Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése elejétől a végéig
Lapozás: OK   8 / 95
(#) mangusta hozzászólása Szept 25, 2009 /

sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy ha én be szeretnék kötni egy forgó kapcsolót akkor azt hogyan tegyem,kell -e hozzá valami ellenállás stb.. A válaszokat előre is köszönöm
(#) peti12 hozzászólása Jún 10, 2010 /

Hello. Régebben elromlott egy monitorom elkezdtem szétszedni eleinte csak ellenállásokat majd, találtam egy TDA 9302-es műv.erősítőt.Az lenne a kérdésem hogy ha simán méretezek egy erősítős kapcsolást hozzá és rárakom hűtőbordára működni fog-e? És ha igen mekkora lehet a max. Au-ja? Előre is kösz
(#) zenetom válasza peti12 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Ez nem csak egy sima műv. erősítő. TDA9302H adatlap
Szerintem audio célokra nem megfelelő, a kimeneten torzított jel lesz, amit szerintem nem nagyon lehet élvezni (sőt, lehet fel se lehet ismerni a kimeneten lévő "hangot").
(#) peti12 hozzászólása Jún 11, 2010 /

OK. Kösz a választ.

Ejnye no.
szamóca
(#) walakyyy hozzászólása Okt 19, 2010 /

Helló!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egy passzív mély ládából szeretnék aktív ládát csinálni. Keresgéltem a neten többnyire sal-os előerősítőt találtam, én viszont építeni szeretnék egyet a ládámhoz amennyiben ez kivitelezhető. Mivel neM értek hozzá nem tudom hogy hogyan kezdjek neki, mik szükségesek bele, illetve tervet sem találtam. Megköszönném, ha valaki segítene ezekben, és összehozhatnám. Előre is köszönöm!
(#) kwatt hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sziasztok én egy erositöt szeretnek épiteni de nem nagyon tudom mi kell hozza, nem szeretnek valami nagyot epiteni de aze nemis kicsit segitseget szeretenk kérni ai tudd segiteni kérem segitsen elöre is kösz.
(#) bihari laci válasza kwatt hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

SZia kb milyen telyesitményű erösitöre gondoltál ,mert sok fajta van eszt tudni kellene ,és utánna könyebb segiteni ha te is tudod milyet akarsz.

hat van egy konderzatorom 58-18911-08 ebbbbol milyent lehetne csinalni?
(#) kadarist válasza kwatt hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Ez milyen számsor? Kondenzátorból nem lehet erősítőt csinálni.

hatr kondiis kell hoza nem ???

Az csak egy alkatrésze az erősítőnek. Egy jó hálózati trafóval kellene kezdeni. Mid van?

hát milyen trafo kellne van keped ?
(#) kwatt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

ok (OK) :yes:

Valahogy így néznek ki a hálózati trafók.
(#) bihari laci válasza kwatt hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

SZia, milyen telyesitményű erősítöt akarsz csinálni,_2*100w vagy mindeggy,_mert aszerint állitanánk össze az alkatrészeket._Igy könyebb lenne nekűnk is segiteni.
(#) kwatt válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

olyan közepes.
(#) kwatt válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

hát ilyenem nincsen de miben van hátha van ithon és ak kiszerelném.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Nov 13, 2010 /

Olvastam a téma elején ezeket a watt dolgokat. Lenne nekem még egy kérdésem. Ha valaki azt mondja pl. hogy 150W-os erősító akkor az RMS vagy mi a csuda. Gondolom nem pmpo mert az csak egy át***, az rms az meg zenei teljesítmény ami más lehet mint az elektronikai teljesítmény, akkor a sima watt az mi?

A szó kulturált társasági szinonimája az átverés. Nem vagy vagányabb a nemi aktusos variánsával, sőt!
szamóca
(#) kwatt hozzászólása Feb 15, 2011 /

Szevasztok van egy hálozati trafon ebbol kb milyen tejesitményü erösitöt lehetene csinani.
(#) szamóca válasza kwatt hozzászólására (») Feb 15, 2011 / 1

Szürkét, fekete árnyalattal.
(#) kwatt válasza szamóca hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Mire gondolsz milyen fekete vagy szürke?
(#) szamóca válasza kwatt hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Ezekről az alulexponált mobilmotyós fotókról honnan lehet szerinted következtetni a primer szekunder feszültségekre, áramokra, teljesítményre? Úgy gondolod hogy a asztal laminált mintázata ad némi támpontot ezek meghatározására?
(#) kwatt hozzászólása Feb 15, 2011 /

Ok bocsanat a roszminosegu kepekert majd holnap rakok el jobbakat
(#) kwatt hozzászólása Feb 17, 2011 /

na it vannak ujabb kepek.Remelem ezek mar megfelelnek
(#) kwatt hozzászólása Feb 26, 2011 / 1

Sziasztok erröl az erősitőről szeretnek kapcsi rajzott meg hogy milyen alkatrészek kellenek
(#) kadarist válasza kwatt hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Szia!
A HE keresője segít: Bővebben: Link
(#) benocs24 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Sziasztok! Van egy gyári végfokpanelom amin van 2 db 2200as kondi a táp részén pedig semmi egy hifiből lett ez kiszerelve. Kérdésem az lenne hogy nem e kellene nagyobb kondikat belerakni javítana valamit?Bővebben: Link
(#) moltam hozzászólása Máj 6, 2011 /

Helosztok.
Megbíztak egy erősítő építésével. 2db 10W os hangszóróhoz kell mónóban. Valami egyszerű kapcs. kéne, amit szerény képességeimmel és ezközeimmel meg tudok építeni. Én egy tranzisztoros komplementer végfokra gondoltam, MJE15030-15031 el (találtam őket egy monitorban). Elé vagy két földelt emitteres fokozat. Gondban főként az alkatrész értékekek számításával, a tranyók munkapontba állításával vagyok. Elég-e a fe fokozatoknak egy szem bázisellenállás, vagy bázisosztó, emitterellenállás kell? Talán ezeket lehetne műverősítővel is helyettesíteni. (RC4558P van még a panelon marékszám.) A végtranzisztorok mukapontba állítását hogyan oldjam meg? PNP bázisára ellenállás a táp felé, NPN nek a föld felé, kettő közé poti. Ez így jó? Lerajzolnám, csak sajnos nincs rá lehetőségem.
(#) reloop válasza moltam hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Szia! Az IC-snél nem tudok egyszerűbbet. Bővebben: Link
(#) Krisz1660 hozzászólása Jún 23, 2011 /

Üdv mindenkinek. Miből áll egy erősítőt megépíteni?
Azaz milyen alkatrészek kellenek, a fő azt tudom, hogy a trafó, de nem tud valaki egy olyan leírás, ami pl egy 10-20w-os hangszórót elbíró stereo erősítőt meglehet belőle építeni? Azaz valami alapvető kezdő szintű erősítőt szeretnék építeni, hogy még is meg tanuljam az elektronika rejtelmeit (mechanikai dolgokban vagyok inkább otthon...) szóval ha valaki tud egy ilyen leírást akkor azt szívesen fogadom
Üdv mindenkinek
Következő: »»   8 / 95
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem