Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   127 / 1271
(#) ferzoo válasza jofy hozzászólására (») Aug 8, 2009 /
 
Persze hogy az mindkettő 61LK méretű,de ha betudsz szerezni később gyártott /újabb/tesla gyártmányú nem használt képcsőt azzal elmegy +pár évig is.Ha a Bu326 nagyon melegszik/sípol, ne sokat gondolkozz cseréld ki nf.tekercset újra.
(#) jofy válasza ferzoo hozzászólására (») Aug 8, 2009 /
 
Köszönöm a gyors választ! Este neki is állok...
(#) Gekko válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
Köszi a tippet majd megcsináltatom valakivel,mert én fakezű vgyok az ilyenekhez!
(#) küzmös Gergely hozzászólása Aug 9, 2009 /
 
Sziasztok hátha tudtok tanácsot adni,akár a képek alapján is... A PCL85-ös csűbűl már 3-at kipróbáltam.. lehet mind a 3 szar volt ... vagy más a hiba? ... Ja a tv egy Videoton Fortuna 2-es (AT-4106) 1972-böl
(#) Mriya válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 9, 2009 /
 
Hali!
Én is egy hasonló tévével küzdök többek közt, csak nem találok hozzá sorkimenőt...
A PCL85 körül a feszültségek rendben vannak? Trióda, pentóda anódfesz?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Aug 9, 2009 /
 
Szia még nem méricskéltem,mert nincs leválasztó trafóm,és így nem merem... azt az infót kaptam hogy a PCL85-ös cső 1-es lábán 130volt körüli értéknek kell lennie.. ha nincs akkor kuka. Sorkimenőt valami öreg szakitól szerezz,szerintem szívesen elpostázzák neked,ha nem tudsz érte menni.Akár itt is vagy az elektronline-távjavítás oldalról
(#) zsel55 hozzászólása Aug 9, 2009 /
 
Sziasztok. Van egy ojan problémája a készülékemnek hogy a képernyö fölsö szélétöl kb 5cm re viszintes szines csikok jelennekmeg.Ha valaki tudna segiteni a hiba javitásban azt nagyon szépe megköszöném. A készölék tipusa DAEVO.
(#) patexati válasza zsel55 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Ha visszafutási csíkok akkor a G2 potin kell visszacsavarni még el nem tűnik! Olvass vissza volt már liyenről szó!
(#) koko66 hozzászólása Aug 10, 2009 /
 
Helló Mindenki!

Tegnap SONY KV-32LS60K tévézés közben elszállt. Azóta a bekapcsologomb visszajelzője 4-et villog, se kép se hang. Megnéztem, valamilyen vertikális beállítási gondja van. Renbe lehet hozni házilag, vagy kell a szervíz?

Előre is kösz:
Kovács Z.
(#) Mriya válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Én simán multiméterezgettem. Ha nincs meg a triódának az anódfesz (1-es láb, ahogy írtad), az nem feltétlen a cső hibája, hiszen ott van előtte a képblocking trafó például, ami szintén eldobhatja magát. Jó volna egy rajz, mert bár a kép alapján a belseje erősen hasonlatos az enyémhez, eltérések lehetnek, a tiéd újabb konstrukció. Távjavítás oldalon látom Andrássy barátunk ajánlotta a FF tévékészülékek szervízkönyvét, ami egészen jó szvsz, én is használom. Be is van digizve.
Sorkimenőt egyszer vadásztam, sajnos Orionost sikerült szerezni, ami bár teljesen új, mégsem tudtam vele így mit kezdeni, majd utánajárok... Még vár rám egy öreg Munkácsy is elég ramaty belső állapotban.
(#) nagyimre10 válasza koko66 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Hello.Valószinűleg a sorvégfokod nem indul,ez egy kis szakértelemmel javitható.A sorvékfok tranyót mérd,a tápban az elkokat cseréld,ne mérd,azután ird,hogy mire jutottál.
(#) kocici17 válasza zsel55 hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Jó lenne, ha egy fotót tennél ide a képről a csíkokkal. Mert lehet G2, is és lehet a sugármeghajtó túlvezérlése is.

Ha g2, akkor az esetek tóbbségében nem szines a csík /leszámítva a konvergenciát/ , ha színes akkor a katódvezérló van túlhúzva, vagy nincs sor visszafutás kioltás, Természetesen a túl magas G2. is csinál ilyet
(#) ferzoo válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
A Tv.nagyfesz,nem fog agyonütni mert csak 1mA/24KV kicsi kimeneti áram miatt sem.12éven át voltam Tv.szerelő párszor nekem is volt +rázó élményem,képcső és a sortrafó környékén.Azért jó az óvatosság,+ 1vastag TPR,talpú cipő/túracipő=kiváló szigetelő.Anno az áthúzós sorkimenőket műgyantával és/vagy epoxigyantával=eporapid kentük be,szigeteltük kivezetés mentén.Ahol áthúzott 1cm.vastag réteget vittem fel,+kötött és többé nem volt vele gond.Ezt a műveletet a kezdeti stádiumban érd.csinálni amikor még nem ég át teljesen a trafó oldala,vagyis nincs szaga sem.Ajánlani tudom .
(#) ferzoo válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Sok mindenben egyetértek veled,annyit fűznék hozzá hogy a tápelko 100-150mikro/400 tényleg veszélyes .Kikapcs.után is marad benne ha nem indul a táp.Az áramütés elkerülése végett, 3W/100Kohm R-st kell betenni elkóval párhuzamosan, ez 2-4mp alatt kisüti a szűrő kondenzátort szinte teljesen a kikapcs.után.Mai Tv-kböl igencsak kispórolják sajnos.
(#) küzmös Gergely válasza Mriya hozzászólására (») Aug 10, 2009 /
 
Nekem meg lehet hogy kellene majd egy Orion-os sorki az Orettába ,de még majd jobban átnézegetem azt is.. akkor óvatosa énis megpróbálok méregetni benne..
Te milyen gépekkel harcolsz? Úgy tudom hogy némi trükkel alkalmazható a 11 lábas Orion sorkimenő a Videoton gépekbe is... Sok sikert a Munkácsyhoz! Ja.. ilyen rajzokat találtam a Fortunához..
(#) koko66 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Hello. Először is köszi. Pont ilyesmitől féltem. Sajnos én ezekhez kuka vagyok, azaz a kis szakértelem sehol, azt hiszem jöhet a szerelő.
(#) muimui válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Na ez most érdekes, merta gépről fekete fehér, de pl. dvd-ről meg tökéletes a kép. Kicsit érthetetlennek tünik számomra.grundig t-70 440 oirt a tipusa. Lehetséges, hogy a 3 méteres rca vezeték miatt nem jó? Habár, én ezt se értem, mert kb. egy évig tökéletes volt a kép ezzel is.
(#) zolijee hozzászólása Aug 11, 2009 /
 
SZIASZTOK van egy Sony Trintron tv-m és most már egyre gyakrabban csíkozódik be vízszintesen a kép. de valamikor csak elhalványul a kép, elmegy a fény egy része kb 1 éve vettem használtan és evvel a hibával már kétszer vittem szervízbe és mindig csak kb 1-2-3 napig volt jó szervizbe kicseréltek pár alkatrészt meg regenerálták a képcsövet legalábbis ezt mondták és már nem akarom szervizbe vinni mert igy levettek rólam 26 ezer ft-ott és nem beszélve aról hogy ez kb 2 hónapig tartott még vissza adták a tv -t szarul !!! Sony KV-29c3d ha valaki tud kérem segítsen van egy olcsó műszerem meg forrasztom de annyira nem értek hozzá ha ezekkel meg lehet csinálni akkor megpróbálnám előre is köszönöm a válaszokat ha lehet SOS mert már csak ez a 1 tv működik de ez is rosszul
(#) Lacika válasza zolijee hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Idézet:
„most már egyre gyakrabban csíkozódik be vízszintesen a kép. de valamikor csak elhalványul a kép, elmegy a fény egy része”

Ezt jó lenne, ha megmagyaráznád, hogy hogyan is értetted. Egy kapcsolási rajzot sem ártana ide feldobni.
(#) zolijee válasza Lacika hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
szia vízszintesen kb 1-2cm távolságara egymástol a képernyö tejes felületén fehér csíkok sötétzöldes hátérel jelenek meg ugy hogy közben a müsort teljesen eltakarja de mielöt ezt csinálja elöte általába tökéletes a kép és ugy szokott lenni hogy mielöt be csíkozodik elhalványul a kép sötét lesz elmegy a fény és alig látni a képet de most kisérletezek és egy pc ventilátort tettem a tv tetejére és most tökéletes lehet hogy csak véletlen mert van amikor megy 1 napig is rendesen de amikor kikapcsoltam a ventit 1 pár perc mulva elsötétült a kép vissza kapcs a ventit és lás csodát 1 perc alat vissza jött a fény de lehet hogy csak véletlen? nem tudom
köszönöm szépen a segítséget várom válaszod
(#) Lacika válasza zolijee hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Nézd meg, hogy mi forrósodik. A panelon elszíneződést látsz az alkatrész körül. Célirányosan próbálj hűteni. De egy kapcsolási rajz tényleg nem ártana. A google biztos segít találni egyet.
(#) VIM válasza zolijee hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
Szia!
Fura dolgokat művel a készüléked, de lehet, hogy a tápegységében valami túlmelegszik (valami lágy indító) és az miatt megy el a "képalkotás". Nem ismerem ezt a tv-t, de a trinitronos tv-k nagyobb teljesítményfelvételűek. A tápegységnél kellene megnézni milyen alkatrészek vannak egymáshoz túl közel ahhoz, hogy a melegedés érvényesülni tudjon a képernyő felé. Hang az ugye van?
VIM
(#) zolijee válasza Lacika hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
szia sajnos kapcsolási rajzot nem találtam. szerintem nemtul meleg semmi és égésnyomokat sem találtam az alakatrészeknél, amugy most a tv tetején van a venti és leginkább a képcsövet hűti szerintem valami ott lesz mert azóta is megy és tök jó a kép de még tesztelem és majd tűzetesen átnézem mert most kiváncsi vagyok hogy meddig megy és majd írok kösz
(#) zolijee válasza VIM hozzászólására (») Aug 11, 2009 /
 
szia hang az van és volt is és majd megnézek mindet amit írtál csak még szeretném megtudni hogy meddig megy igy nagyon köszönöm a válaszod és majd még írok hogyha megnéztem
(#) zsel55 hozzászólása Aug 11, 2009 /
 
Köszönöm a segitségeteket .Tényleg g2volt sikerült viszahuznom.köszönöm PATEXATI és KOCICI17 asegitségeteket.Tiszteletel Zsel55.
(#) kocici17 válasza zsel55 hozzászólására (») Aug 12, 2009 /
 
Szivesen
(#) moltam hozzászólása Aug 12, 2009 /
 
Sziasztok.
Nem is a sorvégtrafó sipol hanem az eltéritőtekercs.Kínomban kicseréltem a sorvégtranyót de semmi változás.(gondoltam hogy így lessz de azért jó ha szép új tranyó van benne )Miután bemelegszik elkezd a kép csikozni és homályos lessz.Ezután összemegy a kép egy sorba(szerintem megszűnik a függ. eltérités)aminek a mérete fokozatosan lecsökken majd megnő.Ezután egy pillanatra visszajön a függ eltérités. És ez kezdődik elölről.
(#) Lacika válasza zolijee hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Tegnap rád szántam a googléval egy negyed órát. Mellesleg a tv-d paneljának a neve SONY AE-4, és azért tartott ilyen sokáig megtalálni a megfelelő rajzot, mert először a benne használt panelt kellett meghatározni. A teljes szervizdokumentációt feltettem ide: Bővebben: Link
Az interneten mindent meg lehet találni. Csupán megfelelően kell beadni a megfelelő kulcsszavakat a keresőbe.
Sok sikert.
(#) bundzsy válasza moltam hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Sziasztok.........
moltam, fotozd le a tap es a sorkimeno kornyeket, bekarikazom, hogy mit kell kicserelni.
(#) Auth Zsigmond válasza ferzoo hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Köszönöm a javítási és a biztonságtechnikai tanácsaid is. Sokunk számára hasznos lehet.
Ami a nagyfeszültséget illeti...hát én nem félek tőle (erősáramú gép- és készülék szakon végeztem), de igencsak tisztelem!!! Ezt ajánlom másoknak is.
Tudod, volt már olyan esetem, hogy egy nagyfesz ütés után - mint egy vonagló sajtkukac - egy mozdulattal negyed pillanat alatt lesöpörtem minden mütyürkét az asztalomról...
Tehát: igazad van, azért jó az óvatosság!
Következő: »»   127 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem