Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   221 / 1273
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

ki próbáltam azzal amit mondtál, meg a BU903 helyettesítőjével a BU908! Mindegyik NPN hasonló vagy jobb értékekkel. Próbáltam még régebben BU508-al is azzal ment szintén 1 darabig. Ahogy nézem ezt az IC-t nagyon sok ilyen kapcsitápban használják, gondolom nem hajlamos a kisülésre, hanem inkább letilt
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Nézd meg, hogy az IC kimenetén van-e 40kHz körüli kimenőfeszültség. Ezt multiméterrel is megnézheted.
Eléggé összetett védelemmel van ellátva ez az IC, úgyhogy ritkán mennek tönke az ezzel épített tápok.TDA4601
(#) CUNGI44 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

szia!
Én is a mágnesre gondoltam, de "csak" a beltéri van a tv
tetején . Az viszont már kb vagy 2 éve, de ezt a lilafoltos
jelenséget csak mostanában tapasztalom . A beltéri okozná, abban is van e-mágneses mező a táp körül?
(#) kadarist válasza CUNGI44 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Húzd ki egy fél órára a készüléket a hálózatból, majd dugd vissza és kapcsold be. Ha jó a saját lemágnesezése, akkor eltűnik a folt.
(#) CsemanAttila hozzászólása Feb 10, 2010 /

Üdv mindenkinek!

November környékén már jártam erre egy sony tv-vel. Azóta bővült a hiba listám (mellékeltem a képet) Ez vajon mi lehet?

A régebbi gondok ugyan úgy megvannak, akkor az lett a vége hogy sugáráram probléma. Ezzel kapcsolatban várnék némi segítséget. Merre induljak el a javításban? Előre is köszönöm

S6301032.JPG

(#) kadarist válasza CsemanAttila hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szia!
Nézd meg a képcsőpanelen a 200V körüli tápfeszültség megelétét rajz alapján.
(#) CsemanAttila válasza kadarist hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Képcsőpanol megvan a 200v fixen! A korábbi bajok, hogy lassan jött be a kép, és egy idő után besütétült meg a zöldből feketek lett úgynézki most helyre jött.... találtam egy félig kiszakadt vezetéket, vissza forrasztás után még nem produkálta a hibát. remélem ez volt a baja..... köszönöm
(#) tibr05 hozzászólása Feb 10, 2010 /

sziasztok egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy én kezdö vagyok még és gyakorlatban is elszeretném sajátitani a tv szerelést nemcsak elméletben szerintetek van olyan szakember aki elválalna megfizetném mert az én városomban sok szakember elvan foglalva nincs idelyük mia véleményetek? elöre is köszönöm a hozzászolásotok űdv tibr
(#) attila1 válasza tibr05 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia tibr05. Hát kemény fába vágod a fejszédet szerintem.Gyakorlatban foglalkoztál már más,egyszerübb elektronikai cuccal?Mert ha nem,én a Te helyedben mással kezdenék,nem egyből egy tv-vel.
De ha igen,akkor szerezz valahonnan egy rossz,vagy kis hibával rendelkező tvt,aztán uccu neki,méregess,keresgélj rajta hibát. Ha van elméleti ismereted a dolgokról,és némi fantáziád,akkor nem lehet nagy baj De csak óvatosan matass,mert ami ráz,meg robban,az nem barát
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia! Ahogy mondtad megpuffereltem a kondikat. Az a gondom, hogy készenlétből nem indul a gép, csak ha a sortranyót kiveszem és izzóval terhelem. Csere tranyóval sem indul. Tudunk így tovább keresgélni hibát?
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Sortranyó nélkül nem indulhat a készülék! Szerintem vidd el szakemberhez, mert csak az időd vesztegeted vele. Valami komolyabb vezérlési gond is lehet (EEPROM, kontroller stb...).
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Időm az van és szeretem is az elektronikát, de a tv-ben még nem vagyok jártas. Inkább csak a te türelmedet teszem próbára a sok nyaggatással.
Változás állt be, vagyis beraktam a régi TL-t, úgy indul a tv. A feszültségek a leírtak szerint megvannak, csak a sorkimenőn a 150/115V helyett 125V van, és a 200V helyett 250V. Még ezt kellene kideríteni, hogy miért több. Bocs a sok kérdésért, de a jó pap is holtig tanul.
(#) tibr05 válasza attila1 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

köszi a tanácsod hifiket videokat javitotam már kérdésedre válaszolva deleginkább mechanikai hibbákkal és most hogy eszembe juttattad vanis régi tévém csak nemsütöttem még ki képcsövet és hálozati pufferkondit.elméletben tudom hogyszokták deha van egyszerübb megoldás szivesen meghallgatnám . egyébként te hogy szoktad megoldani a tvk biztonságos szerelését és ha bedugom a papucs alá a csavarhuzot nemhuz át rajta?sima kézzel meglehetfogni a papucsot amiben a nagyfesz megy még gyakorlatban nem csináltam de meghalgatnám hogy hogyan kell köszönöm hogy irtál attila 1
(#) sanyika088 hozzászólása Feb 12, 2010 /

Sziasztok olyan problémában kérném a segítségeteket hogy van 1 Lg tv és magától kikapcsol ahogy bekapcsolom egyből kikapcsol utánna visszakapcsolom és bírja 1 darabig, utánna mikor melegszik sürün kikapcsol véleményetek szerint mi baja lehet? mit érdemes megnézni rajta?Köszi a válaszokat
(#) kadarist válasza sanyika088 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!
A forrasztásokat érdemes megnézni az alaplapon. Gyakran kilazulnak a melegedő alkatrészek körül.
(#) kékmaci hozzászólása Feb 12, 2010 /

Sziasztok!

Örömmel vennék egy kis segítséget, régi B&O tévémen rendszertelenül elmegy a kép (hang marad), néha 5 percenként, néha óránként, néha 2-3 naponta. Valamikor magától visszaáll, egyébként erőteljes hátbaveregetésre (tudom, hogy hülyén hangzik, de minél melegebb van annál hajlamosabb a hibára) magjavul. Ha valakinek van ötlete, mit kell javíani, cserélni, venni, hova vinni, köszönöm.
Hasonlóan: régi B&O hifi (lp, rádió, kazettás magnó): szintén rendszertelenül (de már inkább törvényszerűen) az egyik hangszóró nem szól ( néha recseg, mintha kontakthibás lenne, néha magjavul magától) ha a rádiót hallgatom. Lemeznél, kazettánál semmilyen hiba nem lép föl.
(#) diablo300 hozzászólása Feb 12, 2010 /

sziasztok ojan problémám lene van egy beko 79r tvm ojan csinál mikor bekapcsolom hogy mintha csipana és készenlétiben van utána be akarom kapcsolni de csak csipog a tranzisztor lett nézve elvileg jo mi probléma lehet vele még köszi
(#) mindenes válasza kékmaci hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!
Egy sorral feljebb megtalálod a választ.
A képcső nyakán találsz egy panelt,legelősször azon keress forrasztási hibákat.
(#) attila1 válasza tibr05 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia tibr05. Ha van szerelni való,az jó.A képcsövet kisütni egy vastagabb vezetékkel szokták,a pufferkondit meg egy 230V-s égővel.Ha kérdésed van írj,itt kapsz rá választ Üdv!!
(#) Doncso válasza attila1 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Még mielőtt agyon vágatja magát, írd le azt is, hogy a képcső kisütésnél a vastag vezeték másik felét nem árt ha a fém vázhoz, test ponthoz csatlakoztatja, és úgy közelít a sapi alá, de jobb egy műszer zsinór, mert nem hajlik el a vége, én leginkább egy szigetelt nyelű csavarhúzót használtam, aminek a fém részét egy biztos kötéssel letesteltem a fém házhoz, így nyomtam be a sapi alá.
(#) kadarist válasza kékmaci hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!
Forrasztásokat átnézni! Mindenhol! :yes:
(#) attila1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Bíztam elméleti tudásában
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia kadarist.Már vettem 12db BUT11AF tranyót külömböző helyről,és mindnél a B-E közt 60 ohm ot mérek minden irányban.Sajna nem lelek ilyet ithon bontva,hogy az is ilyen,bár tudom,hogy nem.Tehát mind kuka?
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!
Mérj meg egy másik tranzisztort a műszereddel. Valami disznóság van a dologban.
Ebben a doksiban nem látok bázis-emitter ellenállást.Bővebben: Link
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Megmértem egy BU 508A tranyót azzal jót mérek.Két müszerrel is mértem már,és ugyan azt mérem.Viszont a tv be sem működik a tranyó.Próbáljak más tipust használni,és has azzal jó akkor csak a tranyó a szar.12*350ft.adomány.
(#) tibr05 válasza attila1 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

szia ati1 köszi a válaszod én a csavarhuzos megoldásrol hallotam amikor akét csavarhuzoval csinálják a képcsökisütést talán ez nemolyan biztonságos?és mégegy kérdésem van vezetékkel hogy szokták kisütni ugyanugy a papucs alá dugod a vezetéket ésa képcsö grafitjához érinted?pufferkondinak mekkora az értéke hogy kikell sütni?ésha jolértem akkor egy foglalatban lévö égörol beszélünk pl amit afestökis használnak amikor leszedik a csillárt?köszönöm elöreis a válaszod udv tibr.ja és bocsi ha nyagatlak
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Egy kis próbakapcsolással teszteld a tranyókat. Én már építettem ve BUT helyett BU-t. Jól működött.
(#) diablo300 hozzászólása Feb 12, 2010 /

szia képcsö nyakán alévö panelon minden forasztás vezetékelés paneltörési hibát megnéztem és akor sem jo akkor még mi lehet vele a baj
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia! Azt kérdezném, hogy a sortranyó vezérlésén milyen frekinek kell lenni. A videóprociról jövő vezérlés 15.5 KHz egészen a sortranyó mellett lévő kis trafó bemeneti lábáig. A kimenetin és a bázison már 46.4 KHz. Ez jó-e?
(#) F-Yoci válasza elbandi hozzászólására (») Feb 13, 2010 /

Üdv! A sorfreki 15625Hz. Mindenhol ezt a frekit kell mérned a sorvégfokban, ami esetleg bekeverhet, hogy a táp magasabb frekin megy, lehet azt mérted bele a 46,4 kHz-nél...
Következő: »»   221 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem