Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nemigazán értem miért sértődtél meg...
Esetleg ezért..."(#) BarnaPili válasza 1984white hozzászólására (») Válasz • Szo, 18:14 / Érdekes hibajelenség.Én dugnék bele egy másik színdekódermodult.Ha van kéznél.Ha elindítasz egy keresést,úgy,hogy antenna is bele van dugva.Van hangja? Mit látsz a képen? István """ Meg """Átvették a "profik"...""" Nem értem a sértődésed, ámbár tény, hogy nem amatör vagyok, de ezzel semmi baj. A fotót láttad gondolom.....NC. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
A kép alapján igen. Valószinü hogy csak képgeometria hiba, ...nem veszélyes .
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Nos megvan a bibi és közkincsé teszem.
A bedugható panel (kép decoder) alján lévő csatlakozó teljesen el van oxidálódva és ez okozta a problémát!!! Ha javítotok ilyet figyeljetek erre. Érdekes hibát hozott. A kondikat kicserélem azért. A pufferbe 150uf helyett tehetek 120uf -t ?
Azért nem árt ha megnézed a tipust....
Persze hogy okozhatja, de szerintem nem úszod meg ennyivel.
Szia!
Szó sincs sértődésről,sajnálom ha ez jött le.Csak annyit akartam láttatni,hogy a sok bába közt elveszik a gyerek. Szegény segítségkérőknek írunk öten ötfélét,azt sem tudják,merre induljanak.Ezért írtam,hogy nem írok ehhez a géphez semmit,mert csak kavarom vele a dolgokat.A hozzászólásaidból látom,hogy nem ma kezdted a TV javítást,nekem is lenne mit tanulnom tőled. István
.. mintha ezt mondtam volna a skypon..
Üdv kocici Inkább fel mint le , de ha nincs más hátra mint előre akkor tedd bele, csak a feszültségekre figyelj ahogy mondtam. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Én álltalában figyelek azokra akikne az első bejegyzést én írom, és nyomon szoktam követni, de Te is tudod, hogy sokszor regényeket ír az ember, és alig jut előre. Ezért mentem a skypra vele, mert 1 ora alatt lezongoráztuk.
Bocs et Pili-nek ment volna. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Csak a kekeckedés kedvéért... az a tök ász (kártya) az a videó demodulátor, videóerősítő, és terjedelmi okokból atöbi funkciót már le se írom..
Kedves moderátor...
A #1367005. hozzászólás a(z) TV, mi lehet a baja? témában módosításra került moderátor által! 1. Nos az első benyomás miután látszott a fotón, lehetett sorfreki hiba, asorvégfok meghajtási hibája, Sortrafó zárlat, nagyfeszültségű egyenirányító hiba /egyben a sortrafóban/, de nem kolorkiller. 2. Megjött a kék képernyő---- innen /mivel homogén volt a kék/ lehetett, katód-vezérlőrács zárlat, RGB /képcsőnyak ák. hiba, rgb kimeneti hiba, videó bemeneti hiba, táp hiba, videó vég hiba, ...a teljesség igénye nélkül. Beláthatod, hogy nem 3 perc ezt kilevelezni, ezért mentünk a közvetlen fóniára. Tehát mikor először olvastam a kérést ezek futottak át a fejemen. Persze a rajzát elő kelet keríteni, mert ami "más" helyeken van az nagyon nem elég. Miután a jó rajz volt nálam onann már /megkérdezheted 1984xxxx-től. könnyen, és flottul ment minden. És mindezt úgy, hogy közben két 5-éves gyerek nyaggat. Kénytelen voltam ide írni neked, mert nincs válaszadási hozzáférés, vagy legalább is én nem látom. Csak sejtem a gondodat, de nem értem.
Bocsánat, a típusa: Telefunken, PALcolor S 5400 DM D
Ha valakinek van doksija róla és tud segíteni, akkor az jó lenne, mert nem sikerűlt, még találnom..sajnos.De keresgélem....ez van. Visítok ha sikerül összeszednem.
Ha jól látom a másik topicon István kezdett foglalkozni veled.
Nekem át kell olvasnom , hogy meddíg jutottatok, és a rajzát, is össze kel szednem, és az nem 2 perc. Addig próbáld meg a másikon kadarist elérni mert Ő van képben. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Okés, egyenlőre holnap kipróbálom, hogy mit csinál, ha kicserélem a kondit, aztán jobban utánnanézegetek, eddig még nem volt időm rá, csak reménykedtem h a kondi a baja, bár ha jobban belegondolok, nincs ekkora mázlim. De talán lesz belőle valami
Holnapra összeszedem valahogy a rajzát, remélem, és akkor nem gond.
Az oxidálódás okozta a fekete képet, kék csíkkal? O.o mert nekem is van egy Videoton (fejből nem tudom a típust) tv-m, ami ugyan ezt csinálja.
De szerinted is kicsi az esélye, hogy ez zavarszűrő kondi okozza a hibát? :/
Igen de majd meglátjuk.
A Tv típusa DAEWOO mod: K21C6NT , a tünetek sorkimenő problémára (a kép függőlegesen "összenyomott" és csíkos) utalnak. Sehol sem találom a kapcsolási rajzot, esetleg szerviz könyvet ha valaki tud kérem segítsen.
Várj mindjárt küldök
Emilben küldtem ami volt. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Szia!
A csatlakozót szétszedtem és olyan volt az egyik pin, mintha valami belefolyt és jól elkorrodálódott volna benne. A hibát ez okozta. Be fogom forrasztani a tunert hogy ne legyen többet vele ilyen. A kék csíkos képet én idéztem elő, mert feltekertem egy nagyon kicsit a ug2-t, hogy lássak a képen valamit, ezért jöttek elő a visszafutási csíkok. Jelenleg már visszaállítottam és most már minden ok. AV-n jel nélkül fekete a kép és csíkmentes, de mint mondtam a tunert holnap beforrasztom plusz cserélem a kondikat is a tápban. Üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
Látom nem birsz magaddal.......... most plazmásítod a tvt?
Igen jól látod, neki volt egy ötlete, az IC körüli elkók cseréje.
Ezt meg is tettem (sajnos nem változott a helyzet), és be is írtam a topic-ba szombaton. Azóta más ötlet nem volt, azért próbálkozom itt is, hátha...
Multiméterrel mértem.Sajna csak számítógépes szkópom van, de azzal bele nem mérek a tévébe. Szkópon kívül valami más ötlet a mérésre?
Ha az adott egyenáramú ágat leválasztod a puffer mögött,akkor mit mérsz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |