Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nézd meg, hogy a TEA5101 meghajtásai egyformák-e (1, 3, 4 lábakon), és hogy a kimeneteken (7, 10, 13 lábak) mekkorák a feszültségek. Valószínű, hogy a kék (B) katód alacsony feszültségen van, és ezért kék a képernyő.
Megmértem az 1,3,4 lábakon lévo feszkókat: az eredmény : R=1,29V, G=1,29V, B=7,3V. Ez a TDA4580 IC hibájára utal??
Szevasz, ez bizony nagyon úgy néz ki hogy a TDA 4580-IC hibás, ugyanis az R,G,B egyforma feszültségek kell hogy legyenek, vagyis 1,29V mind a három helyen R,G,B.
Samsung plazma tv, típusa PS42C91H (R) BEkapcsolásnál 5 hibajelet küld, de nem indul el. Mi lehet a baj?
Tudtok valamit a hibajelek jenetéséről? Köszönöm.
Sziasztok nekem is lenne egy kis problémám. Van egy samsung (CK-5062AT) tv amin a világos szineknél erős torzulás látszik(Mellékeltem egy pár képet).Ha valaki tudja hol keressem a hibát légyszi árulja el. Előre is köszi a válaszokat.
Szia! Tekerd feljebb a G2 potmétert a sortrafón. Ha nem lesz jobb, akkor képcsőhiba.
Ez a hiba egyértelműen túlvezérlés. Ez történhet a rossz beállítás miatt vagy a képcső öregedése miatt. A G2 -ön
tekerj lejjebb addig míg jó nem lesz. A G2 potit a sorkimenőn találod.
Feljebb, ne lejjebb. De az a lényeg, hogy állítson ezen a tekerőn.
Hm.. Akkor azt kicserélem, de arra csak 1-2 hét mulva kerul sor. Utána kozlom a fejleményeket
Koszi mindenkinek a segítséget addig is.
Köszi a választ mind a kettőtöknek.(egész nézhető lett. )
Kérdésem azért még lenne egy : az "öregedő" képcsövet gondolom nem lehet javítan,de meddig lesz még jó kb? (kezdjem gyüjteni a lóvét egy másik tv-re?) Mégegyszer köszi a válaszaitokat.
Arra számíts, hogy ez csak időlegesen javított a képen. Előbb-utóbb újra gondok lesznek vele.
Ezt szomorúan olvasom.(mennyi ideje van még hátra?)
Ezt nem lehet pontosan meghatározni, de számítani kell a rosszabbodásra.
Bocs hogy ennyit zaklatlak de esetleg azt is megtudnád mondani hogy a baloldalon lévő függőleges csíkokat mi okozza?
A képcsőpanelre menő vezetékeket mozgasd át, lehet, hogy egy kis brumm megy a vezérlésbe. De lehet szűrőelkó gyengeség is, a katódtápfeszültségnél (200V)
Én ezzel a hibával nagyon régen találkoztam. Emlékeim szerint a sorkimenő környékén lévő valamelyik impulzus kondi a ludas.
Sziasztok.
Volna nekem egy Samsung CW29A114NRXXEC hagyományos tv-m, amit a ma be akartam kapcsolni, és bekapcsolás után pici halk zizegés és nem jött be semmi, hanem csak a bekapcsolást jelző led villog. Hallani, hogy mintha be akarna kapcsolni, kicsit zizeg halkan, majd annyi. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baja, még soha nem volt semmi és most tessék. Mindenkinek előre is köszönöm. Üdv.
Sziasztok!
Egy 2002es évjáratú 82 centis crt panasonic tv-vel van egy kis problémám. A tv sokszor nem kapcsol be. Távirányító bekapcsolásra a standby led elalszik, de olyan mintha a képcső nem kapna tápot, mert 2 másodperc mulva a képcső "bekapcsolási hangja" helyett a standby led villan ki újra és nem történik semmi. Kb 8-10 próbálkozás után bekapcsol, de van amikor tovább kell nyomkodni. A másik hibajelenség, hogy bizonyos használat után elkezd villogni a kép.kb 1,5 másodpercenként egy pillanatra elmegy a kép, majd visszajön, de hang van folyamatosan. A tv egy 16:9-es és még nem síkképcsöves. Valaki van valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Házilag valahogy orvosolható? Köszönöm a segítségeket előre is! Robi
Szia!
Szokásos forrasztáshiba lesz. Alaposan nézd át az alaplap forrasztási oldalát.
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?Van egy kb 10 éves JVC tv-m.Mostanában azt csinálja hogy ha bekapcsolom akkor egy vékony kis csík van alul kb 15 percig,aztán egyszer csak felugrik a kép és minden ok.Ha egy kicsit megpiszkálom hátul a csatlekozót akkor is be-bejön a kép,de nem marad a képernyőn.Gondolom valami érintkezési hiba lehet.Szerintetek lehet tenni valamit ez ügyben?Vagy szerelő lesz belőle? Mivel nő vagyok,óvatosan a szakszavakkal! Köszönöm a segítséget!
Szerintem forrasztási hiba. Az eltérítés környékén nézd át különös figyelemmel, de az egész panelon előfordulhat
forrasztási hiba. Ezen kívül a csatlakozókat is nézd át, valamint -ha van a készülékben- a trimerpot.métereket.
Üdv!
Orion Oriluxhoz (AT1461A) keresek működőképes komplett sorkimenő trafót, olyant amelyiknek egyik tekercse sem zárlatos. Ha lenne valakinek egy darab feleslegben akkor írja meg. Köszönöm
Ezen nem segít a képcső regenerálás? Vagy ez nem az a játék most?
Lehet regenerálni, de az is csak időleges megoldás.
Van egy olyan TV-m amin az M1 csak hang nélkül jön be. Tudom, hogy valami modul hiányzik belőle csak azt nem tudom mi az. A szomszédainktól származhat a TV.
Szia!
Inkább vegyél egy MinDig-tv-s beltérit, minthogy küszködj a parallel-hangmodul beépítésével. Nem sokára úgyis megszűnik az analóg földi sugárzás.
Hali!
Van egy Orion tv énk. HA eszébe jut akkor megszűnik a kép, és csak a képernyő közepén vízszintesen megjelenít egy fehér csíkot. Hang akkor is van. HA ráütünk egy naygot akkor visszajön a kép. Nem mindig megy így el a kép mindig amikor kedve hozzá, mindegy hogy 1 percet vagy 6 órát ment a tv. Mi lehet a baja? |
Bejelentkezés
Hirdetés |