Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy lehet-e TIP122-es tranyókból erősítőt építeni(35-40W), mert ezekből éppen van itthon kb. 15db lehetőleg 24V-ról üzemeljen(autóba lesz, a hangszóró 4Ohm-os, 50W-os, de az se lenne rossz ha tudna 70W-ot 8Ohm-on, mindegy hogy 50 vagy 70W a teljesítmény mindkét hangszóróm van, de 70W tetszene) ja és NE szimetrikus táppal(ha megoldható) Szerintem minden fontosat elmondtam. Ötleteket, kapcsolásirajzokat várok Üdv!
Nem, de ilyet nem találtam. Ne hidd azt hogy nem kerestem
Pl: "Erősítő mindig és mindig". De...
Azért próbálunk segíteni. A tápfeszültség, a terhelés Ohm száma, és a kimenőteljesítmény között szoros összefüggés van. Tehát, 24V-ról elég kicsi erősítőt lehet építeni, olyan 12W-osat. Sajna, ez van, a fizikát nem lehet megerőszakolni. Hidalva a duplája is elérhető, de nem ezzel az 5 A-os "gyengécske" darlingtonnal.
Hát ennek nem örülök, de azért éerdekelne a kapcsolási rajz, jó lesz vele zenét hallgatni
apropó:nem tudsz egy olyan erősítő kapcsolási rajzot ami tud 70W-ot 8Ohm-on 24V (FONTOS HOGY NE SZIMETRIKUS LEGYEN A TÁP) vagy 40W 4Ohm-on ugyan úgy 24V és nem szimetrikus táp. Üdv! ui.:mindegy hogy melyik kapcsolást tudsz küldeni, mert mindegyik hangszóróból van
A neten szerintem ugyanolyan eséllyel keresgélhetsz, mint én, ráadásul neked kell a kapcsolás. Az oldalon nagyon sok hasznos linket találsz a hozzászólásokban. Természetesen lehet a tranzisztoraiddal is tervezni valami kis erősítőt, de ezt ne várd el senkitől. Ez komoly elméleti munka. Ezzel akár több napot is el lehet molyolni.
Van 40-70W-os erősítő, de azok nem 24V-ról működnek, hanem még a duplájánál is többről.
sziasztok nemakartam ujj temat nyitni csak azt szeretnem kerdezni hogy ez az erosito jo e autoba siman 12voltra elore is koszi
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=595&pg=det&article=5561 elore is kosz
Persze, de nem ártana elé egy előerősítő ami megemeli a jelszintet egy kicsit. De tudok ajánlani egy nagyon jót Én is ezt használom és jól szól. Könnyen lehet hidalni így akár "80W" is kihozható belőle, ja és marha egyszerű a kapcsolás és a 2 ohmot is tudja. A HQ-video-nál br. 980Ft
Ha esetleg megépíted a pufferekkel ne spórolj nekem 3db 2200 µF-os kondik vannak. Meg mivel autóba kell a zavarszűrést se felejtsd el mert a generátor és a gyújtótrafó belemuzsikál
koszi mindent nah akkor kel egy eloerosito egy erosito egy par pufferkondi egy szures ez minden????de mivel en csak ilyen kis erositoket csinaltam mint pl 2x10watt nemnagyon vagom ezeket a szureseket meg pufferkondikat nemtudnad egyszeruen elmagyarazni vagy lerajzolni vagy vmi???elore is nagyon kosz
Na itt van egy "rajz" amit túlzás annak nevezni de meg lehet érteni szerintem. A TDA8560-as erősítőt ha megépíted annak a tápjához kell a pufferkondi ami min 4700µF-os legyen és 25V-os. Sok sikert az építéshez, ha valami nem egészen tiszta kérdezz. Ja és a TDA végfok elé nem kell semmi előerősítő csak ha hidalni akarod. Hídkapcsolásról is tettem fel képet.
Ez valamiért lemaradt az előbb. Ja és még annyit hogy a TDA8560 nak kell hűtőborda mert szeret fűteni. Kb egy 100mm X 100mm X 25mm-es fésűs megteszi a méretek változhatnak de a felület kb ilyen legyen. És a hővezető paszta is kell 250Ft a lomexben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |