Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   126 / 1271
(#) patexati válasza skarlik hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Melyik láb megy a trafóra? Milyen a BU bent?
(#) skarlik válasza patexati hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
ugyan az mint a bu 508,hirtelen nemtudom a számát,majd lefényképezem a panelját neked!
(#) Watson válasza skarlik hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Helló
Nem értem ezt a memória hiba dolgot.Ezt a tévét úgy kell programozni,hogy folyamatosan nyomni kell a távirányító gombját jobbra vagy balra,amíg megtalálom a kívánt adót,utána az M gombbal rögzítem.Ha ezt megcsinálom vele melegen akkor 10 perc használat után mindig jó lesz a kép.Ha hidegen utána állítok akkor 5-10 percig állítgatnom kell mert mindig elmászik.Az AFC kapcsolója a készüléken van,ha ezt benyomom akkor mindig elrontja a képet,mindig egy kicsit fölé hangol,de ezt az állapotát hidegen melegen pontosan tartja.Bekapcsolt AFC-vel nem lehet használni,pedig működik,csak egy kicsit mellé fog,de mindig ugyanannyira.Olyan érzésem van,mintha valami elállítódott volna,amit vissza lehet állítani de fogalman sincs hogy hol.Mivel nem vagyok szakértő,lehet hogy nem jól gondolom.Csak annyit tudok hogy vagy én javítom meg vagy így marad,mert ide szerelőt nem érdemes hívni,olyan drágán jön ki.
Szívesen fogadok minden tippet,segítséget.
(#) patexati válasza Watson hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Lehet a tuner hiba is!
(#) Auth Zsigmond válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Kedeves Bundzsy!

Hozzám hasonló rutintalan követőeim nevében is köszönöm biztonságtechnikai tanácsaid. Igen hasznosak, és a javasolt eljárási mód (kisütés) egyszerű és praktikus.

A TV-t már nem kívánom megbontani, igazad van, a beleberhelt pótlólagos szigetelésre valószínüleg már nincs szükség, remélem az ottléte nem is árt. (A NYÁK-tól kb. 1 cm-re megemelve rögzitettem, a légmozás is biztositott!)

A TV a szellőzés figyelembe vételével spéci módon van elhelyezve, mindenféle technikai kacat közé, nem kivánom újra megbolygatni.
Ha egyszer netán szerelőhöz kerül, legfeljebb szerzek neki néhány kellemes percet a szigetelő-megoldással.
(Pl. nevetőgörcs közeli állapot előidézésével...)

Mégegyszer köszönöm a segitséget! Jó egészséget!
(#) Fonyod21 hozzászólása Aug 4, 2009 /
 
Üdv!

Nem sűrün javítok tv-t de most kaptam egy NOKIA SP 71 D1 készüléket.
Bekapcsolás után csak villog a sandby led, és nem reagál semmire.
A kondikat már részben kicserélgettem, de nincs változás.

Esetleg valaki találkozott már ezen készülékkel?

DSC00376.JPG
    
(#) skarlik válasza patexati hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Ezis igaz tuner is csinálhassa,most ide hiába írkálunk ezt látni kell meg műszerezni kell.Ennek lehet 1000baja.
(#) nagyimre10 válasza Fonyod21 hozzászólására (») Aug 4, 2009 /
 
Ha lelsz valami megoldást rá,megtennéd,hogy értesitessz,mert én már két ilyen tévével vagyok igy,és még nem tudtam rájönni a hiba okára. Ha tudod mi okozza a hibát .üdv imi.
(#) sfatzoltan hozzászólása Aug 4, 2009 /
 
Üdvözlet! Segítséget szeretnék kérni tőletek.Ma a kollegám hozott hozzám egy tvt ,hogy nézem meg mi lehet vele.Egy JVC AV28BT5ENB 72cm.A sortranyó rossz volt benne. Kicseréltem a tv elindult,de nagyon melegedett, égetett pedig hűtőn van,nem ment egy percet sem megint bedöglött.Kicseréltem a 9n1 2kv kondit ugyan úgy melegszik és megeszi a tranyót .Tudna valaki segíteni előre is köszönöm.
(#) goldscorpio07 válasza sfatzoltan hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Ha a sorkimenő trafó jó akkor a környékén kell jobban szétnézni:elkók csere,ellenállások,diódák....először az elkókra koncentrálnék.
Üdv.
(#) mineral hozzászólása Aug 5, 2009 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem:

1. Adott egy Orion T2525 STX típusú tv. Tökéletesen működik de vannak pillanatai mikor a képen látható problémát produkálja. Kézrátétellel a kép megjavul egy darabig. Átnéztem forrasztási hibát nem találtam. Szerintetek mi lehet a baja?

2. Egy Samsung Tv szinte ugyanezt a hibát produkálja. Az eltérítő tekercsnél van egy kis panel azon lévő potmétereket kontakt spray-vel befújtam. Egy darabig jó volt de újra elkezdte a hibát.

3. Szintén samsung tv Cz-20f32z típus ott a visszafutási csíkok látszanak. Ezzel mit tudnék illetve mit kellene csinálnom?

Segítségetek köszönöm!

(#) Gekko hozzászólása Aug 5, 2009 /
 
Üdvözlet Mindenkinek!

Olyan problémám van,hogy vettem használtan egy KV-2730 EC tip. Tv-t,de van egy olyan jelensége,hogy időnként elmegy a kép meg a hang teljesen változó idöközönként.Alul a kijelzőn marad a csatornaszám.Csak úgy jön vissza,ha kikapcsolom és vissza be akkor indul újra.
Tudna valaki segíteni komoly a baj(átb...tak),vagy javítható(érdemes)?
Köszönöm előre is!
(#) goldscorpio07 válasza mineral hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Az orion esetében nézz át minden forrasztást a térítő IC körül,írtad hogy átnéztél mindent,de a szem magában néha kevés,használj nagyítót (hasonlóképpen produkálta magát nálam is egy orion tv).Ha ez sem segít akkor a potméterre tudnék még gondolnni,tisztítsd ki kontakt sprayvel,feltéve ha az alaplapon van poti Nem hiszem hogy nagyobb gond lenne,bár nem lehet tudni.
(#) goldscorpio07 válasza Gekko hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Üdv.
Tápegység primer/szekunder oldali elkókat cseréld ki.
(#) jofy hozzászólása Aug 5, 2009 /
 
Sziasztok!
Adott egy Orion Tátra tv. (fekete-fehér) Nagyon halvány rajta a kép. Ha a fényerőt visszaveszem akkor valamelyest javul, de akkor nagyon sötét. Ha beállítom normál fényerőre nincs normális kontraszt, hiába hangolom. Szerintetek hol keressem a hibát?
Előre is köszi!
(#) kazsoki válasza jofy hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
Az általad leírt hiba:
1.videoerősítő nem tökéletesen működik: a képcsőpanelon levő PE7058 tranzisztor(ok) hibás.
2.Ami inkább valószínű, hogy már gyenge a képcső. Ha jól tudom 61LK 3B típusú orosz képcső van benne, aminek ez tipikus hibája szokott lenni. Lehet "regenerálni" amivel egszen kiváló eredmények érhetők el. A másik módszer amit régen használtak, hogy a képcspő fűtőfeszültségét egy kicsit megnövelték, pl:8 V-os csengőtrafóról szokták fűteni. A regenerálásról itt:http://elektro.zolee.hu/rajz_mutat.php?mutasd=117
Ezt én már próbáltam és hihetetlen jó eredményt lehet vele elérni.DE VIGYÁZAT! NAGYFESZÜLSÉGET ÁLLÍT ELŐ. A HASZNÁLATNÁL ÓVATOSAN, SZIGETELÉSRE, ÉRINTÉSVÉDELEMRE FIGYELNI!
(#) patexati válasza (») Aug 5, 2009 /
 
Valószínű kontakthiba! Forrasztás, csatlakozó,potméter,stb.
(#) muimui hozzászólása Aug 5, 2009 /
 
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy jó régi, kb 20 éves grundig tv-m, az elején annyi van irva, hogy supercolor, most jelenleg ez a supercolor, ott merül ki, hogy fekete fehér. Amúgy bekapcsoláskor szines, de kb, 10 perccel később megy el a szín. Ti szerintetek, merre keressem a hibát?
(#) Fonyod21 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Aug 5, 2009 /
 
ugyan ezen tipusú tv-kel küzdesz és ugyanez a hiba?
(#) mineral válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
Szóval akkor csak egy kontakt hiba szórakoztat. Jó akkor jobban átnézem,átforrasztom az egész IC-t és a hozzá tartozó részeket. Köszi a segítséget.
(#) bundzsy válasza muimui hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
Hi muimui........
Csinalj par fotot a belsejerol, es mindenfele szamokrol amit kivul ill. belul talalsz. Megkeressuk a rajzat! Ebbol kellene elindulni.......
(#) skarlik válasza sfatzoltan hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
Üdv.Az a tévé sorkimenőhibás.Menetzárlat.
(#) skarlik válasza kazsoki hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
ÜDV.a képcső felfűtés ötlet nemrossz,de úgy valamivel nagyobb a fogyasztás,úgyszoktam az ilyet hogy a sorkimenő vasmagjára ráhajtok vagy 5-6 menetet és azt kötöm a fűtésre.de a gyárit kikell kötni.Egyszerűbb
(#) ferzoo válasza jofy hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
Képcső gyenge min.18éves valószínű hogy a fűtőszál is kivan nyúlva,lásd orosz képcső.Ha túlfűtöd is csak pár napig bírja talán 1hétig.Nem javítható kategória ez.
(#) nagyimre10 válasza Fonyod21 hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
Nem de a hiba jelenség az ugyan az.Ha sikert érsz el értesits!Üdv imi.
(#) jofy hozzászólása Aug 6, 2009 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! A képcső regenerálást kipróbálom. Amúgy a tv-vel kapcsolatban még annyi, hogy a nagyfesz trafó melletti tranyó (BU326S) nagyon melegszik. Szerintetek ezt mi okozhatja?
(#) muimui válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 6, 2009 /
 
Jójó, bocsi, hogy semmi infót nem irtam róla, de szerintem a hiba a melegedés hatására elmegy valahol a kontakt, majd átforrasztom a videó részeket, de azért majd holnap reggel, irok, hogy mi a száma. És köszönöm, hogy foglalkozol velem
(#) sfatzoltan válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 7, 2009 /
 
Köszönöm a jó tanácsot kicseréltem az elkokat de ugyan aszt produkálta.És akkor felfedeztem a hibát,egy mosfet tranyo ami kapcsolodott a D2579 hez kicseréltem és azota jó de azért köszönöm a jotanácsot.Üdv.
(#) goldscorpio07 válasza sfatzoltan hozzászólására (») Aug 7, 2009 /
 
Nincs mit ,örülök hogy jó lett.
(#) jofy hozzászólása Aug 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Ismét én vagyok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy az Orion Tátra és az Orion Uránusz tv képcsöve kompatibilis-e egymással? Előre is köszi!
Következő: »»   126 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem