Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   590 / 1387
(#) mex válasza janikukac hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Dobj az előhívóba még pár szemet,és keverd össze, meglátod hatni fog.
(#) gulasoft hozzászólása Máj 24, 2011 /

Keverj egy töményet ahogy a videómban láttad, nem számít az arány csak pár mp.-re rakd be utána gyorsan tiszta vízbe. Így nem kell számolgatni, nem az előhívóba megy a lakk, hónapokig használhatod ugyan azt.
(#) Zoli_bácsi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Szerintem ne ezt a módszert szokd meg. Felettébb rizikós, ha nem vagy annyira gyakorlott, mint gulasoft. Inkább keverj, azt is használhatod nagyon sokáig bekeverve.

Üdv!
(#) gulasoft válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Sokkal kevésbé rizikós mint a híg lötyi, mégpedig azért, mert 1mp alatt éppen csak a felső réteget támadja meg, utána a vízben ecsetelsz egy jót. Ha még nem teljesen tiszta újra 1mp, ezt addig lehet ismételni amíg tökéletes nem lesz. Nagyon jól lehet látni ha jön még róla lakk, főleg ha közben cserélsz egyszer vizet a lemosóban.
Persze a fólia 10* jobb és sokkal olcsóbb is.
(#) szdavid válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Szia!

Tegnap agyaltam sokat, és arra jutottam, hogy univerzális megoldáshoz min. MI kéne . Szóval jó lenne specializálni a dolgot. Nekem 3 kritérium jutott eszembe:
1. Legyen jó minőségű a szkennelés (tulajdonképpen nem is annyira kritérium, de a találati pontosságot nagyban növeli)
2. Legyen a forrszem közepén (ahol fúrni kell) megfelelő méretű üres terület
3. A különböző formájú forrpontokat a felhasználónak kell "megmutatni" a programnak

Szerintem nem túl erős elvárások .
A programot valahogy úgy képzeltem, hogy betöltesz egy képet, kijelölsz rajta egy forrpontot, megnyomod a "Keress" gombot, aztán megnézed, van-e hiány, ha igen, azt kijelölöd, megint "Keress" stb. Ha véletlenül túl sok mindent talál meg, az kézzel leszedhető. Persze lenne egy "tolerancia" csúszka, hiszen nem különállóak a forrpontok. Hogy tetszik az ötlet? (Mielőtt belevágnék, küldenél egy szkennelt képet is, csakhogy tudjam, mire kell számítani?)
(#) gulasoft válasza szdavid hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Első kanyarban nem is scannelt kép lenne a cél, hanem akár egy sima netről letöltött nyákterv.
Nem rég egy ilyet kellet legyártani, fúrófile persze nem volt hozzá, mivel egy pdf.

Amp300W.pdf

(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Nem nekem volt. Nem is fért a maratóba.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

De akkor most ugye nem a levilágítással van a baj? Több mint egy óra alatt kezdett az előhívás valamire hasonlítani. Akkor az a baj?

Közben nem kaptam NaOH-t.
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Keverj egy 3-4*-es töménységű előhívót és kiderül. Pici darabbal próbálkozz, a nyákra ragassz (a hátára) egy széles ragasztószalagot, és 1 max 2mp-re rakd bele ebbe a tömény előhíva és utána gyorsan sima vizbe és ott mozgasd.

De csak lefolyó tisztítom van.

Szerintem valami a levilágítással is van, ezért mondom hogy be lehet ruházni 3 cree ledre meg egy meghajtó panelre, ha kell nagyobb nyák akkor később lehet venni még 3-at. Simpi elmondta a lámpádról amit el lehetett, ha szerinte az jó, akkor csak az előhívás és a maszk lehet a gond. Előhívást hamar ki tudod próbálni.

De 20 percet világítottam , akkor csináljam 30ig?
(#) gulasoft hozzászólása Máj 25, 2011 /

Tegnap megpróbáltam 3 nyákot megfúrni egyszerre (a 3 nyák 4.5mm + még hogy átérjen a teljes fúró raktam hozzá még egy milit, és kiderült, hogy 5-öt semmi képen nem ér át, viszont 3-nál volt kifele jövet olyan kicsit sivító hangja és eltört a fúró, pedig 20.000 fölött forgott.
A végén 2-őt fúrtam, egyszerre, azt bírta. Ötletek?
(#) oxygen válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Szia

Így elsőre vagy üt a fúród vagy a nyákok nem voltak megfelelően rögzítve. (furatgalván recept meg ma este vagy holnap délután, már az ötödik hibátlan nyáknál tartok, csak időm nincs dokumentálni)
(#) gulasoft válasza oxygen hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Várjuk nagyon.
Fúró egy kress 800 nem üt. Nyákok a 4 sarkon rögzítve csavarral.
Szerintem az asztal a ludas, nem volt olyan szélesen síkba marva mint a nyák, az utolsó egy centi kicsit felfeküdt. Persze ettől neked is igazad lesz a panel rögzítése nem volt megfelelő.
Mindegy rendeltem 0.8-1.2-ig fúrókat 10 darab 3200Ft volt, az 320Ft /darab, itthon ugyan ez a keményfém 3-as szárú 900Ft /darab áron van.
Azt a dokumentálást ejts meg légyszi, szánj rá 10 percet tőmondatokban, csak hogy lássuk mennyire macera.
(#) karaszbandi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

A "Z" függőleges mozgása teljesen merőleges?
Vagyis a +5mm és a -1mm azonos tengelyen van?
Nagyon olyan a jelenség, mintha nem így lenne!
(#) adapter hozzászólása Máj 25, 2011 /

Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, hogy nem olvastam végig 491 oldalt de maholnap kell egy nyák-ot csinálnom, szóval most nincs ennyi időm..
Tehát:
Eddig vasalásos technikát használtam a következő módszerrel: 200 fokos vasaló 1perc 50 másodpercig nyom, lehámoz, marat, kész.
Mostanában olyanok lesznek hogy lepereg a rajzolat nem tapad jól. (Ha véletlen nagyon hengerezem meg szétlapul.... egyébként nálam a gyenge hengerezés vált be...-mondjuk ez is szubjektív..)
Eddig jó volt a technika most mi lett rossz? Toner, nyomtató ugyanaz.
üdv: L
(#) mate_x válasza adapter hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Ha más papírt használsz, akkor lehet az a baj.
(#) adapter válasza mate_x hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

:nemtudom:
ugyanaz a fajta....
L
(#) adapter válasza adapter hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Jaa, meg elfelejtettem hogy itt ott alá is mar!
Üdv:
L
(#) mate_x válasza adapter hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Ez a baj a vasalással néha sikerül, néha nem. Én a fotózásos módszert használom.
Talán próbáld meg úgy, hogy a először forrósítsd fel a vasalóval nyákot, és arra nyomd rá a papírt. Utána valami ronggyal simogasd rá a papírt+még egy kicsit vasalhatod. Hátha, így jó lesz...

Üdv.: mate_x
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Nem hiszed el hogy túl híg az előhívód ? Tegyél még bele
abból a szemcsés hogyishívjákból
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Okés, meg 30 percet levilágítok !Okés?

Nekem mindegy

De a lemeznek nem lesz baja?

nem !!

Azannyába. Muszáj naggyal írnom. Repesek az örömtől. Működik a megoldás. Az előhívő 2 mp alatt lehúzta. Fátyolmentesen szép. A levilágítási idővel volt itt a baj, rájöttem most már. Most hígítanom kell az előhívón, mert nagyon lekapta

Az örömködés még nem ok a kiabálásra. (Netikett: Nagybetű=kiabálás.)
Frankye

Rakd be egy másodpercre és utána rögtön vízbe

Akkor viszont a fénycsöved a hunyó ! A haverom 1db 8w os blb fénycsövet használ 10 -12perc levilágítási idővel a gyárilakkos panelhoz menyit világítottad összesen ? 40 percet ?

30 perc volt. Hát ez sima villanyszerelési üzletben vettem. Az üvege fekete színű. Nembaj, hogy ilyen, annak is örülök , hogy jó. Ki fogom mindig várni a 30 percet.
Ja, és azért jött le néhol a lakk az előhívóban, mert sokat volt benne? Most öntöttem le felét belőle, meg felhígítottam.

Köszönöm fiúk a segítséget, legfőképp Viktornak a rettentő sok segítségért amit nyújt már egy jó ideje nekem.
Következő: »»   590 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem