Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor

Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   294 / 294
(#) mraulajos hozzászólása Csü, 20:37 /

Tranzisztor forrósodás

Hali!
Akinek ismerős ez a Román tip. villanypásztor, és volt már vele dolga, segítséget kérek.
Vihart követő áramingadozás által ment tönkre. A tulaj ezt mondja. Látszik a panelon a (BD243) tranzisztor alatt az elszíneződés, égés nyom. A tranzisztort kicseréltem, mert a régi megfőtt. Feszültség alá helyezést követően, az új tranzisztor is, pár mp. alatt tűz forró. Körülötte mindent jónak találok, szemrevételezés, és mérések alapján is. Köszönöm a segítséget!
(#) Remci válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 20:47 /

Ami nálam volt, abban BUV27G tipusú tranyó volt. A kis trafó jó? Nálam a bázis tekercs volt zárlatba.A diódák jók?
(#) mraulajos válasza Remci hozzászólására (») Csü, 21:09 /

A kis trafón, a bejelölt pontokon NULLA ohm-ot mérek.
(#) deak francis válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 4:48 /

Szerintem a kistrafó lesz a ludas.....
(#) david10 válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 5:04 /

Szia.
A tranzisztor előtt lévő diódát és a tranzisztor bázisát meghajtó tranzisztort és az körüli ellenállásokat mérdd ki / cseréldd ki. Amikor a BD243 tönkremegy olyankor az azt meghajtó tranzisztor is kiég. Ezután ajánlott beállítani a munkapontot, de abban nem tudok segíteni hogy melyik ellenállás állítja be.
Remci: a bázis tekercs az csak pár tekerés, nem nagyon szokott zárlatba menni. Ha garanciaidőn túl megy tönkre a készülék akkor is érdemes a szervízzel felvenni a kapcsolatot mert nagyon segítőkészek. Alkatrészet külön nem adnak el, de alkatrészcserével megjavítják a készüléket.
(#) mraulajos válasza david10 hozzászólására (») Pé, 6:30 /

Hali!
Köszönöm. Este próba.
(#) Swedhart válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 8:21 /

Szia ami nálam volt szintén a kis trafó volt a hibás.Tettem bele komplett másik invertert azóta jó,ugyan ez a megoldás jó a Pálmonostorai és a Ceglédi készülékhez is.A kis invertert kb 800ft ért lehet kapni ha kell teszek róla képet fel.

Nagyon segítőkészek de alkatrészt külön nem adnak el,
Ja igen és persze
A hozzászólás módosítva: Pé, 8:26
(#) ironmen válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 9:15 /

Szia ezt az elektronikát egyik néhai barátom tervezte.
Volt már nálam is belőle.
A primer oldalon a BD bázisára egy szabályzó elektronika kapcsolódik.
Ez tartja nagyjából 3-600 volt között az őn rezgő osztilátor feszültségét.
Ez beállítástól függ. ( Zenner cserével módosítható)

A trafó nagyon ritkán megy tönkre.
Viszont a szekunder körben lévő diódákat első körben szedd ki.
Ezek után nézd meg melegszik-e a BD , illetve mérd meg az áramfelvételét. 3-400 milliampernél több nem lehet.

Ezt a hibát leginkább secunder-kör zárlat okozza.
Diódák tirisztor stb
Van egy párhuzamos védő dióda valami ByXXX, vagy egy 2NXXXX
Ezek villámcsapáskor át szoktak ütni.
A secunder kör zárlata olyan terhelést ad a meghajtásnak hogy képes felforrósodni. Még normál üzemben is elég meleg.
Más hiba szinte kizart.
Annyira egyszerű ez az elektronika mintegy fakerék
A hozzászólás módosítva: Pé, 9:17
(#) Remci válasza david10 hozzászólására (») Pé, 9:43 /

Igen, tudom hogy segítő készek. Egy ismerősőm direktbe rákötötte a 230v-ot a bemenő 12v helyére. Előtte kapta meg a pásztort. A primer oldalon szinte minden elszállt. A gyártó honlapján jeleztem az esetet, és másnap fel is hívtak. Abban maradtunk, hogy a tulaj nem küldi vissza a készüléket ( pedig megjavították volna ), hanem küldenek egy komplett panelt x összegért, én meg beszerelem a régi helyére. Így is történt. Meg kaptam ajándékba egy prospektust, meg 2 kocsi illatosítót
(#) Remci válasza Swedhart hozzászólására (») Pé, 9:44 /

Engem érdekelne az a kis trafó, hanem titkos.
(#) david10 válasza Swedhart hozzászólására (») Pé, 11:23 /

Ha külön adnánk el alkatrészet (komponenseket) akkor ahhoz tehnikai segítséget is kellene adnunk amire nincsen kapacitása a cégnek mert szinte 0 jövedelme lenne ebből. Hamarabb megy és egyszerűbb ha a szervízes emberünk kicseréli garanciával az alkatrészet, vagy ahogyan Remci is írta adunk el külön alaplapot egy szimbólikus összegért (ami közel sem egy új készülék ára).
(#) Swedhart válasza Remci hozzászólására (») Pé, 11:50 / 1

Szia nem titkos Magyarországon a modulshop-nál vehető meg de teszek ki képet róla
(#) Swedhart válasza Remci hozzászólására (») Pé, 11:53 / 1

Vagy még lehet rendelni keletről is
(#) Remci válasza Swedhart hozzászólására (») Pé, 11:55 /

Köszönöm,megnézem.
(#) Swedhart válasza Remci hozzászólására (») Pé, 12:06 /

Én gyári Ako készüléket javítottam ki vele 1 kis módosítással 750v otad ki 30-as kondira Mutatok 1 tesztelés alatti képet.
(#) mraulajos válasza ironmen hozzászólására (») Pé, 18:50 /

Ki vettem a tirakot. Teszterrel mérve kuka. Ez megint egy számomra teljesen ismeretlen tip.
CS19-H01 Természetesen nincs a készletemben. Tudtok helyette javasolni valami konkrét tip.?
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Pé, 19:16 /

Van BTW69-1200.
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») 6:54 /

Bocsi, ezt a triakot nagyon elírtam! Tehát: CS19-12H01
A hozzászólás módosítva: 6:56
Következő: »»   294 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem