Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hello! A 15V AC ban értendő,és rövid időszakonként váltakozik ez a feszültség 0 és 14,15V érték között.
Szia! Túl sok itt a G-pont.. a katód az aminek 90V körül kéne lennie,gőzöm nincs hogy miért 53V ..
Az AC-t felejtsd el. Kapcsitápban nem mérünk váltakozófeszültséget multiméterrel. Arra az oszcilloszkóp a megfelelő műszer. A tranyó kollektorán mi van? Vigyázz, mert ha mégis ketyeg a táp, akkor ott ne mérj!
Rajz alapján nézd meg! A képcső 7-es lába a katód. Minél kisebb rajta a feszültség, annál világosabb a kép. A kontrasztpoti csatlakozóját nem fordítva dugtad vissza?
Sziasztok, kaptam 1 sony trinitronos tv-ét, avval a hibával hogy 5-10mp eltünik a kép majd visszajön, de viszint ált a tv kb 1 honapot most bedugom és csak annyit reagál cicereg belülröl, légyszi ha valakinek van jó ötlete merre keresgéljek mit cseréljek,(nagyon kezdő vagyok ) esetleg lehet a sorkimenő ic? ( bu )? Köszi szépen elöre is! Üdv:Laci
a kollektoron ott a 300V.. de akkor elvileg a tekercsen átfolyik az áram.. de akkor nem kapcsol a tranyó? vagy ha az nem tuti akkor az IC! szinte minden kivan cserélve. Tudod az a baj h ezt 1 TV szerelőnek, vagy neked is látnod kéne
Ezt megnézted?
Idézet: „Az IC 9-es lábán 12V-nak kell lennie”
Átnézegetem.. most hirtelen csak azt néztem meg hogy nem-e tényleg forditva dugtam vissza,de nem.. ill. ugye szinkron modul nélkül is mennie kéne a cuccnak.. ? Mert nem megy nélküle..
Vicces fiú vagy! A szinkronmodul adja a sorvezérlést is, nem csak a szinkront. A készülék rajza megvan Neked?
Hello, a cicergés gond megoldodot rossz hejre dugtam vissza 1 csatlakozott. Most van kép hang is de a kép időszakoként eltünik majd kis idő mukva vissza jön de nem rendszeres időszakoként!! Panel repedésre vagy fáradt cinezésre tipelek, vagy a sorkimennőn lévő állitó potira. Ha van valami biztos tipp szivesen várom. A tv tipus (sony kv-29x1d) Üdv:laci
Üdv. Csak egy kérdésem lenne,hogy mennyi esély van arra, hogy a sortrafó tekercselése valahol áthúz és ez okozza a feszkó ingadozást a lábakon?
Bocs nem sortrafó, hanem táptrafó. Elírtam.
Nem a trafó okozza a lüktetést. Ha leterhelted a sortápot, akkor megszűnt a lüktetés, ugye?
Nem, akkor is megvan és ez az állapot a kezdettől fogva megvan, készenlétben is és ha beindul akkor is, csak ekkor magasabb a feszkóingadozás.
igen csak még kezdő vagyok és nem tudom pontosan hogy hol mi a jó jelszint.
a videó ic-t cseréltem,elkókat cseréltem,nagyfesz körül összes ellenállást végigmértem,videó ic rgb kimeneténél már alacsony a jelszint.
A forrasztásokat nézd át (forraszd át) tüzetesen, főleg a képcsőpanelen.. A Sony-k gyakorta küzdenek kirepedt forrpontokkal.
Azt írtad, hogy kezdetben jó a kép, csak később halványodik el. Hasonlítsd össze a kezdeti jelszintet a későbbivel, mondjuk a Scart-csatin. A Scart ki-és bemenet is egyben. (ha van azon a modellen Scart)!Olyat is csinálhatsz, hogy két tévét összekötsz Scart-al (teljes kiépítettségű kábellel), és a rossz tévé által szolgáltatott videojelet nézed a másik tévével, vagy a másik képét a rosszal. Így nagyjából be tudod határolni a jelvesztés helyét.
Azt tanácsolom még, hogy keress LA IC nélküli rajzot is, hátha az közelebb áll a Te tévédhez.
Igen. Mióta a tv. elromlott azóta fennáll ez a feszkóingadozás. Azóta csak annyi változott, hogy a rosz alkatrészek cseréje után / sőt több olyan is cserélve lett ami nem volt hibás, de biztos ami biztos/ beindult a tv, csak a feszkóingadozás miatt a rajz szerinti mérési pontokat ellenőrizve mindenhol nagyobb feszkót mérek. Majd pontosan leírom, hogy milyen helyeken mennyit mérek a megendedett helyett.
Sziasztok.Ma vettem egy BUT11AF tranyót,és a B-E közt 60ohm ot mérek minden irányban ez most jó vagy nem?
Szia!
Az bizony nem jó! Ott egy diódának kell lenni mérés szerint.
Nekem is ez a véleményem,de,hogy új,de ez igazából semmit sem jelent.Köszi kadarist.
Szia! A táp primer oldalán a puffernél 325V . Táptrafó 6-os láb 325V. Táptrafó 7-es láb 0-170V hullámzó és ezek az értékek készenléti állapotban vannak.
Üzemi állapotban puffer 320V. Táptrafó 6-os láb 320V. Táptrafó 7-es láb 0-1000V hullámzó, a műszer néha túlmutat a méréshatáron. Táptrafó szekunder oldal: Készenlétben a lábakon pár milivolt, kivéve a 17.láb 1-5V hullámzó. Üzemi állapotban a lábakon megvan a feszültség de csak a diódák után, kivéve a 17.lábon 0-1000V hullámzó szinte mérhetetlen, a dióda után 115V stabil. Remélem érthetően leírtam.
Természetesen csak dióda után mérünk feszültséget multiméterrel, hisz előtte impulzusok vannak, azokat meg multiméterrel nem lehet korrektül mérni, pláne nem DC állásban.
Akkor mégegyszer: Puffereld meg a szekunder oldalon a diódák utáni tápfeszültségeket plusz kondenzátorok beépítésével. Ezzel a lüktetést iktatod ki ideiglenesen. Folytassuk így a hibakeresést. Vannak szervízmódszerek a szabályzás hibáinak felderítéséhez, de azok nem egyszerűek, és további meghibásodást is okozhatnak, ha valamit rosszul csinálsz.
Jó, csinálom. Most egy darabig kilépek.
SZÉP JÓ ESTÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
KÖVETKEZŐ LENNE A KÉRDÉSEM: A KÉPERERNYŐ JOBBFELSŐ RÉSZÉN FÉLTENYÉRNYI LILÁS FOLT VAN. LENNE VALAKI AKI MEGTUDNÁ MONDANI HOGY MI OKOZHATJA EZT?
Szia!
Felmágneseződött a képcsőved. Nem került hangszóró, vagy más mágnest tartalmazó tárgy a készülék mellé? (Írj kisbetűvel)
Igen.. megnéztem ott a 12V. De nemtudom mérnem indul, mert még csak nem is készenléti állapotban lenne, mert próbálna beindulni az IC! A hálózatba bekötés után a mágnesesítés az megtörténik
A tranzisztort jól kötötted be? Ennek az újnak más a tokozása, meg a lábkiosztása.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |