Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok a hálózati földelés gépházra való kötése. Szükséges ! Viszont az erősítő GND házhoz való kötése nem minden esetben szükséges. És az újabb készülékeken . Mindegyiken szinte van Grund lift kapcsoló. Amit pont ere találtak ki. Össze kapcsolható a hálózati földel a GND meg szét is választható.
Sziasztok . T.amp ta 2400 . Ról lenne kérdésem. Hozzám került egy viszint ,,fehér zajos " sistergő ciripelő hang hallatszik belőle. Kondik mind újak ! Elkó szűrök egyaránt. A kapcsolási rajzon van egy R117 es egy C33 rc tag. Gyárilag be sincs ültetve. Ez okozhat e ilyen problémát. Másik kérdés a rajzon CD12 polarizált elkó. Benne viszont bipoláris volt . Én polarizáltat tettem . Ez okoz e ilyen gondot ?Bővebben: Link
Okés. Probálkoztam már igaz kerámiával de. Se felfelé , módosítva se lefelé semmi változás. Persze igbt nincs a készülékbe . A vezérlésnek . Menni kéne
Ezt az utat végig jártam. Sajnos nem hozott eredményt. Minden (RT) (RD) tag jó. Érintkezik a vezetősáv. Végig követtem. Ezert vagyok tanácstalan.
Sziasztok van itt olyan aki nagyon otthon van erősítő pwm táp javításban ? Már mindent többször végig néztem . Hiba sajnos fen áll. Alkatrészeket át mértem mind ! Minden jó. Ic-k újak mind smd tranyok jók. Stb ..Egy a gond valamelyik kondenzátor lehet hibás ami smd.. viszont kapcsolási rajz nincs . Így már teljesen tanácstalan lettem. Maga a pwm vezérlésen rosz valami. De valyon mi ? 85khz kéne menni de 100felett ketyeg . A ,,C " tag cseréje sem hozott eredményt. Tüskés a négyszög jel, és nem megy lejebb a freki. ?! :/( T.amp tsa 2200 ) ról lenne szó.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2020
Küldök neked privátba nyáktervet ami jó. Kolléga a legrosszabbat építette. meg. És elmentette úgy a tervet hogy aztán hiba volt benne nem az én butaságom. Adsz egy e-mail címet szívesen elkűldöm.
Kaptál rendes nyák tervet. De ott a gond egy sprint layoutot nem tudsz kezelni. Azt másokat okolsz.!
Szia a 10R es szét választás itt nem működik. Voltak rá próbálkozások. Gerjedni kezdett a végfok. Van ebből több terv. Pont az egyik legrosszabbnak állt neki.
Oszciloszkop nélkűl szinte javíthatatlan. Meg kellene nézni a kondenzátorok állapotát nem a kapacitás vesztett vagy kiszáradt kifolyt stb. Meg kell mérni meg a van a vezérlő jel . Müködik e vezérlés rendesen. De valószínűleg nem
! Eleg összetett egy pwm táp.
Szia kb úgyan az mind a behringer ep2500. Nem egy túl bonyorúlt valami.
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz. De beszokott jönni ha minden filléres tranyót cserélek meghajtással együtt. Sok gondtól megszabadít ! (Volt olyan mindenel jónak mert tranyó feszen szivárgott . Már ki akartam dobni a végfokot ott tartottam )
Szia nálam.van 2 Füleki vegfok javításon karban tartáson. Egy 600as és egy 1200. A hűtésük valami borzalom valami 1-1,5 mm alu lemez az egész. Szóval a melegedésre figyelj. Azt hogy mert vilagot a clipp nálad érdekes . Egyenlőre meg én is kerülgetem. De ha asztalra kerűl. És valaminkerdesed merűl fel . Keres nyugodtan. Privátba.
Megválaszoltad a kérdésedet. ,,nem csillagpontos"
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2020
Rendbe. Most kicsit félre tettem. Mivel fel mérgelt a dolog.
Ez így is van. Amint rákötöm a jelet. Parázslik az izzó. Gerjed.
Holnap kap skopot. Ki fejtenéd bővebben ?
Sziasztok. Egy stk4152 II szeretem volna kiváltani . Tda 7294 el. Viszont amint be kötöm a tda 9294 es ic re a jelet gerjedni kezd az egész. (Külső jelel üzemel szépen) Nem értem mert lessz földhúrok ) mellékelek egy pár rajzot. Hátha valakínek van ötlete. És ez egy philips type:70fr9010 készülék lenne.Bővebben: Link
Előre is köszönöm a segitséget
Elvileg meg kellene neki birkoznia mindenel.
Sziasztok . Hozám kerűlt egy T.amp 1050 erősitő sajnos valaki nagyon meg ,,koklerelte "kicserélte a vég tranzisztorokat. És nem a munkapontot állitotta be hanem a TR4 ,TR5 trimmert állitgatta el. Kérdésem hogyan tudnám ezt vissza be állitani pontosan ? Nyugalmit be állotom az 35Ma körül van . A jó oldalon . Majd skopon nézek torzitást.
Sziasztok hozám került egy Onkyo a8870 tipusú erősitő. Következö a probléma mimden funkcioja müködik már. Viszont van egy dioda ami világit és a kapcsolási rajzon se találtam meg. Valaki találkozott már hasonlóval ??
D506 a panelen.
Ha minfen papír forma szerint készűl ,és minden pontossan van be űltetve. Akkor annak menni kellene. Apex nem szokott rossz dolgokat ki adni .
Szia . Akkor talalkoztam ilyen hibával mikkor az egyik félvezető nem kapott vezérlést . Igy csak felhullámot erősit es recsegve szól.ellenőrizném a forrasztásokat. És mindet át mérnék mégegyszer.
Sziasztok. Az adott kapcsolást 2x105VDC hajtanám. Tudom hogy ott mar csak inkabb 8R T1,T3 cserélve 2n5551 más a láb kiosztás helyesen be téve. T2 cserélve mpsa 42. Kondik cserélve magasabb fesz tűrésűre.T4,T5, cseréljem ? Vagy maradhat.?
Szia. Én megnézném azokat az egyenírányitó diodákat egyesével. Ha nem hibás egy sem akkor mennék tovább valahogy le választanám a végfok rész és pufferek után mérnék feszt. Ha minden ok akkor meg valam el húza a feszt. Szivárgó áram van. Lehet sok minden az oka rosz kondi. Hibás tranzisztor (Fet) .. Javaslom mérd végig az elejétől.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |