Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   125 / 1271
(#) VIM válasza Tom2009 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
Helló!
Ez a színjátszósdi a PAL dekóder IC-re vall. Nekem azt kellet kicserélnem, TDA3560. Ha már cseréled, akkor tokot is tegyél, hogy legközelebb csak ki-be kelljen rakni az IC-t.
Üdv:VIM
(#) Watson hozzászólása Júl 31, 2009 /
 
Helló!
Hozzájutottam egy 60-70 kg súlyú VIDEOTON tévéhez,a típusszám címke hiányzik róla,a látható képméret kb.76cm,nem osd-s,4.3-as,kb 15-20 éves. Az egyik hibéja az hogy a g2 potmétert "ideiglenesen"egy 390k ellenálással helyettesítették,és így használták,a képernyő világos volt és vízszintesen csíkos. Kicseréltem a potit,de csak szemre tudtam beállítani.Kérdésem hogy hány voltra kellene beállítanom,vagy egyéb tanács?Esetleg típusszámban valaki tud-e segíteni.A zöld szín is időnként eltűnedezik ,de egy hozzá tartozó 20k 2w
ellenállásról leégett a lakk,ezt majd kicserélem.
Üdv:Watson
(#) goldscorpio07 válasza Watson hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
Üdv.
A zöld színed eltünedezése oka szerintem valahol egy kirohadt forrasztás lehet,legalábbis kontakthibára gondolok.Öreg vasak már ezek,nem árt őket részletesen átnézni.Nem akarok hülyeséget mondani a G2-t szemre állítottad be,magyarán gondolom nem világos már a kép,akkor szerintem azzal nincs gond,de javítsatok ki ha tévedek
(#) patexati válasza Watson hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
A G2-t úgy állítsd be,hogy ne látszanak a visszafutási csíkok de elég világos is legyen nem lehet voltra megmondani mert a képcsőtől meg a korától és még egyéb dolgoktól is függ! Tehát szemre
(#) nagyimre10 hozzászólása Aug 2, 2009 /
 
Hello mindenkinek.Volna egy problémám,az imperiál tv nek az R210 és az R231 ell kiégtek,és rajz miatt nemtudom az értékeket.Valaki tudna segiteni ebben?Sasszi-189.10b.Csináltam pár fotót is.Előre is kösz.
(#) hodito hozzászólása Aug 2, 2009 /
 
sziasztok

lene egy gondom van egy LG 72 siképcsöves tévém és mostanában olyanokat csinál hogy magátol kikapcsol,
30perc 1 ora elteltével ujra müködik.
mi lehet a hibálya?
elöre is köszönöm a válaszokat
hodito
(#) patexati válasza hodito hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Sokminden lehet a baja de legelőször a forrasztásokat csatlakozókat kell leellenőrizni!
(#) hodito válasza patexati hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
szia
a forasztásokat már aát néztem meg a csatlakozókat is semi baja nincsen
(#) patexati válasza hodito hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Kondizd át a tápot! Főleg a hűtőborda melletti kondik a kritikusak! Talán segít!
(#) VIM válasza hodito hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Szia!
A menüjébe sem enged belépni, olyan gyorsan kikapcsol? Szundikátor időzítőbe nincs érték megadva? Mióta van ez az effektus, történt e előtte a hálózaton többszöri kimaradozás?
VIM
(#) hard válasza hodito hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Üdv

Pontosabban a hő forrás melletti elkókat:nagy teljesitményű elenálat,toroid,hűtőborda
(#) Tom2009 válasza ferzoo hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Az a gond, hogy én most javítok TV-t először és szeretném megkérdezni, hogy ezek a tranzisztorok hol helyezkednek el a képcsőpanelon.
(#) hodito válasza VIM hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
szia
a menuben nincsen semi beálitva a Szundikátor időzités.
kábá 1 honapja csinálja de nem minden napos a dolog van amikor 3 4 napig semi baja aztán kikapcsol.
egyszer volt és utána kezdte ezt csinálni.
kösi elöre is a választ
hodito
(#) hard válasza hodito hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Udv

A video vegfokozatban,(a kepernyo nyakan levo panel).altalaban 6 tranyo van,3 kicsi es 3 nagyobb,a 3 szinek.RGB,gondolom errol van szo
(#) Watson válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Helló!
Kössz a tippet,a képcső nyakán lévő panelen volt kontakthibás az egyik poti.Wd-40-el megjárattam mind a hatot,most szebb mint újkorában.Egyetlen forrasztási hibát sem találtam,de majd minden poti kontakthibás benne(csak a piher,a többi jó).
(#) Watson válasza patexati hozzászólására (») Aug 2, 2009 /
 
Helló!
Kössz a javaslatot,jó lett,csak nem voltam biztos a dolgomban mert még eddig nem csináltam ilyent.Alig hiszek a szemenek olyan szép lett a kép.Amikor eltűntek a visszafutási csíkok,még kicsit lejjeb csavartam,AV-n jel nélkül épp elsötétedett a kép.
(#) skarlik hozzászólása Aug 3, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.Egy jó tanácsot kérnék töletek.Énmár 15 éve javítok de még mindig vannak újabb hibák ami megszívat.például ez a Techwood.A belseje Westel.11AK30. Ojan baja van,hogy bekapcsolom gyönyörűen elindúl decsak hang van,fűtés,nagyfesz nincs.Megvan a 150v,a kis BC -nél megvan a 10volt,már kicseréltem a nagy ícét is, ugyan az a kondik jók,A sorkimenő mellet egy 10k ellenállás volt elszálva,kicseréltem,de semmi.Ez az ellenállás a két nagy íc-be vezet.Majd a rajz alapján leírom hogy melyik.Én sorkimenőre tippelek.nemlehet szakadása?Csak van benne oszt jóvan.

(#) patexati válasza skarlik hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
A primér oldali szakadást ki lehet mérni a szekundernél meg ha odarántja a szőrt mikor bekapcsolod akkor van nagyfesz és jó a szekunder oldal is
(#) Watson hozzászólása Aug 3, 2009 /
 
Helló!
A 65 kilós videotonnal van mégegy problémám:az AFC-t ha bekapcsolom elhúzza felfelé a frekvenciát annyira hogy VHF-en nézhetetlen UHF-en pedig csak zavaró lesz és nincs TXT.Ha kikapcsolom akkor pedig melegedés közben állandóan utána kell állítanom.Nem tudom hová kellene nyúlnom,egyáltalán be tudom-e állítani műszerek és gyakorlat nélkül.Eddig nem vettem észre mert DVD-vel próbáltam,meg műszerzsinórral antenna helyett.Megelégednék szemre történő beállítással,ehhez kérnék segítséget
(#) Auth Zsigmond válasza bundzsy hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Kedves Bundzsy!

Szüz kéz szerencsét hoz, az alagutban megláttam a szikrát, sőt kis híjján meg is tapasztaltam (kézzel) a hatását. (Ép műanyag felülettől azért nem vártam volna
áthúzást...)
Láttam, hogy hol ütött át, TV-t kikapcsoltam, a műanyag (!) felületet kisütöttem egy csavarhuzóval az alumínium hűtőkeret felé, s alapos felülettisztogatás után gyűrüs mappa boritófóliájából két réteg szigetelést eszkábáltam, kb 8 mm-es közzel.
Bekapcsoláskor egy függőleges vonallá ugrott össze a kép, szerencsére egy kis szikra megint segitett, a piros vezetékcsatlakozónál a kontakthibát megszüntettem. A TV jó lett! Szerencsém volt, megúsztam, de a nagyfeszültség nem játék!

Tanácsaid kollégáimmal átbeszéltük, a hasznos javaslataid magunkévá tettük. Köszönöm!
(#) skarlik válasza Watson hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Üdbv.Nincs nagyfesz,semmi,ha a bu megkapja a 150voltot ,akkor lehet hogy jó a sorkimenő,mert azon keresztül kapja.Vagy nem-e menetzárlat.Hogy mi lehet az oka.
(#) skarlik válasza Watson hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Üdv!.Ezmár memóriahiba lessz.
(#) skarlik válasza patexati hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Üdbv.Nincs nagyfesz,semmi,ha a bu megkapja a 150voltot ,akkor lehet hogy jó a sorkimenő,mert azon keresztül kapja.Vagy nem-e menetzárlat.Hogy mi lehet az oka.
(#) skarlik válasza skarlik hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Bocsi elösször nemjóhelyre írtam
(#) newman92 hozzászólása Aug 3, 2009 /
 
Üdv egy Elektronika VL100-al gyűlt meg a bajom. A tünetek: Hang van, kép nics. Belenéztem a képcső nem fűt. Mit nézzek meg a képcsövön kívül? Előre is köszi!
(#) bundzsy válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
T. Zsigmond

Gyanum szerint a piros vezeteked az elterito tekercsre megy. az athuzas pedig szerintem, terheletlensegbol adodik akkor amikor nem volt contaktus a kicsatolasnal.
Ugy nez ki nincs mar szukseg arra "fuzetboritora".
Probald ki.(ha eddig nem lett gond az athuzasbol most mar nem lesz) es vannak ezek a spec meleg ragaszto pisztolyok azokkal esztetikusabban lehet (szigetelgetni) kerlek referalj legyszives, hogy mire jutottal.
Mas!
KOLEGAK! A nagyfeszultseg, kulonosen az egyen 300V koruli nagy elko es kornyeke nem jatek.
Ovatosan nyukaljunk a televizioban...... 20-40KV pedig az idegpalyaban is kart tud tenni, nem csak egy szep kis lukat eget a kezunkre. (ami mellesleg hetekig faj mert megegeti a csontot is)
Nem akarok okoskodni, de azoknak akik nem szoktak surun TV-szerelni.
Szeretnek egy tanacsot adni. Mikor hidegen keresunk hibat, az elso muvelet a teljes FESZULTSEGMENTESITES ! Ez nem csak azt jelenti, hogy kihuzzuk a konektorbol!
A tapban mindig van egy nagy elko kb. 100µF 400V ez egy mondjuk 470 ohm 1W-os ellenallassal athidaljuk kb. ketto ot masodpercig. Ugyanezt tegyuk a szekunder oldali elkokkal is foleg a sorkimeno tap elkoja kb. 140V korul van a fesz benne. Ellenorizzuk, hogy minden kisult-e.
Itt meg egy kitero, ha lehet analog muszert hasznaljunk sok kellemetlensegtol es folosleges muszervasarlastol ov meg bennunket. Gondolok itt a tobb szaz voltos impulzusokra a trafok kornyeken. (en egy ganzuniv3-ast hasznalok talan van husz eve is mar)
A kovetkezo a nagy fesz. Ezt a kepcso arnyekolasa es az anod sapka koze helyezett rovidzarral szoktam ("cirkunvenialni").
Termeszetesen elosszor az arnyekolas tokeletes kontaktusanak ellenorzese utan tolunk valamit az anod kozelebe. A keletkezo csattanastol meg a tapasztalt fickok is megszoktak rettenni. Viszont hatekony. Es vegezetul csak a jo TV az amelyikben a nem marad aram ha kihuzzuk, a rossz tv-ben barmi megtortenhet. Aki volt katona az emlekszik az elso amit meg kell tanulni, TOLTETLEN fegyver nincs.
Sok sikert uraim a javitasokhoz, es aki mindezekkel tisztaban volt edig is, azoktol elnezest kerek nem akarok senki felett atyaskodni........
Ha barkinek, barmiben tudok segiteni szivesen teszem.

Koszonom.
(#) patexati válasza skarlik hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Hiába kapja meg a BU a feszt az emiteren ha a bázison nem kap vezérlést nem hajtja meg a sortrafót! A kollektoron kell lenni vezérelt áramnak másképp nem igen mehet a sortrafó!
(#) skarlik válasza patexati hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
Na akkor mit tippelsz,hollehet a baj?
(#) patexati válasza skarlik hozzászólására (») Aug 3, 2009 /
 
A sortrafóra megy akkor fesz vagy nem? A kollektorról?
(#) skarlik hozzászólása Aug 3, 2009 /
 
A középső lábon megvan a 150v,onan sek,se be.Másik láb a test, a 3 kusba van.
Következő: »»   125 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem