Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   222 / 1273
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Nézd meg a kis csatolótrafót ohm-méréssel. Van, hogy a tekercs megszakad, és azért nincs vezérlése a sorvégtranzisztornak. Azért még ellenőrizd a csatolótrafó primerén lévő meghajtótranzisztort és a tápfeszültségét. A 15,5 kHz jó érték!
(#) Doncso válasza tibr05 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Szia, Bővebben: Link itt leírtam a képcsőkisütés egyik biztonságosabb megoldását, a kondenzátor kisütése nem ördöngősség, fogsz egy 230-as izzót, pl 40W-osat, mindegy, betekered egy sima foglalatba amibe bele van kötve a két kábel, ezt a két kábelt kell hozzáérinteni a kondenzátor lábaihoz, mintha egy kis izzót kötnél elemre, az izzó az izzó, a kondi az elem.
Üdv.
(#) attila1 válasza tibr05 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Üdv tibr05. A képcsőkisütést van aki két csavarhúzóval csinálja,a grafitos részhez és a sapi alá ,,X"-ben közelítve.Én vezetékkel szoktam,krokodil csipesszel a végén,a csipeszt a képcsőárnyékolására teszem,és úgy közelíteni a sapi alá.De ajánlatos többször megpróbálni kisütni(kis idő közönként,mert egy nagy kondiként működik,és visszanyer a töltéséből),különben lekkemetlen élményben lesz részed.Hasonló modon ráz meg a tápkondi is,ha rossz a tápegységed. Doncso válaszában ezt leírja.A pufferkondi értéke szinte lényegtelen kapacitásban,de ha hibás a tápod,bizony a kondi feltölt 300V közelébe,és az kellemetlen.Eldobnád a cuccot,az tuti Bár reuma ellen jó.Ez csak vicc volt
(#) mindenes válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Szia!
A táptrafó és a sortrafó környékén nézz szét! Pufferkondit és képcsövet kisütni mielőtt bármit is mérnél! fő a biztonság. Teljesítmény ellenállásokat és elektrolit kondikat zárlatra-szakadásra ellenőrizd mindkettő környékén, tranzisztorokat úgyszintén..
(#) diablo300 válasza mindenes hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

szia megnéztem a kondikatt jok elenálásokat is jok van bent egy lm 317 tranzisztor azon kéne lenie 17.5 voltnak az megvan a kimenö fesznek 12 voltnak kéne lenije ez viszont 1.3 volt ha kiveszem sorkimenö tranzisztorát akor a 1.3 volt felugrik 8 voltra ez mért van
(#) kékmaci válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Sziasztok, köszönet a forrasztásos ötletekért, a tv-nél nem néztem még meg, ha ez nem jönne be, más ötlet valaki sorvezrlést emlegetett).
A hifinél átnéztem már a forrasztásokat, nem találtam hibát, ami érdekes, hogy csak a rádió produkálja, lemeznél, kazeta lejátszásnál tökéletesen működik. Egyéb ötlet.
Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza kékmaci hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Addig nem adok több ötletet, amíg ízzé-porrá nem szeded a tévéd, és jól át nem nézed! :wow1:
(#) mindenes válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Mi a pontos tipusa a készüléknek? esetleg ha rajzod van tedd ide fel. Üdv.
(#) nagyimre10 válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Szia.Valószinü,hogy a sotranyód zárlatos.A táp primerkörébe cseréltél már kodikat?A secunder oldalon is lehet egy dióda puffer kondi ami zárlatos.Ezekkel kellene kezdeni.
(#) Laca13 hozzászólása Feb 13, 2010 /

Szevesztok!

Harcolok egy GABA GT2110 TV szinproblémájával. A gondom, hogy először elment róla a kék, amit a szinvégfok tranzisztor előtti BF422 (van mellette egy 423-as komplementerje) es tranzisztor cseréjével ugyan helyrehoztam, ment is rendesen egy darabig. Sajnos most a zöld ment el és kezdek gyanakodni, hogy nem lesz elegendő csak a tranzisztorok cseréje. Attól tartok, túfleszt, vagy túlterhelést kapnak valamiért.
Van ötlete valakinek hogy minek nézzek utána?
A jelenség érdekes, mert eleinte elmegy meg visszajön az adott szin, aztán egy idő után elszáll a tranyó és szakadt lesz.
Előre is köszi.
(#) jlaszlo81 hozzászólása Feb 13, 2010 /

Sziasztok, van 1 sony trinitron tv, az volt a baja hogy állandóan elment rola a kép de a hang megmaradt,, azt a tanácsot kaptam hogy a képcsőpanel érintkezőit forraszam újra, ez megtörtént, a kép nem is megy el már de nagyon kivilágosodott és zöldes árnyalatu lett, légyszi segitsetek!!! üdv:laci

IMG048.jpg

(#) ROBESSZKA hozzászólása Feb 13, 2010 /

sziasztok van egy sharp 81EF-19E típusú tv és csak a standby világit de az sem pirosat hanem,narancssárgát! mi lehet a baja kérlek segítsetek!!!
(#) elbandi válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Köszi szépen.
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Megnéztem a csatolótrafót, jó volt.
Betettem az új TL-t. Cseréltem még egy pár alkatrészt, most ott tartok, hogy a tv készenlétből néha-néha elkapja az indítást. A tápfeszek megvannak úgy ahogy kell, sortranyónál 116V, eddig 125V volt. A freki a bázisnál már 31 KHz. Képcső 200Voltja most 235V, ezen kellene javitani. Egy pár tippet tudnál adni, hogy mit kellene még megnézni. Szerintem már nincs messze hogy tuti legyen. Ja és a tuner bemenetnél két oldalt a panelba van forrasztva 2 barna vezeték. A baloldali a másik végén kiszakadt de nem tudok rájönni hogy honnan. Előre is köszi.
(#) kékmaci válasza kadarist hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Vidéken, nyaralóban van a készülék, gondoltam, most is tudtok segíteni, ott nem lesz lehetőségem interneten segítséget kérni, ha nem jön be a forrasztásos ötlet.
A hifire van ötletetek?
Kösz
(#) attila1 válasza kékmaci hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A hifinél minden hullámhosszon serceg az egyik oldal,vagy csak FM-en?Funkció-váltó kapcsolót nézted?FM-dekódert?
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Elviekben a ha a sortápfeszültség jó, akkor a képcsőpanel tápfeszültségének is jónak kell lennie. Milyen sortranzisztort építettél be? Diódásat, vagy simát?
A barna vezeték a képcső földelővezetéke lehet.
A 31 kilohertz jó érték, ott annyit lehet mérni, a sorfreki dupláját.
Mégis milyen alkatrészeket cseréltél, hogy jó lett a tápfesz?
(#) zoz11 hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok
Szereztem ma egy SONY trinitron tv-t, a tápja volt elhalva neki azt rendbe szedtem, minden jó rajta. A gombjaival tudom is szépen kezelni a tv-t, de viszont nincs hozzá távirányítóm.

A HQ-nál nézegettem van náluk rengeteg féle SONY táv, de nem tudom melyiket vegyem meg hozzá, esetleg valaki megtudná mondani melyik lehet jó hozzá?

Vagy esetleg univerzális távirányító?

A pontos típus: SONY KV-C25TD

Segítségeteket előre is köszönöm

Üdv: Zoltán
(#) Doncso válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia, szerintem mindegy milyen univ távirányítóval próbálod, nekem a tapasztalatom azt mutatta, hogy SONY -tv nél, három-négy fajta univ távval is azt csinálta, hogy az alapvető gombok jól működtek, pl CH+- Vol+- 1....9, on off, stb, ezek ott voltak ahol kellett, de a fényerő, kontraszt, AV, TXT stb ezek a spec gombok már nem, mindig máshol, igazán jó megoldást az eredeti, vagy annak a helyettesítője, azaz célspecifikus táv adhat.
Persze ha megelégszel ezzel, akkor akár egy 1000Ft-os táv is jó.
Üdv. Doncso

Szerk: Egyébként EZ vagy EZ a hozzávaló.
(#) tnorbika hozzászólása Feb 14, 2010 /

sziasztok.grundig sik képernyös 72 tvröl lenne szo elösször két oldalt a kép be fele görbült de mivel nincs másik igy használtam ma este össze ugrott a kép kb 2-3 cm-esre majd utána minden elment sem stand by sem semmi.kérlek titeket segitsetek légyszi az 1 éves pici fiam még a meséit sem tudsja nézni légyszi s.o.s kösszönöm
(#) zoz11 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Hello
Gyakorlatilag másra nincs szükségem, mert ha fényerőt vagy mást kell állítanom akkor ezen még mindent lehet potikkal állítani.

Amit belinkelténél távirányítót, annak a helyettesítőjébe ott van az RM870 is, és az van a HQ-nál, pont most rendelek tőlük, lehet hogy beruházok egyre.

Köszönöm a segítségedet!

Üdv: Zoltán
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Szia!
Az E/W áramkör és a sortranzisztor pusztult el. Mennyire vagy képben a tévészerelést (elektronikát) illetően?
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

BU2506DF a sortranyó. A 7805 és 7808 IC mellett elkót cseréltem, a TL mellett 33nf kondit, a sortranyó vezérlő BC tranyóját cseréltem, a tirisztor előtti diódát cseréltem.Az a bibi, hogy az indulást nem mindig kapja el, 5-6 villogás után visszaáll készenlétbe. Egyedül a 200V-os feszkó nem jó és a 45V helyett 49V jön le a sorkimenőről. A képcső végfok IC még nincs berakva, szerinted ezt a 235V-ot már elbírja, félek, hogy megint kilöki. Olvastam máshol, hogy a sorkimenő 10-es láb EHT INFO körében érdemes megnézni a Q601 és C601 alkatrészeket, a rajzon BEAMCUR kimenettel van írva/ fogalmam nincs mit jelent/. Egyenlőren ennyit tudtam csinálni.

Beam current= sugáráram. Az aktuális sugáráramról kap visszajelzést a vezérlő. Próbáld meg sima (nem D-s)) végfok-tranzisztorral.

Van a készletemben D1651, C5250, C5387, ezek ha minden igaz diódásak, C5448 ez sima. Te mint szaki mit javasolsz? És mitől lehet, hogy indul nemindul, az előírt tranyó az amit írtam.
(#) diablo300 válasza mindenes hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

szia a pontos tipusa beko 79r rajz van hozzá csak nem tudom hol lehet felrakni

Próbál ki a 2sC5448-t. Ezzel nézd meg a 200Volt alakulását! Egyébként a video-végfok IC nélküli üzem nem normális. A vezérlő azért is tilthat. Olyan lesz ez a tévé, mint az állatorvosi ló. Minden betegség felfedezhető rajta.állatorvosi ló
(#) kadarist válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ha kisebb, mint 2MB, akkor a "Fájlmelléklet-Tallózás"-nál csatolhatod a hozzászólásodhoz a doksit.
(#) diablo300 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

köszi szépen a segitséget felraktam

Teljes a siker. Gép beindult, kép, hang frankó. A képcső feszkója 220V, a 45 helyett maradt a 49V. Esetleg kellene még valamit csiszolni rajta, vagy így is jó lesz? Egyébként nagyon köszönök mindent, a sok segítség nélkül biztos nem ment volna.
Következő: »»   222 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem