Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
TDA9330 akkor sem adja ki a sor-jelet, hogyha a védelem megszólal, bárhol hibát észlel a készülékben. (képeltérítés, sorvégfok, vídeo, ....)
Működéséhez olvass hozzá. Hobbiból, kísérletképpen egy cserét megér, de lehet kapni komplett digilapot is.
Köszi szépen a segítséget!
Nem hiszem, hogy fogok vele foglalkozni, de ha úgy van, akkor lehet "belebújok". Köszönöm még egyszer. Bye Palkó.
Ezt azért nézd át, hasznos. Küldtem személyes üzenetet. http://tec.icbuy.com/uploads/2010/7/5/AN98073_1.pdf
Szia!
A nevezett alkatrészeket cseréltem,az ic600 ast még nemkaptam,de addigis bekellene álitani B+150voltot ami most 116v.Milehet a hiba?
Szia!
Készenlétben lehet kevessebb a sortápfeszültég. A feszültségeket mindig műkögő sorvégfokozat mellett kell beállítani.
Sziasztok! Mit tud ez a kondi? Azon felül hogy 0,22uf.. valami spéci? Mivel lehetne helyettesíteni? Egy Sport 251 román kistévében van a BU407-es emmiterén.. cserélném ,mert 2 nap alatt elhalálozott a BU amit beletettem.. :S így a BU-ra menő összes kondit,és a környezetében lévő dolgokat is cserélem.. A tv nem indult csak melegedett benne a 100 ohm/10W-os ellenállás a bemenetnél.. említették hogy gyakori hiba a diódahíd,melynek cseréjére valóban elindult a sor,és a fütés.. ekkor cseréltem a BU-t is.. megjött a kép. A hang még nem müködött.. ezt akartam javítani a minap,de bekapcsolásnál semmi. Meghalt a BU.. kb.. másfél napot bírt.. kb:15 bekapcsolást.. Kollektorán 24,5V-ot mértem.. szerintem az jó..
Szia!
Tégy be egy BU508-at és járasd azzal. Ha ezt is kinyomja, akkor sorkimenőtrafós lesz.
Sziasztok!
Egy 11Ak30 sasszival szerelt tv-vel van gondom. Táp nem indul. Sípoló hang, kb fél másodpercenként ismétlődik. Sort lekötve is ugyanez. Tápot átnéztem, kondik jók, ellenállások, diódák úgyszint. Készenléti piros led is villog a sípolás ütemében. Tanácsot kérnék, hogy mi lehet az, ami felett elsiklottam és ami a hibát okozhatja.
Szia!
Koncentrálj a primer oldalra. Először az elkókat cseréld.
Volt cserélve az IC tápfeszénél lévő is(C810) és a nagy tápkondi(C809) is, helyzet ugyanaz.
Nincs, egyenként lekötözgettem azokat is, de a táp akkor sem indult be. Előttem már valaki javította, kondik voltak cserélve, de azután működött, mivel nem most lett javítva. Az a fura, hogy az 5V-os stab előtti kondin(C827) 25-30V-ot lehet mérni, amikor indul a táp és a kondi melegedett is. Kicseréltem másikra, de az is melegedett. A fura az volt, hogy 16V-os kondi volt bent eredetileg, a kondin meg 30V. Nem is csodálom, hogy melegedett.
Sziasztok.
AK30-nál a "B+" tápfesz értékének 116V-nak kell lenni. Hogyha eltérést mérünk, a szabályzókör hibásodott meg. Gyakrabban előforduló esetek : - B+ tápfeszültségét RB17-99Kohm (100K) figyeli. hogyha megnyúlik, megszakad, akkor megemelkedik, megszalad. - IC118-TL431 hibás - IC801-OPTO csatoló hiba.
Sziasztok! A minap hoztak hozzám egy televíziót, amelynek olyan problémája van, hogy ha be szeretném kapcsolni, 2-3 sípolást hallok és nem történik semmi! Többszöri próbálkozás után is ugyanez a jelenség hallható! Készenlétet jelző led világít, de semmi más aktivitás nincs! A következő alkatrészek cseréje után is maradt ugyanez a hibajelenség! (MC44608-ic, MTP6N60E-fet, 0R22-ellenállás, illetve SFH617A optocsatoló). A TV sasszija 11AK30 a típusa Hyundai CTV212115XSI. Valaki esetleg találkozott már ilyen hibával? Mellékeltem a rajzot is a készülékről.
Nos megvan a standby. Az opto volt a hibás. Azt kicserélve beindult a táp, csak bekapcsolni nem lehet a tv-t. Bekapcsoláskor átvált zöldre a led, majd elhalványul és visszavált pirosra és mintha a táp is újraindulna.
Sorvég tápját kösd le, műterhelést tegyél rá (60W izzót) és így folytasd a vizsgálatot.
BU808DFI lehet hibás, meghajtó kondenzátór C613 miatt lehet zárlatos. (komplementer, csak azonossal helyettesíthető)
Sor lekötve, izzó rátéve és indításkor csak felvillan az izzó és ugyanúgy nem indul be. Mivel az opto hibás volt, lehetséges, hogy a TL431 is hibás lenne?
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hátha tud valaki segíteni!? Minap hoztam egy Lg mw-60sz12-es
lcd projektoros tvt.A problémám az, hogy túl sok a sárga szín, mi lehet a probléma?Gondoltam esetleg lámpa probléma,de nem néztem még bele.
Köszi a választ!A rajzon 150v irnak azért gondoltam hogy nem jó.
Akkor sem bírja a terhelést, ha a FET katódellenállása megnyúlt. (R807-0,22ohm)
Megadom a fontosabb feszültségeket, ahól eltérést mérsz, lehet következtettni mi okozza. (zárójelben a készenléti feszültség értéke) D803 - (8,8V) (fontos), D805 - 14V (1,3V), D810 - 12 (0,9), D808 - 117V (11V), D802 (8V), R817-99K - 2,4V (0,2V) OPTO lábain : 1-9,9V(8,8), 2-8,8V(7,8), 3-5V(2,1), 4-12V(9,4)
Sziasztok. EZ A REKLÁM HELYE !!!!
HE Találkozó - 2012. augusztus 11 A hobbi TV-sek is eljöhetnének, a buli mellett a szakmai dolgokat is meg tudnánk beszélni. "Frankye hozzászólására : Igen, mindig vannak jó néhányan, akik nem jelentkeznek előre, bár gondolom jobb lenne, ha megtennék, hogy jobban lehessen előre tervezni. Talán, ha itt egy kicsit feltűnőbb "reklám" lenne a találkozóról"
Elkezdtem mérni a feszültségeket, de ugrálnak. Közben kiderült, hogy mégsem működik tökéletesen a táp készenlétben sem, mivel a táp IC tápja is ugrál 8-10V között.
Sziasztok van 1 toshiba 215r8w tv.....sajnos kép nincsen már, hang az van! Gu 2 átforrasztottam de semmi... valamikor ritkán előjön a kép de már most nem...eddig legalább 10 perc volt mire elő jött...de semmi ..... lehet az összes elkot ki kéne cseréln?...
Szia!
Azt nézd meg, hogy fűt-e a képcső.
sajnos nem látom hogy világítana...azt nem tudom hogyan kell megnézni.. bocs de még kiscipőben járok
Ebben az esetben kövesd végig a fűtés vezetékét egészen a sortrafóig. Lehet, hogy csak egy forrasztás engedett el az alaplapon vagy a képcsőpanelen.
nem találtam hibát...ugyan az a gond még mindig..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |