Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Egyszerűbb, ha megadod a letöltési linket, így még több emberhez eljut az infó. Скачать схему Thomson Chassis ETC210
Ez amúgy jó az enyémhez is Thomson 29DX400?
Érdekes ez a 45 ös hibakód pont azt villogta ki. az a kondi hol található? ha lefotózom az alaplapot valaki bejelöli?
Fotozd, mert lehet hogy helyben vagyunk.
Az elektrotanyán eléred, napi 2 letöltés ha nem vagy tag.
Neked is átküldjem?? A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Tehát a cl035-ös kondenzátor az egy 350nf 400v-os.
még a helyét nem tudom, de biztos, hogy a képeltérítésben lévő stiroflex kondi az, mert csak 400 v. ..ez egy kb 2cmx1x1,5 cm es kondi, és közel van a képeltérítő csatlakozojához az alaplapom. ha körülnézel akkor megtalálod az lesz odaírva, hogy CL035. Ez a függ . eltérítés kicsatoló kondija.. minden tv típusjelensége... A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Az előbb linkeltem be. Elérhető, ha az orosz szövegre kattintunk.
Ok mindjárt lekapom a hátulját mert összeraktam hogy kiprobáljam előjön-e a szervíz mód de nem jelenik meg a P betü.
Ha nincs ekkora kondid akkor rakhatsz bele 270nf ot de a feszültsége mindenképp legyen 400v- legfeljebb kisebb lesz a kép, amíg nem teszel rá párhuzamosan ,még 10nf-ot, de legalább megszűnik a zárlat.
Az a kondi vagy zárlatos, vagy /inkább szakadt/ ami most benne van.
Ok semmi gond csak én nem tudok oroszúl...
Max DA NYET.
Szólj ha megtaláltad, de remélem mindent vissza tettél a helyére.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Mindent visszatettem ugyan azt a hibát villogja,jelenleg nem találom a kondit ,megnézem a rajzot amit küldtél hol kell keresni az alaplapon hátha meglesz.
Az a kondi lesz a dizsnó,,, a képeltérító tekercsek felé menő kábel környékében szokott lenni.. álltalában szinte mellete.
Az a kondi lesz a dizsnó,,, a képeltérító tekercsek felé menő kábel környékében szokott lenni.. álltalában szinte mellete. A DL034,DL036 dióda--->CL036 /2.2uf/ és LL029 környékén keresd.
Most mennem kell, 3-4 körül leszek. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Vakuljak meg,nem találom,itt egy kép az alaplaprol jelöld be légyszi hogy melyiket nézzem mert nem látok rajtuk CL035 feliratot.
3-4 körűl megnézem a panelrajzát, a doksiban , és mondom, hogy mit hol találsz.
Addíg bird ki de most dolgom van. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Hali!
Az eltérítő tekercsről lejövő vastag(4) vezetékek oda vezetnek a csatlakozó körül 5 cm -es körben megtalálod a kondit A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
Itt van,az alaplapon van feltüntetve a CL035 itt nem látszik csak a tetején a 400w,ezt a szürke kütyüt cseréljem?
Csere előtt rá lehet mérni hogy az a rossz vagy egyböl csere?
Hali!
Ha kiforrasztod látni rajta égési nyomot általában, - de az ára 200 Ft-ból megoldható, méréskor a két kivezetés között zárlat van hiba esetén.
Holnap veszek hozzá ilyen kondit és kicserélem,meglátjuk mi lesz.
Találtam egy ilyen fórumot is a tv ről,ő kicserélte a kondit de a hibát tovább villogtatja a gép. thomson
Hali!
Az égési szagnak valahol nyomot kell hagyni!
Igen és itt nem látok semmit a forrasztás is szép és a műanyagon se látok elszineződést de az a baj sehol se látok.
Hali!
Csinálj egy fotót a készülék nyák oldaláról és átnézem az alaplapot, volt olyan, hogy az alaplap félvezető fólia között beszenesedett a nagy páratartalom miatt.
Üdv! Van egy Samsung cz-21f12z típusú tv-m. Illetve kettő, de az egyik már jó. Mindkettőnél az volt a hibajelenség, hogy egyik napról a másikra meg sem nyikkant. Még a stand-by led sem világított. Az egyikben a kondik ki voltak folyva a táp résznél, ott minden kondenzátort kicseréltem az meg is oldotta a problémát. A másik tv-.nél ugyan csak kondi volt a gond le volt esve a burkolata. ezt egy 33uf 250v-os kondenzátor. Nos ebben a tv-ben is kicseréltem minden kondit, de még mindig nem indul be. A 230v- os résznél + a nagy pufferkondinál még rendbe van minden, de utána sehol nem mérek feszültséget többek közt a táptrafó egyik oldalán sem. Ezt a trafót egy so224 feliratú 5 lábú alkatrész(sztem ic) vezérli. Arra két darab ellenálláson keresztül meg feszültség,van egy 33uf 50v -os kondenzátor és 2db zener dióda ebben az áramkörben. Jelenleg 1v-ot mértem. Ez azt hiszem a 3-as lábra megy. Rengeteg alkatrészt bemértem és még nincs meg mi okozza a hibát,mért nem indul be a tápegység. A ptc már ha 2-3 percig bedugva hagyom is elég forró. Ha valaki tud segítsen fontos lenne köszönöm!
Csináltam párat,én mindent rendben találtam.
Gyors kérdés... ha most bekapcsolod ismét 45, ös hibát jelez??
Hali !
Vaku nélkül csinálj képet, hogy nagyítható legyen az alaplapra merőlegesen pontosan 90 Fok! A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |