Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   220 / 1273
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Hello! A 15V AC ban értendő,és rövid időszakonként váltakozik ez a feszültség 0 és 14,15V érték között.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Szia! Túl sok itt a G-pont.. a katód az aminek 90V körül kéne lennie,gőzöm nincs hogy miért 53V ..
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Az AC-t felejtsd el. Kapcsitápban nem mérünk váltakozófeszültséget multiméterrel. Arra az oszcilloszkóp a megfelelő műszer. A tranyó kollektorán mi van? Vigyázz, mert ha mégis ketyeg a táp, akkor ott ne mérj!
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Rajz alapján nézd meg! A képcső 7-es lába a katód. Minél kisebb rajta a feszültség, annál világosabb a kép. A kontrasztpoti csatlakozóját nem fordítva dugtad vissza?
(#) jlaszlo81 hozzászólása Feb 8, 2010 /

Sziasztok, kaptam 1 sony trinitronos tv-ét, avval a hibával hogy 5-10mp eltünik a kép majd visszajön, de viszint ált a tv kb 1 honapot most bedugom és csak annyit reagál cicereg belülröl, légyszi ha valakinek van jó ötlete merre keresgéljek mit cseréljek,(nagyon kezdő vagyok ) esetleg lehet a sorkimenő ic? ( bu )? Köszi szépen elöre is! Üdv:Laci
(#) kadarist válasza jlaszlo81 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Szia!
Típusa is van a készüléknek?
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

a kollektoron ott a 300V.. de akkor elvileg a tekercsen átfolyik az áram.. de akkor nem kapcsol a tranyó? vagy ha az nem tuti akkor az IC! szinte minden kivan cserélve. Tudod az a baj h ezt 1 TV szerelőnek, vagy neked is látnod kéne
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Ezt megnézted?
Idézet:
„Az IC 9-es lábán 12V-nak kell lennie”
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Átnézegetem.. most hirtelen csak azt néztem meg hogy nem-e tényleg forditva dugtam vissza,de nem.. ill. ugye szinkron modul nélkül is mennie kéne a cuccnak.. ? Mert nem megy nélküle..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Vicces fiú vagy! A szinkronmodul adja a sorvezérlést is, nem csak a szinkront. A készülék rajza megvan Neked?
(#) jlaszlo81 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Hello, a cicergés gond megoldodot rossz hejre dugtam vissza 1 csatlakozott. Most van kép hang is de a kép időszakoként eltünik majd kis idő mukva vissza jön de nem rendszeres időszakoként!! Panel repedésre vagy fáradt cinezésre tipelek, vagy a sorkimennőn lévő állitó potira. Ha van valami biztos tipp szivesen várom. A tv tipus (sony kv-29x1d) Üdv:laci
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Üdv. Csak egy kérdésem lenne,hogy mennyi esély van arra, hogy a sortrafó tekercselése valahol áthúz és ez okozza a feszkó ingadozást a lábakon?
(#) elbandi válasza elbandi hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Bocs nem sortrafó, hanem táptrafó. Elírtam.
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Nem a trafó okozza a lüktetést. Ha leterhelted a sortápot, akkor megszűnt a lüktetés, ugye?
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Nem, akkor is megvan és ez az állapot a kezdettől fogva megvan, készenlétben is és ha beindul akkor is, csak ekkor magasabb a feszkóingadozás.
(#) bubuc17 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

igen csak még kezdő vagyok és nem tudom pontosan hogy hol mi a jó jelszint.
a videó ic-t cseréltem,elkókat cseréltem,nagyfesz körül összes ellenállást végigmértem,videó ic rgb kimeneténél már alacsony a jelszint.
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Az új TL-el is ingadozik?
(#) kadarist válasza jlaszlo81 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

A forrasztásokat nézd át (forraszd át) tüzetesen, főleg a képcsőpanelen.. A Sony-k gyakorta küzdenek kirepedt forrpontokkal.
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Azt írtad, hogy kezdetben jó a kép, csak később halványodik el. Hasonlítsd össze a kezdeti jelszintet a későbbivel, mondjuk a Scart-csatin. A Scart ki-és bemenet is egyben. (ha van azon a modellen Scart)!Olyat is csinálhatsz, hogy két tévét összekötsz Scart-al (teljes kiépítettségű kábellel), és a rossz tévé által szolgáltatott videojelet nézed a másik tévével, vagy a másik képét a rosszal. Így nagyjából be tudod határolni a jelvesztés helyét.
Azt tanácsolom még, hogy keress LA IC nélküli rajzot is, hátha az közelebb áll a Te tévédhez.
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Igen. Mióta a tv. elromlott azóta fennáll ez a feszkóingadozás. Azóta csak annyi változott, hogy a rosz alkatrészek cseréje után / sőt több olyan is cserélve lett ami nem volt hibás, de biztos ami biztos/ beindult a tv, csak a feszkóingadozás miatt a rajz szerinti mérési pontokat ellenőrizve mindenhol nagyobb feszkót mérek. Majd pontosan leírom, hogy milyen helyeken mennyit mérek a megendedett helyett.
(#) nagyimre10 hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok.Ma vettem egy BUT11AF tranyót,és a B-E közt 60ohm ot mérek minden irányban ez most jó vagy nem?
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Szia!
Az bizony nem jó! Ott egy diódának kell lenni mérés szerint.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Nekem is ez a véleményem,de,hogy új,de ez igazából semmit sem jelent.Köszi kadarist.

Szia! A táp primer oldalán a puffernél 325V . Táptrafó 6-os láb 325V. Táptrafó 7-es láb 0-170V hullámzó és ezek az értékek készenléti állapotban vannak.
Üzemi állapotban puffer 320V. Táptrafó 6-os láb 320V. Táptrafó 7-es láb 0-1000V hullámzó, a műszer néha túlmutat a méréshatáron.
Táptrafó szekunder oldal: Készenlétben a lábakon pár milivolt, kivéve a 17.láb 1-5V hullámzó.
Üzemi állapotban a lábakon megvan a feszültség de csak a diódák után, kivéve a 17.lábon 0-1000V hullámzó szinte mérhetetlen, a dióda után 115V stabil.
Remélem érthetően leírtam.
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Természetesen csak dióda után mérünk feszültséget multiméterrel, hisz előtte impulzusok vannak, azokat meg multiméterrel nem lehet korrektül mérni, pláne nem DC állásban.
Akkor mégegyszer: Puffereld meg a szekunder oldalon a diódák utáni tápfeszültségeket plusz kondenzátorok beépítésével. Ezzel a lüktetést iktatod ki ideiglenesen. Folytassuk így a hibakeresést.
Vannak szervízmódszerek a szabályzás hibáinak felderítéséhez, de azok nem egyszerűek, és további meghibásodást is okozhatnak, ha valamit rosszul csinálsz.

Jó, csinálom. Most egy darabig kilépek.
(#) CUNGI44 hozzászólása Feb 9, 2010 /

SZÉP JÓ ESTÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
KÖVETKEZŐ LENNE A KÉRDÉSEM: A KÉPERERNYŐ JOBBFELSŐ RÉSZÉN FÉLTENYÉRNYI LILÁS FOLT VAN.
LENNE VALAKI AKI MEGTUDNÁ MONDANI HOGY MI OKOZHATJA EZT?
(#) kadarist válasza CUNGI44 hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Szia!
Felmágneseződött a képcsőved. Nem került hangszóró, vagy más mágnest tartalmazó tárgy a készülék mellé?
(Írj kisbetűvel)
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Igen.. megnéztem ott a 12V. De nemtudom mérnem indul, mert még csak nem is készenléti állapotban lenne, mert próbálna beindulni az IC! A hálózatba bekötés után a mágnesesítés az megtörténik
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

A tranzisztort jól kötötted be? Ennek az újnak más a tokozása, meg a lábkiosztása.
Következő: »»   220 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem