Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vga szemüveg
 
Témaindító: dannu, idő: Jan 22, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dannu hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Üdv. olyan kérdésem lenne hogy lehet ne ezt meg valósítani láttam a neten hogy vannak ilyen szemüvegek rá tekerem a monitor vga kivezetésére és egy szemüveget fel teszel megadara és a monitort látod benne egy képben az egészet . Nem tudom éremes lenne neki vágni ennek a projektnak , öteleteket várok .
(#) dtocy válasza dannu hozzászólására (») Jan 22, 2011 / 1
 
Biztos kis képernyők vannak a lencsék helyén, és azok csatlakoznak a számítógépre. De nem hiszem hogy olcsón be lehetne szerezni olyan kicsi, de nagy felbontású képernyőket. És a pontos elhelyezésük is fontos. Nem lenne könnyű házilag elkészíteni.
(#) Dániel X válasza dtocy hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Üdv!

Mobiltelefonkijelző ami nagyobb fajta szerintem megfelelne a célnak. Az elhelyezés meg próbálkozások sorozatán át megtudható.Esetleg ha olyan vidi kártyád van amin 2 csatlakozás található akkor egyikbe monitor másikiba szemüveg így már csak a képernyők vezérlését kell megoldani és a videojel 2 osztását ugye a 2 lencsére. Ha ez meg van ami ugye nem kis feladat és idő akkor meglehetne csinálni vezeték nélkülivé.
(#) Dániel X hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Ilyenre gondoltál?
Most jutott fejembe kulcstartós digitális képkeret kijelző is megfelelő lehet úgy hogy 2 vagy 3 db alkotna egy lencsét!
(#) Sebi válasza dannu hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Úgy 10 éve magyar fejlesztés volt egy ilyen szemüveg, amivel rendesen lehet látni, de a pici - középen elhelyezkedő - monitor képét prizmákkal juttatták a látótérbe. A kép mintegy "lebegett" a szemem előtt, miközben minden mást jól lehetett látni. Orvosoknak szánták, hogy műtét közben a fontos paramétereket lássák.
Nem tudom mi lett a sorsa később, nálam tesztelni volt egy ideig...
(#) interferi hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Üdv!
Én is gondolkodtam rajta, a most kaphato tenyérnyi kis projektorok 800*600 felbontása (full HD jelet is elfogad) már talán alkalmas lenne ha a 60E áránál olcsobban is meg lehetne szerezni.
(#) Macsek71 válasza dannu hozzászólására (») Jan 22, 2011 / 4
 
Szeva !

Ilyesmire gondoltál ?. Volt szerencsém tesztelni egy hasonló cuccost : Hordozható video-lejátszó, szemüveges megjelenítővel ...
A felbontása a klasszikus video-szabványnak megfelelő ~ 400 képpont ... A filmen is "láttam" a pixeleket, el sem tudom képzelni, milyen lenne egy PC-monitorkép rajta ...

Ha építeni akarsz javasolnám a "régi" kamerák kukucskálós keresőjét, abban legalább az optika+megjelenítő benne van.(bár lehet, hogy fekete-fehérben )

UI.: azthiszem a tesztelt készülék még mindíg gazdit keres ...a többit priviben ....
(#) interferi válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Van olyan ami szines csak kérdés hogy ha lcd s milyen jel kell neki.
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Bocsi, hogy "megtöröm" az építés,alkotás szent műveletét, de szerintem a képen látható cuccnál olcsóbban nem fog kijönni.
(#) pittyu2 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Honnan van a kép, nagyon érdekelne a dolog. Valami vaterás ?
(#) sooty válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Sikerült a videoszemüvegek egyik leggyengébb példányát megtalálni... akinek egy életre el akar menni a kedve az ilyesmitől, csak annak ajánlott. 320x240-es felbontás és csak video bemenet (nincs vga, ipod stb.), nincs dioptria állítási lehetőség, csak 2D megjelenítés(bár a 3D amúgyis más kategória), rca és 3,5 jack csatlakozás. Ebben a felbontásban már egy felirat nem olvasható el egy filmen. sajnos mivel színes, a valós felbontás még ennek is az 1/3 lehet, ha olyan rendszerű benne az lcd.(mivel régebbi típus borítékolom) :no:
(#) Nyúlmáj válasza dannu hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Szia!

Itt is van néhány:
Bővebben: Link
Régebben gyártott ilyen szemüveget az ALBACOMP is.
Volt alkalmam javítgatni is...
A jó minőségű (mint mindenből) nagyon drága.
(#) dannu hozzászólása Jan 26, 2011 /
 
Kösszönöm a gyors válaszokat Bővebben: Link ilyenre gondoltam .
(#) sooty válasza dannu hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Ez nem vga szemüveg, hanem egy váltott képernyős 3D megjelenítéshez való "shutterglass" ami felváltva takargatja a szemedet, hogy 3d-s sztereo élményben egyen részed. Az első ilyet 98 környékén vettem, azóta is működik (miro media 3d fanatics). Mostanában felkapott 3d tv-k hez adnak ilyesmit mint világraszóló új technológiai áttörés Bővebben: Link Az ASUS videokártyákhoz is volt ilyen szemüveg, de a miro-nak külön volt a "doboz", ami a meghajtást csinálja. Nvidia driverekkel ,régi nvidia videokártyával működik.
(#) abcdabcd válasza sooty hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Igen az ASUS V3400 RivaTNT-s kártyákhoz utólag elérhetőként és a V3800 RivaTNT2-esekhez pedig a gyártó által egybecsomagolva is lehetett venni...
Igen ez az új "világújdonság"
(#) Szebence hozzászólása Feb 3, 2011 /
 
Ha már erről van szó: Bővebben: Link
(#) sooty válasza Szebence hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Nem minősíteném az eljárást inkább... Nekem is van egy ilyenem, érdekes módon egyből észrevettem, hogy úgy tervezték, hogy egy másik szemüveg is elférjen alatta, mi több így is használtam.
Mennyivel egyszerűbb lett volna szétszedés nélkül kidobni, vagy odaadni valakinek. Annak idején sokat játszottam ezzel a technikával és nem fogom elfelejteni, amikor a Drakan-ban először láttam a képernyőből kiálló dárdát. Sajnos az Lcd monitorok egy időre kiszorították ezt a technikát, mert képfrissítési frekvenciában nem tudtak versenyezni a jó minőségű crt-vel és itt a 100Hz úgy kellett mint egy falat kenyér. Aztán most megvehetjük majd fél millióért a hasonló cuccot és megnézhetjük az Avatart.
(#) RozekHDV válasza sooty hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Helló Sooty!
Már régóta keresek egy olyan szemüveget amiről itt írtál( asus VR-100G) és a tulajdonodban van.Ha neked nem fontos és megválná tőle én megvásárolnám töled. Vagy ha tudsz valami helyet ahol még kapható.
Várom válaszodat.
(#) sooty válasza RozekHDV hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Szia, sajnos az enyémet át kellett alakítanom , mert az asus kártyát már nem használom, viszont a miro media fanatix 3D adapterével még használható volt a szemüveg. Néha szoktam látni még aukciós oldalakon ilyet, vagy nagyon olcsón vagy úgy, hogy nem is tudja az eladó, hogy mire való... ha látok ilyet szólok priv. Üdv!
(#) ciw hozzászólása Ápr 15, 2011 / 1
 
Hát ezen sokat röhögtem.
Ha valódi, akkor is leég a szempillád mire végignézel egy 2 órás filmet.

Itt van.
(#) RozekHDV válasza sooty hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Üdv!
Úgy néz ki, hogy megjön a szemüveg, de egy kis segítséget elfogadnék .Mint írtad te ezzel már kisérleteztél.
Én egy digitális áramkörrel TTL 5V-os vezérléssel szeretném a szemüveget vezérelni.Van-e erre már kiprobált kapcsolásod,vagy javaslatod?
Előre is köszönöm.
(#) sooty válasza RozekHDV hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Ilyen vezérlést én nem csináltam még, nekem az adapter készen van (gyári) csak a szemüveget cseréltem ki az asus félére. Az asus úgy működik, hogy a videokártya hardver úton vezérli a hozzákötött szemüveget a külön erre szolgáló kimenetén. Az enyém un. white line kódos, a videokártya vezérlője a kép aljára tesz egy fehér csíkot, amit a különálló adapter (vga csatlakozóra kell kötni) a videojelből szűr ki és erre történik meg a két szem takarásának felcserélése.
(#) RozekHDV válasza sooty hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Megjőtt a szemüveg, és kicsit meglepett a müködése.Alap állapotban átlátszó,ha 9v-ot adok rá mindegy milyen polaritással elsőtétül, majd lassan visszaáll.Jó időbe tellett még rájöttem hogy, rövidre kell zárni hogy alapra álljon.1k-ohmos ellenálást párhuzamosan kötöttem. és igy már a táp megszünése után azonnal visszavált.Ez a szemüveg nekem azért kell hogy az otthoni normál plazma tévémen 3D-ben tudjam nézni a saját magam készitette filmjeimet.Persze ehez kellet tervezni egy nagyon egyszerü vezérlő elektronikát, melynek a fizikai kivitelezéséhez kellene segitség.Keresek olyan ha lehet integrált áramkört amelyik fotodiodán keresztül érzékeli a normál fényt és a kimenetén TTL 5v-os szinttel jelzi annak létét, és nem létét. Valamint kell egy olyan áramkőr amelyik TTL jelszint hatására a kimenete nulla és 9v közötti négyszögjelet produkál.Valamint ha e két kapcsolási rajzot megkapom akkor kiegészitem a digitális résszel ( az egész kapcsolás felépitése: a képernyőről a vezérlő pont levétele a fotodiodával--késleltetések beállitása digitálisan--szemüveg vezérlése)megcsinálom a nyák tervet és ha valaki elkésziti a nyák lapot akkor kifizetem.
Hát végül is ennyi amihez segitséget várok.
(#) dannu hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
De mekkora felbotás kelene mégis hogy a szemnek jobb legyen , mert van egy psp slim lcdm és ebból gondoltam megicsnálni egy sí szemüvegből vagy egy buko sisk plexiére vagy valami hasonló
(#) fleston hozzászólása Jan 4, 2012 /
 
Üdv!
Szeretnék egy projektet végigvinni, de egyáltalán nem értek a témához, ezért fordulok hozzátok segítségért.
A dolog lényege: Kellene nekem egy olyan szemüveg amelynek a lencséit vezérlés alapján lehet nyitni zárni.
Hasonló dologra volna szükségem mint a fent említett ASUS szemüveg. Mindenkinek előre jelzem nem 3D tévézéshez kell a cucc! Azt simán megvenném a boltban. A két legfontosabb kritérium:
1, A lencsének tökéletesen zárnia kell (tehát nem elég ha csak valamennyire besötétedik).
2, A lencséket (villogását) saját magam szertném vezérelni.

Nagyon örülnék ha valaki tudna nekem segíteni összeállítani ezt a kütyüt. *
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem