Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   159 / 1274
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Szia! Én is csak képen láttam a panelt(az ország másik felén van), és ránézésre ugyanúgy néz ki, még a modul panelok is. Megpróbálok kérni közeli képeket a csatikról. Ha az is stimmel, akkor nyugodtan lefolytathatom az adás-vételt?
Köszi a választ!
(#) Flatlander hozzászólása Nov 8, 2009 /

Sziasztok!

Van egy elég butyuta kérdésem de máshonnan ugyse tudom meg.A projektoros tv-kben ugye viszonylag hamar kiég az égő.Ami a képet adja az amugy mindig megy?Szval az égő csak a fényhez kell a többi az nemromlik el kb évente ha mindig nézve van? Ha tényleg csak az égő hal meg nemlehet valamien olcsó megoldással helyettesíteni?
(#) kadarist válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!

De van lehetőség csak az égő cseréjére. Van olyan vállalkozó, aki foglalkozik ilyennel. Keress rá a neten.
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Mondjuk, nem ártana személyesen is megnézni a csatlakozókat (szerintem). Biztos ami tutti.
(#) Bonanza02 válasza jofy hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Az alaplap ugyanaz.A kezelőszervekhez vezető vezetékek hossza is lehet egyforma,mert a Tátránál a baloldalról felfelé megy a kezelőhöz, a Mecseknél pedig jobbra a képcső alá.
Viszont lehet hogy a nagyfesz egység a Mecskben is rossz.Ne felejtsd el,hogy ezeknél a típusoknál ha nincs használva a tv,de nedves helyen van tárolva (lakáson kívül),akkor is tönkremegy a nagyfesz rész.

Valami múzeális dolognak kell ez a fekete-fehér Tv?
Merthogy színes tv-t is szinte ingyen hozzádvágnak már használtan,csak vidd el.Uranus NF tekercset meg később sem biztos hogy kapsz.
Mindenesetre ha mindenáron TV-t akarsz kreálni belőle,akkor az Uranus NF tekercs + TV18 szelén megoldást részesítsd előnyben,ne az "egyben" megoldást.Akkor talán tovább bírja majd.

Ja, és ezeknél (VT-Orion fek-feh a tápfeszt kell precízen beállítani,mert arra magyon kényes.)
(#) robins hozzászólása Nov 8, 2009 /

Sziasztok!

Van egy Samsung tipusu tv-em (KS1A) kb.7 eves,tap meghalt.Kicsereltem a kondikat,27 v zenert meg a 2sd2499 tranyot.Tv bekapcs, szikra ugrott a nagyfesz trafon(kepen lathota hol) es a tranyo ujra zarlatos lett.Ujra probaltam meg 2-szer .Eleg ha kicserelem a nagyfesz trafot vagy esetleg mas valami idezi elo a szikrat ?
(#) kadarist válasza robins hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!

Meg van repedve a nagyfesz kivezető. Próbáld meg akrilpasztával kiszigetelni a repedt részt. Ezeket a repedéses hibákat legtöbbször trafócsere nélkül is lehet javítani.

Ezen kívül ellenőrizd még a sortranzisztor kollektorára kepcsolódó kondikat is.
(#) robins válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Koszi !! megprobalom ..
Ja,nem mondtam el hogy csak akkor ugrik szikra ha ra van kapcsolva a kepcsore, (kulonben szepen dolgozik)
Egyszer szikra ugrott a nagyfesz es a az eltirito fele vezeto drot kozott(a trafobol kijovo 2 drot)

Rakj egy jó nagy szigetelőgumót a szikrázó részhez és utána próbáld ki.
(#) robins válasza robins hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Valahol itt szaladt vegig a szikra

samsung.jpg

Na most akkor a kábelen szaladgált a szikra? Nem csak a kivezetőnél ugrott ki? Ez már inkább trafóhiba (belül). A trafó forrasztásai rendben vannak?
(#) Flatlander válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

De én azt kérdezem hogy csak az égő hal meg egy idő után?Mert én 40-60ezerért biztos nemvinném égőt cserélni inkább itthon megcsinálnám pl xenon égővel.... de nemtudom hogy ami a képet adja azis elromlik-e

Csak az égő romlik el.

Eloszor a kabelen szaladgalt a szikra,(tranyo zarlat)Kicsereltem a tranyot, majd a kabeleket eltavolitottam egymastol akkor meg a kivezetonel ugrott(kivezeto es a ferit kozott).A forrasztasok ok.Tevezes kozben pukkant eloszor igy, akkor halt meg a tap ....

Trafós lesz! Csere.

Koszonom a segitseget !!!

Sok sikert a javításhoz.

De ezt házilag meglehet valahogy okoskodni?Kb 60ezer egy új égő hát az egész tévé 3szor sem ér ennyit.....

Én még nem szedtem szét a lámpáját. Van, aki cseréli az izzót benne. Nincs tapasztalatom ebben a témában.

Majd lehet beáldozok rá vagysikerül vagynem alapon.Egy jó crt projektoros tv az drága de sima lcd projektorosat már 20ért lehet venni lámpának meg valami xenon égőt beleszerkeszteni valahogy...... egy 35w-ossal már 3méteres képet is szépen kilehet vetíteni akkor ide is bőven elégnek kell lennie......
(#) djmagoo válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!

Milyen égő van benne? Én projectorokat javítok, szerintem akad itthon használt de jó állapotú izzó, nemdrágán... barkácsolni nem éri meg, mert nehéz fókuszba állítani a kisülőcsövet, rögzíteni is kell valahogy, na meg nem biztos hogy az eredeti lámpatáp meghajtja... ha tudsz tegyél fel képet a lámpáról és szétnézek itthon... szerintem UHP TOP 100W (120W) 1.3 a típusa...

Üdv!
(#) CsemanAttila hozzászólása Nov 8, 2009 /

Semmi érdekeset nem találok Kép már rendesen bejön. De a On-screen kijelzés szine még sehol nincs, világos zöld helyet fekete
(#) djmagoo válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!

Képcsőgyenge lesz az... a katódok nem érik el a megfelelő sugáráramot, addig nem engedi fel a képtartalmat. A LED ki is villogja ezt az elején. Ideiglenes megoldás lehet ha a képcsőpanelon (vagy a sorkimenőn, attól függ, hol van) a G2 segédrács potit feljebb tekered, esetleg a képcső fűtésével sorbakötött ellenállás értékét csökkented. De ez csak ideig-óráig használ...Tipikus Sony betegség, általában a zöld szín katódját eszi meg a fene...

Üdv!

TamásBP
(#) CsemanAttila válasza djmagoo hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Értem. Enyire nem szeretném piszkálni, nem értek hozzá. Itt befejzte a dolgot, vagy tovább fog romlani a dolog?

Nem tudom jól írom e, de a sorkiemelőn van 3 spoti, focus, a következőn sak egy 2-es szám van, ésa harmadik screen. Amire nincs semmi írva, csak a 2-es szám, az nem csinál semmit, bármerre tekerem.
(#) kadarist válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

A képcső csak romlik, romlik...
(#) Flatlander válasza djmagoo hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!

Nincs már meg a tv-m csak gondolkozok hogy veszek egyet használtan olcsón mert hiányzik a nagyképernyő....crt projektoros lenne a jó de az elég drága és én minél olcsóbban akarom kihozni.Ha égőt cserélnék benne nem is a gyári táppal gondoltam meghajtani....Ha mégis úgyalakul hogy veszek egyet kisérletezgetni akkor szólok.De ez a xeneon égő megoldás működne? A rögzítés és fókuszbaálítás hűtés ezt szerintem megtudnám oldani.... az hogy amikor bekapcsolom a tv-t akkor kapcsoljon a lámpa az kicsit macerásabb lenne de megooldható azis.. kérdés ezzel a megoldással lenne-e elég fényerő...
(#) ferzoo válasza robins hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Lehet hogy nagy a tápfeszed,ezért csattan át a vezetéken.Ezt mérd +először.Nálam áthúzott 1 Thomson a kivezetőnél,nagyokat csattant,mégsem szált el a sorvég.
Én megtisztítottam polír papírral,majd műgyantával rétegesen szigeteltem.Hajszárítóval keményre szárítottam.
Most már apró pattogások sincsenek,műhelyben 60%páratatalom 16fok van.
(#) kadarist válasza ferzoo hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Dióda szokott elszállni a szekunder tekercsben, és váltófesz megy ki a csatira. Az meg szeret áthúzni. Persze meg kell nézni minden más eshetőséget is. Tápfesz, koromlerakódás, tangenskondi, stb.
(#) jofy válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!
Köszi a választ. Már vettem helyette egy Telefunken színes tv-t 5e ért. Ezt a Tátrát meg csak azért javítanám meg mert régi családtag Egyszer már sikerült életre keltenem, kb 1,5 éve, de most valahogy elment a kedvem tőle amikor szikrát hányt. Akkor azt mondod nem nagyon érdemes vele foglalkoznom? Amúgy a Mecsek alaplapot 1800-ért adnák, de elég messze van tőlem ezért csak postán megoldható.
üdv.
(#) kadarist válasza jofy hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Pénzért akarják adni? Vicc.
Következő: »»   159 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem