Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Jó, de miket mérjek? Feszt, hogy megvan-e, hol mennyi kell legyen?
Már megőrjít a kábelem...
Lehet, hogy a lábkiosztásom a rossz?
Akkor most pontosan hova rakjak kapcsolót? Paintbe a nyákrajzodon berajzolod? Te ha jól emlékszem 2-t említettél, de itt 3-nak is helye van.
A főkapcsoló kétáramkörös. A másik sima záróérintkezős.
Kössz. Az ugye nem lesz baj, hogy másmilyen kapcsolót használok?
A felső kapcsolónál azt a két helyet egyszerre kell hogy kapcsolja az az 1 kapcsoló?
Ilyet-e : Bővebben: Link
Igen. Olyan mintha 2 különálló kapcsolót összeszigszalagoznál és egyszerre tudnád ki/be kapcsolni. Használhatsz bármilyen kapcsolót, sőt akár 3db.-ot is, csak figyelj oda mit mikor kapcsolsz be... :yes:
(Jó lesz amit linkeltél. Max 2db.-ot használsz a főkapcsolónak.)
Húha! A főkapcsolódnál lesz egy szép kis zárlat, ha piros és zöld vezeték ugyan oda van kötve...
Jó, akkor a belsőre rakok másik kapcsolót. Üdv.
Így-így. Már csak a bekapcsolási sorrendet kell eltalánom. :yes:
Ott van Watt honlapján!
Idézet: „Először a Vdd-t kapcsoljuk be, majd a Vpp-t, majd mehet a programozás. Kikapcsolás sorrendje mindegy, csak mindkettő kapcsolót kapcsoljuk ki.” Leírom én is: Beteszed a PICedet a foglalatba, amire rákötötted az ICSP lábait. Ne feledd a 10Kohm-ot is! Elindítod a progit. Megnyitod a hexet. Bekapcsolod a főkapcsolókat (mindkettőt!). Bekapcsolod a Vpp kapcsolót is. Rányomsz az égetés gombra a szoftverben. Lekapcsolod mind a 3 kapcsolót. Kiveszed a PIC-et a foglalatból. Örülsz.
Bővebben: Link Ott van a kapcsolási rajzon. (miért nem nyomtatod ki és teszed magad elé?)
A programozás alatt lévő PIC Vdd és Vpp lábai közé kell egy 10kohm-os ellenállás. A kép jobb oldalán alul...
K**vára elegem van az egész ba**ott picezésből. Megint nem ismerte fel. Többet se nyúlok a sz** programozókhoz.
A hiba benned van és az összerakásban. A programozó jó.
Vedd ki a picet és mérj feszt a GND-hez képest a következő pontokon (mindegyik kapcsoló zárva és a tápfesz rákapcsolva): ICSP Vdd MCLR/Vpp D1 dióda katódján (csíkos oldal) Illetve, áruld el, hogy milyen PIC-et akarsz progizni? Csak az iCSP bekötése miatt.
Erről "beszéltem" a másik témában : ne akarj elsőre űrhajót építeni . Csinálj először tranzisztoros villogót
egy ic-s csipogót és amikor már kezded érteni mi miért van egy áramkörben akkor már elkezdhetsz tervezgetni ezt azt és akkor már közelebb kerülsz a céljaidhoz !
[OFF]Fájdalmas, komolyan mondom. Ez nem a PIC-ről szól, hanem homokozó az oviban
Egy kétáramkörös kapcsolótól lefagyott a szoftvere . . .
Ezzel nem segítesz, azt ugye tudod? Akkor meg mi értelme a hozzászólásodnak?
Szerintem pedig igaza van. Emberünk tudása egyelőre nem elég ahhoz, hogy pic-el foglalkozzon. Ez persze nem baj, ez egy állapot, amin túl lehet lépni, de nem lehet a járás megtanulását kihagyni és egyből gátfutással kezdeni...
Azért tényleg abbahagyatnád. Nem kéne ám ennyire a fiatalokat lebecsülni. Már Alkotós műszereket is építettem, meg sorolhatnám.
Potyo mester. Te is le tudtad írni indulatok nélkül... Erről van szó. Terelgetni kell Janit. Lehet azt emberségesen is.
Én csináltam neked nyáktervet , mit kezdtél vele ?
Megpróbáltam segíteni , de azóta is csak a kérdéseket ontod ,egyfolytában ,és nem is figyelsz a válaszokra ! szerinted így medig fogsz segítséget kapni ?? Hidd el nem rosszakaratból írom ezeket , de mindenkinek el kell érni egy szintet amikor már érti is az amit csinál , nem csak akarja . Gondolkozz el ezen
Az volt a rajzoddal a baj, hogy elromlott a nyomtatóm, nem nyomtatta ki rendesen, hibás lett...
Na most hol tartasz? Mértél? (Lehiggadtál?)
Nem fogok mérni. Azt fontolgatom , hogy kidobom. Katasztrófa volt ez az este.
Tényleg előbb meghiggadok, és átgondolom a dolgokat. Az biztos hogy ez a cucc így nem lesz okés. Kéne valahogy csinálnom, ha tudnék hozzá + két panelt, egyet adapternek, meg vennék egy LPT csatit, csak sima csatit. Valami ilyet kéne kiviteleznem. Ez így nem lesz okés, a dróthalmazban. Aztán, szerintem a PIC is kimehetett, meg a 74LS07...
Szia! Bocs hogy közbe vau. Ha meg akarsz építeni egy kapcsolási rajzot, illik a tervezőjének az elképzelése szerint. Ha kevesebbet tudsz nála, akkor mindenképpen, ha többet, akkor átvariálhatod a saját elképzelésed szerint. Ha megépíted az eredetit, általában elsőre működni szokott, hacsak nem hibáztál. Ha a rajzban kétáramkörös kapcsoló van, azt tegyél oda! Nem hiszem hogy ennek Bővebben: Link az ára kiforgatna a vagyonodból. Olyan kütyüt akarsz építeni, amit többször is fel akarsz használni, tehát lényeges a kapcsolás stabilitása, megbízhatósága mindenféle szempontból. Ha ilyen kis dolgokon akarsz spórolni, előbb utóbb megbosszulja magát, és visszaüt.
Hogy ne legyen teljesen off. A PIC kapcsolásoknál nagyon fontos, hogy tisztában legyél az alapvető elektronikával. Elég valamit rosszul bekötni és a pénztárcád bánja. Akiktől itt tanácsokat kapsz, megtehetik, hogy pár szál dróttal és alkatrésszel hevenyében összedobnak valamit, és kitűnően működik, természetesen ideiglenes jelleggel, próbaképp. Te még nem tartasz itt, ezért inkább ragaszkodj az eredeti elgondolásokhoz, leírásokhoz. Sokkal kevesebb felesleges kérdésed lesz!
Üdv mindenkinek!
Kezdő pic-es vagyok, már egy ideje tanulom a programozás részét, de sajnos gyakorlatban, még nem tudtam kipróbálni. Ennek az az oka, hogy laptopomon nincs soros illetve párhuzamos port, csak usb és az usb-s égetőkhőz (pl: PicKit, ICD2) klón építéséhez kellene egy felprogramozott pic. Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valami ötletetek erre, hogy hogyan lehetne megoldani? Esetleg vállalná-e valaki, hogy bizonyos összegért esetleg felprogizná nekem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |