Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen! Ott mértem!
Ne gyújtsd fel, a biztosíték szerepén még töprengeni kell. Átnézek pár hasonló kapcsolást
4 Ohm-os terheléssel érdemes járatni ezt a végfokot, 8 Ohm-on nem tudod kihasználni az áramtartalékait, csak hidalva.
Ha a trafón valóban van 2x80V AC kivezetés, akkor érdemes lenne megfejelni a modulokat még 2-2 pár végtranyóval (a helye adott) és a pufferblokkot lecserélni 120V-osra. Úgy már brutális lenne, csak a tápegység szabna határt neki. Jól mérted, így gondoltam én is :yes:
Tehát az a batár nagy toroid csak 500W-ot tudna max? Mert esetleg ha a feteket cseréled nagyobbra meg egy két alkatrészt akkor lehet ki lehet belőle hozni többet. De ez csak az én meglátásom...
De 130W nagyon nem lehet. Maga a borda vagy 500W-ra elég minimum aktív hűtéssel. Valami nagy ördögség van ebben.
Biztos igazad van, amit leírtál mind szép, csak kár, hogy nem értek belőle semmit!
Nos én is a biztivel kezdtem volt is rossz kicseréltem az nem segített. Kontakt hiba? ekkora hogy egyik csatornán se jön semmi:s Tranyót, hogy tudom le checkolni? Bocsi a láma kérdésért de majdnem teljesen 0 vagyok ehhez dobok fel képet is az erősíttőről hátha segít valamit
Nincs ebben "ördögség", egyszerűen nem 8 Ohm-ra tervezték hanem 4-re, vagy még kevesebbre. Áramerősségre szerintem jól bírja, csak a kimenő feszültség egy kissé behatárolt.
Képek jó lennének A tranyók vizsgálattához ki kéne őket előbb műteni.
Van egy Caston cpa 800-asom is és megcsináltam azt, hogy úgy kötöttem be, hogy egyik hangfal a castone egyik oldalán szolt a másik hangfal meg a 2000-esen. Mind a két végfokot maxra állítottam és a 2000 -es oldala sokkal nagyobbat szolt.
4 Ohm-ra 400W szinuszt leadott 55V-ról? Ezt mértétek is?
Én olyan 260W-ot saccolnék be neki szinuszban a 4 Ohm-os kantáldrótomra
Én 290W körül számoltam 4 Ohmra, 8 Ohmra 145W körül, hidalva pedig (8 Ohm) 580W körül jött ki.
Ezek a szinuszos teljesítmények.
Sziasztok!
Van egy PPA300 sztereó erősitőm, amivel nem tudom mi lett.... egy buliban egyszer csak megállt, gyorsan kicseréltem egy másikra és félórás pihenés után megint ment. Aktiv hűtés van benne és szerintem az sz.rakodik. De sajnos nem tudom kipróbálni, hogy működik-e a hűtés vagy sem, mert a szüleim nemigazán dijaznák ha egy órán keresztül max hangerőn járatnám hogy felmelegedjen a hűtőborda. Szóval azt találtam ki hogy csinálok egy műterhelést, amúgy is szükségem lenne rá máskor is. Szóval van valakinek valami tippje, hogy miből és hogyan gyártsak műterhelést?
Köszönöm mindenki segítségét, de sajna most el kell mennem dolgozni! Holnap déltől ismét leszek, ha addig esetleg felmerülne még valami ötlet! Mindenkinek további szép napot! Sziasztok!
Akkor ez valami utángyártott vagy nem? Pedig szépen ki van vitelezve. Tehát 4ohm-on mit tud? Illetve 2ohm-ot bírja?
Itt van pár kép Csak hogy tudjátok melyik tipus.
Miről csinálja nagyobb képet? Melyik részről?
Nem tudom, nem ismerem ezeket. Minden esetre tényleg szép darab, kellően túlméretezve. Ha az enyém volna biztos hogy "felturbóznám"
Szerintem remek tuning alap, már ha csak a plusz végek helyét nézzük akkor is.
Sikeresen töröltem a hozzászólásomat, örülök neki...
Igen mértük, de ez az össz. telj. Tehát 2x200W szinusz ettől feljebb már nem volt jó, nagyon leesett a tápfesz.
Ne gyújtsd fel, előbb-utóbb saját magától is felgyullad majd...
Amúgy meg ne rágd a kefét, mi a szinuszos teljesítményt számoltuk, te viszont a katalógusadatok alapján megadott RMS teljesítményt adtad meg. Az RMS mindig több a szinuszos teljesítménynél. Ha jól tudom, a szabvány az RMS teljesítményt a 10%-os torzításhoz tartozó szinuszos teljesítményben határozza meg. Ha meg a PMPO -t vesszük, akkor nagyon király erősítőd van, a maga 1200W -os PMPO teljesítményével. Tényleg, nem a PMPO van véletlenül megadva? Csak RMS -nek írták???
Nekem anno egy SLS erősítővel volt hasonló gondom. Rá volt írva,hogy 800W oldalaként 4ohm. De mikor mértem csak 300W-volt. Szét szedtem hát látom,hogy a végtranyók közül csak 4db volt bekötve. Na de ennek mi értelme volt? Végül bekötöttem szépen leadott 750W-ot.
Ezeket úgy nem értem néha,hogy ezekre mi szükség van.
:hide: Ott a remek műszer a kezed ügyében és teóriákkal fárasztunk Téged.
Kapcsold 200V váltakozó feszültség állásba és tedd a mérőcsúcsokat az egyik oldal csavaros csatlakozóira. Teked fel a hangerőt. Ha a voltmérő felugrik 63V-ra a zenei csúcsoknál akkor megvan az 1000W.
Annak a "remek műszernek" van egy mintavételezési ideje. Zenei jellel nem tud mérni vele.
HF generátora meg nincs, hacsak nem tölt le valami progit a gépre, és azzal meg nem küldi a végfokját.
Még ha üres járatban meg is volna, terhelve a közelébe sem érne :no:
A TDA 7294 hidamból is hiába jön ki kb 75V (eff) üresben, 8 Ohm-ra csak 40V a plafon (szinusz jelnél).
Teljes egyetértek az észrevétellel. A kérdezőnek sajnos nincs műterhelése, a hangfala is gyenge a szinuszos méréshez. A műszer kijelzőjén felvillanó számok közül a legnagyobb valóban alkalmatlan teljesítmény meghatározására, de egy becslést talán meg lehetne vele kockáztatni az eddig felállított 200-1000W skála szűkítésére
Bocs, a rákötött hangfalat és füllel érzékelhető torzítási határt említenem kellett volna. Ezzel együtt is belátom esetleges a kísérlet eredménye.
Amit hiányolok ebben az erősítőben, nem látom a magasabb tápfesz hogyan vesz részt a kivezérlésben. Ilyen kevés teljesítmény félvezetőnél fet tranzisztorra számítottam mint a QSC erősítőiben. Két izmosabb diódát látok a panelen, de a tranzisztorok ha nem tévedek mind bipolárisak.
Hello.NEm tudja valaki hogy a R777 miért forrhat fel?
Mit nézzek meghogy jóe?Mert én már hiába keresek hibát nem találok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |