Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Helló!
Ez a színjátszósdi a PAL dekóder IC-re vall. Nekem azt kellet kicserélnem, TDA3560. Ha már cseréled, akkor tokot is tegyél, hogy legközelebb csak ki-be kelljen rakni az IC-t. Üdv:VIM
Helló!
Hozzájutottam egy 60-70 kg súlyú VIDEOTON tévéhez,a típusszám címke hiányzik róla,a látható képméret kb.76cm,nem osd-s,4.3-as,kb 15-20 éves. Az egyik hibéja az hogy a g2 potmétert "ideiglenesen"egy 390k ellenálással helyettesítették,és így használták,a képernyő világos volt és vízszintesen csíkos. Kicseréltem a potit,de csak szemre tudtam beállítani.Kérdésem hogy hány voltra kellene beállítanom,vagy egyéb tanács?Esetleg típusszámban valaki tud-e segíteni.A zöld szín is időnként eltűnedezik ,de egy hozzá tartozó 20k 2w ellenállásról leégett a lakk,ezt majd kicserélem. Üdv:Watson
Üdv.
A zöld színed eltünedezése oka szerintem valahol egy kirohadt forrasztás lehet,legalábbis kontakthibára gondolok.Öreg vasak már ezek,nem árt őket részletesen átnézni.Nem akarok hülyeséget mondani a G2-t szemre állítottad be,magyarán gondolom nem világos már a kép,akkor szerintem azzal nincs gond,de javítsatok ki ha tévedek
A G2-t úgy állítsd be,hogy ne látszanak a visszafutási csíkok de elég világos is legyen nem lehet voltra megmondani mert a képcsőtől meg a korától és még egyéb dolgoktól is függ! Tehát szemre
Hello mindenkinek.Volna egy problémám,az imperiál tv nek az R210 és az R231 ell kiégtek,és rajz miatt nemtudom az értékeket.Valaki tudna segiteni ebben?Sasszi-189.10b.Csináltam pár fotót is.Előre is kösz.
sziasztok
lene egy gondom van egy LG 72 siképcsöves tévém és mostanában olyanokat csinál hogy magátol kikapcsol, 30perc 1 ora elteltével ujra müködik. mi lehet a hibálya? elöre is köszönöm a válaszokat hodito
Sokminden lehet a baja de legelőször a forrasztásokat csatlakozókat kell leellenőrizni!
szia
a forasztásokat már aát néztem meg a csatlakozókat is semi baja nincsen
Kondizd át a tápot! Főleg a hűtőborda melletti kondik a kritikusak! Talán segít!
Szia!
A menüjébe sem enged belépni, olyan gyorsan kikapcsol? Szundikátor időzítőbe nincs érték megadva? Mióta van ez az effektus, történt e előtte a hálózaton többszöri kimaradozás? VIM
Üdv
Pontosabban a hő forrás melletti elkókat:nagy teljesitményű elenálat,toroid,hűtőborda
Az a gond, hogy én most javítok TV-t először és szeretném megkérdezni, hogy ezek a tranzisztorok hol helyezkednek el a képcsőpanelon.
szia
a menuben nincsen semi beálitva a Szundikátor időzités. kábá 1 honapja csinálja de nem minden napos a dolog van amikor 3 4 napig semi baja aztán kikapcsol. egyszer volt és utána kezdte ezt csinálni. kösi elöre is a választ hodito
Udv
A video vegfokozatban,(a kepernyo nyakan levo panel).altalaban 6 tranyo van,3 kicsi es 3 nagyobb,a 3 szinek.RGB,gondolom errol van szo
Helló!
Kössz a tippet,a képcső nyakán lévő panelen volt kontakthibás az egyik poti.Wd-40-el megjárattam mind a hatot,most szebb mint újkorában.Egyetlen forrasztási hibát sem találtam,de majd minden poti kontakthibás benne(csak a piher,a többi jó).
Helló!
Kössz a javaslatot,jó lett,csak nem voltam biztos a dolgomban mert még eddig nem csináltam ilyent.Alig hiszek a szemenek olyan szép lett a kép.Amikor eltűntek a visszafutási csíkok,még kicsit lejjeb csavartam,AV-n jel nélkül épp elsötétedett a kép.
Üdv mindenkinek.Egy jó tanácsot kérnék töletek.Énmár 15 éve javítok de még mindig vannak újabb hibák ami megszívat.például ez a Techwood.A belseje Westel.11AK30. Ojan baja van,hogy bekapcsolom gyönyörűen elindúl decsak hang van,fűtés,nagyfesz nincs.Megvan a 150v,a kis BC -nél megvan a 10volt,már kicseréltem a nagy ícét is, ugyan az a kondik jók,A sorkimenő mellet egy 10k ellenállás volt elszálva,kicseréltem,de semmi.Ez az ellenállás a két nagy íc-be vezet.Majd a rajz alapján leírom hogy melyik.Én sorkimenőre tippelek.nemlehet szakadása?Csak van benne oszt jóvan.
A primér oldali szakadást ki lehet mérni a szekundernél meg ha odarántja a szőrt mikor bekapcsolod akkor van nagyfesz és jó a szekunder oldal is
Helló!
A 65 kilós videotonnal van mégegy problémám:az AFC-t ha bekapcsolom elhúzza felfelé a frekvenciát annyira hogy VHF-en nézhetetlen UHF-en pedig csak zavaró lesz és nincs TXT.Ha kikapcsolom akkor pedig melegedés közben állandóan utána kell állítanom.Nem tudom hová kellene nyúlnom,egyáltalán be tudom-e állítani műszerek és gyakorlat nélkül.Eddig nem vettem észre mert DVD-vel próbáltam,meg műszerzsinórral antenna helyett.Megelégednék szemre történő beállítással,ehhez kérnék segítséget
Kedves Bundzsy!
Szüz kéz szerencsét hoz, az alagutban megláttam a szikrát, sőt kis híjján meg is tapasztaltam (kézzel) a hatását. (Ép műanyag felülettől azért nem vártam volna áthúzást...) Láttam, hogy hol ütött át, TV-t kikapcsoltam, a műanyag (!) felületet kisütöttem egy csavarhuzóval az alumínium hűtőkeret felé, s alapos felülettisztogatás után gyűrüs mappa boritófóliájából két réteg szigetelést eszkábáltam, kb 8 mm-es közzel. Bekapcsoláskor egy függőleges vonallá ugrott össze a kép, szerencsére egy kis szikra megint segitett, a piros vezetékcsatlakozónál a kontakthibát megszüntettem. A TV jó lett! Szerencsém volt, megúsztam, de a nagyfeszültség nem játék! Tanácsaid kollégáimmal átbeszéltük, a hasznos javaslataid magunkévá tettük. Köszönöm!
Üdbv.Nincs nagyfesz,semmi,ha a bu megkapja a 150voltot ,akkor lehet hogy jó a sorkimenő,mert azon keresztül kapja.Vagy nem-e menetzárlat.Hogy mi lehet az oka.
Üdbv.Nincs nagyfesz,semmi,ha a bu megkapja a 150voltot ,akkor lehet hogy jó a sorkimenő,mert azon keresztül kapja.Vagy nem-e menetzárlat.Hogy mi lehet az oka.
Üdv egy Elektronika VL100-al gyűlt meg a bajom. A tünetek: Hang van, kép nics. Belenéztem a képcső nem fűt. Mit nézzek meg a képcsövön kívül? Előre is köszi!
T. Zsigmond
Gyanum szerint a piros vezeteked az elterito tekercsre megy. az athuzas pedig szerintem, terheletlensegbol adodik akkor amikor nem volt contaktus a kicsatolasnal. Ugy nez ki nincs mar szukseg arra "fuzetboritora". Probald ki.(ha eddig nem lett gond az athuzasbol most mar nem lesz) es vannak ezek a spec meleg ragaszto pisztolyok azokkal esztetikusabban lehet (szigetelgetni) kerlek referalj legyszives, hogy mire jutottal. Mas! KOLEGAK! A nagyfeszultseg, kulonosen az egyen 300V koruli nagy elko es kornyeke nem jatek. Ovatosan nyukaljunk a televizioban...... 20-40KV pedig az idegpalyaban is kart tud tenni, nem csak egy szep kis lukat eget a kezunkre. (ami mellesleg hetekig faj mert megegeti a csontot is) Nem akarok okoskodni, de azoknak akik nem szoktak surun TV-szerelni. Szeretnek egy tanacsot adni. Mikor hidegen keresunk hibat, az elso muvelet a teljes FESZULTSEGMENTESITES ! Ez nem csak azt jelenti, hogy kihuzzuk a konektorbol! A tapban mindig van egy nagy elko kb. 100µF 400V ez egy mondjuk 470 ohm 1W-os ellenallassal athidaljuk kb. ketto ot masodpercig. Ugyanezt tegyuk a szekunder oldali elkokkal is foleg a sorkimeno tap elkoja kb. 140V korul van a fesz benne. Ellenorizzuk, hogy minden kisult-e. Itt meg egy kitero, ha lehet analog muszert hasznaljunk sok kellemetlensegtol es folosleges muszervasarlastol ov meg bennunket. Gondolok itt a tobb szaz voltos impulzusokra a trafok kornyeken. (en egy ganzuniv3-ast hasznalok talan van husz eve is mar) A kovetkezo a nagy fesz. Ezt a kepcso arnyekolasa es az anod sapka koze helyezett rovidzarral szoktam ("cirkunvenialni"). Termeszetesen elosszor az arnyekolas tokeletes kontaktusanak ellenorzese utan tolunk valamit az anod kozelebe. A keletkezo csattanastol meg a tapasztalt fickok is megszoktak rettenni. Viszont hatekony. Es vegezetul csak a jo TV az amelyikben a nem marad aram ha kihuzzuk, a rossz tv-ben barmi megtortenhet. Aki volt katona az emlekszik az elso amit meg kell tanulni, TOLTETLEN fegyver nincs. Sok sikert uraim a javitasokhoz, es aki mindezekkel tisztaban volt edig is, azoktol elnezest kerek nem akarok senki felett atyaskodni........ Ha barkinek, barmiben tudok segiteni szivesen teszem. Koszonom.
Hiába kapja meg a BU a feszt az emiteren ha a bázison nem kap vezérlést nem hajtja meg a sortrafót! A kollektoron kell lenni vezérelt áramnak másképp nem igen mehet a sortrafó!
A sortrafóra megy akkor fesz vagy nem? A kollektorról?
A középső lábon megvan a 150v,onan sek,se be.Másik láb a test, a 3 kusba van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |