Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Ha a piros katódot felemeled és a hiba megmarad akkor cső, de ha nem lesz piros akkor R végfok hibás.
Az a trafó a sorvégtranzisztor bázisáramát állítja elő.
Köszi, én is erre gondoltam a rajz tanulmányozása után.
Bekapcsoltam a gépet úgy, hogy nincs benn a sorvégtranzisztor, így nem cincog. Hétfőn veszek egyet, remélem lesz a boltban. Méregettem így a feszültségeket, nem minden stimmel: TPE1: semmi a 200V helyett, nyilván, mert nincs sorvég TPE2: 147V (névleges: 150V) TPE3: 31,2V (névleges: 29V) TPE4: 13,89V (névleges: 15V) TPE5: 11,85V (névleges: 12V) TPE6: semmi (névleges: 9V) TPE7: 7,92V (névleges: 8V) TPE8: 4,4V (névleges: 7V) TPE9: 4,34V (névleges: 5V) TPE10: 5,1V (névleges: 5V Stand-By) TPE11: 33V (névleges: 33V) TPE12: 13,2V (névleges: 27V) TPE13: semmi (névleges: 14V) TPE14: semmi (névleges: -14V) A Táptrafónál lévő, különböző feszültségekhez tartozó elkókat kicseréltem, némelyik feszültségen javított egy kicsit, de lényeges változás nem történt. Majd a tranzisztor csere után kiderül. Mértem a sortranyó körüli kondikat (kiforrasztás nélkül), zárlat nem volt, kb. a beültetésüknek megfelelő jelenséget tapasztaltam.
A fóliakondiknál nem elég zárlatra vizsgálni, a kapacitásukat is meg kell mérni.
Ha a kiforrasztott tranzisztort mérted majdnem minden irányban ennyinek akkor rossz bizony. Csere.
A B-E közötti transzformátornál természetesen hidegen mérve a mért érték jó. Ez a trafó válassza le elektromosan és hajtja meg a sorvég tranzisztort. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Az a baj hogy nincs "OK" gombom a távirányítón.De a menüben a konvergencia állítás be van kapcsolva.
Helló
Alien ctv 5570! A C610-es kondenzátor ilyen van benne 100mf/50V. A c613-as kondenzátor meg ilyen 10mf/63v. Ezeket most mikre cseréljem?
Helló
Ezt nem kéne nagyobbra?10uf/63v mondjuk 22mF/63V-os ilyenre?
Helló
Nagy segítség kellene nekem! Egy pár perce leállt a HB INGELEN HB 74/100 RF SALZBURG-4 SLIM tv-ém! És a kisfiam követeli a tv-ét! Bekapcsoláskor semmi! Amikor kihúzom a rellé lassan katt, pár másodper és megint katt katt,de ezt többször is csinálja! Mi lehet a hiba?
Helló
HB INGELEN HB 74/100 RF SALZBURG-4 SLIM tv Un I-OHM613 7w 47 OHMJ a környékén van 2 darab tekercs az egyik leégett és segitség kellene h a száma mi lehet!
Ha azzal az értékkel van kitalálva a kapcsolás akkor nem feltétlen.Igaz én is tegnap felfelé kerekítettem a kondikat, működik,ha bekapcsol, a képe az szebb lett.
Helló
Nem! Gyárilag ezeknek kellene lennie C610-es 33mf/50V C613-as 10mf/50V! Ezért kérdeztem! Mert szerintem már volt ugyanez a hibálya!
Lehet feszültségben kell nagyobb,de próba cseresznye
Na akkor kezdjük elöről.. " De a menüben a konvergencia állítás be van kapcsolva."
akkor tessék már abból a menüből állítani azt a nyűves konvergenciát, hamár egyszer engedélyezve van a menüben. Nem tudom fejből a menüjét, de egy biztos, ha nincs ok gomb a távirányítón, akkor a poziciónak kell a nyugtázást végezni, és biztos van olyan gomb amit "x" ideig nyomvatartva továbblépteti a programját. Vagy nem hozzá való a távirányító?? Akkor az ok nak a menüben kell lennie. Mert másképp hogyan nyugtáznál a menüben? A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Üdv! Van egy régebbi, böhöm Samsung tévénk. (Típus: cw-29z068t) Egy ideje a piros szín kivételével ki-kimaradnak a színek. Először csak a zöld tűnt el, aztán már a kék is. Ütögetésre egyik-másik, úgy-ahogy és ideig-óráig visszajön. Vagy nem. Ebből valami érintkezési hibára gyanakszom, de az alkatrészek mindenképp működnek még. Olyan régi már ez a tévé, hogy szinte kár érte kihívni a szerelőt és kifizetni érte egy tízest, annyit nem ér meg a PAL megjelenítés, ezért gondoltam, megnézném, mi van belül. De mielőtt belekontárkodnék, tudnátok tippet adni, mi mehetett benne tönkre, vagy hol keressem a hiba forrását? Kösz!
Idézet: „vagy hol keressem a hiba forrását?” m*indenhol. ez már az "oly jol bevált" olommentes technologiával készült. át kell forrasztani az egésszet. *M A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Helló
Kicseréltem a kondikat,kicseréltem a tranzit a jelenség a következő: világít,gyors ciripelés
A menüjében csak a konvergencia kapcsolását találtam,de nem reagál semmilyen gombra sem a nyilakra sem más gombra hogy tovább tudnék lépni.
Nem hangzik valami jól... Kiporoltam, átmozgattam a csatlakozásokat, eztán nem sok minden változott. Kb. annyi, hogy most van stabilan két szín, de a harmadik ütésre sem jön be. Haláli. Ezek szerint így marad? Lehet tévé nélkül is élni, de igazából attól félek, hogy ha így halad és egyszer teljesen tönkremegy, akkor anyám majd a gépen akarja nézni a napi szappanopera-adagját, ami nem jó. :S
Üdvözlet
Kicseréltem a 50ps8000 resbe a 3db fetet gyárira. De a helyzet változatlan. piros pöttyös a kép de ha kiszedem őket akkor megszűnik. Mit kéne esetleg mérnem ezeknél a feteknél?
Helló
A lemágnesezőt meg nézted már? Mert lehet az is ludas!
Idézet: „Kiporoltam, átmozgattam a csatlakozásokat” az nem elég. az egész panelt át kell vizsgálni nagyitoval vagy mikroszkoppal. elöször az ember nem lát semmit, aztán hogy ráhangolodik a szeme, mindent. mármint mindent át kell forrasztani. néhány ilyen rejtelmes hibákat produkálo tv ujjászületik egy eféle tuning után. azért a képcsövet nem árt külön meggyontatni.
Ilyenhez höágyu kell.
Azzal szépen átfujod (felmelegited) a panelt a forrasztási oldalról, látod, hogy hol hogyan olvad meg a cin - ahol rosszul, ott forrasztani kell. Ahol meg jol, ott ujra lesz forrasztva - és kitart több évig.
A vagy a tápegységen, vagy az x panelon , /nálam egy PS42V6xxx nél a kettő között,/ van egy úgynevezett DC-DC SMPS panel, van olyan tipus, ahol a x bordon van mindez. Azon van a szintbeállító trimmer. azon álíts, és el fog tünni. És ne szedd ki hagyd benne.
Add meg mégegyszer a pontos tipust, hogy ne keljen regényeket visszaolvasnom. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Na mégegyszer.
A képgeomertriát a menüből lehet szabályozni, tehát, ha a menübők a megfelelő gombok nem viszik, akkor a 74123, ha jól emléxem, a következő, de előtte, szkóppal végig kell nézni a geometria szabályzót. Megint elő kell keresnem a rajzát. irj egy típust megerősítésnek, hogy ne kovájogjak a doksik közt. Ha a többi almenübe be tudsz lépni akkor a konvergencia almenübe is be kell tudnod lépni....Ha nem lépsz be nem is fogod állítani. Esetleg rá kéne léptetned a "KONVERGENCIA" feliratra a kurzort, utána lenyugtázni és ha beengedett az az hozza az almenüt akor ott lehet beállítani. De ha ezt így le kellet írnom akkor a többit nem válalom, mert ami ott lesz menü az kicsit bonyolúltabb lesz. Meggyőződésem, hogy be lehet menni a menübe, de te eddíg nem mentél el odáig. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Ugylátom csak működik az a távirányító, mert egy darabig el tudtál jutni a menübe, tehát jó a menüvezérlése.
Ez azt jelenti, hogy az egész beállításhoz összesen legfeljebb 6 gombot kell használni. Tehát ha nem lépsz be a konvergencia menübe akkor kár a többi részével vacakolni, mert azokkal a gombokkal amikkel a fotón lévő pozícióig eljutottál azokkal belépni is be lehet. De Te nem léptél még be oda, csak eljutottál odáig a könyvtárával.
Ha van skype-od akkor kocici17 néven hívjál figyelek... jobban járunk, ha van hang, és nem kell ennyit körmölni. ha meg kamera is van akkor diktálni is tudom mintha ott lennék..: más esetben 1 hónap múlva költözöm le nyárára balatonlellére, és akkor leszek lőtávolban...
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |