Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   648 / 1274
(#) Cs István válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

TDA9330 akkor sem adja ki a sor-jelet, hogyha a védelem megszólal, bárhol hibát észlel a készülékben. (képeltérítés, sorvégfok, vídeo, ....)
Működéséhez olvass hozzá.

Hobbiból, kísérletképpen egy cserét megér, de lehet kapni komplett digilapot is.
(#) palko0125 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Köszi szépen a segítséget!
Nem hiszem, hogy fogok vele foglalkozni, de ha úgy van, akkor lehet "belebújok".
Köszönöm még egyszer.
Bye
Palkó.
(#) Cs István válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Ezt azért nézd át, hasznos. Küldtem személyes üzenetet. http://tec.icbuy.com/uploads/2010/7/5/AN98073_1.pdf
(#) hobbi53 válasza Orion90 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Szia!
A nevezett alkatrészeket cseréltem,az ic600 ast még nemkaptam,de addigis bekellene álitani B+150voltot ami most 116v.Milehet a hiba?
(#) kadarist válasza hobbi53 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Szia!
Készenlétben lehet kevessebb a sortápfeszültég. A feszültségeket mindig műkögő sorvégfokozat mellett kell beállítani.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok! Mit tud ez a kondi? Azon felül hogy 0,22uf.. valami spéci? Mivel lehetne helyettesíteni? Egy Sport 251 román kistévében van a BU407-es emmiterén.. cserélném ,mert 2 nap alatt elhalálozott a BU amit beletettem.. :S így a BU-ra menő összes kondit,és a környezetében lévő dolgokat is cserélem.. A tv nem indult csak melegedett benne a 100 ohm/10W-os ellenállás a bemenetnél.. említették hogy gyakori hiba a diódahíd,melynek cseréjére valóban elindult a sor,és a fütés.. ekkor cseréltem a BU-t is.. megjött a kép. A hang még nem müködött.. ezt akartam javítani a minap,de bekapcsolásnál semmi. Meghalt a BU.. kb.. másfél napot bírt.. kb:15 bekapcsolást.. Kollektorán 24,5V-ot mértem.. szerintem az jó..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Szia!
Tégy be egy BU508-at és járasd azzal. Ha ezt is kinyomja, akkor sorkimenőtrafós lesz.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok!
Egy 11Ak30 sasszival szerelt tv-vel van gondom. Táp nem indul. Sípoló hang, kb fél másodpercenként ismétlődik. Sort lekötve is ugyanez. Tápot átnéztem, kondik jók, ellenállások, diódák úgyszint. Készenléti piros led is villog a sípolás ütemében. Tanácsot kérnék, hogy mi lehet az, ami felett elsiklottam és ami a hibát okozhatja.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Szia!
Koncentrálj a primer oldalra. Először az elkókat cseréld.
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Volt cserélve az IC tápfeszénél lévő is(C810) és a nagy tápkondi(C809) is, helyzet ugyanaz.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

A többi tápvonalon nincs zárlat?
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Nincs, egyenként lekötözgettem azokat is, de a táp akkor sem indult be. Előttem már valaki javította, kondik voltak cserélve, de azután működött, mivel nem most lett javítva. Az a fura, hogy az 5V-os stab előtti kondin(C827) 25-30V-ot lehet mérni, amikor indul a táp és a kondi melegedett is. Kicseréltem másikra, de az is melegedett. A fura az volt, hogy 16V-os kondi volt bent eredetileg, a kondin meg 30V. Nem is csodálom, hogy melegedett.
(#) Cs István válasza hobbi53 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Sziasztok.
AK30-nál a "B+" tápfesz értékének 116V-nak kell lenni.
Hogyha eltérést mérünk, a szabályzókör hibásodott meg.

Gyakrabban előforduló esetek :
- B+ tápfeszültségét RB17-99Kohm (100K) figyeli. hogyha megnyúlik, megszakad, akkor megemelkedik, megszalad.
- IC118-TL431 hibás
- IC801-OPTO csatoló hiba.
(#) benny0012 hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok! A minap hoztak hozzám egy televíziót, amelynek olyan problémája van, hogy ha be szeretném kapcsolni, 2-3 sípolást hallok és nem történik semmi! Többszöri próbálkozás után is ugyanez a jelenség hallható! Készenlétet jelző led világít, de semmi más aktivitás nincs! A következő alkatrészek cseréje után is maradt ugyanez a hibajelenség! (MC44608-ic, MTP6N60E-fet, 0R22-ellenállás, illetve SFH617A optocsatoló). A TV sasszija 11AK30 a típusa Hyundai CTV212115XSI. Valaki esetleg találkozott már ilyen hibával? Mellékeltem a rajzot is a készülékről.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Nos megvan a standby. Az opto volt a hibás. Azt kicserélve beindult a táp, csak bekapcsolni nem lehet a tv-t. Bekapcsoláskor átvált zöldre a led, majd elhalványul és visszavált pirosra és mintha a táp is újraindulna.
(#) Cs István válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Sorvég tápját kösd le, műterhelést tegyél rá (60W izzót) és így folytasd a vizsgálatot.
BU808DFI lehet hibás, meghajtó kondenzátór C613 miatt lehet zárlatos. (komplementer, csak azonossal helyettesíthető)
(#) Ricsi89 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Sor lekötve, izzó rátéve és indításkor csak felvillan az izzó és ugyanúgy nem indul be. Mivel az opto hibás volt, lehetséges, hogy a TL431 is hibás lenne?
(#) István Tibor hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hátha tud valaki segíteni!? Minap hoztam egy Lg mw-60sz12-es
lcd projektoros tvt.A problémám az, hogy túl sok a sárga szín, mi lehet a probléma?Gondoltam esetleg lámpa probléma,de nem néztem még bele.
(#) hobbi53 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Köszi a választ!A rajzon 150v irnak azért gondoltam hogy nem jó.
(#) Cs István válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Akkor sem bírja a terhelést, ha a FET katódellenállása megnyúlt. (R807-0,22ohm)

Megadom a fontosabb feszültségeket, ahól eltérést mérsz, lehet következtettni mi okozza.
(zárójelben a készenléti feszültség értéke)

D803 - (8,8V) (fontos), D805 - 14V (1,3V), D810 - 12 (0,9), D808 - 117V (11V), D802 (8V), R817-99K - 2,4V (0,2V)

OPTO lábain : 1-9,9V(8,8), 2-8,8V(7,8), 3-5V(2,1), 4-12V(9,4)
(#) Cs István hozzászólása Aug 2, 2012 /

Sziasztok. EZ A REKLÁM HELYE !!!!

HE Találkozó - 2012. augusztus 11

A hobbi TV-sek is eljöhetnének, a buli mellett a szakmai dolgokat is meg tudnánk beszélni.

"Frankye hozzászólására :
Igen, mindig vannak jó néhányan, akik nem jelentkeznek előre, bár gondolom jobb lenne, ha megtennék, hogy jobban lehessen előre tervezni. Talán, ha itt egy kicsit feltűnőbb "reklám" lenne a találkozóról"
(#) Ricsi89 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Elkezdtem mérni a feszültségeket, de ugrálnak. Közben kiderült, hogy mégsem működik tökéletesen a táp készenlétben sem, mivel a táp IC tápja is ugrál 8-10V között.
(#) csucsudj hozzászólása Aug 2, 2012 /

Sziasztok van 1 toshiba 215r8w tv.....sajnos kép nincsen már, hang az van! Gu 2 átforrasztottam de semmi... valamikor ritkán előjön a kép de már most nem...eddig legalább 10 perc volt mire elő jött...de semmi ..... lehet az összes elkot ki kéne cseréln?...
(#) kadarist válasza csucsudj hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia!
Azt nézd meg, hogy fűt-e a képcső.
(#) csucsudj válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

sajnos nem látom hogy világítana...azt nem tudom hogyan kell megnézni.. bocs de még kiscipőben járok

nem fűti....
(#) kadarist válasza csucsudj hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Ebben az esetben kövesd végig a fűtés vezetékét egészen a sortrafóig. Lehet, hogy csak egy forrasztás engedett el az alaplapon vagy a képcsőpanelen.

ok....lesem..
(#) csucsudj válasza csucsudj hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

nem találtam hibát...ugyan az a gond még mindig..
Következő: »»   648 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem