Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia! Én is csak képen láttam a panelt(az ország másik felén van), és ránézésre ugyanúgy néz ki, még a modul panelok is. Megpróbálok kérni közeli képeket a csatikról. Ha az is stimmel, akkor nyugodtan lefolytathatom az adás-vételt?
Köszi a választ!
Sziasztok!
Van egy elég butyuta kérdésem de máshonnan ugyse tudom meg.A projektoros tv-kben ugye viszonylag hamar kiég az égő.Ami a képet adja az amugy mindig megy?Szval az égő csak a fényhez kell a többi az nemromlik el kb évente ha mindig nézve van? Ha tényleg csak az égő hal meg nemlehet valamien olcsó megoldással helyettesíteni?
Szia!
De van lehetőség csak az égő cseréjére. Van olyan vállalkozó, aki foglalkozik ilyennel. Keress rá a neten.
Mondjuk, nem ártana személyesen is megnézni a csatlakozókat (szerintem). Biztos ami tutti.
Az alaplap ugyanaz.A kezelőszervekhez vezető vezetékek hossza is lehet egyforma,mert a Tátránál a baloldalról felfelé megy a kezelőhöz, a Mecseknél pedig jobbra a képcső alá.
Viszont lehet hogy a nagyfesz egység a Mecskben is rossz.Ne felejtsd el,hogy ezeknél a típusoknál ha nincs használva a tv,de nedves helyen van tárolva (lakáson kívül),akkor is tönkremegy a nagyfesz rész. Valami múzeális dolognak kell ez a fekete-fehér Tv? Merthogy színes tv-t is szinte ingyen hozzádvágnak már használtan,csak vidd el.Uranus NF tekercset meg később sem biztos hogy kapsz. Mindenesetre ha mindenáron TV-t akarsz kreálni belőle,akkor az Uranus NF tekercs + TV18 szelén megoldást részesítsd előnyben,ne az "egyben" megoldást.Akkor talán tovább bírja majd. Ja, és ezeknél (VT-Orion fek-feh a tápfeszt kell precízen beállítani,mert arra magyon kényes.)
Sziasztok!
Van egy Samsung tipusu tv-em (KS1A) kb.7 eves,tap meghalt.Kicsereltem a kondikat,27 v zenert meg a 2sd2499 tranyot.Tv bekapcs, szikra ugrott a nagyfesz trafon(kepen lathota hol) es a tranyo ujra zarlatos lett.Ujra probaltam meg 2-szer .Eleg ha kicserelem a nagyfesz trafot vagy esetleg mas valami idezi elo a szikrat ?
Szia!
Meg van repedve a nagyfesz kivezető. Próbáld meg akrilpasztával kiszigetelni a repedt részt. Ezeket a repedéses hibákat legtöbbször trafócsere nélkül is lehet javítani. Ezen kívül ellenőrizd még a sortranzisztor kollektorára kepcsolódó kondikat is.
Koszi !! megprobalom ..
Ja,nem mondtam el hogy csak akkor ugrik szikra ha ra van kapcsolva a kepcsore, (kulonben szepen dolgozik) Egyszer szikra ugrott a nagyfesz es a az eltirito fele vezeto drot kozott(a trafobol kijovo 2 drot)
Rakj egy jó nagy szigetelőgumót a szikrázó részhez és utána próbáld ki.
Valahol itt szaladt vegig a szikra
Na most akkor a kábelen szaladgált a szikra? Nem csak a kivezetőnél ugrott ki? Ez már inkább trafóhiba (belül). A trafó forrasztásai rendben vannak?
De én azt kérdezem hogy csak az égő hal meg egy idő után?Mert én 40-60ezerért biztos nemvinném égőt cserélni inkább itthon megcsinálnám pl xenon égővel.... de nemtudom hogy ami a képet adja azis elromlik-e
Csak az égő romlik el.
Eloszor a kabelen szaladgalt a szikra,(tranyo zarlat)Kicsereltem a tranyot, majd a kabeleket eltavolitottam egymastol akkor meg a kivezetonel ugrott(kivezeto es a ferit kozott).A forrasztasok ok.Tevezes kozben pukkant eloszor igy, akkor halt meg a tap ....
De ezt házilag meglehet valahogy okoskodni?Kb 60ezer egy új égő hát az egész tévé 3szor sem ér ennyit.....
Én még nem szedtem szét a lámpáját. Van, aki cseréli az izzót benne. Nincs tapasztalatom ebben a témában.
Majd lehet beáldozok rá vagysikerül vagynem alapon.Egy jó crt projektoros tv az drága de sima lcd projektorosat már 20ért lehet venni lámpának meg valami xenon égőt beleszerkeszteni valahogy...... egy 35w-ossal már 3méteres képet is szépen kilehet vetíteni akkor ide is bőven elégnek kell lennie......
Szia!
Milyen égő van benne? Én projectorokat javítok, szerintem akad itthon használt de jó állapotú izzó, nemdrágán... barkácsolni nem éri meg, mert nehéz fókuszba állítani a kisülőcsövet, rögzíteni is kell valahogy, na meg nem biztos hogy az eredeti lámpatáp meghajtja... ha tudsz tegyél fel képet a lámpáról és szétnézek itthon... szerintem UHP TOP 100W (120W) 1.3 a típusa... Üdv!
Semmi érdekeset nem találok Kép már rendesen bejön. De a On-screen kijelzés szine még sehol nincs, világos zöld helyet fekete
Szia!
Képcsőgyenge lesz az... a katódok nem érik el a megfelelő sugáráramot, addig nem engedi fel a képtartalmat. A LED ki is villogja ezt az elején. Ideiglenes megoldás lehet ha a képcsőpanelon (vagy a sorkimenőn, attól függ, hol van) a G2 segédrács potit feljebb tekered, esetleg a képcső fűtésével sorbakötött ellenállás értékét csökkented. De ez csak ideig-óráig használ...Tipikus Sony betegség, általában a zöld szín katódját eszi meg a fene... Üdv! TamásBP
Értem. Enyire nem szeretném piszkálni, nem értek hozzá. Itt befejzte a dolgot, vagy tovább fog romlani a dolog?
Nem tudom jól írom e, de a sorkiemelőn van 3 spoti, focus, a következőn sak egy 2-es szám van, ésa harmadik screen. Amire nincs semmi írva, csak a 2-es szám, az nem csinál semmit, bármerre tekerem.
A képcső csak romlik, romlik...
Szia!
Nincs már meg a tv-m csak gondolkozok hogy veszek egyet használtan olcsón mert hiányzik a nagyképernyő....crt projektoros lenne a jó de az elég drága és én minél olcsóbban akarom kihozni.Ha égőt cserélnék benne nem is a gyári táppal gondoltam meghajtani....Ha mégis úgyalakul hogy veszek egyet kisérletezgetni akkor szólok.De ez a xeneon égő megoldás működne? A rögzítés és fókuszbaálítás hűtés ezt szerintem megtudnám oldani.... az hogy amikor bekapcsolom a tv-t akkor kapcsoljon a lámpa az kicsit macerásabb lenne de megooldható azis.. kérdés ezzel a megoldással lenne-e elég fényerő...
Lehet hogy nagy a tápfeszed,ezért csattan át a vezetéken.Ezt mérd +először.Nálam áthúzott 1 Thomson a kivezetőnél,nagyokat csattant,mégsem szált el a sorvég.
Én megtisztítottam polír papírral,majd műgyantával rétegesen szigeteltem.Hajszárítóval keményre szárítottam. Most már apró pattogások sincsenek,műhelyben 60%páratatalom 16fok van.
Dióda szokott elszállni a szekunder tekercsben, és váltófesz megy ki a csatira. Az meg szeret áthúzni. Persze meg kell nézni minden más eshetőséget is. Tápfesz, koromlerakódás, tangenskondi, stb.
Szia!
Köszi a választ. Már vettem helyette egy Telefunken színes tv-t 5e ért. Ezt a Tátrát meg csak azért javítanám meg mert régi családtag Egyszer már sikerült életre keltenem, kb 1,5 éve, de most valahogy elment a kedvem tőle amikor szikrát hányt. Akkor azt mondod nem nagyon érdemes vele foglalkoznom? Amúgy a Mecsek alaplapot 1800-ért adnák, de elég messze van tőlem ezért csak postán megoldható. üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |