Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy lehet-e TIP122-es tranyókból erősítőt építeni(35-40W), mert ezekből éppen van itthon kb. 15db ![]() lehetőleg 24V-ról üzemeljen(autóba lesz, a hangszóró 4Ohm-os, 50W-os, de az se lenne rossz ha tudna 70W-ot 8Ohm-on, mindegy hogy 50 vagy 70W a teljesítmény mindkét hangszóróm van, de 70W tetszene) ja és NE szimetrikus táppal(ha megoldható) Szerintem minden fontosat elmondtam. Ötleteket, kapcsolásirajzokat várok ![]() Üdv!
Nem, de ilyet nem találtam. Ne hidd azt hogy nem kerestem
![]() ![]()
Pl: "Erősítő mindig és mindig". De...
Azért próbálunk segíteni. A tápfeszültség, a terhelés Ohm száma, és a kimenőteljesítmény között szoros összefüggés van. Tehát, 24V-ról elég kicsi erősítőt lehet építeni, olyan 12W-osat. Sajna, ez van, a fizikát nem lehet megerőszakolni. Hidalva a duplája is elérhető, de nem ezzel az 5 A-os "gyengécske" darlingtonnal.
Hát ennek nem örülök, de azért éerdekelne a kapcsolási rajz, jó lesz vele zenét hallgatni
![]() apropó:nem tudsz egy olyan erősítő kapcsolási rajzot ami tud 70W-ot 8Ohm-on 24V (FONTOS HOGY NE SZIMETRIKUS LEGYEN A TÁP) vagy 40W 4Ohm-on ugyan úgy 24V és nem szimetrikus táp. Üdv! ui.:mindegy hogy melyik kapcsolást tudsz küldeni, mert mindegyik hangszóróból van
A neten szerintem ugyanolyan eséllyel keresgélhetsz, mint én, ráadásul neked kell a kapcsolás. Az oldalon nagyon sok hasznos linket találsz a hozzászólásokban. Természetesen lehet a tranzisztoraiddal is tervezni valami kis erősítőt, de ezt ne várd el senkitől. Ez komoly elméleti munka. Ezzel akár több napot is el lehet molyolni.
Van 40-70W-os erősítő, de azok nem 24V-ról működnek, hanem még a duplájánál is többről.
sziasztok nemakartam ujj temat nyitni csak azt szeretnem kerdezni hogy ez az erosito jo e autoba siman 12voltra
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.avelmak.sk/index.php?lm=595&pg=det&article=5561 elore is kosz ![]()
Persze, de nem ártana elé egy előerősítő ami megemeli a jelszintet egy kicsit. De tudok ajánlani egy nagyon jót Én is ezt használom és jól szól. Könnyen lehet hidalni így akár "80W" is kihozható belőle, ja és marha egyszerű a kapcsolás és a 2 ohmot is tudja. A HQ-video-nál br. 980Ft
Ha esetleg megépíted a pufferekkel ne spórolj nekem 3db 2200 µF-os kondik vannak. Meg mivel autóba kell a zavarszűrést se felejtsd el mert a generátor és a gyújtótrafó belemuzsikál ![]()
koszi mindent nah akkor kel egy eloerosito egy erosito egy par pufferkondi egy szures ez minden????de mivel en csak ilyen kis erositoket csinaltam mint pl 2x10watt nemnagyon vagom ezeket a szureseket meg pufferkondikat nemtudnad egyszeruen elmagyarazni vagy lerajzolni vagy vmi???elore is nagyon kosz
![]()
Na itt van egy "rajz" amit túlzás annak nevezni de meg lehet érteni szerintem. A TDA8560-as erősítőt ha megépíted annak a tápjához kell a pufferkondi ami min 4700µF-os legyen és 25V-os. Sok sikert az építéshez, ha valami nem egészen tiszta kérdezz. Ja és a TDA végfok elé nem kell semmi előerősítő csak ha hidalni akarod. Hídkapcsolásról is tettem fel képet.
Ez valamiért lemaradt az előbb. Ja és még annyit hogy a TDA8560 nak kell hűtőborda mert szeret fűteni. Kb egy 100mm X 100mm X 25mm-es fésűs megteszi a méretek változhatnak de a felület kb ilyen legyen. És a hővezető paszta is kell 250Ft a lomexben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |