de a nevét most nem tudom...
Tehát a válasz igen van! Bizonyára vst-ben is találsz ha szétnézel a neten. Ha nem felejtem el megnézem neked, de nagyon sok a dolgom mostanában.
(#) forma3 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Köszi szépen, windowson is működne?
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Ja, csak a lényeg az lenne hogy ez real-time-ba működjön. Az iphone hardvere tizede egy jobb szgépnek, mégis tud ilyet.
(#) Rober_4 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

A latency-d az nagyrészt gép és hardverfüggő, de egy 20msec értékre szerintem ma már minden gépen le lehet menni, használj asio4 vst drivert, és vst-t kezelő programot!
A plugin nevét most nem találom, de sok ehhez hasonló van a neten. Esetleg az iphon progijának nevét beírod a googlébe, és mellé írod hogy vst, és már meg is találtad.
(#) forma3 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Elmagyaráznád részletesebben a működését, meg konkrét neveket hogy mit kell letölteni és beállítani? Nem nagyon értek ezekhez a vst-khez annyira.
(#) Rober_4 válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 / 1

Ok ép tegnap ötlött a dolog az eszembe a pluginjeim között böngészve. Drum trigger plugineknek hívják őket, mindjárt keresek, valami használható vst-set...
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 / 1

Persze nem teljesen az mint az ipodos progik, de most ezt próbálgatom, talán jó valamelyik neked.
Bővebben: Link
(#) forma3 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm, ha lesz időm belemerülök kicsit
(#) Rober_4 válasza forma3 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 / 1

Például a Replacer-rel kis szerencsétlenkedés után egy vst-t kezelő programban (pl. Cubase) sikerült tegnap beállítanom, hogy amikor megpengetem a gitárt akkor megszólal egy lábdob, de ugyanez mikrofonnal is működik. Ha jól látom 4 dobhangot kezel, és mindegyikhez be tudsz állítani egy rezonanciafrekvenciát, így különböző hangmagasságokkal tudod irányítani a különböző dobokat.
Legalábbis gondolom, meg lehet csinálni, mert én a lábdob után feladtam a dolgot.
(#) forma3 válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

Köszi szépen, hétvégén bemikrofonozom az edényeket
(#) Halalherceg hozzászólása Máj 30, 2012 /

valaki tudna segíteni hogy ezt a replacert hogy kell használni?
(#) Rober_4 válasza Halalherceg hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Betöltesz egy hangmintát, és beállítod hozzá a gain értéket, hogy a bemenő jel villogtassa a gain ledet. Akkor hozzáállítod a betöltött hangminta hosszát hangerejét tulajdonságait. Mondjuk tekergettem egy ideig amig sikerült szóra bírni...
(#) forma3 hozzászólása Okt 5, 2012 /

Sziasztok!

Közben vettem rendes dobpadokat meg midis dobagyat, és egy usb-midi átalakítót, de nem találok olyan programot ami azt tudná, hogy midi utasításokhoz dobhangokat (lhetőleg a saját wav fájlaim alapján is) rendeljen hozzá. Tud valaki ilyen programot? Köszi!
(#) Szpisti válasza forma3 hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Ingyenes drum sampler program elég sok akad, de elég gyengécskék.
Egy olcsóbb, de már profibb program az EZ-Drummer.
Ingyenesben meg próbáld ki pl. a DVS Drum Samplert Ezt már midivel is tudod vezérelni.
A program használatához szükséges egy vst host program, pl. a Savihost
Saját hangmintákat is fel tudsz tölteni.

Aztán ha jobban bele akarsz mélyedni, nézd meg Ezt a videót, akad néhány tipp amikkel már stúdiózni is lehet.

Egyébként akad néhány részletes leírás az elektromos dobok házilagos (DIY) elkészítéséről a neten, csak alaposan körül kell nézni. Természetesen midi vezérlésűek, és pic kontrollerrel működnek, a dobpadokban pedig 200 Ft-os piezo érzékelőket alkalmaznak megfelelő mechanikus és elektronikus körítéssel. Mint például ez is itt...
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem