Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   372 / 1274
(#) leglacika válasza Fery hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Szia !

Belemásztam a TV-be.
Digitálisan, I2C protokollal vezérelt tunere van.
Kap +5 és +30 Voltot, meg a vezérléshez egy órajelet és egy adat vonalat.
Valamint kiderítettem, miért nincs hang.
Azért, mert a szintén I2C-n vezérelt stereo-dekóder +hangerő szabályzó nem kapja meg az indulásához szükséges adatokat.
A kapcsolat jó, vagyis a a buszon fizikailag rajta van.
A busz működik, mert a tuner is ezen kapja a vezérlést.
A halk sistergés az audio előerősítő+EQ alapzaja.
A KF-modul kimenetén ott a "kódolt" sztereo hang.
Innentől számomra egyértelmű az eeprom tartalom sérülése.

Most kéne egy eeprom tartalom, de sehol sem találok pontosan ehhez a típushoz.
Nincs ötletem.

Üdv.: Laci.
(#) Fery válasza leglacika hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Szia. sajnos arra, hogy keressek neked, arra nekem sincs időm, de nézz körül Bővebben: Link itt. Rengeteg olyan oldalt gyűjtőttem össze, ahol szervizkönyvek, EEprom tartalmak stb... szervizcucc van. Talán itt találsz. Fery
(#) leglacika válasza Fery hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Köszönöm, megnézem.
Majd megírom, mire jutottam.

Üdv.: Laci.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Nov 12, 2010 /

sziasztok.Ujra az orion tv.Kicseréltem az STV 9306 ot és ujra ugyamazt produkálja.Küldök pár képet.

Mikor bekapcsolom,akkor jó a tv ,fél perc után kezd összemenni

Azt viszont észrevettem hogy a megjelölt helyen a tekercs meg van égve ,a lakk is lejött

ruuutrzt.jpg

(#) Fery válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Valaki elmelegszik a táp környékén, eddig nem láttam, hogy vízszintesen is összement. Szerezz egy hűtősprayt, és ilyenkor kezd el az alkatrészeket egyesével hűteni a táp, sor, és a képvégfok környékén, bár ez inkább tápgond lesz. Sajnálatos módon ez a fajta távjavítás mindig jár némi kockázattal, hisz nincs előttem a gép, nem látok mérési eredményeket, nem támaszkodhatom a saját műszerparkomra, esetleg jó-rossz fényképekből kell kitalálnunk a problémát és sajnos időnként tévedünk. Tudom ilyenkor előfordul, hogy egy-egy alkatrészt feleslegesen cseréltek ki, de sajnos ez benne van a pakliban. Sajnálom de ez ezzel jár. Fery
(#) Fery válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Érdemes tüzetesen átnézni, de sajnos pont erről írtam előbb, ezen a fotón alig látok valamit, úgyhogy csak azt tudom tanácsolni, hogy nézz körül a környékén, hogy mitől melegedhetett meg ennyire. Fery
(#) horvathrobert2006 válasza Fery hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Nem megy össze viszintesen,csak ilyen volt a tv adás
(#) Csekker válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Hali. Nem sikerült megnéznem az azonosítószámot,mert közben az ismerős telefonált,hogy vigyem vissza a tv-t,mert talált valakit,akit érdekelne alkatrésznek. Úgyhogy már nem aktuális,mert így megoldódott ez a dolog.. üdv.
(#) Igi13 hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sziasztok.Segítség kellene.Adott egy Orin Tv amink elmentek a színei(zöld helyett lila,sárga helyett szürke).Mi lehet a baj és hol találnám.Előre is köszönöm.
(#) Fery válasza Igi13 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Szia. Jó lenne egy kép a TV képéről, de nagy valószinűséggel a Demagnetizáló PTC halt el, akkor lesznek olyan összevissza szinei a TV-nek, mint a macskámnak...
Ha valami mágnes került a lépcső közelébe az is hasonló jellegű hibát vált ki. Akkor húzd ki a konnektorból a gépet és ha a PTC jó akkor kb. fél-egy óra múlva bekapcsolod és megjavul magától. Fery
(#) kadarist válasza Igi13 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Szia!
Egy képet tölts fel a színhibás képről. De valószínű, hogy lemágnesezési gond lesz.
(#) skarlik válasza villages hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Üdv.Ha leveszed a hangot teljesen,akkor is brummog?Ha igen akkor tábban lévő kondi.Általában 1000-2000mk-os szokott lenni.
(#) Fantasy hozzászólása Nov 13, 2010 /

Üdv!
2 db Orilux: Az egyiknek a nagyfesz tekercse (malomkerék) kb. 10 perc után erőteljesen felmelgszik, jön a szaga is. Nem erőltettem tovább, nehogy tönkremenjen. Az lehet, hogy a nagyfesz tekercsben enyhe menetzárlat lenne, és az "dolgozik" így, vagy valami más váltja ki?
A másik tv is bekapcsol, de pár perc után eltűnik a műsorkép és a hang is, és csak szürkés-fehéren világít a képernyő mindkét sávon. Itt valahol csőhiba lenne?
Az elsőben német gyártmánynak tűnő B61G1, az utóbbiban orosz képcső van.
(#) kadarist válasza Fantasy hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Szia!
Ezek az epoxi-kiöntésű tekercsek maguktól is tönkremennek, mert kissé nedvszívóak. Ha sokáig nem volt használva a készülék, akkor nem árt bekapcsolás előtt sütőben kicsit kiszárítani a malomkereket.
(#) Fantasy válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Üdv!
Köszi a tanácsot, megfogadom. Igen, kb. 20-25 éve mehettek utoljára a tv-k.
A másik tv hibájára nem tudsz valami okosságot?

Melyik az a másik?

Üdv!
A másik orilux: a bekapcsolás után pár perc eltelte után szépen lassan eltűnik a műsorkép és a hang. Csak a szürkés-fehéren világító képernyő marad. VHF és UHF sávon is ugyanezt produkálja. A tuner vagy kf-ben levő csövek valamelyike rosszalkodhat esetleg?

Ha a fény megmarad és fokozatosan megy el a kép, akkor cső. A VHF-csatornaváltó PCF-csöve egyaránt felelős az UHF-KF-és a s VHF- KF-erősítésért is. Próbálgass csöveket cserélni.

Köszi, holnap megnézem.
(#) Dr.csabi hozzászólása Nov 13, 2010 /

samsung lcd tv E32A330J1XXC szevizmenüben el állítottam valamit hangom van de képem nincs csak szines függöleges csíkok a szervizmenü se jön be , ebben kérem segítségüket h mi erre a megoldás elöre is köszönöm segítségüket
(#) litze hozzászólása Nov 13, 2010 /

Sziasztok!

Valaki találkozott már olyan 3 éves Hyundai flates tv-vel ami elkezd zöldülni és nem segit rajta az átforrasztás?
Esetleg képcsöregenerálást kellene rajta csinálni?

Litze
(#) kadarist válasza litze hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Szia!
Szervízmenüből kellene állítani az RGB-meghajtásokon. Ha ez nem segít, akkor regenerálás.
(#) janika002 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok!
Van egy Samsung 100Hz-es Tv-m 4 éves és a csatolt képen lévő hibát produkálja! Ez a hiba megszünik ha oldalba vágom a készüléket gondolom valami kontakthiba! Én inkább hangtechnikai dolgokat csinálok és nem nagyon értem a tv-k lelki világát de ha tudnátok abban segíteni ,hogy merre keresem a hibát
akkor nem kellene ezt a dögöt becipelni a szervízbe!
Köszönöm a segítséget előre is!

moto_0050.jpg

(#) Fery válasza janika002 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szia. Ezt a hibát, ami egyébként kioltási probléma, valószínűleg a képvégfok környékén lévő kondi, vagy a képvégfok IC egyik lábának, kikráteresedett forrasztása okozza. Fejből hirtelen nem tudom megmondani pontosan hol találod, de szinte biztos, hogy a készülékben nem ez az egyetlen, kirohadt forrasztás. Nagyon óvatosan fordítsd ki a panelt, és egy nagyon erős fényű lámpával nézd végig a táp, a sorvégfok, és a képvégfok forrasztásait. Fery
(#) janika002 hozzászólása Nov 14, 2010 /

Fery!
Köszi a gyors választ! Délután szétkapom a tv-t és
megnézem a forrasztásokat! Majd megirom a fejleményeket!
üdv:Janika
(#) villages válasza skarlik hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Köszi a segítséget, a következő volt a probléma:
Szóval, a plazmám ugye kettős szigetelésűként került a már meglévő onkyo rendszerembe,....... no-mármost az onkyo erősitő ugye tunerként is funkcionál, igy természetesen oda is csatlakoztatva volt, a bejövő lekevert TV kábeljel, s ahogy a plazma rf bemenetére csatlakoztam a kábellel, az földhurkot okozott. Csak ki kellett húznom a tunerból az rf kábelt és megszünt a brumm. Gondolom a megoldás egy galvanikus leválasztó!
Üdv Nektek!
(#) gaben62 válasza janika002 hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Szerintem a sorkimenő/sorvégfok és az eltérítőcsatlakozó környékén nézd meg a forrasztásokat.
Ezeket forraszd át rendesen, az ónnal ne takarékoskodj.
A táprészt is átnézheted, hiba forrhibából adódó meghibásodás megelőzése végett.
(#) Dr.csabi hozzászólása Nov 14, 2010 /

Sziasztok! Korábban már írtam. Egy samsung LCD tv-vel van gondom a szerviz menübe bele néztem.... Bár ne tettem volna! Valamit nagyon el állítottam mert azóta csak függőleges színes csíkok jelennek meg. Segítséget kérnék mielőbb! :help:
Következő: »»   372 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem